O jūs nežinote, kur galima šviršta konditerinį nusipirkti? pvz., idarytus kiaušus gražiau kai ne šaukštu, o švirkštu įdarai
QUOTE(Inočka @ 2008 11 05, 00:55)
Nesu recepto autore, bet, kadangi dariau taip lasisa per iseigines, cia prisiziurejus, tai leiskit atsakysiu
Zuvi turejau apie 2,5 kg. Nuskutau, nukaulinau, supjausciau juostelemis ir palikau su druska ir cesnakais per nakti, taip kaip rase autore.
Kai susukau ir sudejau i stiklainius, tai man gavosi 5 vnt. 0,5 litro stiklainiai, sukisau gan stipriai. Palikau is virsaus koki 1 cm tuscio. tiesa, dar pripjausciau zaliu morkyciu. Paskui isviriau suryma. Tokiam kiekiui 0,75 l. vandens + druska, cukrus, actas ir kiti prieskoniai pagal skoni, bet taip gerokai saldziarugsciai. Panaudojau visa pakeli zelatinos Dr. Otker, kur skirta 1 l. vandens. Tiesiog i karsta suryma suberiau zelatina ir maisiau, kol istirps. Karsta suryma supyliau i stiklainius, padedama peiliu, kad patektu i stiklainio apacia. Surymo uzteko kaip tik. Paskui stiklainius ikisau i vos silta orkaite, jokios vandens nepiliau, tiesiog taip adaras ant blekos pastaciau. Orkaites temperatura 220 C. Tai laikiau gal kokias viso 20 min, nes kol ikaito ir paskui apie 10 min kol burbuliavo, pasakysiu, kad labiau net spjaudesi, nei burbuliavo. Istraukiau ir uzsukau dangtelius. Kiek laikyti taip galima nezinau , manau, kadangi praejo sterilizacija galima laikyti gal pora menesiu. Aisku, gerai butu, kad SROVE atsakytu. Bet jau skonis . Viena stiklaini atidarem jau kita diena.
Zuvi turejau apie 2,5 kg. Nuskutau, nukaulinau, supjausciau juostelemis ir palikau su druska ir cesnakais per nakti, taip kaip rase autore.
Kai susukau ir sudejau i stiklainius, tai man gavosi 5 vnt. 0,5 litro stiklainiai, sukisau gan stipriai. Palikau is virsaus koki 1 cm tuscio. tiesa, dar pripjausciau zaliu morkyciu. Paskui isviriau suryma. Tokiam kiekiui 0,75 l. vandens + druska, cukrus, actas ir kiti prieskoniai pagal skoni, bet taip gerokai saldziarugsciai. Panaudojau visa pakeli zelatinos Dr. Otker, kur skirta 1 l. vandens. Tiesiog i karsta suryma suberiau zelatina ir maisiau, kol istirps. Karsta suryma supyliau i stiklainius, padedama peiliu, kad patektu i stiklainio apacia. Surymo uzteko kaip tik. Paskui stiklainius ikisau i vos silta orkaite, jokios vandens nepiliau, tiesiog taip adaras ant blekos pastaciau. Orkaites temperatura 220 C. Tai laikiau gal kokias viso 20 min, nes kol ikaito ir paskui apie 10 min kol burbuliavo, pasakysiu, kad labiau net spjaudesi, nei burbuliavo. Istraukiau ir uzsukau dangtelius. Kiek laikyti taip galima nezinau , manau, kadangi praejo sterilizacija galima laikyti gal pora menesiu. Aisku, gerai butu, kad SROVE atsakytu. Bet jau skonis . Viena stiklaini atidarem jau kita diena.
