Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas infraraudonaisiais spinduliais

sildys itempiamas lubas, ir tik nuo ju visa aplinka. Netinkamas variantas. Jos turi tiesiogiai sildyti grindis, sienas.

Ir dar kazin ar nuo aukstos temperaturos tos lubos nenukentes. Juk galingumas vatais yra tik vienas parametru. Ne maziau svarbesnis yra sildytuvo pavirsiaus temperatura. Ka ten gali susildyti panele, jei jos temperatura iki 100 laipsniu? Elementariai patikrinkit temperaturas ir atstumus prie krosnies pvz. ar metalines krosneles

Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2017 06 20, 10:09)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="skyroja" data-cid="71683467" data-time="1497866169"><div><p>sildys itempiamas lubas, ir tik nuo ju visa aplinka. Netinkamas variantas. Jos turi tiesiogiai sildyti grindis, sienas.</p></div></blockquote><p>Ir dar kazin ar nuo aukstos temperaturos tos lubos nenukentes. Juk galingumas vatais yra tik vienas parametru. Ne maziau svarbesnis yra sildytuvo pavirsiaus temperatura. Ka ten gali susildyti panele, jei jos temperatura iki 100 laipsniu? Elementariai patikrinkit temperaturas ir atstumus prie krosnies pvz. ar metalines krosneles</p><p></p>

Pirma klausimas kurios įtempiamos lubos? Audinio, ar plėvelės? Antras klausimas - jūs realiai kada nors matėte/lietėte tas paneles ar kilimėlius, kad čia tokius vėjus pučiat? Ar jūs įsivaizduojat, kad tokios panelės viduje turi būtinai degti malkos ar granulės, kad jos skleistų šilumą? Kitaip nesuprantu kodėl vedat čia alegorijas su krosnimi?

To šildomo tinkuojamo kilimėlio temperatūra bus apie 40-45°C maksimum.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 06 20, 12:17)

Varijotas kalbėjo apie infraraudonųjų spindulių paneles, apie kurias "Dzūkiška pirkia" buvo užsiminęs ankstesniame poste. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet kažkaip atmintį užsifiksvus apie šimtą celsijų siekianti tos panelės paviršiaus temperatūra. Jei mano atmintis nepaveda, tai Varijoto nuogastavimai turi pagrindo, ir dėl audinio lubų nežinau, bet plastikines tai tikrai pabijočiau tiesti po tokia panele.
Atsakyti

Pirma klausimas kurios įtempiamos lubos? Audinio, ar plėvelės? Antras klausimas - jūs realiai kada nors matėte/lietėte tas paneles ar kilimėlius, kad čia tokius vėjus pučiat? Ar jūs įsivaizduojat, kad tokios panelės viduje turi būtinai degti malkos ar granulės, kad jos skleistų šilumą? Kitaip nesuprantu kodėl vedat čia alegorijas su krosnimi?

IR spinduliai siuo atveju tera vienas is silumos perdavimo budu. Be jokiu stebuklu. Spinduliuojamas spektras (ir atstumas) priklauso nuo saltinio temperaturos. Apie koki priesingos sienos ar grindu nuo lubu sildyma galima kalbet esant  45 laipsniu spinduliuojancio saltinio temperaturai? Na nebent keliolikos centimetru atstumu. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varijotas: 20 birželio 2017 - 12:12

Varijotas kalbėjo apie infraraudonųjų spindulių paneles, apie kurias "Dzūkiška pirkia" buvo užsiminęs ankstesniame poste. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet kažkaip atmintį užsifiksvus apie šimtą celsijų siekianti tos panelės paviršiaus temperatūra. Jei mano atmintis nepaveda, tai Varijoto nuogastavimai turi pagrindo, ir dėl audinio lubų nežinau, bet plastikines tai tikrai pabijočiau tiesti po tokia panele.

