Jamu vulves nuo vistos ir lietinius
musu pietai snd buvo kaimiskos desareles... ale nedesiu, nes foto nelabai kokia nemoku tokiu desru graziai nufotkinti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 29, 17:23)
Aciu uz ideja kaip tik turiu daug sernienos. Tik viena karta kepiau blynus su kiauliena, bet matyt kaip apkepiau mesa (jau malta), tai ipyliau aliejaus, ir matyt per daug,nes vis susigere, tai net dabar kai pagalvoju, tai jauciu riebalu skoni matyt ten taip sausai geriau pakepint. Labai megstu blynus su mesa!
ner uz ka pati prisivirus -nebezinojau,ka daryt siaip gabalais viriau, kokius turejau, paskui nukaulinau -siaip nukaulinus galima butu ir malt bet as prie stai galvojau, kad siaip valgysim mesa bet uosviene cepelinu atveze
Sveikutes,sio ryto pusryciai
labai paprastas,greitas ir laaabai skanus varskes apkepas
3 kiausiniai,5 arb.sauksteliai cukraus,varskes 500 gr,pieno 250gr,siek tiek daugiau nei puse puodelio manu kruopu,2 saujos razinu
kiausinius issukti su cukrumi ir sumaisyti su likusiais produktais.Kepti 200 l.kaitrumo orkaiteje kol graziai aprus(apie 50-60min.)
Valgyti su grietine ir megiama uogiene(pas mane su saldytu braskiu)mmmm gaila,kad as dietos rezime ir tokiu skanestu negaliu valgyti
pietums lasisos kotletai su bulviu kose
lasisos farsa(pirkau turguje,bet pacios galite susimalti bet kokia zuvyte)sumaisyti su piene ismirkyta batono riekele,1 kiausiniu,supjaustytu svoguniuku,prieskoniais,buvo siek tiek skystokas farsas,tai dar imaisiau pora saukstu manu kruopu,kepame ikaitintame aliejuje,keptuveje,ir dar padariau padaza-apkepiau pora,morkyte tarkuota,cesnakeli susmulkinta,saukstas miltu,slakelis pieno,200 gr grietineles,prieskoniuku megiamu
skanu,zinokite,nors farsas-papigiai 1 kg -7.50 lt
labai paprastas,greitas ir laaabai skanus varskes apkepas
3 kiausiniai,5 arb.sauksteliai cukraus,varskes 500 gr,pieno 250gr,siek tiek daugiau nei puse puodelio manu kruopu,2 saujos razinu
kiausinius issukti su cukrumi ir sumaisyti su likusiais produktais.Kepti 200 l.kaitrumo orkaiteje kol graziai aprus(apie 50-60min.)
Valgyti su grietine ir megiama uogiene(pas mane su saldytu braskiu)mmmm gaila,kad as dietos rezime ir tokiu skanestu negaliu valgyti
pietums lasisos kotletai su bulviu kose
lasisos farsa(pirkau turguje,bet pacios galite susimalti bet kokia zuvyte)sumaisyti su piene ismirkyta batono riekele,1 kiausiniu,supjaustytu svoguniuku,prieskoniais,buvo siek tiek skystokas farsas,tai dar imaisiau pora saukstu manu kruopu,kepame ikaitintame aliejuje,keptuveje,ir dar padariau padaza-apkepiau pora,morkyte tarkuota,cesnakeli susmulkinta,saukstas miltu,slakelis pieno,200 gr grietineles,prieskoniuku megiamu
skanu,zinokite,nors farsas-papigiai 1 kg -7.50 lt
Sroves patiekaliukas patiko labai,bondos lietiniai su serniena atrodo nerealiai ir Serenados apkepas superinis saunumelis
QUOTE(daivaP @ 2008 10 27, 21:06)
Kepiau ir aš daržovių vėduoklę. Receptas čia: http://pragarovirtuv...1640/#more-1640
Man forma nelabai gavosi, aš tarp sluoksnių dar įdėjau pjaustytos rūkytos šoninės ir mėlynojo svogūno.
