QUOTE(Vilienė @ 2013 05 16, 11:02)
Yra sriciu, kur IR sildymas turi privalumu, bet gincas vyksta del nuosavu namu sildymo ir nepagristo prekybininku teiginio, kad "galima sutaupyti su IR" kas yra melas.
Taigi, ka naujo suzinotumet is turinciu sistema??? Nebent - kaip ji puosia interjera
IR tikrai labai geras šildymo būdas privačiam namui.
Pats idealiausias IR šildymo būdas - grindinis šildymas.
Kodėl taip teigiu.
Mano kiaurame bute žiemą, prie +23 man šalta, dabar kai bute +20 man nejudant prakaitas žliaugia.
Žmogaus temperatūros jutimas susijas su patalpų vidinių paviršių temperatūra ne mažiau, nei su patalpų oro temperatūra. Konvekcinio šildymo atveju, kai pagrinde šildomas oras, oro temperatūra privalo būti užkeliama labiau nei šildant infraraudonuoju būdu (grindiniu ar sieniniu šildymu).
Taip, kad 1kW IR atveju ir lieka 1kW, bet mano nuomone IR-grindinio šildymo atveju tas kW yra panaudojamas efektyviau nei konvekcinio šildymo atveju.
Grindinis šildymas tai nebūtinai IR "superinė" plėvelė, kuri ir atitinkamai kainuoja. Tai ir standartinės šildomos grindys, į kurias šiluma paduodama skysčiu, tekančiu grindyse išvedžiotais vamzdeliais.
IR efektyvumo pagrindimas, toks didelis susidomėjimas grindiniu šildymu. Taip, kad IR šildymas tikrai efektyvus ir privačiame name.