Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Nerytė @ 2008 11 06, 19:56)
Bulviu plokstainis su kumpiu

sutarkuojam bulves, dedam kiausini, ant keptuves pakepinam  sonine su svogunais, pilam pieno siek tiek, dedam kelis sauskstus grietines ir viska supilam ant tarkiu (uzplikom juos), dedam prieskonius - druska, pipirai ir muskatas) sudedam kumpio gabalelius, pilam i blekute ir ant virsaus papjaustom kelis sviesto gabalelius. kepam 180C. temp. kol graziai paruduoja. padazas - sonine pakepinta su svogunais, ideta keli saukstai grietines ax.gif

gaunasi labai minkstas ir purus  wub.gif

geda prisipazinti, bet suvalgiau beveik visa ta blekute... pasiliko tik mazdaug 10 cm. ilgio juostele blush2.gif nedaznai darau, nes MB nemegsta, tai jau kai darau tai kertu iki neglejimo, tiek privalgiua, kad net negera  doh.gif


kaip grazu ir skanu bigsmile.gif o koks kumpelis? paprastas parukytas?
tikrai alkana buvai, kad net blekute valgei biggrin.gif sorry, juokauju. reiks ir man kugelioka kept. viska darau panasiai, tik per viduri dedu farso sluoksni, labai skanu, kaip cepelinai gaunas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 06, 18:18)
kaip grazu ir skanu    bigsmile.gif  o koks kumpelis? paprastas parukytas?
tikrai alkana buvai, kad net blekute valgei  biggrin.gif  sorry, juokauju. reiks ir man kugelioka kept. viska darau panasiai, tik per viduri dedu farso sluoksni, labai skanu, kaip cepelinai gaunas  thumbup.gif

kumpelis toks daugiau virtas ir siek tiek parukytas turbut... mes ji perkam ant sumustiniu thumbup.gif (as ne LT).

mammka, del jusu tai galiu ir antra iskept biggrin.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif
as vis paskaitineju sita tema ir negaliu atsigrozeti jusu patiekalais 4u.gif
pamaciau Nerytes kugeli ir nutariau parasyti. Mb megstamiausias patiekalas, bet man nesigauna toks skanus padazas. kaip jus ji darot? karta buvo pasisekes, bet tik viena. galvojau gal per daug miltu dedu ar ka?
Atsakyti
Man skaniausiai padazas gaunasi taip : pakepinu sonine su svogunais,supilu i puoda juos pakepintus, tada dedu du saukstus miltus pamaisau apie minute ,tada supilu litra pieno (nes 2 saukstai miltu ant litro pieno) imetu kubeli sultinio,krapu dar pabarstau ir niam labai skaniai iseina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2008 11 06, 20:32)
labutis 4u.gif
as vis paskaitineju sita tema ir negaliu atsigrozeti jusu patiekalais 4u.gif
pamaciau Nerytes kugeli ir nutariau parasyti. Mb megstamiausias patiekalas, bet man nesigauna toks skanus padazas. kaip jus ji darot? karta buvo pasisekes, bet tik viena. galvojau gal per daug miltu dedu ar ka?

o kam tie miltai?? schmoll.gif as pakepinu spirgucius, nupilu didziaja dali riebalu , tada dedu smulkiai pjaustyta svoguna, o kai iskepa- gritine. Vsio!!! thumbup.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif 4u.gif
butinai pasinaudosiu jusu patarimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evuška @ 2008 11 06, 18:41)
Štrudelis su varške ir špinatais

Įdarui: Du pakeliai varškės,špinatų pagal skonį,galima šaldytus,galima marinuotus,vienas kiaušinis,šaukštas grietinės ir prieskoniai pagal skonį.Viską sumaišom ir dedam ant iškočioto šaldyto tešlos lakšto,tada uždedam antrą lakštą ir užlankstom kraštus,kepam 180 laipsnių kol gražiai apskrunda,ai tiesa aptepam kiaušinio plakiniu  mirksiukas.gif 
ir Skanaus !