Gavosi tikrai labai skani vėduoklė.
Nu jau veduokle - tai truksta zodziu. Ryt ryte varau baklazanu
Pupeliu troskinys meksiketiskai
Kiauliena ar kokia kita mesa, svogunai, cesnakai, morkos, pupeles, bulves ir kiti prieskoniai, is pradziu viska apkepti, o paskui troskinti
Vistiena su gybais baltam padaze
vistienos krutinele apkepam su grybais, morkom, svogunais, tada saukstas grietines troskinam, paskui jei reikia iberiam miltu, kad padazas butu tirstas
Kiauliena ar kokia kita mesa, svogunai, cesnakai, morkos, pupeles, bulves ir kiti prieskoniai, is pradziu viska apkepti, o paskui troskinti
Vistiena su gybais baltam padaze
vistienos krutinele apkepam su grybais, morkom, svogunais, tada saukstas grietines troskinam, paskui jei reikia iberiam miltu, kad padazas butu tirstas
QUOTE(aistukke @ 2008 10 29, 16:32)
Tai va,elementaru todel ir galvoju aprasymo nerasysiu
Paprasciausiai is vakaro uzmarinavau vistienos gabaliukus ivairiausiais prieskoniais,o siandien idejau gabaliukus ir bulves i viena skarda ir kepiau orkaiteje.
Man prie taip keptos vistienos labiausiai tinka konservuoti zirneliai su grietine
Paprasciausiai is vakaro uzmarinavau vistienos gabaliukus ivairiausiais prieskoniais,o siandien idejau gabaliukus ir bulves i viena skarda ir kepiau orkaiteje.
Man prie taip keptos vistienos labiausiai tinka konservuoti zirneliai su grietine
Dar smulkiau aprasyki Kokie prieskoniai, kiek laiko kepei, ka i skarda dejai?
nuus, kaip skryliais susizavejau
Agurkiniais sushiais
elniena...
mamkos patiekalu..
lietiniais.., ir dar tokiais graziais..
vienzo..... (ryshkiai kazka dar pamirshau..)
shaunuoles
Agurkiniais sushiais
elniena...
mamkos patiekalu..
lietiniais.., ir dar tokiais graziais..
vienzo..... (ryshkiai kazka dar pamirshau..)
shaunuoles
Laba vakara
sian as pas jus ateinu su sriubyte Siupinine
Receptukas: puode uzviriname vandens,imetame kubeli sultinio ir kelias supjaustytas bulves. Supjaustome svoguna ir sutarkuojame morka,pakepinam keptuveje, supjaustom kubeliais turima mesa,kuo ivairesnes turesit tuo geriau galima det desreles,daktariska desra,vistiena,kumpi, geriausia jei kuris nors buti siek tiek parukytas.tai pat supjaustom kubeliais kelis marinuotus agurkus,sudedam megstamu prieskoniu,visa sia mase patroskint keptuveje,poto sudet kelis saukstus pomidoru padazo ir dar truputeli patroskiname. Visa sia mase suverciame i puoda su bulvemis,ir dar paverdame mazdaug 10-15min. Taip pat galima isdeti juoduju alyvuogiu ir keleta gabaliuku citrinos
Labai soti ir skani sriuba
Skanaus
sian as pas jus ateinu su sriubyte Siupinine
Receptukas: puode uzviriname vandens,imetame kubeli sultinio ir kelias supjaustytas bulves. Supjaustome svoguna ir sutarkuojame morka,pakepinam keptuveje, supjaustom kubeliais turima mesa,kuo ivairesnes turesit tuo geriau galima det desreles,daktariska desra,vistiena,kumpi, geriausia jei kuris nors buti siek tiek parukytas.tai pat supjaustom kubeliais kelis marinuotus agurkus,sudedam megstamu prieskoniu,visa sia mase patroskint keptuveje,poto sudet kelis saukstus pomidoru padazo ir dar truputeli patroskiname. Visa sia mase suverciame i puoda su bulvemis,ir dar paverdame mazdaug 10-15min. Taip pat galima isdeti juoduju alyvuogiu ir keleta gabaliuku citrinos
Labai soti ir skani sriuba
Skanaus
niam niam labai megstu siupinine
tinginių beliašai
mano šiandienos atradimas mintį davė mama,nes ant dienų dariau Sonatinos mielinius lenkiškus blynus ir papasakojau,kad buvo labai skanu.
