Įkraunama...
Įkraunama...

Agurotis ir cukinija

sklaidziau ivairius receptukus, galvojau ka idomaus ir skanaus pasigaminti is darzoviu ir radau recepta, kur tipo 100 g. cukinijos, 100g. agurocio ir susimasciau kas cia per bajeris smile.gif pradejau ieskoti intrenete ir lotyniskai ir angliskai, bet susipainiojau ir nebesuprantu, beje Zuchinni, tai cukinijos pavadinimas britu anglu aklboj, o squash american english, zodynas man aguroti isvercia kaip marrow, bet galu gale randu si puslapi

http://www.biologie....poL/Marrow.html

o cia marrow pasirodo vis delto yra Zucchini smile.gif

isaiskinkit man pasimetusiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 balandžio 2010 - 21:34
sveika smile.gif
o dėl ko nustebai, radus receptą, kur ir cukinija, ir agurotis? manei, kad čia sinonimai? tam vokiškam puslapy parašyta "marrow" tikriausiai dėl to, kad cukinija priklauso aguročių šeimai ir dažnai vadinama itališku aguročiu. beje, dar angliškai cukinija gali būti "courgette" (iš prancūzų pasiskolinę). o "squash" juk dar ir moliūgo visokios atmainos gali būti.
aš jei randu receptą su aguročiais, pakeičiu juos cukinija, ji man skanesnė
Atsakyti
tai gal tu man kokias nuotraukeles parodyk kaip cukinija ir kaip agurotis atrodo, nes as nebelabai issivaizduoju g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(COSMO @ 2005 06 25, 14:03)
tai gal tu man kokias nuotraukeles parodyk kaip cukinija ir kaip agurotis atrodo, nes as nebelabai issivaizduoju  g.gif  g.gif  g.gif


tai aš irgi visai ne kokia išmanėlė smile.gif tik žinau, kad tai tikrai ne tas pats, kad cuknijos - aguročių atmaina.

cukinija tai yra tam vokiškam puslapy nuotraukoj. o aguročiai tai žinau, kad didesni ir jų skonis ne toks švelnus. prisipažinsiu, kad nesu tikra, ar esu ragavus agurotį ir ar esu jį mačius "gyvą". o cukinijų labai įvairių teko ir matyt, ir ragaut - tiek tradicinių žalių, kurių spalva viduj kaip agurko, tiek geltonų, tiek žalių su geltonais dryžiais (tos viduj irgi geltonos). bijau pameluot, bet ar aguročių žievė ne balta? viduj tai jie tikrai gelsvi.

reiktų botaniko konsultacijos mums biggrin.gif

Atsakyti
Tai ivairiu tu cukiniju buna. Buna maximose mazutes tokios zalios pailgos, na kaip storas agurkas, tik trumpesnes, bet brangu. O Lietuviskos tai turguj buna, veliau, jos dideles, ivairiu buna, baltu, tamsiai zaliu, kaip pailgas melionas, tik plonas...Kvailokai cia issireiskiau, nezinau, kaip aiskiau parasyt, kas nera mates.
Kai gaminat ta mazutes, sekliukiu tu miniatiuriniu nereik isimt, o kai dideles, tai reikia. Skanu labai nulupti, supjaustys 1 cm riekutem, ir kepti po to su suriu uzbarstyt, arba kept miltu ir kiausiniu plakinyje ismirkytas, su prieskoniais. Galima pjaustyt kubeliais ir i bet koki darzoviu troskini det, pvz., kopustas, cukinija, pupeles, morkos, grietines saukstas, ir bet kas dar...I sriuba skanu, bent man. TA pati galima daryt ir su moliugais, tik jie kieti, sunkiau pjaustyt.
P.S. man atrodo agurotis yra biski kitas reikalas, bet jei padarysi be jo, tai nesugadinsi tikrai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 25 birželio 2005 - 16:13
QUOTE(Burbulytis @ 2005 06 25, 17:12)
Tai ivairiu tu cukiniju buna. Buna maximose mazutes tokios zalios pailgos, na kaip storas agurkas, tik trumpesnes, bet brangu. O Lietuviskos tai turguj buna, veliau, jos dideles, ivairiu buna, baltu, tamsiai zaliu, kaip pailgas melionas, tik plonas...Kvailokai cia issireiskiau, nezinau, kaip aiskiau parasyt, kas nera mates.
Kai gaminat ta mazutes, sekliukiu tu miniatiuriniu nereik isimt, o kai dideles, tai reikia. Skanu labai nulupti, supjaustys 1 cm riekutem, ir kepti po to su suriu uzbarstyt, arba kept miltu ir kiausiniu plakinyje ismirkytas, su prieskoniais. Galima pjaustyt kubeliais ir i bet koki darzoviu troskini det, pvz., kopustas, cukinija, pupeles, morkos, grietines saukstas, ir bet kas dar...I sriuba skanu, bent man. TA pati galima daryt ir su moliugais, tik jie kieti, sunkiau pjaustyt.
P.S. man atrodo agurotis yra biski kitas reikalas, bet jei padarysi be jo, tai nesugadinsi tikrai.


