QUOTE(tomas13 @ 2010 02 21, 16:44)
tai pavyzdi turi is sandelio, kuriame tarkim vidury patalpos sedi sandelininkas. Todel sildytuvas skirtas tos darbo zonos sildymui, o ne visam sandeliui. Tokiu atveju sildytuvo galia yra padidinta, del to kad tai tik zona. PVZ.: 10m2 kambariui nuolatiniam sildymui reikia apie 50W/m2. O sandelio 10m2 darbo zonai apie 150W/m2. Kodel? 10m2 kambarys, tai visa patalpa, kurioje siluma islieka ir dideja. O 10m2 viduri sandelio tai tos zonos pavirsiu ir ten esancio zmogaus sildymas, o ne viso sandelio. Be to zoninis sildytuvas dirba visa laika, nes skirtas tik zonai, o patalpos neprisildo. Ko negalima pasakyti apie kambari. Kambari sildytuvas prisildo iki norimos temperaturos ir issijungia. Taip galima daryti prielaida, kad sildymas veikia nuo 6 val iki 12 val per para. Tas sildymo laikas prikluso nuo daugelio dalyku: teisingo sildytuvo parinkimo, pastato silumos varzos, duru varstymo, langu ir t.t.
Tad tokiu skirtingu atveju, kaip kambario ir sandelio zonos sildymo galimybiu lyginimas yra klaidingas, nelogiskas.
Tad tokiu skirtingu atveju, kaip kambario ir sandelio zonos sildymo galimybiu lyginimas yra klaidingas, nelogiskas.
Sitas sildymo budas BUTENT skirtas apsildyti nedidele erdves zona (ne visa patalpa), tode is karto kyla klausimas- o kam tokiu budu sildyti kambari? Juk lauke pastatyta kavines staliuko zona sildant nesiruosiama apsildyti visa miesta?
Idomi mintis apie 6-12 val darba per para... Tokiu rezimu jis dirbs tik jei bus gerokai per galingas (t.y. dirbdamas pilnu pajegumu gales pilnai prisildyti patalpa), bet tada pareikalaus atitinkamo galingumo (kuo ne visi pasigirti gyvendami bute).
Taip kad yra dar daug visokiu pasaliniu veiksniu
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 21, 18:19)
Niekas nepastebejot, kad autorius jau seniai nebeskaito zinuciu?
Na skaito , skaito , dar ir kaip skaito. Ačiū , kad rašote. Iš tikrųjų tai tur būt ir išbandysim , nes vyras vienam kambariukui (12kv.m) užsakė pakabinamą šildytuvą ir voniai - kilimėlį palubėj (pavyko įrodyti kad viso buto nešildytų spinduliais kol neišbandysim) Šią savaitę pakabins , tai būtinai parašysiu , kaip sekasi .Nors aš netikiu , kad bus pigiau, nors tu ką Iki
Matau , kad mane visi pamiršo Na o aš eksperimentuoju toliau.Vieną kambarį šildome pakabinta plokšte 3m. aukštyje, prijungtas termostatas temperatūrai reguliuoti.Nustatėm dieną 20 laipsnių , o naktį 17. nežinau kaip toliau , bet įspūdis neblogas. Svarbiausiai jaukiai šilta.Nuo to šildytuvo viskas aplink įšilę , net radijatorius ne ledinis (nors jį išjungėm).Labiausiai man patinka , kad šyla delnai ir kojų pėdos.Jos kažkodėl visą laiką būna karštos.Šilumos nuo lubų nesijaučia.Vyras kaip visada naktį pradaro langą -šalčio nesijaučia.Anksčiau turėdavau galvą užsidangstyti nuo šalčio Vyras užsikepęs ir į kitus kambarius, prikiša , man , kad aš esu atsilikusi nuo mokslo naujovių ir išradimų , todėl nieko neišmanau.Pažiūrėsim. Mėnesio gale žiūrėsim į skaitliuką KĄ JIS PARODYS
Iki!
Papildyta:
Nesuprantu kodėl tie švedai nepasijungė temperatūros reguliatoriaus , būtų nusistatę daug žemesnę temperatūrą ir mažiau mokėję už šildymą?
Iki!
Papildyta:
QUOTE(aruno @ 2010 02 19, 20:45)
Kad tai jau gana senas sildymo budas,pries 2ar3 metus teko jau nuplesyti tuos kilimelius nuo lubu ir ismesti (Sved.). Savininkai pasistate paprastus el. radiatorius. Jiems nepatiko ,kad daug el.naudojo ir kad nenormaliai virsui karsta.
Nesuprantu kodėl tie švedai nepasijungė temperatūros reguliatoriaus , būtų nusistatę daug žemesnę temperatūrą ir mažiau mokėję už šildymą?
grozi, kaip ten, kiek skaitliukai prisuko???
Nejaugi daugiau niekas nera isirenge sios sildymo sistemos? Domintu realus zmones, kurie naudoja sia sildymo sistema, o ne pardavejai reklamuojantys savo peke Aisku nieko blogo neturiu pries tai, bet labai idomu suzinoti ir paprastu zmogeliu, kaip Jums sis sildymo budas? Kiek realiai silta buna ir kaip su ta ekonomija? Ar tikrai ekonomiskas?
Man irgi labai idomu kokie rezultatai? Mastom pirkt i viena kambari (ten jokio sildymo nera). Gal kas dar isigijot?
Labai domina infraraudonųjų spindulių šildytuvai , bet noretusi sužinot apie neigiamą pusę infraraudonųjų spindulių
Gal kas šildote namus,butus jais?
domina atsilepimai
Gal kas šildote namus,butus jais?
domina atsilepimai
QUOTE(silainiai @ 2010 02 18, 15:17)
Kagi, galima paskaiciuoti: imame 1 kW galingumo sildytuva (apsildo 10-20 kv.m), jis sildys tik viena kambari. Skaiciuojam men islaidas 1kW x 24val x 30dienu x 0,45Lt/kWh = 324Lt/men, 2 kambariai - dauginat is dvieju, trys - is triju Kaip, dar nepraejo noras?
su matematika pas Jus gerai,bet su praktika oj negaliu prajokinot , tokios elektros sanaudos bus kai šildytuvus lauke pastatisite ir jie dirbs be sustojimo
Mūsų butas jau 13 metų šildomas elektra, paprastas daugiabutis, paskutinis aukštas, kraštutine laiptine (t.y. iš keturiu buto sienu trys išeina i lauko puse) maksimalus parodymai skaitliuku per praeita ziema, per pačius šalčius buvo 700dieninis ir 600 naktinis per 30dienu temperatura nustatau 20-22 ir el. radiatoriai ijungti pastoviai (turejau laiko paeksperementuoti,ekonomiškiausias variantas pastoviai ijungti radiatoriai )
bet esme tame kad atstovas mums sake kad infraraudonųjų spindulių šildymo plokštės Infrapower bus ekonomiškesnes, bent jau pagal techninius parametrus mes turetumeme sutaupyti apie 40% čia lygtai viskas aišku,bet aš isivaizduoju toki šildyma kaip gyvenimą "mikrobangeje",namie visi mikrobai naikinami o vaikai išeje į darželį pastoviai sirgs nes ju išvalytas organizmas bus kaip "medutis bitutem" visokiom bacilom,kaip sakoma pagalis turi du galus
tai vat sedim su vyru ir laukiam kas pasidalins patirtim