Butent apie tai ir snekejau. Kabeliai ir kilimeliai sildo betona ar tinka kontaktiniu budu, o jau tie IR ir konvekcija sildo patalpas

Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2017 06 20, 12:01)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71684917" data-time="1497950229">
<div>
<p>Pirma klausimas kurios įtempiamos lubos? Audinio, ar plėvelės? Antras klausimas - jūs realiai kada nors matėte/lietėte tas paneles ar kilimėlius, kad čia tokius vėjus pučiat? Ar jūs įsivaizduojat, kad tokios panelės viduje turi būtinai degti malkos ar granulės, kad jos skleistų šilumą? Kitaip nesuprantu kodėl vedat čia alegorijas su krosnimi?
To šildomo tinkuojamo kilimėlio temperatūra bus apie 40-45°C maksimum.</p>
<p><span style="background-color:rgb(255,255,255);"> </span></p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p> </p>
<div><span style="background-color:rgb(247,247,247);">IR spinduliai siuo atveju tera vienas is silumos perdavimo budu. Be jokiu stebuklu. Spinduliuojamas spektras (ir atstumas) priklauso nuo saltinio temperaturos. Apie koki priesingos sienos ar grindu nuo lubu sildyma galima kalbet esant  45 laipsniu spinduliuojancio saltinio temperaturai? Na nebent keliolikos centimetru atstumu. </span></div>

kur jūs matėte, jog aš tvirtinau apie kažkokį priešingos sienos ar grindų šildymą? Patalpa šils taip pat, kaip nuo radiatoriaus kokio nors tepalinio, ar šildomų grindų ploto analogiškos galios.

Papildyta:
QUOTE(varijotas @ 2017 06 20, 12:16)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="71684989" data-time="1497952800"><div><p>Varijotas kalbėjo apie infraraudonųjų spindulių paneles, apie kurias "Dzūkiška pirkia" buvo užsiminęs ankstesniame poste. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet kažkaip atmintį užsifiksvus apie šimtą celsijų siekianti tos panelės paviršiaus temperatūra. Jei mano atmintis nepaveda, tai Varijoto nuogastavimai turi pagrindo, ir dėl audinio lubų nežinau, bet plastikines tai tikrai pabijočiau tiesti po tokia panele.</p></div></blockquote><p>Butent apie tai ir snekejau. Kabeliai ir kilimeliai sildo betona ar tinka kontaktiniu budu, o jau tie IR ir konvekcija sildo patalpas</p>

o kuo skiriasi grindinio šildymo IR spinduliai nuo IR plokštės spindulių?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 06 20, 12:00)

nežinau apie visų panelių paviršiaus temperatūrą, bet tokio daikto aš po jokiomis lubomis aplamai nerizikuočiau slėpti. Ypač 100°C temperatūros. Abejoju, aišku, bet tebūnie tiek. Man atrodo jos net neskirtos slėpti, bet skirtos integruoti į pakabinamų lubų sistemą vietoje vieno ar kelių moduliu. Ir neduok dieve po tokiu moduliu sėdėti visą darbo dieną, kai tau galvą kaitina.
Atsakyti

kur jūs matėte, jog aš tvirtinau apie kažkokį priešingos sienos ar grindų šildymą? Patalpa šils taip pat, kaip nuo radiatoriaus kokio nors tepalinio, ar šildomų grindų ploto analogiškos galios.

Papildyta:

Papildyta:

nežinau apie visų panelių paviršiaus temperatūrą, bet tokio daikto aš po jokiomis lubomis aplamai nerizikuočiau slėpti. Ypač 100°C temperatūros. Abejoju, aišku, bet tebūnie tiek. Man atrodo jos net neskirtos slėpti, bet skirtos integruoti į pakabinamų lubų sistemą vietoje vieno ar kelių moduliu. Ir neduok dieve po tokiu moduliu sėdėti visą darbo dieną, kai tau galvą kaitina.

Na, Dzukiska pirkia tiesiog klause ar gali buti IR paneles virs itempiamu lubu. Ir ar isildys tos paneles grindis ar kokia siena toliau nuo ju. Kliuciu tarp paneliu ir sildomo objekto neturetu buti, nes IR spindiuliai kiaurai per objektus nekeliauja. Nors gal tos lubos ir kazkiek "permatomos" tiems spinduliams, sito drasiai neteigsiu, bet atstuma sildymo tikrai sumazins. Plius paneles turi spinduliavimo saltini, kuris yra iki 120 laipsniu temperaturos. Ir jei itempiamos lubos keliolikos centimetru atstumu nuo to saltinio turi kazkokio plastiko savyje, tai gali tiesiog deformuotis ar koki kvapa isskirt nemalonu

IR nuo grindu ir nuo plokstes skiriasi butent savo temperatura. Gi nekaitinat grindu iki 120 laipsniu? Todel siuo atveju grindys IR spinduliais lubu niekaip nesildys - tik konvekcija. Kaip ir lubos nesildys grindu, jei bus 25 laipsniu temperaturos, tiesiog neuzteks energijos.

