Gaminau neriebu zuvies ir darzoviu troskinuka produktus dejau "is akies"
Pakepinau keptuveje pjaustytus svogunus, porus, paprika (geltona ir raudona), supjausciau kelis pomidorus, sudejau taip pat i keptuve, tada dar ziediniu kopustu, ir ant virsaus zuvyte padruskinta ir pipirinta( naudojau panagasiju file). Ipyliau siek tiek vandens. Viskas troskinosi gal 15min. patiekiau su ryziais.
Kaip tą vištieną stiklainyje kepate gal galima išsamiau
QUOTE(PONIA BĖ @ 2008 10 28, 18:01)
Kaip tą vištieną stiklainyje kepate gal galima išsamiau
Nu tai jau kaip rasiau, tai susikapoti vistiena i gabaliukus. Paprieskoniuot (as dedu druskytes , tik reik nepadaugint, pipiru zirneliu, lauro lapeliu, dar vistienos prieskoniu dedu), suopjaustau morka, apie5 skilteles cesnako susmulkinu, ant 6 ketvirciu pyliau beveik stikline vandens, viska sumakaluoju kokiam nors bliude ir palaikyt pora valandu. Tada sudeti i svarius stiklainius, deti i bleka ir saut i neuzkaista orkaite, tada ja uzkaisti, kad ikaistu daugmaz iki 200 laipsniu ir kepti apie 1,5 val. tada tik istraukus staigiai uzsukti dangteliais ir apversti (kad drebuciai butu virsuj), tai tiek to gaminimo. Bent as taip darau.
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 28, 12:09)
Atnesu velyvu pusryciu. Si patiekala visi zino, bet nemaciau foto, tai galvoju imesiu, gal kam nors pravers. Pavadinimu yra daug: Skylutes, Pirato akis ir pan.
mes varles akim vadinam ir kepam su duona o ne batonu, ne taip riebu gaunasi
Ačiū už vištas stiklainyje
QUOTE(JulieTa @ 2008 10 28, 16:15)
Mano naminiai kotletukai:
kiaulienos farsas(dazniau darau su kalakutiena, bet siand uzsimaniau kiaulienos vyrui pagamint);
batono siek tiek;
pieno jam isbrinkint;
pipiru misinys;
druska;
garnyru bulviu kose ir keistos kopustu salotos
kiaulienos farsas(dazniau darau su kalakutiena, bet siand uzsimaniau kiaulienos vyrui pagamint);
batono siek tiek;
pieno jam isbrinkint;
pipiru misinys;
druska;
garnyru bulviu kose ir keistos kopustu salotos
noreciau dabar tavo kotletuku
QUOTE(Voveruška @ 2008 10 28, 13:43)
taip, jau bandžiau...Vyrui labai patiko, dėkoja Srovei
Pala, pala , apie kokias kisenes kalba eina Ar tik ne Daividijos?
Cia jos receptukas atrodo, o ne mano
Papildyta:
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 28, 18:18)
suopjaustau morka,
Gal morkos nereiktu, jei ilgam laikymui, nes morka ir svogunas pirmiausiai duoda gedima, o jei greitam vartojimui, tai gerai ir morka
QUOTE(mamkaa @ 2008 10 28, 13:03)
ryte paskaitinejau temele apie skrylius ir taip uzsinorejau, tai gi mano pietus
O kazin sitie skryliai su farsu butu skanu kaip nors pagaminus?
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 10 28, 12:38)
nu nesupratau aš vistiek kaip gauti tuos rožių lapelius. Tas "lapelis" turi būt vientisas ar palupi, tada dar vieną "lapelį" lupi?? gal kuri plačiua žpapasakot galit, nes manau tėvų jubiliejaus proga reiktų tas roželes padaryt, o prieš tai dar išbandyt, pasitreniruot..
Nu gerai, dar bandau .Isivaizduok, kaip bulve skuti su skutuku, na tai darai taip su peiliu ir truputi storiau, negu su skutuku ir lupi taip su peiliu aplink bulve kiek iseina neatitraukiant peilio ir placiau imi, negu su skutuku Nu gaunasi tokia plati bulvine susisukusi juosta.Ta juosta truputi praskleidi ir i tarpus pridedi farso, nu panasiai, kaip vyniotinis gaunas, pati galiuka bulves, kur baigias prismeigi su smeigtuku(kad neisirtu kepant).Na va turi isivaizduok toki placiai atpjauta vyniotinio gabala, kur tarp bulves i tarpus yra farsas.Dabar is likusios bulves pjauni pusapvalius lapelius, kaip cypsus tik storesnius daug ir juos kaisioji aplink i farsa.Na nezinau ar ka nors supratai, bet kitaip nemoku paaiskinti .Tiesa orkaiteje kepti reiktu ant apatines lentynos, arba ijungus apatini kaitinimo rezima, nes tie lapeliai plonesni greiciau iskepa, o jei matai, kad jiems truksta paraudimo, gali veliau pakelti auksciau
Katra ten mamka su skryliais apzavejo ir Bonda su savo elniu
Julieta kotletu senai kepiau, taip uzsimaniau pamacius
QUOTE(Srove @ 2008 10 28, 18:06)
Pala, pala , apie kokias kisenes kalba eina Ar tik ne Daividijos?
Cia jos receptukas atrodo, o ne mano
Cia jos receptukas atrodo, o ne mano
neatsimenu jokiu kiseniu,tikrai ne mano.
kepiau siandien baklazanu veduokle,labai patiko,dejau pomidorus,surio,cesnaku,sonines.
Gal ir man pradet sveciu maratona Kas priims?
Pas daividija visai noreciau
Pas daividija visai noreciau
QUOTE(daividija @ 2008 10 28, 21:42)
neatsimenu jokiu kiseniu,tikrai ne mano.
kepiau siandien baklazanu veduokle,labai patiko,dejau pomidorus,surio,cesnaku,sonines.
kepiau siandien baklazanu veduokle,labai patiko,dejau pomidorus,surio,cesnaku,sonines.
Nu ir gerai, kad neatsimeni, ir as neatsimenu, tiek to, gal kuri atsimins
.O kur nuotrauka Ar as viena nematau
Kol atsimenu imesiu toki beveik darzovini kepini Emiau truputuka kumpio, pjausciau siaudeliais, kepiau, kol beveik iskepe, dejau pusziedziais svoguna, vel kepiau, po to siaudeliais morka ir vel kepiau , dejau pomidora pjaustyta ir numirkyta supjaustyta siaudeliais paprika ir vel kepiau.Dar kitoje keptuveje iskepiau numirkyta druskoje baklazana siaudeliais, apvoliota miltuose ir pjaustytus sampinjonus, tada juos suverciau i ana keptuve, ipiliau pora saukstu vynuogiu acto, sauksta cukraus, saldziarugscio padazo, dar viska uzkepiau ir viskas atrodo.Su ryziniais makaronais visai neblogai buvo