tai va,pagal mielinių blynų "motyvus" galima iškepti labai purių ir minkštų tinginio beliašus nei kočioti,nei formuoti jų nereikia
aš dariau nedidelį kiekį,pabandymui:
1/2 stiklinės pieno ir
1/2 stiklinės vandens pašildžiau ir ištirpinau apie
15 g šviežių mielių ir
1 a.š. cukraus
palaikiau šiltai,kol suputuojo
kitame inde lengvai paplakiau
1 kiaušinį
1 a.š. cukraus
1 v.š.aliejaus
1/4 a.š. druskos
supyliau tenai mieles ir plakdama mikseriu dėjau po šaukštą miltus,kol tešlos konsistencija buvo kaip skystesnė grietinė.palikau šiltai apie 30-40 min.,kol iškilo.
tam kiekiui suėjo maždaug 150 g faršo (sumalto kartu su svogūnu,nes pjaustytas tiesiog neiškeps)
na o toliau kepama panašiai kaip bulvių blynai su mėsa dedam tešlos blynelius,ant viršaus faršo ploniu sluoksniu ir užpilama vėl tešlos šaukštu,kad faršo nesimatytų. dėl viso pykto varčiau kelis kartus,kad spėtų faršas iškepti.
mums buvo net laaabai skanu darbo tikrai minimumas,o rezultatas
jei kas darys-praktinis patarimas: darant su įdaru būtinai maišyti pieną su vandeniu,gal net geriau 1/3 pieno ir 2/3 vandens,nes dėl pieno tešla labai greitai apkepa,o įdaras gali ir nespėti
mano šiandienos atradimas mintį davė mama,nes ant dienų dariau Sonatinos mielinius lenkiškus blynus ir papasakojau,kad buvo labai skanu.
tai va,pagal mielinių blynų "motyvus" galima iškepti labai purių ir minkštų tinginio beliašus nei kočioti,nei formuoti jų nereikia
aš dariau nedidelį kiekį,pabandymui:
1/2 stiklinės pieno ir
1/2 stiklinės vandens pašildžiau ir ištirpinau apie
15 g šviežių mielių ir
1 a.š. cukraus
palaikiau šiltai,kol suputuojo
kitame inde lengvai paplakiau
1 kiaušinį
1 a.š. cukraus
1 v.š.aliejaus
1/4 a.š. druskos
supyliau tenai mieles ir plakdama mikseriu dėjau po šaukštą miltus,kol tešlos konsistencija buvo kaip skystesnė grietinė.palikau šiltai apie 30-40 min.,kol iškilo.
tam kiekiui suėjo maždaug 150 g faršo (sumalto kartu su svogūnu,nes pjaustytas tiesiog neiškeps)
na o toliau kepama panašiai kaip bulvių blynai su mėsa dedam tešlos blynelius,ant viršaus faršo ploniu sluoksniu ir užpilama vėl tešlos šaukštu,kad faršo nesimatytų. dėl viso pykto varčiau kelis kartus,kad spėtų faršas iškepti.
mums buvo net laaabai skanu darbo tikrai minimumas,o rezultatas
jei kas darys-praktinis patarimas: darant su įdaru būtinai maišyti pieną su vandeniu,gal net geriau 1/3 pieno ir 2/3 vandens,nes dėl pieno tešla labai greitai apkepa,o įdaras gali ir nespėti
QUOTE(Nari @ 2008 10 29, 18:23)
Nu jau veduokle - tai truksta zodziu. Ryt ryte varau baklazanu
oi , koks grozis turbut ir skanumelis