Del to ir pasiuliau prie krosnies pasedet. Spinduliuojama siluma (IR) jauciama skirtingais atstumais, priklausomai nuo skirtingu krosnies pavirsiu temperaturos

Ai, nesvarbu :)

Atsakyti
QUOTE(varijotas @ 2017 06 20, 13:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71685083" data-time="1497956200"><div><p>kur jūs matėte, jog aš tvirtinau apie kažkokį priešingos sienos ar grindų šildymą? Patalpa šils taip pat, kaip nuo radiatoriaus kokio nors tepalinio, ar šildomų grindų ploto analogiškos galios.

Papildyta:

Papildyta:

nežinau apie visų panelių paviršiaus temperatūrą, bet tokio daikto aš po jokiomis lubomis aplamai nerizikuočiau slėpti. Ypač 100°C temperatūros. Abejoju, aišku, bet tebūnie tiek. Man atrodo jos net neskirtos slėpti, bet skirtos integruoti į pakabinamų lubų sistemą vietoje vieno ar kelių moduliu. Ir neduok dieve po tokiu moduliu sėdėti visą darbo dieną, kai tau galvą kaitina.</p></div></blockquote><p>Na, Dzukiska pirkia tiesiog klause ar gali buti IR paneles virs itempiamu lubu. Ir ar isildys tos paneles grindis ar kokia siena toliau nuo ju. Kliuciu tarp paneliu ir sildomo objekto neturetu buti, nes IR spindiuliai kiaurai per objektus nekeliauja. Nors gal tos lubos ir kazkiek "permatomos" tiems spinduliams, sito drasiai neteigsiu, bet atstuma sildymo tikrai sumazins. Plius paneles turi spinduliavimo saltini, kuris yra iki 120 laipsniu temperaturos. Ir jei itempiamos lubos keliolikos centimetru atstumu nuo to saltinio turi kazkokio plastiko savyje, tai gali tiesiog deformuotis ar koki kvapa isskirt nemalonu</p><p>IR nuo grindu ir nuo plokstes skiriasi butent savo temperatura. Gi nekaitinat grindu iki 120 laipsniu? Todel siuo atveju grindys IR spinduliais lubu niekaip nesildys - tik konvekcija. Kaip ir lubos nesildys grindu, jei bus 25 laipsniu temperaturos, tiesiog neuzteks energijos.</p><p>Del to ir pasiuliau prie krosnies pasedet. Spinduliuojama siluma (IR) jauciama skirtingais atstumais, priklausomai nuo skirtingu krosnies pavirsiu temperaturos</p><p>Ai, nesvarbu smile.gif</p>

susikalbėjom biggrin.gif

įtempiamos lubos (plėvelė) keičia savo matmenis prie ženkliai mažesnės temperatūros, nei 120°C. Aišku, jos grįžta į pradinius matmenis. Ar jos 'išdubs" ar ten užteks įtempimo jėgos išlaikyti formą padidėjus temperatūrai - aš nežinau. Bet kad gali pakeisti spalvą tai net neabejoju. Audinys ne toks jautrus karščiui, nor prie jo irgi rašo (kai kurie gamintojai) ~70°C aplinkos temperatūrą, kaip maksimalią. Tai čia gal prie kokių krosnelių ar židinių aktualiau.

