Tai ivairiu tu cukiniju buna. Buna maximose mazutes tokios zalios pailgos, na kaip storas agurkas, tik trumpesnes, bet brangu. O Lietuviskos tai turguj buna, veliau, jos dideles, ivairiu buna, baltu, tamsiai zaliu, kaip pailgas melionas, tik plonas...Kvailokai cia issireiskiau, nezinau, kaip aiskiau parasyt, kas nera mates.
Kai gaminat ta mazutes, sekliukiu tu miniatiuriniu nereik isimt, o kai dideles, tai reikia. Skanu labai nulupti, supjaustys 1 cm riekutem, ir kepti po to su suriu uzbarstyt, arba kept miltu ir kiausiniu plakinyje ismirkytas, su prieskoniais. Galima pjaustyt kubeliais ir i bet koki darzoviu troskini det, pvz., kopustas, cukinija, pupeles, morkos, grietines saukstas, ir bet kas dar...I sriuba skanu, bent man. TA pati galima daryt ir su moliugais, tik jie kieti, sunkiau pjaustyt.
P.S. man atrodo agurotis yra biski kitas reikalas, bet jei padarysi be jo, tai nesugadinsi tikrai.
man irgi jos labai skanu ir visur dedu - į salotas, troškinius, sriubas. skaniausios man, kol neperaugusios, tos mažytės, kur net nereikia sėklų išimt ir lupt, o ne tos kuokos, kur vos ne su pjūklu pusvalandį odą reikia džyrint