Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas infraraudonaisiais spinduliais

QUOTE(Tei @ 2011 11 30, 18:32)
Naudoju nuo rugsėjo. Šį būda teko rinktis nes nebuvo kitų alternatyvų - dujų įsivesti nėra galimybės, kieto kuro katilui nėra vietos, o ir šiaip labai nesinori prasidėt su anglimis/durpėmis/pelenų išnešinėjimu - purvinas tai reikalas. Jei būtų gatvėje dujos - rinkčiaus dujas.
Dabar, kadangi dalykas naujas ir informacijos apie jį praktiškai nėra - tai vis klausai traškesių ir galvoji - o kada suges, o kada nukris ant galvos, o kiek metų tarnaus?...  blink.gif

Sąnaudos bus aiškios kai žiema prasidės smile.gif

aciu kad pasidalinat info wink.gif
manau nei nukris nei suges wink.gif o traska nes kaista ir austa, juk taip..
o tai vienintelis sildymo budas pas jus, daugiau jokio ner? pvz zidinio
kai jau galesit pasidalinkit sanaudomis.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2011 12 01, 11:29)
aciu kad pasidalinat info wink.gif
manau nei nukris nei suges wink.gif o traska nes kaista ir austa, juk taip..
o tai vienintelis sildymo budas pas jus, daugiau jokio ner? pvz zidinio
kai jau galesit pasidalinkit sanaudomis.

Turiu koklini peciu del egzotikos - jei bus labai salta kursiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tei @ 2011 12 01, 22:24)
Turiu koklini peciu del egzotikos - jei bus labai salta kursiu  biggrin.gif

va cia tai daiktas thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi jau kelis mėnesius naudoju 400W IR plokštę. Esu labai patenkintas. Labai maloni šiluma.
Kadangi turime autonominį dujinį šildymą, nakčiai jį išjungiu ir miegamajame naudojame IR plokšte. Tai ji 18 kv visiškai sušildo. Temperatūra svyruoja apie 20 laipsnių, bet labai maloni šiluma, lyg greta būtų koklinė krosnis ar saulutė.
Su prietaisu matavau, kiek naudoja elektros, tai per naktį sudegina apie 3 kw arba 1 Lt (pas mane yra naktinis tarifas)
Taigi ekonomija labai jaučiasi. Na nežinia kaip bus, kai ateis šalčiai.
Atsakyti
QUOTE(widux @ 2011 12 06, 11:28)
Aš irgi jau kelis mėnesius naudoju 400W IR plokštę. Esu labai patenkintas. Labai maloni šiluma.
Kadangi turime autonominį dujinį šildymą, nakčiai jį išjungiu ir miegamajame naudojame IR plokšte. Tai ji 18 kv visiškai sušildo. Temperatūra svyruoja apie 20 laipsnių, bet labai maloni šiluma, lyg greta būtų koklinė krosnis ar saulutė.
Su prietaisu matavau, kiek naudoja elektros, tai per naktį sudegina apie 3 kw arba 1 Lt (pas mane yra naktinis tarifas)

Supratau, kad visas patalpas šildote dujomis, bet su infraraudonaja plokšte jaučiate ekonominę nauda net lyginant su dujomis?

O kaip miegamajeme infraraudonieji? Teigiama, kad miegoti maloniau kai būna vėsiau, o su infraraudonaisiais tai kaip tik šilčiau turi jaustis.
Atsakyti
Tai yra termostatas. Gali nusistatyti kokią nori temperatūrą. Bet nuo IR šildytuvo visai kitokia šiluma. Ji neišdegina oro
Atsakyti
QUOTE(widux @ 2011 12 06, 11:28)

Galėtumete pasižiūrėti kiek dujų šildymui per dieną sunaudojate nejungdami infra plokštės. Tuomet apskaičiuoti kiek kWh dujų sunaudojate 1 kv. 1 kubas dujų lygus 8 kWh. Padauginę iš 18 kv sužinotumėte kiek kainuoja miegamajį šildyti dujomis. O padalinę iš 24 ir padauginę iš 8 (tiek trunka naktis ir naktinis tarifas) ar daugiau nakties valandų sužinotumėte kiek kainuoja naktį šildytis dujomis.
Aišku malonumo litais neišmatuosi.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 12 06, 13:53)
Aišku malonumo litais neišmatuosi.

