Įkraunama...
Įkraunama...

Dažna echoskopija nėštumo metu

pritarsiu Mergionai del filmuko.
visame pasaulyje labai labai didelis % moteru darosi ultragarso tyrima, tai gal db pasak filmuko mus apsupa vien nesveiki zmones?taigi kiek dailininku, kompozitoriu ir mokslininku tarp ju auga.
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2012 06 05, 15:12)
Ada21lt, Paziurejau "filmuka". Jus biologijos ir fizikos moketes mokykloje?

Miaukis, JAV keiciasi politika, svarsto ivest privaloma scana 8 mazdaug sav. (privaloma aisku nereiskia prievarta tave tempia, bet tiesiog patariama padaryt, kaip iprasto nestumo prieziuros dali)

as tai zinokit tik uz scana thumbup.gif su pirmu vaiku man dare, su antru irgi ir jei kada isidrasinsiu trecia vaika gimdyt, tai irgi nestumas bus su scanu.
Atsakyti
QUOTE(Agnesa85 @ 2012 05 30, 10:24)
Kaip ir rasiusioji pries tai, gyvenu uzsienyje. Cia praktika tokia,kad kiek ateini pas daktara, tiek echoskopa ir daro. Prisiskaiciusi ivairiu nuomoniu, pagrinde siame forume, bandziau pamazinti skaiciu, nes ejau pakankamai daznai, man taip ramiau, bet daktaras nusisypsojo ir apramino. Ir is tiesu, jei yra taip praktikuojama, daktarui ir mamai po echoskopo yra ramiau, tai kodel gi ne. Akivaizdziu irodymu, kad kenktu nebera, o kontroversisku nuomoniu yra daugybe ir ivairiomis temomis.
Mano pastebejimas butu toks: kadangi LT gydymas atseit nemokamas ir nestukei kompensuoja tik kelis echoskopus, tai tik tiek ir daro, tada pravartu uzsiminti, kad ale kenkia ir pan., kad nebutina daugiau daryti. BET jei kompensuotu daugiau tu tyrimu, tai manyciau daktarai sneketu visai kitaip. Tie, kas nestumo metu lankosi pas privacius gydytojus, tai tikrai padaro echoskopija daugiau, nei iprastai, valstybinei, nestukei:)

tikrai pritarsiu del scano politikos LT biggrin.gif juk kazkaip reikia pateisinti tai, kad kuo toliau tuo maziau daroma scanu, o lengviausia yra pasakyti, kad kenkia doh.gif juk niekas nenori kenkti savo vaikiukui thumbup.gif
Atsakyti
As nieko pries paziuret koki nors filmuka, bet sorry, su protingais argumentais. DNR molekule vibruoja, paveikiama kitos bangos, na, naturalu kad bangos saveikauja, o kaip kitaip? juk tuom pagristas skano veikimas. Tai patalpoje, kur yra nescia moteris visai jokio garso negalima skleist? Koki bumsa paleist ir fiziskai jauti kad garso banga veikia kuna, ir kas? Kad DNR struktura pasikeistu gi ne to reikia doh.gif Ir DNR perduoda info visai ne per garsa doh.gif Isvis ten toks pasakymas kaip mazdaug jei spiruokle patrauki ji issitempia, na, gerai, ir kas? Aisku, egzistuoja poveikio ribos, jei patrauksi per stipria- tada taip, bet kad echo nera tas "per stiprus poveikis". Kitaip ir tas "mokslininkas" visai kitaip kalbetu, apie strukturos pazeidima, tt o ne apie "natas". doh.gif Cia kaip per viena religini seminara girdejau: "evoliucija yra neimanoma, nes tada nuodinga gyvate pati savo nuodais apsinuodytu" blink.gif
Atsakyti
Mano vyras prieš echo, bet per nėštumą po vieną darėm, aišku, kad įdomu pažiūrėt į leliuką, ypač patį pirmą kartą, kai šitaip tikroviškai pasimato, kas ten iš vidaus tuksena... Bet pagal vaikučio judėjimą man atrodo, kad nepatinka jam tas (ultra)garsas, kurį, esu įsitikinusi, jis girdi (nuo tam tikros savaitės). Kam jau čia patiktų cypimas į ausį smile.gif Tai pamatei kartą, ir jei jau viskas gerai, kitakart pamatysi užgimusį tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 06 14, 01:31)
Mano vyras prieš echo, bet per nėštumą po vieną darėm, aišku, kad įdomu pažiūrėt į leliuką, ypač patį pirmą kartą, kai šitaip tikroviškai pasimato, kas ten iš vidaus tuksena... Bet pagal vaikučio judėjimą man atrodo, kad nepatinka jam tas (ultra)garsas, kurį, esu įsitikinusi, jis girdi (nuo tam tikros savaitės). Kam jau čia patiktų cypimas į ausį smile.gif  Tai pamatei kartą, ir jei jau viskas gerai, kitakart pamatysi užgimusį tongue.gif

