Noriu persiprasyt..Parasiau "Barsciai"..O tikriausiai reikejo "Burokeliu sriuba"
Noriu atsakyti i klausimukus senesnius, nes neturejau laiko ir parodyti ta bulve norincioms, kaip pjaustyti.Tai sukam ratu peiliu va taip:
Paskui praskleidziam ir pridedam farso i tarpus, na o is likusios bulves supjaustom tokius lapelius ir sukisam i farsa aplinkui, sona prismeigiam smeigtuku, parodziau kur, kad neisirtu bekepant:
Na manau dabar tai tikrai aisku bus
O va cia ta pati kur dabar ispjoviau iskepus salia sonkauliuku kelmuko:
Sonkauliukus susukau, susmeigiau, i vidu pridejau farso ir i orkaite.Kepiau val. ir 20 min.180l.temp.Pries tai juos buvau sumarinavusi i medaus, citrinu, cesnako ,aliejaus, druskos marinate.
Paskui praskleidziam ir pridedam farso i tarpus, na o is likusios bulves supjaustom tokius lapelius ir sukisam i farsa aplinkui, sona prismeigiam smeigtuku, parodziau kur, kad neisirtu bekepant:
Na manau dabar tai tikrai aisku bus
O va cia ta pati kur dabar ispjoviau iskepus salia sonkauliuku kelmuko:
Sonkauliukus susukau, susmeigiau, i vidu pridejau farso ir i orkaite.Kepiau val. ir 20 min.180l.temp.Pries tai juos buvau sumarinavusi i medaus, citrinu, cesnako ,aliejaus, druskos marinate.
Srove,kaip visada... nokautas man
QUOTE(Srove @ 2008 11 05, 20:25)
Be farso dar ispudingiau ir tikroviskiau atrodo
srove, saunuole tu paprasta bulve, o sitaip atroro pasaka...
Srove kaip ir visada nuostabiai Iskilo klausimelis , o ta bulve-rozyte (man toks pavadinimas "prilipo") kiek laiko kepi orkaitej? Ir ar elektrinej? Nes pas mane dujine, tai galvoju gal geriau rankovej iskeps... Reikia vyrui pridaryt tokiu
QUOTE(Alantė @ 2008 11 04, 20:44)
Koks geras receptukas, tiesiog super. Noriu paklausti o į bliekutę vandens nereikę pilti? O marinatą pilti karšta? Ir kiek maždaug laiko galima saugoti šaldytuve?
Ne nereikia jokio vandens, marinata koki nori gali pilti, juk jis vistiek uzverda.O del laikymo, tai manau, kad galima laikyti ir ilgiau, jei tik steriliai padaryta ir gerai dangtelis uzsuktas, negauna oro, o dar saltai laikoma nieko ji nebijo.
Tik gal kokiu morku reiktu nedet, jei ilgiau laikyt
Papildyta:
QUOTE(Eileitija @ 2008 11 05, 22:12)
kiek laiko kepi orkaitej? Ir ar elektrinej? Nes pas mane dujine, tai galvoju gal geriau rankovej iskeps... Reikia vyrui pridaryt tokiu
Kepiau dabar kartu su sonkauliu kepsniu, idejau po koki 15 min. kepimo, tai kepe apie val. laiko.I rankove nemanau, kad gerai gautusi, ji gali patizti ir prarasti forma, nors gal bandyk, bet abejoju.Turetu iskept ir nebutinai elektrinej orkaitej, mazu gazu nusistatyk.
Aciu mergaites uz aplodismentus, labai, labai
Šiandienos pietūs:
Stir Fry
Mažiukai pomidoriukai, paprikos pusė raudonos ir geltonos, pievagrybiai, šparaginės pupelės, čili pipiriukas vienas. Viska susismulkinti kokiais norit gabaliukais.
Lašišos ar kitokios žuvies gabaliuka susismulkinti kasnio gabaliukais ir krevetes susipjaustyti per pusę(jei mažos nepjaustyti visai,geriau,kai krevetės jau išvirtos), česnako pora skiltelių susismulkinti ir susimaišyti viską su sojos padažo trupučiu.
Išsivirti ryžių makaronus, kaip parašyta ant pokelio, perplauti šaltu vandeniu.
Gilioje kinietiškoje keptuveje, vis maišant apkepti daržoves, kad šiek tiek suminkštėtu, bet dar nebūtų pilnai iškepusios, tada susidėti lašišos ir krevečių mišinį,papirinti, padruskinti šiek tiek ir vėl viską maišant pakepti, kol žuvis iškeps. Ir tada sudėti virtus ryžių makaronus ir viską maišant pakaitinti kokias 5 min.
Skanaus
Stir Fry
Mažiukai pomidoriukai, paprikos pusė raudonos ir geltonos, pievagrybiai, šparaginės pupelės, čili pipiriukas vienas. Viska susismulkinti kokiais norit gabaliukais.
Lašišos ar kitokios žuvies gabaliuka susismulkinti kasnio gabaliukais ir krevetes susipjaustyti per pusę(jei mažos nepjaustyti visai,geriau,kai krevetės jau išvirtos), česnako pora skiltelių susismulkinti ir susimaišyti viską su sojos padažo trupučiu.
Išsivirti ryžių makaronus, kaip parašyta ant pokelio, perplauti šaltu vandeniu.
Gilioje kinietiškoje keptuveje, vis maišant apkepti daržoves, kad šiek tiek suminkštėtu, bet dar nebūtų pilnai iškepusios, tada susidėti lašišos ir krevečių mišinį,papirinti, padruskinti šiek tiek ir vėl viską maišant pakepti, kol žuvis iškeps. Ir tada sudėti virtus ryžių makaronus ir viską maišant pakaitinti kokias 5 min.
Skanaus
Srove kaip grazu ir skaniai atrodo
nu, tikrai, kaip grazu, Srove...
Neryt, skanus spageciukai, tik tas pesto receptas ne mano, cia shiaip, ish bendro ishprusimo sugalvojau ..
tos vishtienos irgi nuostabios foto.. ...
zodziu skanumelis..pas visas..
Neryt, skanus spageciukai, tik tas pesto receptas ne mano, cia shiaip, ish bendro ishprusimo sugalvojau ..
tos vishtienos irgi nuostabios foto.. ...
zodziu skanumelis..pas visas..
Nu ir receptu prisirasiau is jusu visa valanda jei ne ilgiau cia praleidau, tiek skanumynu,grazumynu , kaip tik buvau issisemus gaminime, o dabar pasisemiau nauju ideju, nuo rytdienos kibsiu vel i kulinarijos pasauli
Smagu kai tokiu temu yra
Smagu kai tokiu temu yra