QUOTE(Kirtiss @ 2013 02 28, 16:54)
Labai daug aistrų ir labai daug pretenzijų vieni kitiems netgi sunku atrinkti realius klausimus iš to, kas jau buvo daug kartų atsakyta ir yra tik bandymas klausti, net nenorint girdėti atsakymo, bet kai kuriuos dalykus norisi atsakyti.
Tiem, kam labai kliūva tvirtinimas, jog IR spindulių šildytuvas yra gerokai ekonomiškesnis už analogiškos elektrinės galios konvekcinį elektrinį šildytuvą, pasiimkite tą nebrangų elektrinį šildytuvą, atsivežkite jį pas bet kurį IR spindulių šildytuvų pardavėją ir sulyginkite jų veikimo principą, pojūčius, išgaunamos šilumos kiekius ir t.t. Daugelis klausimų savaime atkris per pirmąsias kelias bandymų minutes. Gana sunku diskutuoti apie daiktus su žmonėmis, kurie turi nuomonę, net nematę to, apie ką diskutuoja... Ir aršiems IR šildytuvų oponentams, siūlyčiau atlikti namų darbų užduotį: pasiaiškinti, koks yra elektrinio, konvekcijos principu veikiančio šildytuvo, naudingumo koeficientas... kiek šilumos energijos pagamina vienas kilovatas elektros energijos, kurį sunaudoja toks šildytuvas (patiems tingiausiems ir nekantriausiems duosiu užuominą naudingumo koeficientas yra mažesnis už 1 tiek tradiciniams elektriniams šildytuvams, tiek ir IR spindulių šildytuvams, bet skiriasi ženkliai). Viena pagrindinių priežasčių, kodėl taip ženkliai skiriasi šildymo sąnaudos tarp tradicinių elektrinių šildytuvų ir IR spindulių šildytuvų, yra būtent nevienodas naudingumo koeficientas. Kita priežastis yra būtent šildymo principo skirtumai (kas yra šildoma, kur kaupiasi šiluma, kiek jos reikia komfortui pasiekti), apie kuriuos jau daug kalbėjo kiti ir dar katą viską kartoti nėra prasmės, nes tie, kas neskaitė, neskaitys ir toliau.
Norintys realių palyginimų ir pavyzdžių visada galite kreiptis į IR spindulių šildytuvų tiekėjus savo mieste ir jie jus nukreips bent į keletą viešai prieinamų vietų didžiuosiuose miestuose (o gal ir visai šalia Jūsų), kur galite apsižiūrėti, IR spindulių šildytuvus, įvertinti, pasikalbėti su juos naudojančiais. Kavinė apie kurią rašiau anksčiau, yra Palangoje. Nemanau, kad vien pasižiūrėti jos važiuosit iš Panevėžio, bet jei poilsiaudami atvyksit į pajūrį, kreipkitės, informuosiu, kur galit apsilankyti ir pasižvalgyti ne vien tik šioje kavinėje. Tačiau tokių objektų yra ir arčiau Jūsų tik nepatingėkite kreiptis į vietinius IR spindulių šildytuvų platintojus.
Dėl tos pačios priežasties nemanau, kad tapsit konkrečiai mano klientu, nes arčiau Jūsų esantys kolegos galės pasiūlyti geresnes įsigijimo sąlygas, bet matomai didelei kai kurių nuostabai pasakysiu, kad man nebūtų didelio skirtumo, ar jūs pasirinktumėte IR spindulių šildymą, ar šilumos siurblį, ar galiausiai ir kitų rūšių šildymo sistemą įmonė, kurioje dirbu, gali patiekti tiek tai, tiek tai. Beje, įkišti šilumos siurblį man būtų netgi naudingiau (didesnė kaina = didesnis uždarbis). O kam nepatinka atsakymų aptakumas, tai jie yra dėl klausimų aptakumo. Kai padėsite ant mano stalo savo būsto projektą, kai suteiksite informaciją, apie tai, kokio šildymo norite, gausite konkrečią informaciją apie galimus šildymo būdus ir kuo vienas variantas geresnis už kitą būtent Jums. Ir ne, aš nespręsiu už Jus, kokiu būdu Jums šildytis aš tik padėsiu Jums gauti informaciją, kuri padės palyginti ir išsirinkti.
krepšinio kamuolys po truputi virsta į futbolo kamuolį t.y. atsiranda kažkokios kampelių užuomazgos. Na bet netgi tokiais tempais mes galime išvynioti tą siūlą iki galo, tik ar užteks kantrybės ir laiko?
keistas jausmas bendraujant su Jumis. Tarsi tai mes žinome daugiau ir Jūs iš mūsų norite mokytis. Jeigu nebūtumėt pasakę, jog dirbate su IR šildytuvais - pagalvočiau jog esate toks pats kaip ir daugelis čia - besidomintis. Kam tie namų darbai? Ta prasme Jūs neesate tikras ir mes Jums turime patikslinti elektrinio šildytuvo NVK? tai yra 1 ir tas "gerokai mažiau" neviršija 1% ribos, bent jau taip trimituoja sertifikatai. Jeigu Jūs turite kitos, patikimos informacijos - tai prašytume ją į studija
skaičiau apie juos labai daug ir visą šią temą taip pat, bet taip ir iki galo neaišku
"kas yra šildoma, kur kaupiasi šiluma, kiek jos reikia komfortui pasiekti" susidaro įspūdis jog kalbame apie zoninį šildymą, tada kai kas aiškėja. Na bet tarkime, skaityti ir suprasti ką skaitai nėra vienas ir tas pats, ir aš neperskaičiau/nesupratau atsakymų į taip sunkiai atrenkamus klausimus.(Jūsų žodžiai: ..
netgi sunku atrinkti realius klausimus iš to, kas jau buvo daug kartų atsakyta ..) todėl būdamas savo srities profesionalas, paaiškinkite tokiam visiškam šios srities profanui kaip aš, kur IR "fiškė"? kadangi kontekste klausimai skaitosi sunkiai, sunumeruosiu:
1. kokiu būdu IR šildytuvų NVK yra didesnis nei 2 kartus lyginant su elektriniu radiatoriumi?
2. iš kur gaunama papildoma energija?
3. Nors tai niekaip nesusiję su mano klausimu, bet jei tai padės - kokiu paštu galiu atsiųsti projektą?
beje, šilumos siurblio taip pat neesu išardęs ar kitaip jo nagrinėjęs ar turėjęs, bet dėl investicijos į jį aš beveik neabejoju, pakanka tiesių ir pagrįstų atsakymų, ko labai norėčiau ir iš Jūsų. nes jeigu sugebate įrodyti ir paaiškinti energijos tvermės dėsnio neegzistavimą IR plokštėm bei pagrįsti COP 2- 2,5 - tuomet investiciją į IR plokštes darosi netgi labai įdomi. Galiu viešai pažadėti tokiu atveju plokštes nusipirkti pas Jus.