QUOTE(DEU @ 2014 01 02, 10:40)
Pavyzdyje pateikto namo šildymui reikia 300 kub dujų per mėnesį, kas apytiksliai yra 2500 kWh.
Tai jei tuos 2500 kWh per mėnesį gautume vien šildantis paprasčiausia elektra kaina būtų 1250 lt/mėn, dujomis apie 600 lt/mėn. O IR šildymo plokštėmis tik 300 lt/mėn.
Panašų rezultatą galima būtų pasiekti tik malkomis arba geoterminiu. Aš tai neatsistebiu ant kiek Lietuvoje žmonės tūpi. Nu tai kam kišti dešimtis tūkstančių į tą geoterminį. Arba dar kvailiau įsidarbinti kroviku, kūriku, kaminų valytojų ir lakstyti paišinam su glėbiais malkų po katilinę. Pasikabinai sau keletą baltutėlių gražutėlių panelių palubėje už keletą tūkstančių ir pasaka. Moki centus, priežiūros jokios sugedo pasikeitei ir tiek to galvos skausmo. Tai ne koks ten geoterminis su visokiais kreivių nustatymais, cirkuliaciniais siurbliais ir glikoliais ir kitom nesąmonėm. Ir kaip tos visos šilumos siurblių ir katilų firmos tiek durnių randa, kad iki šiol neužsilenkė tai man niekaip nedašyla.
Tai jei tuos 2500 kWh per mėnesį gautume vien šildantis paprasčiausia elektra kaina būtų 1250 lt/mėn, dujomis apie 600 lt/mėn. O IR šildymo plokštėmis tik 300 lt/mėn.
Panašų rezultatą galima būtų pasiekti tik malkomis arba geoterminiu. Aš tai neatsistebiu ant kiek Lietuvoje žmonės tūpi. Nu tai kam kišti dešimtis tūkstančių į tą geoterminį. Arba dar kvailiau įsidarbinti kroviku, kūriku, kaminų valytojų ir lakstyti paišinam su glėbiais malkų po katilinę. Pasikabinai sau keletą baltutėlių gražutėlių panelių palubėje už keletą tūkstančių ir pasaka. Moki centus, priežiūros jokios sugedo pasikeitei ir tiek to galvos skausmo. Tai ne koks ten geoterminis su visokiais kreivių nustatymais, cirkuliaciniais siurbliais ir glikoliais ir kitom nesąmonėm. Ir kaip tos visos šilumos siurblių ir katilų firmos tiek durnių randa, kad iki šiol neužsilenkė tai man niekaip nedašyla.
daug sveikos ironijos
bet jeigu atnaujinti diskusiją, tai iš tikro gana įdomu kodėl staiga (nerenovuojant ir nieko papilomai neįzoliuojant) namui šildyti vietoje apytiksliai 2500 kWh per mėn pradėjo užtekti tik 600kWh ...
čia man matematika nesueina. Rašo jog kambariuose temperatūra nekito, t.y. jeigu atmetame pokyčius viduje ir nieko nedaryta su pačiu namu, lieka išorės temperatūra, kuri pagal statistiką irgi beveik nesikeitė. tai arba dujomis buvo šildoma dalis lauko (gyvenant atvirais langais, ar išmetant energiją per kaminą) arba aš nieko nebesuprantu.
na dar aišku gali būti, jog gal būt IR plokštės buvo naudojamos tik tuomet, kai kas nors buvo namuose, o dujos pleškėjo non stop. bet tada turėtų įsivesti diskomforto parametras grįžti į atvėsusius namus.
Dar lieka vandens pašildymas? bet negali būti, jog KV ruošimui buvo sunaudojama ~1900kWh per mėn.
aj, dar gali būti, jog IR plokštės buvo įrengtos ant skylių sienoje ar lubose