italijoje teko ragauti keptas cukinijas suruostas su balzamiku ,aliejumi,cesnakais ,petruskomis ir prieskoniais ..labai tinka prisikasti prie mesos patiekalu...tikrai labai skanu....
Aš tai tokį patiekalą darau iš cukinijos arba aguročio
As viską darau iš akies, bet pvz., imu kokius 2 aguročius (ar cukinijas), jiems nulupu žievę, pjaustau gabaliukais. Pasiruošiu kokius 10-12 pomidorų (bet gali būti ir mažiau, priklauso nuo dydžio), juos pjaustau irgi kvadratėliais. Reikės kokių 6-7 galvučių svogūno (taip pat nuo dydžio priklauso), svogūnus irgi smulkiai pjaustau. Visus šiuos ingridientus iš eilės apkepu keptuvėje ant silpnos ugnies, kad būtų beveik gatavi ir dedu troškinti į puodą. Aš pirmiausiai apkepu aguročius, tada svogūnus, dar galima ir paprikos, ir galiausiai pomidorus, nes juos reikia labai trumpai apkept ir jau tada tą visą sunką supilu puodan.
Troškinti reikia gal kokių 10-15 min. ant silpnos ugnies. Prieš pat pabaigą, kai jau viskas bus gatava, įdėti keletą smulkintų česnako skiltelių ir iškart išjungti puodą.
Aišku, sūdyti pagal skonį. Atrodo viską surašiau.... Galima valgyti ir karštą ir šaltą.
SKANAUS
As viską darau iš akies, bet pvz., imu kokius 2 aguročius (ar cukinijas), jiems nulupu žievę, pjaustau gabaliukais. Pasiruošiu kokius 10-12 pomidorų (bet gali būti ir mažiau, priklauso nuo dydžio), juos pjaustau irgi kvadratėliais. Reikės kokių 6-7 galvučių svogūno (taip pat nuo dydžio priklauso), svogūnus irgi smulkiai pjaustau. Visus šiuos ingridientus iš eilės apkepu keptuvėje ant silpnos ugnies, kad būtų beveik gatavi ir dedu troškinti į puodą. Aš pirmiausiai apkepu aguročius, tada svogūnus, dar galima ir paprikos, ir galiausiai pomidorus, nes juos reikia labai trumpai apkept ir jau tada tą visą sunką supilu puodan.
Troškinti reikia gal kokių 10-15 min. ant silpnos ugnies. Prieš pat pabaigą, kai jau viskas bus gatava, įdėti keletą smulkintų česnako skiltelių ir iškart išjungti puodą.
Aišku, sūdyti pagal skonį. Atrodo viską surašiau.... Galima valgyti ir karštą ir šaltą.
SKANAUS
Sutarkuojam žalią cukinija,rūgžtų obuolį,įdedam sauja lukštentų saulėgražų,kubeliais keptos duonos ir majonezo.Man tai laaaaabai skanu.
Aš tai iš aguročių ar cukinijų darau blynelius:
sutarkuoju per burokinę tarką, įdedu kiaušinio, pieno, miltų, druskos pagal skonį ir kepu kaip paprastus blynelius
sutarkuoju per burokinę tarką, įdedu kiaušinio, pieno, miltų, druskos pagal skonį ir kepu kaip paprastus blynelius
Sveikutės, merginos. Kreipiuosi su konkrečiu klausimu. Vakar kepiau blynus su cukinija iš mūsų sodo. Ir jau antrą kartą pasitaikė toks variantas - blyneliai gavosi apkartę. Kaltinti galiu tik cukiniją, nors prieš tai jos neragavau... Naudojau nedidelę geltoną. Buvo kiek pavytusi. Kartą taip nutiko su pirktine nediduke žalia. Tai kitąkart darydama kažką ragausiu, bet esmė - kodėll...Ar dėl to, kad nuskinta maža, ar dėl to, kad saulės daug šiemet, o gal dėl netinkamų laikymo sąlygų - neteko niekam susidurti???
