Kaip ir zadejau, ateinu su vistiena kepta
Kepiau dviem budais.
Pirmasis. Ketvircius nuploviau, itryniau cesnaku, vistienos prieskoniais, majonezo (truputis), pipiriuko, druskytes ir palaikiau kelias valandas. Tada dejau i rankove, kartu supyliau ir marinata likusi, pripjausciau obuoliu skilteliu ir kepiau apie valanda. Bulves pusiau perpjoviau, isvoliojau bulviu priekoniuose, aliejuje ir i kita rankove sudejau, dar ipyliau apie puse stiklines vandens.
Kita receptuka pasiskolinau is RIMI puslapio.
Jums prireiks:
4 vištos ketvirčių
Marinuotų agurkų
Aliejaus
Pomidorų tyrės ar natūralaus pomidorų padažo
Sviesto
Petražolių lapelių
česnako
Vištienos prieskonių
Pipirų
Druskos
Sviestą ištrinkite su smulkiai pjaustytais
česnakais bei petražolių lapeliais.
Vištienos ketvirčius nuplaukite, ištrinkite
druska, prieskoniais ir aptepkite paruoštu
sviestu. Kiekvienam ketvirčiui skirkite
po atskirą gabalėlį folijos. Kiekvieną jų
ištepkite aliejumi ir sudėkite vištų
ketvirčius. Ant kiekvieno iš jų dėkite po
porą skiltelių agurko ir kelis šaukštus
pomidorų tyrės ar natūralaus pomidorų
padažo. Folijos kraštus užlankstykite.
Kepsnelius kepkite iki 200 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje arba žarijose.
Prie patiekalo puikiai tiks šviežių daržovių
salotos. Skanaus!