QUOTE(varijotas @ 2017 06 20, 12:01)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71684917" data-time="1497950229">
<div>
<p>Pirma klausimas kurios įtempiamos lubos? Audinio, ar plėvelės? Antras klausimas - jūs realiai kada nors matėte/lietėte tas paneles ar kilimėlius, kad čia tokius vėjus pučiat? Ar jūs įsivaizduojat, kad tokios panelės viduje turi būtinai degti malkos ar granulės, kad jos skleistų šilumą? Kitaip nesuprantu kodėl vedat čia alegorijas su krosnimi?
To šildomo tinkuojamo kilimėlio temperatūra bus apie 40-45°C maksimum.</p>
<p><span style="background-color:rgb(255,255,255);"> </span></p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p> </p>
<div><span style="background-color:rgb(247,247,247);">IR spinduliai siuo atveju tera vienas is silumos perdavimo budu. Be jokiu stebuklu. Spinduliuojamas spektras (ir atstumas) priklauso nuo saltinio temperaturos. Apie koki priesingos sienos ar grindu nuo lubu sildyma galima kalbet esant 45 laipsniu spinduliuojancio saltinio temperaturai? Na nebent keliolikos centimetru atstumu. </span></div>
kur jūs matėte, jog aš tvirtinau apie kažkokį priešingos sienos ar grindų šildymą? Patalpa šils taip pat, kaip nuo radiatoriaus kokio nors tepalinio, ar šildomų grindų ploto analogiškos galios.
Papildyta:
QUOTE(varijotas @ 2017 06 20, 12:16)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="71684989" data-time="1497952800"><div><p>Varijotas kalbėjo apie infraraudonųjų spindulių paneles, apie kurias "Dzūkiška pirkia" buvo užsiminęs ankstesniame poste. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet kažkaip atmintį užsifiksvus apie šimtą celsijų siekianti tos panelės paviršiaus temperatūra. Jei mano atmintis nepaveda, tai Varijoto nuogastavimai turi pagrindo, ir dėl audinio lubų nežinau, bet plastikines tai tikrai pabijočiau tiesti po tokia panele.</p></div></blockquote><p>Butent apie tai ir snekejau. Kabeliai ir kilimeliai sildo betona ar tinka kontaktiniu budu, o jau tie IR ir konvekcija sildo patalpas</p>
o kuo skiriasi grindinio šildymo IR spinduliai nuo IR plokštės spindulių?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 06 20, 12:00)
Varijotas kalbėjo apie infraraudonųjų spindulių paneles, apie kurias "Dzūkiška pirkia" buvo užsiminęs ankstesniame poste. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet kažkaip atmintį užsifiksvus apie šimtą celsijų siekianti tos panelės paviršiaus temperatūra. Jei mano atmintis nepaveda, tai Varijoto nuogastavimai turi pagrindo, ir dėl audinio lubų nežinau, bet plastikines tai tikrai pabijočiau tiesti po tokia panele.
nežinau apie visų panelių paviršiaus temperatūrą, bet tokio daikto aš po jokiomis lubomis aplamai nerizikuočiau slėpti. Ypač 100°C temperatūros. Abejoju, aišku, bet tebūnie tiek. Man atrodo jos net neskirtos slėpti, bet skirtos integruoti į pakabinamų lubų sistemą vietoje vieno ar kelių moduliu. Ir neduok dieve po tokiu moduliu sėdėti visą darbo dieną, kai tau galvą kaitina.