QUOTE(Net @ 2007 08 23, 07:42)
Sveikutės, merginos. Kreipiuosi su konkrečiu klausimu. Vakar kepiau blynus su cukinija iš mūsų sodo. Ir jau antrą kartą pasitaikė toks variantas - blyneliai gavosi apkartę. Kaltinti galiu tik cukiniją, nors prieš tai jos neragavau... Naudojau nedidelę geltoną. Buvo kiek pavytusi. Kartą taip nutiko su pirktine nediduke žalia. Tai kitąkart darydama kažką ragausiu, bet esmė - kodėll...Ar dėl to, kad nuskinta maža, ar dėl to, kad saulės daug šiemet, o gal dėl netinkamų laikymo sąlygų - neteko niekam susidurti???
Sakai, buvo pavytusi - manyčiau, kad nuo to. Yra buvę ir man, tai dabar, jei perpiovus viduj bent kiek panašu į vatą, iškrapštau visą sėklyną (nors sėklų dar ir nesimato) ir išmetu. Aš didesnes tai lupu, nes storesnė žievė irgi gali būti kartoka.
QUOTE(Amalia @ 2007 08 23, 12:22)
Sakai, buvo pavytusi - manyčiau, kad nuo to. Yra buvę ir man, tai dabar, jei perpiovus viduj bent kiek panašu į vatą, iškrapštau visą sėklyną (nors sėklų dar ir nesimato) ir išmetu. Aš didesnes tai lupu, nes storesnė žievė irgi gali būti kartoka.
ačiū už atsakymą - pabandysiu pastebėti ir teks prieš gaminant vis paragauti...
kiek as zinau,courgettes yra jaunos cukinijos, o Zucchini tos dideles,sunoke. Squash yra moliugas, bet ju labai daug rusiu yra.O dazniausiai anglijoj naudoja butternutt squash- sviestini moliuga, jo daugiausiai ir maciau parduotuvej pirkt.Kitu rusiu kazkaip neteko daznai matyti pardavime....[
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(Teta Nataly @ 2005 07 30, 15:12)
Laaabai skanu ir sveika troskinukas - ant ikaitusio alyvu aliejaus dedam morku, svoguno, cesnako, baklazano (nebutina), cukinijos (patisono, agurocio, moliugo), paprikos, pomidoro. Aisku prieskoniu, druskytes ir troskinam. Darzoves deti mazdaug ta tvarka kaip surasyta, nes morkos troskinasi ilgiau. Pjaustau mazdaug vienodo ploto (ne storio) gabalais. Galima kazko ir nedeti, o gal papildysit kokias egzotiskais priedais... Beje, skanu ir saltas. Vandens pilt nereikia, nes jo yra cukinijose, o pomidorus deti gale, nes rugstis neleidzia minkstet kitoms darzovems.
Mano drauges mama ji vadindavo silosu, o siaip tai yra panasu i prancuzu valgi RATATOULE, atrodo. Kaloriju, manau, labai nedaug, bet skanu. A sdar megstu saliero lapu ideti...
Siaip megstu gaminti, uztai dietu puslapis irgi aktualus , bet sis patiekaliukas - kaip tik!
Mano drauges mama ji vadindavo silosu, o siaip tai yra panasu i prancuzu valgi RATATOULE, atrodo. Kaloriju, manau, labai nedaug, bet skanu. A sdar megstu saliero lapu ideti...
Siaip megstu gaminti, uztai dietu puslapis irgi aktualus , bet sis patiekaliukas - kaip tik!
Labai panašų patiekaliuką dabar darau Tik nededu baklažano, ir dedu ryžių, tai bus man vietoj garnyro prie vištienos keptos
Turėtų būt labai skanu
cukinijas tikrai mėgstu ir troškiniuose ir marinuotas,
bet šis straipsnis buvo gana netikėtas
http://www.delfi.lt/...i.d?id=68819646
bet šis straipsnis buvo gana netikėtas
http://www.delfi.lt/...i.d?id=68819646