O as pagal vaikucio judejima esu isitikinus kad echoskopija labai labai patinka biggrin.gif uztat ir echoskopuojames kas 4 savaites, o greitai jau ir dazniau. Mano vyras neturi teises man nurodinet ka as galiu daryt su savo kunu, tai gincu seimoj del to ka man daro gydytojai irgi neiskyla lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 06 14, 08:57)
O as pagal vaikucio judejima esu isitikinus kad echoskopija labai labai patinka  biggrin.gif uztat ir echoskopuojames kas 4 savaites, o greitai jau ir dazniau. Mano vyras neturi teises man nurodinet ka as galiu daryt su savo kunu, tai gincu seimoj del to ka man daro gydytojai irgi neiskyla  lotuliukas.gif

o gal atvirksciai,jis judet pradeda labai nes kitaip juk negali pasakyti kad jam nepatinka g.gif as tai manau jeigu rizikos nera mazyliui,tai kam dar ten stebeti taip daznai...man dabar 19 savaiciu rytoj bus pirmas echo,manau jeigu dakatrei stebint nekilo abejoniu del mano mazylio tai nei nera esmes daryti anksciau. pati kaip pirmos laukiausi tai dare tik du kartus echo,per visus 9men. pilnai uztenka biggrin.gif
Atsakyti
Cia su ironija as apie patikima ir nepatikima parasiau biggrin.gif Taip kaip as negaliu nusprest ar vaikuciui patinka ar ne, taip ir pries tai rasiusi mama negali zinot biggrin.gif

Man pirma karta echoskopija dare kai nestumui buvo 6 savaites, po to vis kas 4 savaites + morfologine echografija 20 savaite. Per visa nestuma bus maziausiai 12 echoskopiju. Gyvenu salyje kuri pagal nesciuju ir naujagimiu prieziura yra viena pirmaujanciu Europoj ir pasaulyje, cia nesciosioms atliekama begales tyrimu ir matyt sita praktika pasiteisina.
O Lietuvoje echoskopuoja retai, nes tai kainuoja pinigus o ju ligonines ir poliklinikos nelabai nori isleist. Visai kas kita butu jei pasisiulytumet susimoket i kasa uz echoskopija, tikrai niekas nepasakytu kad negerai, nesveika, nereikia ir pan., sita zinau, nes seimos narys dirba su ligonines finansais biggrin.gif

Siaip tai gerai jei viskas gerai, tada koks skirtumas buvo daryta ta echoskopija ar ne, taciau jei kas nors ne taip, beda galima pastebet anksciau ir daug kam uzkirst kelia ir/ar gydyti nei kad laukt vaikucio uzgimimo kad viska pamatyti.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 06 14, 12:38)
Cia su ironija as apie patikima ir nepatikima parasiau  biggrin.gif  Taip kaip as negaliu nusprest ar vaikuciui patinka ar ne, taip ir pries tai rasiusi mama negali zinot  biggrin.gif

