naktibalda,gal priimtum i svecius,tiek visko skanaus prigaminai,turbut visa diena prie puodu ,o tie krepseliai bus itraukti i mano seimos meniu
ui,,,tie kakliukai, paskui kashikai shonines..vishtiena su agurkeliais..ir..kiti skanumynai..seiles begaaaa upeliais..
ir vel pas mus puota super ideja su sonine
Gal cia sakau kas nors pagelbes, ba skubiai reik pagalbos Reikia iskept vista rytojui, ciela. Per nakti marinuosiu marinate (pries tai nuplovus vista), tada noriu kepti rankovej, det i ja ka nors , ar ne? Gal pries kepant vista aliejum istept, kad prie rankoves neliptu? Ir kiek laiko daugmaz kepti?
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 30, 20:11)
Gal cia sakau kas nors pagelbes, ba skubiai reik pagalbos Reikia iskept vista rytojui, ciela. Per nakti marinuosiu marinate (pries tai nuplovus vista), tada noriu kepti rankovej, det i ja ka nors , ar ne? Gal pries kepant vista aliejum istept, kad prie rankoves neliptu? Ir kiek laiko daugmaz kepti?
Gal as pagelbesiu as kepaiu ciela vista rankoveja, netepiau aliejum pries kepdama, kepaiu apie vanada, bet paskui prapjoviau rankove ir paskrudinau vista, nes mums patinka bsk pakepus buna
Aha, ziurim kas cia pas mane prisikaupe
Sedevru nebus
As irgi dariau moliugu sriuba kuria cia diena, bet as moliuga, cesnaka, saliero stiebus, svogunus, saldzias bulves, apvirtas morkas paskrudinau po orkaite, po to viska dejau i puoda, uzpyliau sultiniu, dejau prieskoniu ir paviriau apie 10 min. Isemiau saliero stieba, o visa kita sutryniau smulkintuvu. Irgi gavosi labai nebloga
Makaronai su moliuskais
Isviriau sviezius makaronus, i virimo pabaiga dejau jau isvirtus, be kriauleliu kamabrio temperaturos moliuskus, kad jie kiek susiltu. Padazas paprastas - svoguna ir cesnaka pakepinau ant sviesto, dejau grietines, balto vyno, prieskoniu, petrazoles. Viska uzpyliau ant makaronu.
Mesos kukuliai su makaronais
Dariau pagal adaptuota Jamie Oliver recepta.
Mesos farsa sumaisiau su prieskoniais, garstyciomis, tarkuotu suriu, kiausiniu ir smulkiai sutrupintais krekeriais (nes, matyt, kaip ir Jamie, dziuveseliu neturejau ). Suformavau mazus kukulius, apkepiau. I pabaiga pyliau pirktinio padazo, nes reikejo sunaudoti Pyliau ant makaronu
Sedevru nebus
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 30, 15:17)
As irgi dariau moliugu sriuba kuria cia diena, bet as moliuga, cesnaka, saliero stiebus, svogunus, saldzias bulves, apvirtas morkas paskrudinau po orkaite, po to viska dejau i puoda, uzpyliau sultiniu, dejau prieskoniu ir paviriau apie 10 min. Isemiau saliero stieba, o visa kita sutryniau smulkintuvu. Irgi gavosi labai nebloga
Makaronai su moliuskais
Isviriau sviezius makaronus, i virimo pabaiga dejau jau isvirtus, be kriauleliu kamabrio temperaturos moliuskus, kad jie kiek susiltu. Padazas paprastas - svoguna ir cesnaka pakepinau ant sviesto, dejau grietines, balto vyno, prieskoniu, petrazoles. Viska uzpyliau ant makaronu.
Mesos kukuliai su makaronais
Dariau pagal adaptuota Jamie Oliver recepta.
