Čičinsko kepsniaiTešlai:
200 g varškės,
200 g virtų bulvių,
1-2 kiaušiniai,
1 stiklinė kefyro,
0,5 šaukštelio sodos,
Druskos, miltų.
Įdarui:
1 kg faršo,
Pipirų, druskos,
Kiaušinis.
Virtas bulves sutrinti, atvėsinti, išmaišyti su kiaušiniais, varške. Sodą sumaišyti su kefyru, pilti į masę, pasūdyti, berti miltų ir minkyti tešlą tokio kietumo, kad lengvai kočiotųsi. Tešlą iškočioti beveik centimetro storio, pjaustyti poros pirštų pločio juostelėmis.
Faršą sumakaluoti su kiaušiniu, prieskoniais. Iš masės formuoti piršto storumo ir ilgumo gabalėlius, juos atsargiai apvynioti tešlos juostelėmis, juostelės kraštai turi užlipti vienas ant kito. Kepsniukus virti įkaitintame aliejuje, kol parus.
gaila,kad darbo nemažai.
Čia plačiau parodyta kaip daryt kam įdomu.
Padažas gali bet koks,kad ir pomidorų.Skanaus