žiūriu, Burbulyti, tu irgi cukinistė smile.gif
man irgi jos labai skanu ir visur dedu - į salotas, troškinius, sriubas. skaniausios man, kol neperaugusios, tos mažytės, kur net nereikia sėklų išimt ir lupt, o ne tos kuokos, kur vos ne su pjūklu pusvalandį odą reikia džyrint blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olé: 25 birželio 2005 - 18:27
Aguročių oda šviesiai žalsvos, beveik baltos spalvos, o cukinijų, kaip jau sakė, būna įvairių: tamsiai žalios, tamsiai žalios su baltais dryžiais, ryškiai geltonos, pusiau žalios, pusiau geltonos... Man labiau patinka cukinijos, nes jos būna minkštesnės. Ir didelio užaugusio vaisiaus luobas ne toks kietas - agurotį tenka kaip medį drožti, panašiai kaip moliūgą.
Atsakyti
Šiaip jau,kol jauni,tai visi tie "cukininiai-agurotiniai" labai panašaus skonio.Bet visumoj tai skaniausia cukinijos(beje,šiuo metu pilnas Kalvarijų turgus šviežių cukinijų).Aš irgi į visus daržovių patiekalus jas dedu,ypač gaminant "Zepter"yje-tada gaunasi tokio natūralaus skysčio.O labiausiai mėgstu tokį troškinį: plonais griežinėliais lygiom dalim supjaustau cukinijos ir bulvės.Pridedu grietinės(galima dėti ir visai mažai,bet kuo daugiau,tuo skaniau),truputį vandens,prieskonių ir troškinu ant nedidelės ugnies.Galima pateikti kaip garnyrą,bet aš valgau atskirai."Bulvių patiekalų" skyrelyje radau įdomių receptų su grietinėle,manau,kad šiame patiekale ji tiktų.O kokia Jūsų nuomonė?
Atsakyti
manau, kad skanu turetu buti, bulves su cukinija smile.gif as tai cukinija dedu i troskinius ivarius, labai jau man skani, gal todel, kad saldoko skonio smile.gif dar atrodo idaryta cukinija su suriu ir kepta orkaiteje turetu skainu buti, reiks kada pabandyti smile.gif
Atsakyti
Mes dažniausiai troškiname supjaustytas cukinijas keptuvėje su prieskoniais, dešra. Arba sutarkavus kepam blynus, panašiai kaip bulvinius, tik skonis visai kitoks essen.gif Bet ko gero skaniausia - čia jau labiau tinka kietesni, bet dar nesubrendę aguročiai - supjaustyti storais (apie 10 cm) griežiniais ir išskobus vidų įdaryti ryžių koše (košėje įdėti kečupo), viršų pabarstyt džiūvėsiais, o tada tuos "puodelius" troškinti puode nepilnai apsemtus (kad nenusiplautų įdaras), kol agurotis suminkštės thumbup.gif
Atsakyti
Arba sutarkavus kepam blynus, panašiai kaip bulvinius, tik skonis visai kitoks essen.gif


mhmmm, tai tie blynukai labai skanus, mes beje juos is italiskos receptu knygos turim - tarkuota cukinija, truputi miltu, kiausinio, kepimo milteliu ir pieno.. thumbup.gif pirstus apsilaizyti.
As tai i visokiu sryziu patiekalus arba i makaronu padaza, kai keptuvej ruosiu - su labai smulkia tarka itarkuoju - irgi toks saldinantis skanumas..
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Skanu idaryta cukinija.Nulupi,isskobi seklas.Pridedi farso(siek tiek praskiest farsa reikia,kad butu minkstesnis.Ikepi i skarda,ipili vandens.Kai pasidaro minkstas-uzpili tomato ir uztarkuoji lydyto surio.Skanu su keptom,virtom bulvem.
As cukiniju ir prisisaldau.Susipjaustau kubeliais ir i celofanini krepsi supilu.Idedu i saldikli.Turiu ziemai i troskinius(guliasus).Taip saldau dauguma darzoviu:morkas,vidurziemi pradejusius zelt svogunus,porus,zirnius,agurkus,paprikas,apvirtas sparagines pupeles.Neskaitant krapu,rugstyniu,petrazoliu,salieru.
Dar cukinija skanu riekelem kepta.Prie mesos.Padruskini,pipiru.Merki i miltus,kiausini,miltus.
Atsakyti