Būtinai būtiniausiai bus išbandyta
QUOTE(Voveruška @ 2008 11 05, 14:45)
O jūs nežinote, kur galima šviršta konditerinį nusipirkti? pvz., idarytus kiaušus gražiau kai ne šaukštu, o švirkštu įdarai
manau kiekvienam PC prie konditerijos stebuklu
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 05, 14:52)
manau kiekvienam PC prie konditerijos stebuklu
Gal didesniuose PC, nes mazesnese parduotuvese neradau
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 05, 14:52)
manau kiekvienam PC prie konditerijos stebuklu
Beveik visose Didesniuose tikrai rasi
QUOTE(Voveruška @ 2008 11 05, 14:55)
Gal didesniuose PC, nes mazesnese parduotuvese neradau
zinoma didesniuose, juk mazesniuose tai tik pacios reikalingiausios prekes, o cia juk nepati reikalingiausia
QUOTE(bonda @ 2008 10 22, 13:51)
Isbandziau vakar darzoviu veduokle
aisku, man kaip visada tiksliai pagal recepta nesigauna pirmiausia tai pakeiciau forma toliau - dar mesos maltos dejau , vietoj cesnako svoguno, nes cesnako namie neradau ir suris buvo mozarelos
gavos man labai labai patiko -labai
aisku, man kaip visada tiksliai pagal recepta nesigauna pirmiausia tai pakeiciau forma toliau - dar mesos maltos dejau , vietoj cesnako svoguno, nes cesnako namie neradau ir suris buvo mozarelos
gavos man labai labai patiko -labai
gal galit atsakyt kuri, kas kepėt? man niekaip neišeina
kiek min kepat? tikrai 45? baklažanas iškepa, bet visa kita beveik sudega
gal verta iš pradžių baklažaną apvirti, tada kažkiek laiko dar kepti pagal receptą orkaitėj?
QUOTE(*Jūra* @ 2008 11 05, 17:08)
gal galit atsakyt kuri, kas kepėt? man niekaip neišeina
kiek min kepat? tikrai 45? baklažanas iškepa, bet visa kita beveik sudega
gal verta iš pradžių baklažaną apvirti, tada kažkiek laiko dar kepti pagal receptą orkaitėj?
kiek min kepat? tikrai 45? baklažanas iškepa, bet visa kita beveik sudega
gal verta iš pradžių baklažaną apvirti, tada kažkiek laiko dar kepti pagal receptą orkaitėj?
na, mano rezultatai matai as tai dar ilgiau kepiau nei recepte raso man baklazanas nesikepe per tiek bet gal mazai mirkiau -nes tirkrai trumpiau nei ten raso
QUOTE(Voveruška @ 2008 11 05, 15:45)
O jūs nežinote, kur galima šviršta konditerinį nusipirkti? pvz., idarytus kiaušus gražiau kai ne šaukštu, o švirkštu įdarai
As pirkau "Senukuose"
[quote=*Jūra*,2008 11 05, 17:08]
gal galit atsakyt kuri, kas kepėt? man niekaip neišeina
kiek min kepat? tikrai 45? baklažanas iškepa, bet visa kita beveik sudega
gal verta iš pradžių baklažaną apvirti, tada kažkiek laiko dar kepti pagal receptą orkaitėj?
Aš baklažaną pasimerkiu iš vakaro arba vos ne visai dienai. Kepu iš akies, kol tiesiog būna išsilydžiusi ir šiek tiek paskrudus mozarela. Manau, šito kepinio ir esmė tame, kad baklažanas neįgauna košinės konsistencijos,o turi biški traškumo, tąsumo...nes ir skonis jo geriau atsiskleidžia, nei virto, pervirto..na žodžiu, tokiu būdu baklažanas nepaverčiamas cukinija
gal galit atsakyt kuri, kas kepėt? man niekaip neišeina
kiek min kepat? tikrai 45? baklažanas iškepa, bet visa kita beveik sudega
gal verta iš pradžių baklažaną apvirti, tada kažkiek laiko dar kepti pagal receptą orkaitėj?
Aš baklažaną pasimerkiu iš vakaro arba vos ne visai dienai. Kepu iš akies, kol tiesiog būna išsilydžiusi ir šiek tiek paskrudus mozarela. Manau, šito kepinio ir esmė tame, kad baklažanas neįgauna košinės konsistencijos,o turi biški traškumo, tąsumo...nes ir skonis jo geriau atsiskleidžia, nei virto, pervirto..na žodžiu, tokiu būdu baklažanas nepaverčiamas cukinija
QUOTE(daividija @ 2008 11 05, 13:08)
Siusk sen savo vyra
Neeeeeeeee Kur kita toki begausiu