QUOTE(Larissa @ 2008 10 29, 23:28)
tinginių beliašai
mano šiandienos atradimas mintį davė mama,nes ant dienų dariau Sonatinos mielinius lenkiškus blynus ir papasakojau,kad buvo labai skanu.
tai va,pagal mielinių blynų "motyvus" galima iškepti labai purių ir minkštų tinginio beliašus nei kočioti,nei formuoti jų nereikia
aš dariau nedidelį kiekį,pabandymui:
1/2 stiklinės pieno ir
1/2 stiklinės vandens pašildžiau ir ištirpinau apie
15 g šviežių mielių ir
1 a.š. cukraus
palaikiau šiltai,kol suputuojo
kitame inde lengvai paplakiau
1 kiaušinį
1 a.š. cukraus
1 v.š.aliejaus
1/4 a.š. druskos
supyliau tenai mieles ir plakdama mikseriu dėjau po šaukštą miltus,kol tešlos konsistencija buvo kaip skystesnė grietinė.palikau šiltai apie 30-40 min.,kol iškilo.
tam kiekiui suėjo maždaug 150 g faršo (sumalto kartu su svogūnu,nes pjaustytas tiesiog neiškeps)
na o toliau kepama panašiai kaip bulvių blynai su mėsa dedam tešlos blynelius,ant viršaus faršo ploniu sluoksniu ir užpilama vėl tešlos šaukštu,kad faršo nesimatytų. dėl viso pykto varčiau kelis kartus,kad spėtų faršas iškepti.
mums buvo net laaabai skanu darbo tikrai minimumas,o rezultatas
jei kas darys-praktinis patarimas: darant su įdaru būtinai maišyti pieną su vandeniu,gal net geriau 1/3 pieno ir 2/3 vandens,nes dėl pieno tešla labai greitai apkepa,o įdaras gali ir nespėti
mano šiandienos atradimas mintį davė mama,nes ant dienų dariau Sonatinos mielinius lenkiškus blynus ir papasakojau,kad buvo labai skanu.
tai va,pagal mielinių blynų "motyvus" galima iškepti labai purių ir minkštų tinginio beliašus nei kočioti,nei formuoti jų nereikia
aš dariau nedidelį kiekį,pabandymui:
1/2 stiklinės pieno ir
1/2 stiklinės vandens pašildžiau ir ištirpinau apie
15 g šviežių mielių ir
1 a.š. cukraus
palaikiau šiltai,kol suputuojo
kitame inde lengvai paplakiau
1 kiaušinį
1 a.š. cukraus
1 v.š.aliejaus
1/4 a.š. druskos
supyliau tenai mieles ir plakdama mikseriu dėjau po šaukštą miltus,kol tešlos konsistencija buvo kaip skystesnė grietinė.palikau šiltai apie 30-40 min.,kol iškilo.
tam kiekiui suėjo maždaug 150 g faršo (sumalto kartu su svogūnu,nes pjaustytas tiesiog neiškeps)
na o toliau kepama panašiai kaip bulvių blynai su mėsa dedam tešlos blynelius,ant viršaus faršo ploniu sluoksniu ir užpilama vėl tešlos šaukštu,kad faršo nesimatytų. dėl viso pykto varčiau kelis kartus,kad spėtų faršas iškepti.
mums buvo net laaabai skanu darbo tikrai minimumas,o rezultatas
jei kas darys-praktinis patarimas: darant su įdaru būtinai maišyti pieną su vandeniu,gal net geriau 1/3 pieno ir 2/3 vandens,nes dėl pieno tešla labai greitai apkepa,o įdaras gali ir nespėti
Labai idomus receptukas. Reiks pabandyti butinai.