Dėl tų nervų, aišku, pajuokavau, bet turėjau minty tai, kad nežinia, ką vaikelis jaučia echoskopavimo metu ir kaip jam tai atsilieps ateity. Gal tie nervai pakriks po 10-20 metų (na, nebūtinai jau nervai ), gal dar kas išlįs, bet žinoma, nieks jau tada nebenustatys priežasties...
Čia kiekviena išreiškia savo nuomonę, ir nors manoji nėra tokia radikali, kaip klausiusiųjų Šemetos kursus. Tačiau bet koks kišimasis į leliuko augimą jam nėra naudingas, jei ir ne žalingas. Va taip manau.
Man echo dare beveik kiekviena karta kai ejau pas gydytoja, tai buvodaugiau nei priklauso 2 kartai, bet jis buvo daromas, nes to reikejo
Ikisiu ir as savo trigrasi. Laukiuosi dvynuku, echoskopija atliekama kiekvieno vizito pas gydytoja metu. Paziurima abieju vaikuciu padetis, matuojamas vandenu kiekis ir t.t. ir pan. Nuo 24 nestumo savaites atliekamas ktg tyrimas ( uzrasomi sirdies tonai). Tai mane ramina, ir ultragarso tyrimas man nera "eilinis" pasmalsavimas, kas ten gims, svarbu, kad gimtu sveikas. Turbut ne viena skaitete straipsni, apie tai, kad ultragarso tyrimo metu aptikus augli leliukui jis buvo sekmingai pasalintas motinos isciose. Tai cia ir butu ta vadinamoji echoskopo nauda. Dar ikeliu tokia nuorodele is mokyklines literaturos.
Ultragarsas
Ultragarsas garsas, kurio dažnis yra didesnis negu 20 000 kartų per sekundę. Jis naudojamas tiriant žmogaus vidaus organus nepažeidžiant kūno. Garso bangos patenka į kūną ir atsispindi nuo vidaus organų. Kaulai, riebalai ir raumenys skirtingai atspindi ultragarso bangas. Atspindėtos bangos paverčiamos elektros impulsais, kurie suformuoja vaizdą ekrane, matomą kaip piešinį. Delfinai, naudodamiesi ultragarsu, ieško maisto, išvengia susitikimų su plėšrūnais, bendrauja tarpusavyje.
Taigi keista, kodel visi naturalistai pasisako pries ultragarsa, taciau neigaliems vaikuciams taikoma delfinu gydymo terapija. Zinoma, as neesu fizike, ir nezinau klkius daznius skleidzia ultragarsas, o kokius delfinai
Ultragarsas
Ultragarsas garsas, kurio dažnis yra didesnis negu 20 000 kartų per sekundę. Jis naudojamas tiriant žmogaus vidaus organus nepažeidžiant kūno. Garso bangos patenka į kūną ir atsispindi nuo vidaus organų. Kaulai, riebalai ir raumenys skirtingai atspindi ultragarso bangas. Atspindėtos bangos paverčiamos elektros impulsais, kurie suformuoja vaizdą ekrane, matomą kaip piešinį. Delfinai, naudodamiesi ultragarsu, ieško maisto, išvengia susitikimų su plėšrūnais, bendrauja tarpusavyje.
Taigi keista, kodel visi naturalistai pasisako pries ultragarsa, taciau neigaliems vaikuciams taikoma delfinu gydymo terapija. Zinoma, as neesu fizike, ir nezinau klkius daznius skleidzia ultragarsas, o kokius delfinai
Mano gine ir iš tų, kad kuo mažiau daryti echo, nes viskas gerai, tai darė tik kartą 10 savaitę, šiandieną kadangi vėl apsilankymas - 14 savaitė, bet nemanau, kad nedarys, nes jaučiasi tam priešiškumas ir pasakymas - o kam to reikia!
