Spagečiai su faršo padažu. Pakepiau faršą su poru ir užpylusi po pusę indelio saldžiarūgščio ir aštriasaldžio "felix" padažo porą minučių patroškinau . Laaabai buvo skanu
Spagečiai tai spalvoti,gal nelabai gražiai atrodo...
Sveikutes,na as irgi pasireiksiu sioje temukeje vyras 2 dienas zyze ,kad padaryti zrazu,o as ju niekad nedariusi tai pasisemusi ivairiu ideju is visur bandziau daryti
1 kg mesos farso(as emiau maisyto kiaulienos-jautienos) paruosiame kaip kotletams(imusam kiausini,dedame mirkyto batono,megiamu prieskoniu)ruosiame idara: sutarkuojame viena morka,supjaustome nedideli pora,1 svoguno galva,1 raudona saldziaja paprika,supjaustome pievagrybius,sutarkuojame apie 150 gr fermentinio surio.I keptuve su ikaitintu aliejumi dedame svogunu,porus,veliau grybus,kai jie apkeps,dedame morkas,paprikas,dedame druskos,pipiru,megiamu prieskoniu.kai viskas suminkstes,idara atausiname ir sumaisome su fermentiniu suriu.Is farso darome paplotelius kaip cepelinams,dedame idara,gerai uzspaudziame(is 1 kg farso man gavosi 12 zrazu)apvoliojame kiausinio plakinyje ,po to dziuveseliuose.Skarda istepame aliejumi ,sudedame zrazus ir dar ipilame siek tiek vandens,kad apsemtu dugna ir dedame i iki 200 laipsniu ikaitinta orkaite.Kepame mazdaug 40-45 min,kol graziai aprus.,dar prie ju pagaminau padaza,bet ji patiekiau salia,netroskinau padaze,na ,cia kas kaip nori- galima viena karta pabandyti taip,kita kitaip,pvz.kepti keptuveje,po to patroskinti padaze
IDARAS
FINALAS
1 kg mesos farso(as emiau maisyto kiaulienos-jautienos) paruosiame kaip kotletams(imusam kiausini,dedame mirkyto batono,megiamu prieskoniu)ruosiame idara: sutarkuojame viena morka,supjaustome nedideli pora,1 svoguno galva,1 raudona saldziaja paprika,supjaustome pievagrybius,sutarkuojame apie 150 gr fermentinio surio.I keptuve su ikaitintu aliejumi dedame svogunu,porus,veliau grybus,kai jie apkeps,dedame morkas,paprikas,dedame druskos,pipiru,megiamu prieskoniu.kai viskas suminkstes,idara atausiname ir sumaisome su fermentiniu suriu.Is farso darome paplotelius kaip cepelinams,dedame idara,gerai uzspaudziame(is 1 kg farso man gavosi 12 zrazu)apvoliojame kiausinio plakinyje ,po to dziuveseliuose.Skarda istepame aliejumi ,sudedame zrazus ir dar ipilame siek tiek vandens,kad apsemtu dugna ir dedame i iki 200 laipsniu ikaitinta orkaite.Kepame mazdaug 40-45 min,kol graziai aprus.,dar prie ju pagaminau padaza,bet ji patiekiau salia,netroskinau padaze,na ,cia kas kaip nori- galima viena karta pabandyti taip,kita kitaip,pvz.kepti keptuveje,po to patroskinti padaze
IDARAS
FINALAS
QUOTE(Serenada @ 2008 10 26, 20:53)
Sveikutes,na as irgi pasireiksiu sioje temukeje vyras 2 dienas zyze ,kad padaryti zrazu,o as ju niekad nedariusi tai pasisemusi ivairiu ideju is visur bandziau daryti
Mano vyras irgi ziztu, jei toki grozi pamatytu
Mergytes- ACIU uz tiek komplimentuu Aciu labai.
