Smagu-jau nauja tema
vistuke kazkaip sieles tysina
QUOTE(sandrucka @ 2008 10 23, 18:19)
O kaip jus paskui darot? Atsildot ir paskui verdat ar kaip?
jei uzsisaldau, tai tada paprastai dar susalusius apkepinu keptuve ir tada i puoda..arba tiesiai i puoda -niekad as neatsildau nera kada
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 24, 00:24)
Jau susiradau internete... tai va taip paciai kaip tu parasei, tik pries dedant druska, cukru ir acta reikia uzplikyti verdanciu vandeniu bandysiu
gal ir nereikia, bet noriu patarti dirbau restorane ir kavinese , tai maciau kaip marinuoja reikia ne uzplikyti, bet nuplikyti svogunus. t.y. juos supjausciusi sudekit i kiaurasamti ir gerai nupilkit verdanciu vandeniu, o jau tada supilkit megiama marinata
tik tada gaminkit jau daugiau, nes visi saukstais kabins, kaip salotas
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 23, 21:02)
yra parasyta, kad valgome su pomidoru padazu ir marinuotais svogunais. Siaip matydavau kavinese meniu toki patiekala, kaip cicinsko kepsnys, bet visada galvojau, kad tai bus kazkoks tai mandras karbonadas
aš tai kai darau čičinskus, tai visada iš didelės normos, tada bent pusę užšaldau, labai patogu, paruoši kaip virimui, įvynioji faršą gražiai, sudedu ant lentutės ir į kamerą. Sekantį kartą nereikia daug bovytis ištraukiu sušalusius, šiek tiek palaukiu, kols atšils, bet nevisiškai ir kepu keptuvėje, aliejaus reikia daug ir dažnai vartyti.
o padažą mes darome paprastą - tiesiog pomidorų padažas sumaišytas su traškiais svogūnų laiškais, labai skanu arba gali būti naminis pomodorų padažas, tik aš į jį dar dedu virdama svogūnų, česnakų irgi labai tinka.
o šis receptas iš Panevėžio, ten labai paplitę čičinsko kepsniai, kai buvau dar maža, visuose baliuose būdavo kaip karštas patiekalas
QUOTE(sandrucka @ 2008 10 23, 18:19)
O kaip jus paskui darot? Atsildot ir paskui verdat ar kaip?
Na taip, issitraukiu is vakaro, iki ryto atsyla ir istroskinu
QUOTE(brashke77 @ 2008 10 24, 09:35)
gal ir nereikia, bet noriu patarti dirbau restorane ir kavinese , tai maciau kaip marinuoja reikia ne uzplikyti, bet nuplikyti svogunus. t.y. juos supjausciusi sudekit i kiaurasamti ir gerai nupilkit verdanciu vandeniu, o jau tada supilkit megiama marinata
tik tada gaminkit jau daugiau, nes visi saukstais kabins, kaip salotas
tik tada gaminkit jau daugiau, nes visi saukstais kabins, kaip salotas
Aciu
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 23, 22:02)
Gal ka nors zinote apie svogunu marinavima? (be to, kad marinuoti acte) 2 [/color]
Pasidalinsiu su jumis savo firminiu svogunu marinavimo budu,mano drauges jau kitaip ne nedaro
Supjaustom svogunus pusziedziais,jei labai aitrus,per kiaurasamti nuplikom,nutarkuojam vienos citrinos zievele smulkiai,spaudziam citrinos sultis,jei didelis kiekis,tai gali prireikti ir keliu citrinu,toliau cukrus,vegeta arba druska pagal skoni(as beriu vegeta per smulkes skylutes,kad nepribyretu stambiu gabaliuku),kas megsta pjaustom smulkiai prieskoniniu zoliu(krapu,petrazoliu,bet neperdaug),viska kreciam i inda su sandariu dangciu,(plastikini geriau,lengvesnis),jis turi buti didesnis, ir kratom kol viskas susimakaluos,o cukrus ir druska istirps(galima daryti ir paprasciau,viska sumaigyti ranka).Pabandykit,nebuvo ne vieno kuriam nepatiktu
QUOTE(Neryte @ 2008 10 24, 11:49)
Pasidalinsiu su jumis savo firminiu svogunu marinavimo budu,mano drauges jau kitaip ne nedaro