dar karteli pasikartosiu, sis tyrimas yra brangus, del to ir nedaromas daznai. As gyvenu uzsienyje ir nestumo metu turejau privatu sveikatos draudima, del sios priezasties, kaip man gydytoja paaiskino, ji galejo mane echoskopuoti kiekvienos apziuros metu, jei buciau valstybiniam ligoniu draudime - priklausytu taip pat tik 3 echoskopijos, na nebent gydytoja del sventos ramybes butu paziurejus savo nuoziura dazniau
QUOTE(Polina @ 2012 07 03, 12:29)
dar karteli pasikartosiu, sis tyrimas yra brangus, del to ir nedaromas daznai. As gyvenu uzsienyje ir nestumo metu turejau privatu sveikatos draudima, del sios priezasties, kaip man gydytoja paaiskino, ji galejo mane echoskopuoti kiekvienos apziuros metu, jei buciau valstybiniam ligoniu draudime - priklausytu taip pat tik 3 echoskopijos, na nebent gydytoja del sventos ramybes butu paziurejus savo nuoziura dazniau
Tai yra tiesa. Ir butent del to valstybes draudziamoms nesciosioms tas ultragarsas daromas taip retai. O gydytojai prikuria ivairiu istoriju, na negali juk drebti nesciajai i akis kad tyrimas brangus ir todel mes tau jo nedarysim
Mano gydytojo nuomone ultragarsa reikia daryt kiekvienos apziuros metu, nes tai geriausias buda isitikinti ar gerai vystosi vaikelis, ar viskas gerai mamai ir jei tfu tfu tfu kokia beda butu, kad ja galima butu pastebet kiek galima anksciau.
QUOTE(kirstukas29 @ 2012 07 03, 12:00)
Mano gine ir iš tų, kad kuo mažiau daryti echo, nes viskas gerai, tai darė tik kartą 10 savaitę, šiandieną kadangi vėl apsilankymas - 14 savaitė, bet nemanau, kad nedarys, nes jaučiasi tam priešiškumas ir pasakymas - o kam to reikia!
Turbut tingi
QUOTE(gaudyk @ 2012 07 03, 14:10)
Tai yra tiesa. Ir butent del to valstybes draudziamoms nesciosioms tas ultragarsas daromas taip retai.
Tai vat.
Man daro ultragarsą kiekvieno apsilankymo metu, o kai gulėjau ligoninėj- ir kas antrą dieną. nematau nieko blogo tame.
O manot geriau su 'triūba" pilvuką paklausyt, ar pilvą pamatavus nuspręsti, kad leliui viskas gerai
Dar viena diskusija ultragarso klausimu:
http://www.tevu-darz...ininiu-poziuriu
Nemanau, kad atliekant brangų tyrimą niekas iš to neturi pelno. Kitaip sakant, pelnosi aparatų, gelio gamintojai (kažkas minėjo, kad brangus tas gelis, kuriuo tepama ultragarso metu, nežinau, kiek čia tiesos). Kaip, pvz., su skiepais - skiepija juk visus vaikučius už dyką, o skiepus gaminančios kompanijos gauna - oooi, kokius pasakiškus pelnus... Bet ne apie tai tema. Jei kažkur užsieny draudimas apmoka begalę ultragarsų, tai nebūtinai reiškia, kad jie naudingi būsimai mamai - jie naudingi ir daktarams, kurie už tai gauna algą, ir visiems kitiems su tuo susijusiems asmenims. Kiekviena mama turi savo nuomonę ir renkasi, tik prieš tai reiktų išklausyti visų pusių argumentus, o ne vien suinteresuotųjų (mamai smalsu, gydytojui pelninga - visi patenkinti).
Palyginimas su delfinais gan juokingas - "nerėkia" jie tuo savo ultragarsu viens kitam į ausį kai echoskopuojant garso šaltinis pasiunčiamas tiesiai kūdikiui. O ir garsas garsui nelygus, lyginant, pvz., girdimąjį garsą. Be to, gyvos būtybės garsas niekad neprilygs skleidžiamam aparato...
http://www.tevu-darz...ininiu-poziuriu
Nemanau, kad atliekant brangų tyrimą niekas iš to neturi pelno. Kitaip sakant, pelnosi aparatų, gelio gamintojai (kažkas minėjo, kad brangus tas gelis, kuriuo tepama ultragarso metu, nežinau, kiek čia tiesos). Kaip, pvz., su skiepais - skiepija juk visus vaikučius už dyką, o skiepus gaminančios kompanijos gauna - oooi, kokius pasakiškus pelnus... Bet ne apie tai tema. Jei kažkur užsieny draudimas apmoka begalę ultragarsų, tai nebūtinai reiškia, kad jie naudingi būsimai mamai - jie naudingi ir daktarams, kurie už tai gauna algą, ir visiems kitiems su tuo susijusiems asmenims. Kiekviena mama turi savo nuomonę ir renkasi, tik prieš tai reiktų išklausyti visų pusių argumentus, o ne vien suinteresuotųjų (mamai smalsu, gydytojui pelninga - visi patenkinti).
Palyginimas su delfinais gan juokingas - "nerėkia" jie tuo savo ultragarsu viens kitam į ausį kai echoskopuojant garso šaltinis pasiunčiamas tiesiai kūdikiui. O ir garsas garsui nelygus, lyginant, pvz., girdimąjį garsą. Be to, gyvos būtybės garsas niekad neprilygs skleidžiamam aparato...