Toliau- kas i svecius ruoshesi- nu tai prashom, lyg ir bevizis nuo kito menesio
(ish tu niamniu tai liko dolmiuku ir stintu ir bulvyciu..tai jei paskubesit ...)
Toliau- kas i svecius ruoshesi- nu tai prashom, lyg ir bevizis nuo kito menesio
(ish tu niamniu tai liko dolmiuku ir stintu ir bulvyciu..tai jei paskubesit ...)
Paskaiciau sita tema, nors ne viska dar... bet jau skanumynu... kazkur maciau beliasus kazkas kepe, taip ju noriu... reiks susirast recepta ir issikept... net seile varva..
senai rodėmes,tai užeinam po vakarienės
TRADICINĖ PICA (tešla skolinta iš sm)
tešla:200ml pieno,2a.s.cukraus,50g sviesto,druskos,1a.s. sausų mielių,2st.miltų.Pieną pašildome su cukrum,supilame sausas mieles,poto ištirpinta sviestą,druską,miltus,užminkome tešlą,pakildiname.Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį.
kepame apie 180-200 laipsnių karštyje,nepasakysiu kiek,nes į laikrodį nežiurėjau iškepus lakštui aptepame jį pomidorų padažu,išdėliojame dešrą,svogūnų riekutes:
uždedame jelapeno pipirų smulkiai kapotų,marinuotų agurkėlių,pieniškų dešrelių.
užbarstome sūriu,po juo dar dėjau šviežio baziliko lapelių.
šiek tiek pakepus,kol išsilydo sūris,užbarstome džiovinto baziliko,uždedame adžikos.
finalas skanus:
skanaus niu ir išsiplėčiau
TRADICINĖ PICA (tešla skolinta iš sm)
tešla:200ml pieno,2a.s.cukraus,50g sviesto,druskos,1a.s. sausų mielių,2st.miltų.Pieną pašildome su cukrum,supilame sausas mieles,poto ištirpinta sviestą,druską,miltus,užminkome tešlą,pakildiname.Į iškočiotos tešlos lakštą įsukame pieniškos dešreles išilgai pjautą gabalėlį.
kepame apie 180-200 laipsnių karštyje,nepasakysiu kiek,nes į laikrodį nežiurėjau iškepus lakštui aptepame jį pomidorų padažu,išdėliojame dešrą,svogūnų riekutes:
uždedame jelapeno pipirų smulkiai kapotų,marinuotų agurkėlių,pieniškų dešrelių.
užbarstome sūriu,po juo dar dėjau šviežio baziliko lapelių.
šiek tiek pakepus,kol išsilydo sūris,užbarstome džiovinto baziliko,uždedame adžikos.
finalas skanus:
skanaus niu ir išsiplėčiau
Seile iki bambos nutyso.Kaip noriu picos
As siandien kepiau serno sonkauliukus su bulvemis orkaitej. Bet dar cia nebuvau ilindus, tai foto nebus si karta... bet kita karta idesiu, o dabar tik receptukas: imarinavau sonkaulius su druska, pipirais, zverienos prieskoniais ir cesnakais. palaikiau kelias paras kad gerai isimarinuotu (saldytuve). Tada i skarda aliejaus ipyliau, sudejau sonkaulius, pridejau bulviu puseliu, ir kepiau kokia valanda. Kartais dar pries kepant majonezu istepu. Valgem su pomidoru padazu, konservuotom darzovem ir krienais. Niam niam
6663, sauniai pasidarbavai
baklazanas irgi labai gardziai atrodo
kaip uzsimaniau picos.... labai skaniai atrodo
baklazanas irgi labai gardziai atrodo
kaip uzsimaniau picos.... labai skaniai atrodo
taigi pamirsau parasyt kad dar dejau iidara padaza pomidoru padazas,majonezas,adzika,cili padazas,vorcesterio padazas.sumakalavau ir uzpyliau,cia po svogunu man rods
mmergyte, nu bet grozis kaip atsilaikyt dabar i saldytuva neilindus