Skanus dalykelis smile.gif kaiptik galvojau daryti blynelius su varške ir špinatais, bet reiks geriau šitą iškepti.
Tokia mažytė pastaba, kad štrudelis, tai lietuvišku supratimu, turėtų būti vyniotinis smile.gif todėl taviškiui labiau tiktų pyrago vardas..wink.gif
Kai treniravaus Vokietijoje (o štrudeliai į Lietuvą, neabejoju, iš ten atėjo, nors į Vokietiją - iš Austrijos biggrin.gif ), tai kad ir ką beįsukinėdavo į tą tešlą, jei tik įsukta/susukta,kaip vyniotinis, iškart - štrudelis...Nuo tada ir suvokiau to žodžio ir patiekalo esmę, kad nebūtinai tai saldu ir su varške wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guminuke: 06 lapkričio 2008 - 19:23
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 06, 17:40)
o kam tie miltai??  schmoll.gif  as pakepinu spirgucius, nupilu didziaja dali riebalu , tada dedu smulkiai pjaustyta svoguna, o kai iskepa- gritine. Vsio!!!  thumbup.gif




as darau lygiai taip pat thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2008 11 06, 18:09)
Merginos esat Sauniausios is sauniausiu aciu kad esat ir gaminat  tokius skanius  patiekalus thumbup.gif
O Serenadai siunciam didziausia Aciu nuo visos seimos uz skanuji befstrogena  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Nuosprendis - sis patiekalas bus Nr. 1  thumbup.gif

aciu aciu blush2.gif i sveikatele ax.gif
siandien kepiau
Farsiruotos paprikos keptos orkaiteje

paprikas perpjaunam per puse ,isimam seklas ir apverdam truputi vandenyje.(keleta minuciu).Kai atves, i kiekviena pusele idedu sviestuko gabalyti,prikemsu farso-galime ruosti kaip kotletukams,o as kadangi norejau grynos daugiau mesos,tai dejau tik smulkintu svogunu,iv.prieskoniu ir puodeli kefyro(kad ,,suristu,,mesa ir ,kad butu minkstesne).Sudedame i aliejumi istepta skarda ir kepame 200 laipsniu orkaiteje apie 1 val. Likus 10 min uzbarsciau tarkuoto surio,bet man atrodo,kad galima iskart uzbarstyti,nesudegs,labai atsiprasau ,kad neserviravau si karta,nes jau baisiai laikas spaude

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2008 11 06, 18:32)
labutis 4u.gif
as vis paskaitineju sita tema ir negaliu atsigrozeti jusu patiekalais 4u.gif
pamaciau Nerytes kugeli ir nutariau parasyti. Mb megstamiausias patiekalas, bet man nesigauna toks skanus padazas. kaip jus ji darot? karta buvo pasisekes, bet tik viena. galvojau gal per daug miltu dedu ar ka?

4u.gif
nedek miltu, jie tik suprastina skoni... jei naudoji grietine, miltu visai nereikia, o jei tik piena turi tada dek siek tiek miltu, kad tik siek tiek sutirstinti.
si padaza jau rasiau, kad dariau taip: sonine pakepinu, ji buvo netokia riebi tai daug riebalu nebuvo, svogunas ir grietine pyliau, grietine buvo 12 % taigi nereikejo skiesti, o jei tirstesne turesi gali su pienu praskiesti thumbup.gif pakaitink, kad uzvirtu ir skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 06, 17:37)
taigi ka gaminsit tas bus gerai, svarbiausia isileisit biggrin.gif
o pas mane jau kugeliu su kumpiu kvepia namai

As dabar pazeciau, kaip tu silke valgytum, po tokio skanesto-kugelio wub.gif ir dar visa bleka suvalgyti, jetus tu manoji, zek, kad suvirskintu gerai blink.gif biggrin.gif
o ir papriku tu noreciau:cry:
Silkes sutaisiau siandien, darydavau viska kartu, t.y. visus tuos ingriedijentus sumaisydavau, skanu ir taip ir taip.Silke nulupu, isimu kauliukus supjaustau juostelemis.Virtus burokelius smulkiai supjaustau kubeliais, ispaudziu citrinos, zalio svoguno ipjaustau, druskos, cukraus saukstelis,pipiru, du saukstai lieso jogurto, saukstas majonezo.Kiausinio trynius issuku su majonezu.Kiausinio baltymus idarau su tryniais ir burokeliais.Pakepinu saukste aliejaus du pusziedziais pjaustytus svogunus, butinai dedu cukraus sauksteli bekepant, pries baigiant svogunams iskepti dedu boso skrudintu saulegrazu su prieskoniais, pakeli dar truputi pakepu ir paskui pilu sauksta acto ir truputi patroskinu.Atvesus dedu ant silkes.Galima visa sita joksel moksel sumaisyti kartu, skonis tikrai neblogas.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 11 06, 21:07)
As dabar pazeciau, kaip tu silke valgytum, po tokio skanesto-kugelio wub.gif ir dar visa bleka suvalgyti, jetus tu manoji, zek, kad suvirskintu gerai blink.gif  biggrin.gif
user posted image

blink.gif nooooriu! galiu i svecius! tokios dar nevalgius ax.gif

o kugelis jau suvirskintas irnesakyk.gif mielai silke isimesciau cool.gif
Atsakyti