Fleitute - niekur nera vien tik juoda arba balta, tai ir su echoskopu tas pats. Tik mano nuomone pasverus visus pliusus ir minusus, daznas echoskopavimas turi daugiau pliusu nei minusu. Jei vaikas vystosi puikiai tai taip pagalvojus isvis nera ko pas gydytojus vaiksciot - o kam, kad pasvertu ir pilva pamatuotu? (pas mus Belgijoj pilvo nematuoja....) kas nuo to pasikeis?
O jei yra kazkokia beda tai pilvo pamatavimas jos neparodys....
Be to, juk vaikelis gims ir jo neapsaugosit nuo triuksmo, dulkiu, sunkiuju metalu, genetiskai modifikuoto maisto, antibiotiku, plastikiniu ipakavimu,dirbtiniu saldikliu ir dazikliu bei kt konservantu ir kitokiu XXI amziaus atributu, kurie tikrai kenkia daugiau nei echoskopo triuksmas 1-2 minutes, taciau yra kaip yra, gyvenam tokiam pasaulyje kuriame mokslas ir technologijos yra neatskiriama dalis
O jei yra kazkokia beda tai pilvo pamatavimas jos neparodys....
Be to, juk vaikelis gims ir jo neapsaugosit nuo triuksmo, dulkiu, sunkiuju metalu, genetiskai modifikuoto maisto, antibiotiku, plastikiniu ipakavimu,dirbtiniu saldikliu ir dazikliu bei kt konservantu ir kitokiu XXI amziaus atributu, kurie tikrai kenkia daugiau nei echoskopo triuksmas 1-2 minutes, taciau yra kaip yra, gyvenam tokiam pasaulyje kuriame mokslas ir technologijos yra neatskiriama dalis
Tiesa sakant, as neesu fizike, ir tikrai nepasakysiu kokio daznio garso bangas skleidzia ultragarso aparatas, tai yra mokslininku reikalas, ir jie manau zino, koks skleidziamas bangu daznis yra nepavojingas zmogaus ausiai. Taigi vieni sako, kad kudikis isciose echoskopijos metu girdi garsa tolygu lektuvo gaudesiui, kiti sako, kad jis nieko negirdi... Kaip yra is tikruju, man asmeniskai truksta isprusimo... Del nervu sistemos, echoskopija jau senokai naudojama, tai sakyti, kad vaikui nuo to pakriks/pakriko nervine sistema irgi nera labai teisinga. Kiekviena mama sioje diskusijoje prisilaiko savo nuomones, ir tai yra gerai. Mano atveju, man yra ramu, as suzinojau viska, apie savo leliukus, kai tik buvo kazkas neaisku, gydytoja tuoj galejo imtis priemoniu, o tai labai gelbsti, nes as kaip busima mama noriu megautis savo busena. O del naudos gamintojams, tai cia jau butu atskira tema, nes visokiausios produkcijos gamintojai tam ja ir gamina, kad is jos naudos butu As tik dziaugiuosi, kad medicina zengia i prieki, ir, kad kas kart atsiranda vis daugiau galimybiu padeti ligoniams.
QUOTE(Polina @ 2012 07 04, 16:03)
As tik dziaugiuosi, kad medicina zengia i prieki, ir, kad kas kart atsiranda vis daugiau galimybiu padeti ligoniams.
Tai va būtent - ligoniams, o sveikiesiems gydymo juk nelabai reikia
Aš irgi už tai, kad gerai jaučiantis nebūtina dažnai eiti pas gydytoją.
Taip, daugumai gamintojų (neteigiu, kad visiems) svarbesnė yra nauda sau, o ne gaminių vartotojui. Todėl ir pilnas pasaulis itin reklamuojamų nesveikybių... Pakeist jį gali tik nevartojantys vartotojai..
Nuo visko kūdikio neapsaugosi, bet tik gimusį juk natūraliai saugom nuo triukšmo (juk jį girdėdamas kūdikis pradeda verkti, ko negimęs dar negali), ir nepuolam maitinti saldikliais ir genetiškai modifikuotais produktais...
Tad gal verčiau jį pasaugoti pačiu jautriausiu gyvenimo etapu nuo tikrų ar tariamų echoskopo pavojų, dėl visa ko...
o vis delto as noreciau paklausti sios diskusijos dalyviu, pasisakanciu pries choskopija, ar jus manote, kad ginekolgas siaip sau echoskopija daro, is smalsumo, ar kad pinigeliu daugiau uzdirbti, as nelabai suprantu, ar jums atejus pas gydytoja jus savanoriskai atsisakote tyrimo?