Man pirma karta echoskopija dare kai nestumui buvo 6 savaites, po to vis kas 4 savaites + morfologine echografija 20 savaite. Per visa nestuma bus maziausiai 12 echoskopiju. Gyvenu salyje kuri pagal nesciuju ir naujagimiu prieziura yra viena pirmaujanciu Europoj ir pasaulyje, cia nesciosioms atliekama begales tyrimu ir matyt sita praktika pasiteisina.
O Lietuvoje echoskopuoja retai, nes tai kainuoja pinigus o ju ligonines ir poliklinikos nelabai nori isleist. Visai kas kita butu jei pasisiulytumet susimoket i  kasa uz echoskopija, tikrai niekas nepasakytu kad negerai, nesveika, nereikia ir pan., sita zinau, nes seimos narys dirba su ligonines finansais  biggrin.gif

Siaip tai gerai jei viskas gerai, tada koks skirtumas buvo daryta ta echoskopija ar ne, taciau jei kas nors ne taip, beda galima pastebet anksciau ir daug kam uzkirst kelia ir/ar gydyti nei kad laukt vaikucio uzgimimo kad viska pamatyti.

nu tai iskart reikejo sakyt kad jus ne lietuvoje randates biggrin.gif viskas tada aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2012 06 14, 08:57)
Mano vyras neturi teises man nurodinet ka as galiu daryt su savo kunu, tai gincu seimoj del to ka man daro gydytojai irgi neiskyla  lotuliukas.gif

Na, leliukas tai ne tik mamos, bet ir tėčio kūnas tongue.gif Vėliau tą kūną jiems teks čiūčiuot naktimis, jei nuo dažno echoskopavimo leliukui nervai bus pakrikę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 06 15, 02:52)
jei nuo dažno echoskopavimo leliukui nervai bus pakrikę  biggrin.gif

Didesnes nesamones nesu girdejus. Pagriskit kaip nors savo teigini biggrin.gif Kur kada ir kokie tyrimai atlikti kurie nustate rysi tarp echoskopo ir naujagimiu pakrikusiais nervais? Ar apskritai gimsta naujagimiai pakrikusiais nervais?
Jei jusu teiginys butu tiesa, tai dauguma vakaru europos bei skandinavijos naujagimiu gimtu pakrikusiais nervais ir klyktu naktimis, taciau taip tikrai nera.

Jus nenorit echoskopuotis - tai jusu pasirinkimas, kiekvienas turi teise rinktis kaip jam geriau, taciau rasinet tokius nepagristus ir nelogiskus teiginius nera labai etiska, tikrai nevert gasdinti ir klaidinti zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 06 15, 02:52)
Na, leliukas tai ne tik mamos, bet ir tėčio kūnas  tongue.gif Vėliau tą kūną jiems teks čiūčiuot naktimis, jei nuo dažno echoskopavimo leliukui nervai bus pakrikę  biggrin.gif

Jūs čia rimtai ar juokais rašote? Skamba kaip koks anekdotas cool.gif .

Mane echoskopavo beveik kiekvieną vizitą...ir tikrai ne dėl to, kad man būtinai reikėjo šimtą kartų pamatyti, kas ten pilve gyvena. Nervai nepakrikę. Nei vaiko, nei mano. Nuėjau dar į miegamąjį patikrinti... Na miega lygtais g.gif . "Be nervų" lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2012 06 15, 08:34)
Jūs čia rimtai ar juokais rašote? Skamba kaip koks anekdotas  cool.gif .

Mane echoskopavo beveik kiekvieną vizitą...ir tikrai ne dėl to, kad man būtinai reikėjo šimtą kartų pamatyti, kas ten pilve gyvena. Nervai nepakrikę. Nei vaiko, nei mano. Nuėjau dar į miegamąjį patikrinti... Na miega lygtais  g.gif . "Be nervų"  lotuliukas.gif .

Turbut del dazno echoskopavimo ivyko "nervine perkrova", uztat nerekia visai lotuliukas.gif
Atsakyti