Svogunu pyragas Teslai:
200 gr. miltu, 100 gr. varskes, 4 valg. saukst. pieno, 4 valg. saukst. aliejaus, 1 arb. saukst. kepim. milteliu
Idaras: 0,5 kg. svogunu, 1-2 antoniniai obuoliai (nebutina), prieskoniai
Uzpilas:
3 kiausiniai, 200 gr. grietines, 50 gr. tarkuoto surio.
Papildomai: 100 gr. tarkuoto surio
Paruosimas:
Isminkyti tesla is visu ingridientu, eiga nesvarbi ir padeti i saldytuva, kol bus ruosiamas idaras. Svogunus supjaustyti pusziedziais ir pakepinti ant keptuves su prieskoniais (druska, pipirai ir t.t. pagal skoni) kol suminkstes, ideti smulkiai supjaustytu antoniniu obouliu. Suplakti kiausinius su grietine iki vientisos mases ir ideti suri, sumaisyti. Iskloti forma kepimo popieriumi, ideti tesla, suformuoti krepseli (tesla nereikia kocioti, tiesiog formoje istampyti rankomis), ideti idara, uzpilti uzpilu ir i orkaite 40 min. temeratura 180-200 C. 5-10 min pries kepimo pabaiga pabarstyti tarkuotu suriu.
Valge net tie, kurie nemiegsta svogunu. Skanus ir karstas ir saltas.