Dar vienas dalykas, ekonomija konkrečiu atveju vis tiek gausis, net jei ir paaiškėtų, kad dujomis šildyti miegamąjį pigiau, nes kai infra šildo miegamąjį, šildomas būna ne visas butas, o tik miegamasis.
Atsakyti
IR šildytuvas veikia ne ištisai. Aš gi rašiau, kad pasiekęs nustatyta temperatūrą jis išsijungia, O jai nukritus vėl įsijungia. Be to, šildo tik miegamajį t.y. ribotą plotą.
Dujinio šildymo taip sureguliuoti negaliu. Yra vienas termostatas sujungtas su dujų katilu kuris šildo VISA BUTA. Vaikščioti ir nuolat sukioti radiatorius nėra prasmės.
Ir svetainės naktį nėra prasmės šildyti.
Yra teorinis skaičiavimas, bet praktiškai, protingai naudojantis, ekonomija akivaizdi.
Atsakyti
QUOTE(Tei @ 2011 11 29, 21:51)
galiu pasidalint nešališka patirtim  smile.gif
Tai štai kabo pas mane plokštės ant lubų, šiluma maloni. kai jos veikia - jauti veidu kaip saulė kad šildytų, per rūbus šilumos nesijaučia. Nustačius termoreguliatorių and 18, termometras rodo 17,4 - 17,9, kai nukrenta iki 17 - įsijungia ir pradeda šildyti.
Kas liečia rasojimą drėkimą ir oro išsausėjimą - tai čia joks šildymo būdas neišspręs jei yra netikę sienos ar langai, nes drėgmė kaupiasi pačiame šalčiausiame kambario taške, taigi viso kambario oras lieka sausas o tas kampas (mano atveju langai) šlapi.Kuo šalčiau lauke - tuo daugiau drėgmės susirenka ant langų, tuo labiau išsausėja viso kambario oras ir nieko čia nepadarysi. Kas patinka, kad pvz. prieš einant miegoti užstatai aukštesnę temp. miegamajame, atkloji antklodę, palieki 10 min ir kai jau lipi į lovą - ji prišildyta nors kambaryje dar ir vėsu. smile.gif
Kas nepatiko - siaubingai nepatogus pakabinimas, visiškai nemačiomis reikia pataikyti užmauti 4 skylutes ant 4 varžtelių ir dar įstumti į + formos įpjovas. Visą tai iškėlus rankas su gan nemažai sveriančiom plokštėm...
Ir dar vienas erzinantis dalykas - kai įsijungia plokštės skleidžia traškesį. Dieną jo beveik nepastebi, bet kai virš galvos ima traškėti naktį tai visai ne koks jausmas.

Pakomentuosiu minusus.
Toks pakabinimas yra standartiskai (ant 4 varstu pridedi ir pastumi). Toki pakabinima galima supaprastinti. Paimti kartono lapa. Lapa prideti ant plekstes tvirtinimo. Pasiymeti, issipjauti tvirtinimo taskus. Paskui pasiruosta tvirtinimo forma prideti prie lubu ir pasizymeti tvirtinimo vietas. Isisukam varstus. Atsimatuojame pora plokstes krastu. Plokste dedame pagal linijas ir pastumame. Plokste pakabinta.
Sitas kabinimo budas sukelia abejoniu? Puiku. Yra kitu budu. Vienas is ju kabliukai "C" formos arba praktiskai uzlenkti. 4 kabliukai i lubas sukami pagal pasidaryta forma. 4 kabliukai su 8 verzlemis tvirtinami prie plostes kronsteno. Pridedam plokste prie lubu ir pakabinam ant kabliuku. Pakabinimas patikimas, tik tarpelis nuo plokstes iki lubu gaunasi didesnis. Nuo 2cm. Aisku mes cia kalbam apie Infrapower sildytuvu kabinima.
Traskejimas atsiranda del plokstes pavirsiaus vesimo proceso. Silant, plokstes pavirsius siek tiek issigaubia. O salant susitraukia. Si klausima bandysim iskelti gamintojams.
O rasojimas, dregmes susikaupimas atsiranda del blogos silumines varzos (langai) ir/arba del vedinimo nebuvimo.
Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2011 12 08, 10:45)
Pakomentuosiu minusus.
Toks pakabinimas yra standartiskai (ant 4 varstu pridedi ir pastumi). Toki pakabinima galima supaprastinti. Paimti kartono lapa. Lapa prideti ant plekstes tvirtinimo. Pasiymeti, issipjauti tvirtinimo taskus. Paskui pasiruosta tvirtinimo forma prideti prie lubu ir pasizymeti tvirtinimo vietas. Isisukam varstus. Atsimatuojame pora plokstes krastu. Plokste dedame pagal linijas ir pastumame. Plokste pakabinta.
Sitas kabinimo budas sukelia abejoniu? Puiku. Yra kitu budu. Vienas is ju kabliukai "C" formos arba praktiskai uzlenkti. 4 kabliukai i lubas sukami pagal pasidaryta forma. 4 kabliukai su 8 verzlemis tvirtinami prie plostes kronsteno. Pridedam plokste prie lubu ir pakabinam ant kabliuku. Pakabinimas patikimas, tik tarpelis nuo plokstes iki lubu gaunasi didesnis. Nuo 2cm. Aisku mes cia kalbam apie Infrapower sildytuvu kabinima.
Traskejimas atsiranda del plokstes pavirsiaus vesimo proceso. Silant, plokstes pavirsius siek tiek issigaubia. O salant susitraukia. Si klausima bandysim iskelti gamintojams.
O rasojimas, dregmes susikaupimas atsiranda del blogos silumines varzos (langai) ir/arba del vedinimo nebuvimo.

Kaip ir minejau, traskejimas atsiranda del pavirsiaus temperaturos kaitos. Tai galima isspresti pirkdami plokstes su stikliniu pavirsiumi. Tas pats infrapower pateike toki gamini. Aisku kaina didesne.
Kalbant su naudotojais, vieni girdi kiti negirdi to traskejimo. Tad jei nesate jautrus, negirdesite.
Atsakyti
QUOTE(tomas13 @ 2011 12 13, 09:41)
Kalbant su naudotojais, vieni girdi kiti negirdi to traskejimo. Tad jei nesate jautrus, negirdesite.

Čia gal nuo papuolusių egzempliorių labiau priklauso nei nuo klausos.
Atsakyti