Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Larissa @ 2008 10 29, 23:28)
tinginių beliašai


mano šiandienos atradimas  thumbup.gif mintį davė mama,nes ant dienų dariau Sonatinos mielinius lenkiškus blynus ir papasakojau,kad buvo labai skanu.
tai va,pagal mielinių blynų "motyvus" galima iškepti labai purių ir minkštų tinginio beliašus  tongue.gif nei kočioti,nei formuoti jų nereikia  thumbup.gif
aš dariau nedidelį kiekį,pabandymui:
1/2 stiklinės pieno ir
1/2 stiklinės vandens pašildžiau ir ištirpinau apie
15 g šviežių mielių ir
1 a.š. cukraus
palaikiau šiltai,kol suputuojo
kitame inde lengvai paplakiau
1 kiaušinį
1 a.š. cukraus
1 v.š.aliejaus
1/4 a.š. druskos
supyliau tenai mieles ir plakdama mikseriu dėjau po šaukštą miltus,kol tešlos konsistencija buvo kaip skystesnė grietinė.palikau šiltai apie 30-40 min.,kol iškilo.
tam kiekiui suėjo maždaug 150 g faršo (sumalto kartu su svogūnu,nes pjaustytas tiesiog neiškeps)
na o toliau kepama panašiai kaip bulvių blynai su mėsa  tongue.gif dedam tešlos blynelius,ant viršaus faršo ploniu sluoksniu ir užpilama vėl tešlos šaukštu,kad faršo nesimatytų. dėl viso pykto varčiau kelis kartus,kad spėtų faršas iškepti.
mums buvo net laaabai skanu  thumbup.gif darbo tikrai minimumas,o rezultatas  essen.gif
jei kas darys-praktinis patarimas: darant su įdaru būtinai maišyti pieną su vandeniu,gal net geriau 1/3 pieno ir 2/3 vandens,nes dėl pieno tešla labai greitai apkepa,o įdaras gali ir nespėti  doh.gif


Labai idomus receptukas. Reiks pabandyti butinai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2008 10 28, 22:39)
O tie ryziniai makaronai tokio pat skonio kaip ir ryziai? mastau.gif Ne karto nevalgiau, smalsu blush2.gif

Nei ryziai, nei makaronai biggrin.gif Viduriukas, bet siaip man skaniau ir uz tuos ir anuos mirksiukas.gif
Rugiageles sojos troskinukas labai thumbup.gif , senai bedariau, reiks uzsiimt kada ir Serenados lasisiniai kotletcikai apetitni labai jau wub.gif

Nakciai imesiu karkos, tik uzsimerkit, kas bijot kaloriju cool.gif , nes marinuota buvo su garstyciom, majonezu ir grietine, cesnakais, pipirais, druska is vakaro.Sumeciau i puoda, pyliau vandens, kad vos apsemtu ir troskinau apie val., po to sudejau gabalais morkas, pievagrybius, bulves, porus viska ant virsaus, uzdengiau ir troskinau, kol tik isvire visas vanduo ir apacioje esanti mesa truputi pakepe.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 10 29, 15:04)

Nakciai imesiu karkos, tik uzsimerkit, kas bijot kaloriju cool.gif , nes marinuota buvo su garstyciom, majonezu ir grietine, cesnakais, pipirais, druska is vakaro.Sumeciau i puoda, pyliau vandens, kad vos apsemtu ir troskinau apie val., po to sudejau gabalais morkas, pievagrybius, bulves, porus viska ant virsaus, uzdengiau ir troskinau, kol tik isvire visas vanduo ir apacioje esanti mesa truputi pakepe.



nu gal ir reiktu bijot tu koroliju lotuliukas.gif (ash jas taip vadinu), bet nebijau..
labai mano skonio tokie niammm smile.gif

kas cia, Srove, pas jus sheimoj tokiu skanumynu megejai? smile.gif
Atsakyti
Varshkes kukuliai:

Pokutis varshkes, kiaushinis ar du, druska, miltai. (Miltu, kuo maziau, tuo skaniau mirksiukas.gif )
Suformavau nedidelius kukulius ir sumeciau i verdanti vandeni su trupuciu druskos. Valgem su grietine ir trupuciu sviesto..:

user posted image
Papildyta:
Pievagrybiu sriuboje burbuliavo:

jautienos gabaleliai, bulves, morkos (sutarkuojam smile.gif), imbiero shaknies gabalelis, vyshniniai pomidoriukai, pievagrybiai, pora skilteliu trinto cesnako, prieskoniai!:

user posted image
Papildyta:
Agurkinej sriuboj vire:

Vishtienos kulsheles, rukytu lashiniu skurele smile.gif , ishmirkytos perlines kruopos, bulves, morkos, keli konservuoti pomidorai, smulkiai supjaustyti marinuoti agurkeliai, prieskoniai, trintas cesnakas:

user posted image
Papildyta:
Vishtiena su shonkauliukais aluje:

