Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

naktibalda,gal priimtum i svecius,tiek visko skanaus prigaminai,turbut visa diena prie puodu doh.gif ,o tie krepseliai bus itraukti i mano seimos meniu smile.gif
Atsakyti
ui,,,tie kakliukai, paskui kashikai shonines..vishtiena su agurkeliais..ir..kiti skanumynai..seiles begaaaa upeliais.. blink.gif blink.gif
Atsakyti
ir vel pas mus puota bigsmile.gif super ideja su sonine thumbup.gif
Atsakyti
Gal cia sakau kas nors pagelbes, ba skubiai reik pagalbos verysad.gif Reikia iskept vista rytojui, ciela. Per nakti marinuosiu marinate (pries tai nuplovus vista), tada noriu kepti rankovej, det i ja ka nors , ar ne? Gal pries kepant vista aliejum istept, kad prie rankoves neliptu? Ir kiek laiko daugmaz kepti?
Atsakyti
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 30, 20:11)
Gal cia sakau kas nors pagelbes, ba skubiai reik pagalbos  verysad.gif  Reikia iskept vista rytojui, ciela. Per nakti marinuosiu marinate (pries tai nuplovus vista), tada noriu kepti rankovej, det i ja ka nors , ar ne? Gal pries kepant vista aliejum istept, kad prie rankoves neliptu? Ir kiek laiko daugmaz kepti?

Gal as pagelbesiu mirksiukas.gif as kepaiu ciela vista rankoveja, netepiau aliejum pries kepdama, kepaiu apie vanada, bet paskui prapjoviau rankove ir paskrudinau vista, nes mums patinka bsk pakepus buna 4u.gif
Atsakyti
Aha, ziurim kas cia pas mane prisikaupe biggrin.gif
Sedevru nebus schmoll.gif

QUOTE(Eileitija @ 2008 10 30, 15:17)
Moliūgų sriuba

As irgi dariau moliugu sriuba kuria cia diena, bet as moliuga, cesnaka, saliero stiebus, svogunus, saldzias bulves, apvirtas morkas paskrudinau po orkaite, po to viska dejau i puoda, uzpyliau sultiniu, dejau prieskoniu ir paviriau apie 10 min. Isemiau saliero stieba, o visa kita sutryniau smulkintuvu. Irgi gavosi labai nebloga smile.gif
user posted image

Makaronai su moliuskais
Isviriau sviezius makaronus, i virimo pabaiga dejau jau isvirtus, be kriauleliu kamabrio temperaturos moliuskus, kad jie kiek susiltu. Padazas paprastas - svoguna ir cesnaka pakepinau ant sviesto, dejau grietines, balto vyno, prieskoniu, petrazoles. Viska uzpyliau ant makaronu.
user posted image

Mesos kukuliai su makaronais
Dariau pagal adaptuota Jamie Oliver recepta.
Mesos farsa sumaisiau su prieskoniais, garstyciomis, tarkuotu suriu, kiausiniu ir smulkiai sutrupintais krekeriais (nes, matyt, kaip ir Jamie, dziuveseliu neturejau biggrin.gif). Suformavau mazus kukulius, apkepiau. I pabaiga pyliau pirktinio padazo, nes reikejo sunaudoti blush2.gif Pyliau ant makaronu
user posted image
Atsakyti
Įdaryti baklažanai user posted image baklažanus pasūdžiau perpjous per pusę, palaikiau valandą, nupjoviau druską, išskobiau minkštimą, pakepinau svogūnus, česnaką, sudėjau minkštimą, pakepiau apie penkias minutes, supyliau konservuotų pomidorų skardinę, grybų skardinę, ir turėjau šiek tiek likusių falafel, sudėjau ir juos, patroškinau, kol viskas suminkštėjo, įdariau baklažaną ir kepiau orkaitėje ~35 minutes, pabaigoje užbarsčiau tarkuoto mozarellos sūrio, ir pakepiau dar apie septynias minutes, kokių prieskonių dėjau, neatsimenu rolleyes.gif žinoma, valgiau su tuo garsiuoju vynu hihihi.gif labai norėjosi blush2.gif
Karšti sumuštiniai su sūriu user posted image paskrudinau indišką paplotėlį tosteryje, įpjoviau, atidariau, aptepiau majonezo ir tomato padažu, uždėjau sūrį, ir uždariau, valgiau su konservuotais raudonais kopūstais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 30, 21:01)

Kas čia per daiktas mastau.gif .Foto super atrodo,kaip iš žurnalo bigsmile.gif thumbup.gif
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos hihihi.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 30 spalio 2008 - 21:11
QUOTE(mammka @ 2008 10 30, 21:09)
Kas čia per daiktas mastau.gif  .Foto super atrodo,kaip iš žurnalo  bigsmile.gif  thumbup.gif
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos hihihi.gif  blush2.gif

Arabiškas valgis,toks keptas apvalus "kamuoliukas", paprastai daromas iš prieskoniuotų spec. pupelių arba (o gal ir kartu deda) avinžirnių.paprastai valgoma su pita duona arba salotomis.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 10 30, 22:16)
Arabiškas valgis,toks keptas apvalus "kamuoliukas", paprastai daromas iš prieskoniuotų spec. pupelių arba (o gal ir kartu deda) avinžirnių.paprastai valgoma su pita duona arba salotomis.

Įdomu bigsmile.gif ,niekad negirdėjau apie tokį skanėstą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2008 10 30, 20:09)
Kas čia per daiktas mastau.gif  .Foto super atrodo,kaip iš žurnalo  bigsmile.gif  thumbup.gif
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos hihihi.gif  blush2.gif


uoj blyn doh.gif nu, ką aš ir sakau rolleyes.gif iš kitų įdomiau juoktis hihihi.gif o foto galėtų būti ir geresnės blush2.gif
Falafel yra kepsneliai iš avinžirnių, pupelių ir panašiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaskolka: 30 spalio 2008 - 21:23
Labai skanu falafelis.cia yra daugiau libanietiskas patiekalas is avinzirniu .pati dar neprisiruosiu pasidaryti,geriau nusiperku jau blush2.gif bet turiu ju receptuka(lygtai glacee buvo idejus):
250 g nuto - avinžirniai, turkiški žirniai (užmirkyti nakčiai)
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
1-3 skiltelės česnako
chili paprikos gabalėlis
petražolių pundelis
kolendros pundelis
maltos kolendros žiupsnelis
džiovinto baziliko žiupsnelis
a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
šaukštelis kepimo miltelių
aliejus kepimui

Nutą, svogūną, česnaką, užmirkytą ir nuspaustą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, pridėti kepimo miltelius, druską, pipirus, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kotletukus, kepti aliejuje.
Patiekti su tahini, daržovėmis, jogurtu su česnaku.
Paprastai falafelis kepamas fritiūroje, labai karštame aliejuje.
Atsakyti