O tos panelės man atrodo pačių gamintoju nerekomenduojamos uždengti. Manau šildymo efektyvumo problema vizgi egzistuoja. Nors plėveles kaip ir kloja po gipsu. Netgi tam jos ir skirtos. Aišku, kad patalpa sušils, bet tarp plėvelės ir gipso bus aukščiausia temperatūra ir efektyvumas turėtų kristi.
Atsakyti
Gerą diskusiją užvedėt, man jau neaišku pasidarė. O tai kokia yra tos IR šildymo plokštės, veikiančios nominaliu galingumu, paviršiaus temperatūra? Gal kas turi ir iš praktikos gali pasakyti? Kad būtų labai daugiau nei kokia 60C, netikiu, nes reklamose teigiama, kad galima montuoti ir į sienas, t.y. atsitiktinai prisilietus neturėtų labai deginti.
Atsakyti

susikalbėjom biggrin.gif

įtempiamos lubos (plėvelė) keičia savo matmenis prie ženkliai mažesnės temperatūros, nei 120°C. Aišku, jos grįžta į pradinius matmenis. Ar jos 'išdubs" ar ten užteks įtempimo jėgos išlaikyti formą padidėjus temperatūrai - aš nežinau. Bet kad gali pakeisti spalvą tai net neabejoju. Audinys ne toks jautrus karščiui, nor prie jo irgi rašo (kai kurie gamintojai) ~70°C aplinkos temperatūrą, kaip maksimalią. Tai čia gal prie kokių krosnelių ar židinių aktualiau.

O tos panelės man atrodo pačių gamintoju nerekomenduojamos uždengti. Manau šildymo efektyvumo problema vizgi egzistuoja. Nors plėveles kaip ir kloja po gipsu. Netgi tam jos ir skirtos. Aišku, kad patalpa sušils, bet tarp plėvelės ir gipso bus aukščiausia temperatūra ir efektyvumas turėtų kristi.

IR paneles teoriskai nesildo oro, tik daiktus tam tikru atstumu iki tam tikros temperaturos. Nors praktiskai apie 30% silumos vistiek perduodama orui ar luboms del to, kad pati panele karsta. Todel ju uzdengti ir negalima, nes jos prades sildyti artimiausia daikta. O jau tas isiles savo ruoztu prades ir spinduliuoti, ir sildyti ora

Tai kad nededa ju po gipsu - jos pacios montuojamos kaip lubu plokstes, net ismatavimai priderinti standartinems lubu plokstems. Cia as apie ant lubu montuojamas.

Mes naudojame pakabinamus IR sildytuvus nesildomoje patalpoje ~3 metru aukstyje, gal 800 vatu, bet ju temperatura apie 350-400 laipsniu. Stalus ir kedes bei grindis isildo tam tikrame plote. Bet sedet, o ypac stovet po jais ilgai nelabai malonu. Ir taip tos visokios spinduliuotes pakanka aplinkui

Maciau metalo-keramikos IR grindjuostes (plintusus) ir sieninius sildytuvus su ~80 laipsniu temperatura. Gal siuolaikiniuose siltuose namuose su mazais silumos nuostoliais ir nebloga alternatyva vertinant instaliavimo paprastuma. Bet prisiliest prie ju nelabai malonu bus :)

Atsakyti

Gerą diskusiją užvedėt, man jau neaišku pasidarė. O tai kokia yra tos IR šildymo plokštės, veikiančios nominaliu galingumu, paviršiaus temperatūra? Gal kas turi ir iš praktikos gali pasakyti? Kad būtų labai daugiau nei kokia 60C, netikiu, nes reklamose teigiama, kad galima montuoti ir į sienas, t.y. atsitiktinai prisilietus neturėtų labai deginti.

Gamintojai turi nurodyt, bet reklaminiuose lankstinukuose daznai to nedaro :)

Ne daugiau 60 laipsniu zinau, kad darzeliuose Rusijoje yra reikalavimas. Lubines paneles apie 100-120 laipsniu. Sieniniai visokie iki 90 manau.

Na o pakabinamu lubiniu nuo 100 iki keliu simtu laipsniu, priklausomai nuo galingumo. Pramoniniuose turbut dar daugiau gali buti priklausomai nuo spinduliavimo saltinio

Atsakyti

Tiesa, del temperaturu reikia skirti sildymo saltinio temperatura ir sildytuvo pavirsiu temperatura. Naudojamos visokios izoliacines medziagos, reflektoriai ir t.t. 

Sildymo elementai visokie: atviros spirales, vamzdeliuose, kvarciniai, karboniniai, dujiniai

Atsakyti