Mesos farsa sumaisiau su prieskoniais, garstyciomis, tarkuotu suriu, kiausiniu ir smulkiai sutrupintais krekeriais (nes, matyt, kaip ir Jamie, dziuveseliu neturejau ). Suformavau mazus kukulius, apkepiau. I pabaiga pyliau pirktinio padazo, nes reikejo sunaudoti Pyliau ant makaronu
Įdaryti baklažanai baklažanus pasūdžiau perpjous per pusę, palaikiau valandą, nupjoviau druską, išskobiau minkštimą, pakepinau svogūnus, česnaką, sudėjau minkštimą, pakepiau apie penkias minutes, supyliau konservuotų pomidorų skardinę, grybų skardinę, ir turėjau šiek tiek likusių falafel, sudėjau ir juos, patroškinau, kol viskas suminkštėjo, įdariau baklažaną ir kepiau orkaitėje ~35 minutes, pabaigoje užbarsčiau tarkuoto mozarellos sūrio, ir pakepiau dar apie septynias minutes, kokių prieskonių dėjau, neatsimenu žinoma, valgiau su tuo garsiuoju vynu labai norėjosi
Karšti sumuštiniai su sūriu paskrudinau indišką paplotėlį tosteryje, įpjoviau, atidariau, aptepiau majonezo ir tomato padažu, uždėjau sūrį, ir uždariau, valgiau su konservuotais raudonais kopūstais
Karšti sumuštiniai su sūriu paskrudinau indišką paplotėlį tosteryje, įpjoviau, atidariau, aptepiau majonezo ir tomato padažu, uždėjau sūrį, ir uždariau, valgiau su konservuotais raudonais kopūstais
QUOTE(Jaskolka @ 2008 10 30, 21:01)
falafel
Kas čia per daiktas .Foto super atrodo,kaip iš žurnalo
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos
QUOTE(mammka @ 2008 10 30, 21:09)
Kas čia per daiktas .Foto super atrodo,kaip iš žurnalo
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos
Arabiškas valgis,toks keptas apvalus "kamuoliukas", paprastai daromas iš prieskoniuotų spec. pupelių arba (o gal ir kartu deda) avinžirnių.paprastai valgoma su pita duona arba salotomis.
QUOTE(grange @ 2008 10 30, 22:16)
Arabiškas valgis,toks keptas apvalus "kamuoliukas", paprastai daromas iš prieskoniuotų spec. pupelių arba (o gal ir kartu deda) avinžirnių.paprastai valgoma su pita duona arba salotomis.
Įdomu ,niekad negirdėjau apie tokį skanėstą
QUOTE(mammka @ 2008 10 30, 20:09)
Kas čia per daiktas .Foto super atrodo,kaip iš žurnalo
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos
.Šiaip nesikabinėsiu,biški pakikenau ir iš pačios rašybos
uoj blyn nu, ką aš ir sakau iš kitų įdomiau juoktis o foto galėtų būti ir geresnės
Falafel yra kepsneliai iš avinžirnių, pupelių ir panašiai
Labai skanu falafelis.cia yra daugiau libanietiskas patiekalas is avinzirniu .pati dar neprisiruosiu pasidaryti,geriau nusiperku jau bet turiu ju receptuka(lygtai glacee buvo idejus):
250 g nuto - avinžirniai, turkiški žirniai (užmirkyti nakčiai)
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
1-3 skiltelės česnako
chili paprikos gabalėlis
petražolių pundelis
kolendros pundelis
maltos kolendros žiupsnelis
džiovinto baziliko žiupsnelis
a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
šaukštelis kepimo miltelių
aliejus kepimui
Nutą, svogūną, česnaką, užmirkytą ir nuspaustą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, pridėti kepimo miltelius, druską, pipirus, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kotletukus, kepti aliejuje.
Patiekti su tahini, daržovėmis, jogurtu su česnaku.
Paprastai falafelis kepamas fritiūroje, labai karštame aliejuje.
250 g nuto - avinžirniai, turkiški žirniai (užmirkyti nakčiai)
riekelė baltos duonos
1 vidutinis svogūnas
1-3 skiltelės česnako
chili paprikos gabalėlis
petražolių pundelis
kolendros pundelis
maltos kolendros žiupsnelis
džiovinto baziliko žiupsnelis
a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
šaukštelis kepimo miltelių
aliejus kepimui
Nutą, svogūną, česnaką, užmirkytą ir nuspaustą duoną, papriką, žalumynus sumalti mėsmale, pridėti kepimo miltelius, druską, pipirus, išmaišyti. Formuoti nedidelius apvalius kotletukus, kepti aliejuje.
Patiekti su tahini, daržovėmis, jogurtu su česnaku.
Paprastai falafelis kepamas fritiūroje, labai karštame aliejuje.