Štai išgyvenu tokią situaciją, kad informacijos apie dokumentus reikalingus santuokos registravimui ne Lietuvoje nėra labai daug, o tikiu, kad mergaičių susituokusių su ne lietuvos piliečiais ir ne Lietuvoje tikrai ne viena, todėl kad būtų aiškiau iškeliu tokią temą atskirai, nes ieškant nepavyko rasti.
Lauksiu pagalbos
Papildyta:
Tiesa, pamiršau pasidalinti savo iškuista informacija.
Reikalingi dokumentai:
1. gimimo liudijimas + apostile is URM
2. Pasas*
3. Seimynines padeties pazyma + apostile
Tada visi dokumetai verciami ir tvirtinami notariskai, išskyrus pasą*, bet kai kur pareikalauja nuorašo patvirtinto notariškai.
http://ep.kaunas.lt/...hp/5/?itemID=70
vienas iš šaltinių, kur pateikiama informacija apie santuokos įtraukimą į apskaitą
vienas iš šaltinių, kur pateikiama informacija apie santuokos įtraukimą į apskaitą
Paso vertimo taip pat reikia+patvirtinto notariskai.
O apskaityti santuokai, sudarytai uzsienyje Lietuvoje reikia:
- uzsienyje sudarytos santuokos originala, kopija+apostile, vertimas+patvirtintas notariskai;
- pasas vieno is sutupktiniu (bet as dariau ir mB pasa+vertima+not patvirtinta);
- istuokos liud, sutuoktinio mirties liud+apostiles+vertimai+not patvirtinimas; (esant reikalui);
O apskaityti santuokai, sudarytai uzsienyje Lietuvoje reikia:
- uzsienyje sudarytos santuokos originala, kopija+apostile, vertimas+patvirtintas notariskai;
- pasas vieno is sutupktiniu (bet as dariau ir mB pasa+vertima+not patvirtinta);
- istuokos liud, sutuoktinio mirties liud+apostiles+vertimai+not patvirtinimas; (esant reikalui);
Tai gal tik nuoraso jei i anglu kalba verciamas, nes ten ir taip viskas isversta

Tai gal svarbu kokioje salyje ruosiesi tuoktis? As bandysiu Airijoje
.Tai mes gavome sarasa kokiu reikia dokumentu ,as tik issiverciau gimimo liudijima ir be jokios apostiles,nu nezinau kaip cia bus ar mums priims tokius dokumentus
Maniskis sako kad atseit viskas bus gerai,bet as irgi galvoju kad mums nieko neiseis bet dabar jau velu kazka keisti,nes uz savaites jau yra paskirta diena pildyti dokumentus
Na bus kaip bus

QUOTE(dado @ 2009 01 26, 18:08)
Tai gal svarbu kokioje salyje ruosiesi tuoktis? As bandysiu Airijoje
.Tai mes gavome sarasa kokiu reikia dokumentu ,as tik issiverciau gimimo liudijima ir be jokios apostiles,nu nezinau kaip cia bus ar mums priims tokius dokumentus
Maniskis sako kad atseit viskas bus gerai,bet as irgi galvoju kad mums nieko neiseis bet dabar jau velu kazka keisti,nes uz savaites jau yra paskirta diena pildyti dokumentus
Na bus kaip bus 

Sveikos merginos,
Sita biurokratijos taka man teko jau praminti....
Be apostiles dokumentu musu tikrai nebutu prieme. Bet bandyti galima.
Siaip LT apostile labai paprasta gauti, uztrunka apie savaite. Gali nunesti kas nors is artimuju.
Siaip man paso nereikejo versti, tik gimimo liudijima ir pazyma, kad netekejusi (+apostiles, notaru patvirtinti vertimai).
Gal kuriai pravers...
na bent jau ne ES salyse net ir su apostilemis sunkiai tenka su dokumentais susitvarkyti, bet kaip kazkuri minejote svarbiausia gimimo liudijimas ir seimines padeties pazyma+notariskai patvirtinti vertimai+ apostile (kurias man isdave ta pat diena, ryte nunesiau, apie 12 val pasiemiau).
QUOTE(Drute @ 2009 01 29, 10:48)
na bent jau ne ES salyse net ir su apostilemis sunkiai tenka su dokumentais susitvarkyti, bet kaip kazkuri minejote svarbiausia gimimo liudijimas ir seimines padeties pazyma+notariskai patvirtinti vertimai+ apostile (kurias man isdave ta pat diena, ryte nunesiau, apie 12 val pasiemiau).
tikrai tada gerai, man teko vestuviu data keisti del dokumentu... is pradziu sake, kad per diena uzdes apostile, o paskui jau per 5 darbo dienas...
smagu, kad viskas pavyko!
Na as jau pradejau nerimauti,kad ko gero mums nepavyks uzregistruoti santuokos .O tai kur ta apostile galima uzsideti ,ar tik Vilniuje?Nes as LT gyvenu tolokai nuo jo.
QUOTE(dado @ 2009 01 30, 15:20)
Na as jau pradejau nerimauti,kad ko gero mums nepavyks uzregistruoti santuokos .O tai kur ta apostile galima uzsideti ,ar tik Vilniuje?Nes as LT gyvenu tolokai nuo jo.
Man dejo URM: http://www.urm.lt/index.php?42397736
turetum rasti telefonu numerius, jie tau tiksliai ir atsakys.
Siaip ir ambasadose daro, bet jie vis tiek siuncia i LT URM, kaip as supratau...
Tai dabar visom jum gudruolem klausima turiu, ar reikia tarabanytis Lietuvon, kad gauti apostile and gimimo liudijimo beigi seimynines padeties popieruka (matau, kazkas sake, kad gali gimines nunest, bet ar tikrai?). Ir kaip yra su vertimu, ar reikia vertimo + notaro patvirtinimo, kad vertimas tikras, ar zmogus, pats issiversti gali? Aciu uz atsakymus is anksto

siaip dokumentu vertimai yra legalus tik tuomet kai patvirtinti notaro, nes kitaip is kur zinos ar tu teisingai isvertei, o gal vertime parasei kaip tau reikia, o ne kaip dokumentuuose yra. Tiesa, as verciausi pati, bet jau cia man pasiseke, kad drauge dirba vertimu biure, tai patvirtino perziureje tuos vertimus ir viskas ok.
Apostiles deda URM arba Ambasadose, kurios siuncia dokumentus i URM ar kazkaip panasiai daro, bet is ambasados viskas ilgiau trunka.
Dokumentus manau gimines gal ir gali nunesti, bet tikrai nezinau, o seimines padeties dokumento be gimimo liudijimo kaip ir neisduoda (kai kur dar reikiai ir vietos registracijos dokumento).
Apostiles deda URM arba Ambasadose, kurios siuncia dokumentus i URM ar kazkaip panasiai daro, bet is ambasados viskas ilgiau trunka.
Dokumentus manau gimines gal ir gali nunesti, bet tikrai nezinau, o seimines padeties dokumento be gimimo liudijimo kaip ir neisduoda (kai kur dar reikiai ir vietos registracijos dokumento).