Įkraunama...
Įkraunama...

Dažna echoskopija nėštumo metu

QUOTE(Ramone22 @ 2008 10 27, 21:40)
mano nuomone apie echo irgi butu neigiama...maciau tokia laida kur mokslininkai tyre echo poveiki kudikiui...jie sako kad kudikis yra svitinamas todel dazniausiai kai stebima echo jis uzsidengia veida ar vartosi...nes jam si procedura nera maloni...

nesamonė... marazmas kažkoks- kokia kalba laidą matėt? gal nesupratot??? pasižiūrėkit kokios pozos yra kūdikių... kur jų rankytės... kaip jos vystosi...

Tokius skiedalus skleisti dar ir sakant kad laidą matė... Kokia laida? tai kodėl aš jos nemačiau? nors nėštumo metu atsisiunčiau viską ką radau apie nėštumą, gimdymą, visas procedūras... (tame tarpe ir echo...)

Man tik šiaip- ydomu. Dabar pamastykim... Įsigijau prietaisą nubaidyti pelėms... (taip nutiko- išpurškė santepideminis rūsį nuo pelių o tos padlos subėgo į butus... (mes aukšte gyvenam)) taigis jo veikimo principas- būtent bangos- tos kurių mes negirdime- o pelės girdi ir jo nemėgsta... Ten juodu ant balto parašyta kad žmogui ir stambesniems žinduoliams nedaro jokio poveikio šis prietaisas... tik mažesniems žinduoliams tokiems kaip katė, pelė ir tt.t.t.t.t.t.t. Tai dabar ydomu- garsas sklinda. Aš jo negirdžiu... o mano kūdikiui ką? kenkia? NE pati matau kad nekenkia, aš nejuntu diskomforto , ji neužsidengia ausyčių, gerai miega, gerai valgo, gerai auga... manau su echo tas pats...

man darė kiekvieną mėnesį- o paskutinį mėnesį kas antrą savaitę- ir berods gerai augam. neatsiliekam
Atsakyti
aš irgi kiek domėjausi echo niekur neradau info ,kad jis kenktų., bet aišku geriau visur jausti saiką ir nedaryti jų bebroto daug jei nėra reikalo
Atsakyti
Sveikutes bet jeigu daktarai daro daug echo as taip pat zinau,kad daug negerai nes jau per savo sesiu savaiteliu nestuma turejau tris o kita savaite bus ketvirtas echo ka jus manot
Atsakyti
QUOTE(blue*dolphin @ 2008 10 29, 12:37)
Sveikutes bet jeigu daktarai daro daug echo as taip pat zinau,kad daug negerai nes jau per savo sesiu savaiteliu nestuma turejau tris o kita savaite bus ketvirtas echo ka jus manot

Manyciau, kad daktarai nedarytu tiek daug jei tikrai nereiketu. O poreikis gali buti ivairus. Gali jo reiketi ir del fiziniu negalavimu, ir del mamytes ramybes. Skaitau, kad rami mamyte vaikui daug geriau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arbūzas @ 2008 10 20, 21:21)
Kiek as esu girdejus tai echo spinduliai kenkia vaikuciu iki 3 men o paskui spinduliai nepakenkia mazyliui nes jis stipreja ir darosi didesnis...

Labukas visoms,

Sunku pasakyti kenkia daznas echo darymas ar ne. Geriausiai i ta klausima atsakytu daktarai. Taciau ir ju visokiu buna, kurie labai rimtai i savo darba ziuri, ir kurie nelabai saziningai dirba. Manau labai daznas echo darymas gal ir nelabai reikalingas, nebent butu kokiu negeru itarimu. O siaip, kad ir kaip smalsu butu kuo dazniau i savo kudikeli paziureti, manau uztenka ir tu 3 ar keliu kartu per visa nestuma. O pasak Arbuzo, tai echo iki 3 menesiu isvis nereikia daryti??
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2008 10 29, 15:46)
Labukas visoms,

Sunku pasakyti kenkia daznas echo darymas ar ne. Geriausiai i ta klausima atsakytu daktarai. Taciau ir ju visokiu buna, kurie labai rimtai i savo darba ziuri, ir kurie nelabai saziningai dirba. Manau labai daznas echo darymas gal ir nelabai reikalingas, nebent butu kokiu negeru itarimu. O siaip, kad ir kaip smalsu butu kuo dazniau i savo kudikeli paziureti, manau uztenka ir tu 3 ar keliu kartu per visa nestuma. O pasak Arbuzo, tai echo iki 3 menesiu isvis nereikia daryti??

man neužteko...daro beveik kas menesi...del tos priezasties isvengiau prieslaikinio gimdymo...as manau, kad nekenkia ax.gif nes mamytes teigiancios, kad nekenkia pagrindė savo nuomone, o kad kenkia nei vieno argumento mokslisko neisgirdau g.gif
Atsakyti
man irgi eko dare kas menesi,o kartais ir po 2kartus,nes buvo labai sunkus nestumas,placenta zemai,ir pastoviai skausmu turedavau.Na...ir atrodo-nieko nepakenke daznas ziurejimas 4u.gif
Atsakyti
Visai neseniai žiūrėjau labai fainą Nacionalinės geografijos filmą apie nėštumą ( galit ir jūs pažiūrėt http://de.youtube.co...feature=related , čia pirma dalis, kitas rasit šone) Jame rodė, kad jeigu echoskopas nukreipiamas tiesiai į mažuliuko ausytę jis girdi labai stiprų ir nemalonų garsą ( panašus lyg pravažiuotų traukinys), todėl kartais nusisuka. Manau, kad čia ir yra visa žala.
Atsakyti
netikiu kad echo kenkia vaikui lotuliukas.gif
Atsakyti
as prisimenu kai pirmas ekoskopas buvo vaikas galvyte nusuko i nugara ir nerode veiduko.gal isigando spinduliu net foto turiu.bet jau kai antras buvo rode..5eko ir rodes net mojavo mums ax.gif taip fainiai buvo..pirstukus maciau thumbup.gif geras jausmas..tik tiek kad kojas visad sukrizeves..ir toj viecikei tamsu nekas negali lyties pasakyti g.gif o cia jai vaikas gimsta koks netoks iskart ekoskopa kitos kaltina net jokinga daros..nuo tokiu nesamoniu.reikia mazili kas men pamatyt kaip vistos ir t.t. nestuke.gif
Atsakyti
Darė 7, 19 savaitę ir nuo 34 kas 2-3 dienas, nes buvo pavojus leliui. Jei daugiau pasidomėtumėt fizika, pamatytumėt, kad čia jokio pavojaus nėra. Tai bangos, dėl kurių skirtingo nueito atstumo matome vaizdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 05 lapkričio 2008 - 18:47
Manau visgi reiketu klausytis gydytoju nurodimu 4u.gif Man iki 2 men echo dare kas savaite, nes pries tai turejau kelis nesivystancius nestumus, nuo 2 iki 3 men dar 2 echo turejau, paskui 4 men Santariskese dar dare, visi buvo tiesiog butini tam, kad laiku nustatyt ar viskas mano kleckui gerai, dabar jau mums 6,5 men smile.gif ir manau dar koki 1 karta tikrai padarys. Jeigu jus jauciates gerai ir nera jokio pavojaus tai jums per visa nestuke.gif gal kokius tik 2 kartus echo ir padarys, bet jeigu reikia, tai darys tiek kiek reikia, ir manau kad tokiu atveju tai net ne diskurtuotinas klausimas 4u.gif
Atsakyti