Supjaustom svogunus pusziedziais,jei labai aitrus,per kiaurasamti nuplikom,nutarkuojam vienos citrinos zievele smulkiai,spaudziam citrinos sultis,jei didelis kiekis,tai gali prireikti ir keliu citrinu,toliau cukrus,vegeta arba druska pagal skoni(as beriu vegeta per smulkes skylutes,kad nepribyretu stambiu gabaliuku),kas megsta pjaustom smulkiai prieskoniniu zoliu(krapu,petrazoliu,bet neperdaug),viska kreciam i inda su sandariu dangciu,(plastikini geriau,lengvesnis),jis turi buti didesnis, ir kratom kol viskas susimakaluos,o cukrus ir druska istirps(galima daryti ir paprasciau,viska sumaigyti ranka).Pabandykit,nebuvo ne vieno kuriam nepatiktu
Supjaustom svogunus pusziedziais,jei labai aitrus,per kiaurasamti nuplikom,nutarkuojam vienos citrinos zievele smulkiai,spaudziam citrinos sultis,jei didelis kiekis,tai gali prireikti ir keliu citrinu,toliau cukrus,vegeta arba druska pagal skoni(as beriu vegeta per smulkes skylutes,kad nepribyretu stambiu gabaliuku),kas megsta pjaustom smulkiai prieskoniniu zoliu(krapu,petrazoliu,bet neperdaug),viska kreciam i inda su sandariu dangciu,(plastikini geriau,lengvesnis),jis turi buti didesnis, ir kratom kol viskas susimakaluos,o cukrus ir druska istirps(galima daryti ir paprasciau,viska sumaigyti ranka).Pabandykit,nebuvo ne vieno kuriam nepatiktu
O tesla? Ir kratant arba maigant kas lieka is tu svogunu?
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 24, 12:10)
O tesla? Ir kratant arba maigant kas lieka is tu svogunu?
Kokia tesla ,o kratant arba maigant issiskiria is svogunu sultys ir susimaiso su kitais skoniais,kas ir duoda gera skoni,na jie nebuna traskus,bet reikia cia paciom pabandyti Gaunasi tokie sukratyti svogunai
QUOTE(Neryte @ 2008 10 24, 12:16)
Kokia tesla ,o kratant arba maigant issiskiria is svogunu sultys ir susimaiso su kitais skoniais,kas ir duoda gera skoni,na jie nebuna traskus,bet reikia cia paciom pabandyti Gaunasi tokie sukratyti svogunai
Nu bet ir ziopla as kitoj temoj skaiciau apie ziedus svogunu keptus, tai susimakalavau tarp temu ir prie taves prikibau Labai geda Atsiprasau, se balionas , tik neisizeisk
dabar jau tikrai prisizadu pasidaryt tavo marinuotu svoguniuku, pranesiu kaip sekesi
Sveikutės
Vakarykščiai pietūs(ačiū kažkuriai kulinarei už idėją )
Vištiena saldžiarūgsčiai
Vištos šlaunelių mėsą supjausčiau juostelėmis,dėjau santa maria vištienos priskonius,druską ir sudėjau į maišelį,kuriame buvo 2 š.krakmolo ir 2 š.miltų.Viską supurčiau,kad vienodai pasiskirstytų.Įkaitinau aliejų ir kepiau.Kitoje keptuvėje pakepiau šiaudeliais pjaustyta morką ir 5 susmulkintas skilteles česnako. Pasidariau padažą iš puse citrinos sulčiu,3 š.medaus,3š.sojos.Pakepta morką ir česnaką sumaišiau jau su iškepta vištiena ir užpyliau padažą,dar pora minučių pakepiau mašydama.Valgėm su ryžiais ir pomidorais
Vakarykščiai pietūs(ačiū kažkuriai kulinarei už idėją )
Vištiena saldžiarūgsčiai
Vištos šlaunelių mėsą supjausčiau juostelėmis,dėjau santa maria vištienos priskonius,druską ir sudėjau į maišelį,kuriame buvo 2 š.krakmolo ir 2 š.miltų.Viską supurčiau,kad vienodai pasiskirstytų.Įkaitinau aliejų ir kepiau.Kitoje keptuvėje pakepiau šiaudeliais pjaustyta morką ir 5 susmulkintas skilteles česnako. Pasidariau padažą iš puse citrinos sulčiu,3 š.medaus,3š.sojos.Pakepta morką ir česnaką sumaišiau jau su iškepta vištiena ir užpyliau padažą,dar pora minučių pakepiau mašydama.Valgėm su ryžiais ir pomidorais
QUOTE(ritulka3 @ 2008 10 24, 13:05)
Sveikutės
ateinu pietų
brashke77 iškilo klausimas kam svogūnus nuplikyti ?