Vishtienos kulsheles ir shonkauliukus uzpilam puse ar visu butelaiciu alaus, dedam dauuug trinto cesnako, zoleliu, citrinos griezineliu, prieskoniu ir i shaldytuva 24-48 val.
I kepimo inda ipilam 1-2 shaukshtus aliejaus (ne daugiau), sudedam mesa, paukshtiena, apdeliojam bulvytemis su lupena ir uzpilam tuo paciu marinatu ish alaus. Kepam uzdenge apie 40 min, veliau atidengiam, kad apskrustu..:
(Avokado salotas galima serviruoti paties avokado zieveleje..):

user posted image
Atsakyti
swoon.gif net akys apraibo nuo visų grožybių ir skanumynų.Šaunuolės visos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
as siandien tokia alkana jauciuosi...tiesiog negaliu sitos temos skaityt biggrin.gif
Atsakyti
6663,velniškai skaniai atrodo,ypač višta aluje thumbup.gif
Atsakyti
cia viena diena taip uzsimaniau ka pagrauzt ax.gif lotuliukas.gif siaip pirma syki pirkau biggrin.gif

Vistu kakliukai -isvyriau su druska ir prieskoniais, ir paskui ant keptuves pasmozinau ant sviestuko su svogunu, ir dar papipirinau. Nu taip paprasta ax.gif , bet taip mum visiem patiko wub.gif -kaip semkes biggrin.gif
foto tai gal neocien blush2.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Jau kaip uzsimaniau tu bondos kakliuku doh.gif doh.gif Einu ka nors ir as sukonstruosiu blush2.gif Apskritai cia skanumynu pridejot, visu net nevardinsiu 4u.gif

Oi, kakliuku tai vistos uzsimaniau, bet bondos gamintu... kiek keistai galejo nuskambet blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eileitija: 30 spalio 2008 - 12:44
Darzoviu troskiene:
Pupeles, bulves, morka, svogunas, paprika....i pabaiga kelios sasyskos ir spinatai...prieskoniai...sviestuko ir grietines...

user posted image
Atsakyti
Ceburekai su vafliais

Uzmaisyt farsa: mesa, kiausinis, druska, pipirai, prieksoniai, svogunas. Vafli susipjaustyt kvadraitais (jei apvalus, tai perpus, tie kur mazi buna), uzdet farso, uzdet kitu vafliu, perpjaut i du trikampius. Apvoliot blynu tesloje, tik tirstesne kad butu: kiausinis, druska, miltai, pienas.

user posted image

Dar viriau kisieliu, ir zirniu sriuba. Simboliskai sriubos nuotraukyte idesiu. Sriuba: zirniai, morkos, bulves, prieskoniai, druska, pipirai, krapai, sultinio kubeliai, truputis aliejaus. Paskaninti grietine.

user posted image
Atsakyti
lendu ir aš į eterį biggrin.gif ,

ešerys keptas tešloje

išmarinuoti žuvį, šiuo atveju ešerio file, su mįėgiamais prieskoniais,
tada pamirkyti į tokią masę
kiaušinis+miltai+krapai ir pavoliojus kepti įkaitintoje keptuvėje
padažas
svogūnai+krapai, apkepinti svieste , tada dedame grietinę

user posted image

šašlykai
kiaulienos sprandinė išmarinuojama taip pat kaip šašlykams, daug majonezo, svogūno, prieskonių, dar mineralinio pilu, dar garstyčių dėjau šiuo atveju

suvėriau ant medinių iešmukų ir pastebėjimas kepiau keptuvėje, nu gavosi nerealūs, nesudžiūvo visai minkšti, galima liežuvį praryti thumbup.gif

morkytės truputį pamarinuotos kaip kažkas rašė temoje, nusišperinau biggrin.gif

user posted image


šoninės krepšeliai
marinuota šoninė, marinuoju su majonezu, preieskoniais, garstyčiom
http://i190.photobuc...es/PA230731.jpg
user posted image

pasiruošiau faršą, kadangi turėjau jo nedaug tai ten įtarkavau cukinijos ir kopūsto , prieskonių pagal skonį,
user posted image
perpjoviau per pusę šoninės gabaliukus ir formavau krepšelius su dantų krapštukais ir kimšau į juos paruoštą faršą
user posted image
user posted image

ir kepiau orkaitėje apie valandą kažkur, prieš galą atidengiau foliją kad apskrustų ir galų gale uždėjau sūrio ,kad užsilydų
user posted image
bulvės virtos ir pakeptos ant keptuvės, irgi nusišperinau nuo kažko biggrin.gif

ir dar vienas galvojau nefotkinisu nes paprasta ir banalu, bet kadangi buvo labai skanu rolleyes.gif

kotletai su cukinija

paruošti faršą : įtarkuoti cukinijos, kiaušinis, prieskoniai, batono mirkyto šiek tiek, ir pavolioti kiaušinio plakinyje ir į džiuvėsius kepti įkaitintoje keptuvėje
vaikui
user posted image
mums su grybų padažu, pakepinti grybus keptuvėje su svogūnu, krapais, tada dėti grietinės ir truputį tomato padažo

user posted image
žinokit cukinija taip pagerina skonį, tai net nebūčiau patikėjus, kotletukai tirpta burnoje
kol ga,minu maniškis irgi turi veiklos
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 30 spalio 2008 - 14:28