Įkraunama...
Įkraunama...

Dažna echoskopija nėštumo metu

QUOTE(Miena @ 2009 02 11, 11:31)
Tai niekas nesako, kad pirma echoskopija turi buti 12 ar 14 savaite  blink.gif  blink.gif Cia tai, manau, gydytojo klaida  unsure.gif Bet, kai viskas gerai, nestumas besivystantis, daznos echoskopijos nera labai gerai - sekti, kaip vaikutis vystosi, galima ir su maziau echoskopiju, stebint tonusus, pagal tyrimus ir pan.  mirksiukas.gif Ypac nestumo pabaigoj.



tai as ir kalbu, kad pirmoj nestumo pusej reikia daugiau echoskopu, nes nei tonusu pamatuosi, nei judesiu jauti... O antroj pusej tai manau, kad kas savaite ar dvi jau nereikia jokiu echoskopu, kas menesi ar pusantro.
Bet jokiu budu nemanau, kad turi uztekti 2 ar 3 echoskopiju per visa nestuma schmoll.gif
Atsakyti

QUOTE(slyfka @ 2009 02 11, 19:46)
Man nuo 7-tos iki 12sav echo darė kas savaitę, nes turėjau gan didelę hematomą, todėl manau, kad jei yra reikalas, tai dėl šventos ramybės ir nervų geriau darytis dažniau, negu nervuotis pastoviai. Nervai žymiai labiau kenkia nei ultragarsas mirksiukas.gif

Man nuo 6 sav. daro echo kas savaite irgi del hematomos drinks_cheers.gif Ziuresim kaip bus nuo 12 sav.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 02 11, 17:44)
Na šiaip tai tas gerumas tik tame kad jeigu nereikia tų papildomų echoskopijų, tik tiek kad sutaupysi šiek tiek pinigų - gi ir logiškai pagalvojus, jeigu nekenkia nėštumui su komplikacijomis, tai tikrai nepakenks ir tam be komplikacijų. O pagal tonus ar tyrimus toli gražu ne viską išeina pamatyti, kad ir vaiko poziciją pabaigoj - galima nustatinėti apčiuopom, bet ultragarsu tyrimas tikslesnis, įvairių placentos kalkėjimų irgi neapčiuopsi, matosi tik per ultragarsą.

Tai tiesiog papildomas saugumo mechanizmas, kad jeigu kartais tyrimų metu kokia nors bėda neišlystų, ji gali pasimatyti per ultragarsą. Kadangi ultragarsas jokių komplikacijų nesukelia (išskyrus neįrodytą menką diskomfortą kūdikiui kai po ausim pašūkauja), jeigu yra galimybė pasinaudoti ta papildoma apsauga kad viskas tikrai gerai vystosi, kodėl gi ne.



Man daro echoskopiją tiek kartų kiek reikia, kartais net kas savaitę, ir manau kad tai yra gerai ir vaikui tikrai nekenkia. Beje prieš pusmetį buvo paskelbta studija Australijoje ar tai Britanijoje, kur buvo tiriami vaikai kurie nėštumo metu buvo dažnai tirti echoskopu ir kuriems šie tyrimai buvo beveik neatliekami, tai jokie statistiniai pokyčiai vaikams iki 4 metų nebuvo aptikti.

Beje, kai paklausiau mediciną ir fiziką studijavusių žmonių apie galimą echoskopo kenksmingumą tai pasijutau labai kvailai, nes kaip supratau tai buvo labai labai kvailas klausimas iš mokslinės pusės:)... na bet aš juk ne fizikė... bet paskui jie išmąstė kad jeigu vaikas turėtų kažkokia įpatingą dar neatrastą klausos membraną kuri būna tik gimdoje gal jį ir įmanoma būtų išgąsdinti echoskopu, bet kadangi jus pačios nejaučiate nieko kai yra naudojamas ekoskopas ir vaikas neiko nejaučia.
Atsakyti
Sveikos, man echo dare per visa nestuma 12 kartu. Puse ju - pirmaji trimestra. Buvo tokiu savaiciu, kai darydavo 2 k per savaite, nes buvo kompliuotas nestumas. Vaikas visiskai sveikas, vystosi labai gerai.
Beje, teko girdeti apie tyrima, kuri dare JAV. Buvo tiriami kudikiai, echoskopuoti standartiskai, t.y. 3 k. Kitai grupei echo dare kiekviena savaite. Tuos kudikius stebejo iki kol jie suaugo, t.y. viso 30 metu. Absoliuciai jokiu skirtumu tarp situ dvieju grupiu pastebeta ir uzfiksuota nebuvo.
Manau tuo viskas ir pasakyta.

Kalbant apie rentgena, visai neseniai skaiciau specialistes kazkokios komentara nestukei, kuri dalyvavo, kai jos pirmajam sunui rentgena dare. Dabar nepamenu skaiciuku, bet esme tame, kad tie rentgeno spinduliai, kuriuos gaunam vieno rentgeno metu, tikrai niekaip negali pakenkti kudikiui, nes ju kiekis yra 0,02-0,04. kad pakenktu jis turi buti keliolika kartu didesnis.
beje, skrydzio lektuvu metu rentgeno spinduliu gaunama 4 k daugiau nei rentgeno proceduros metu. O vat skraidyt kazkodel nesciosioms nedraudzia g.gif

Taigi, nepergyvenkit, auginkit pilvukus ir graziu ir sveiku jums leliuku 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ar kenkia, ar ne paaiškės ateityje. Privačiuose kabinetuose daro kas mėn. nes pinigus kainuoja. O pinigus surinkti reikia.
Mano vaikutis gimdoje atliekant echoskopiją rankutėm uždengdavo veiduką, ausytes. Idomu kodėl?
O viena ginekologė, kai buvo neščia,sau darydavo echoskopiją kas savaitę, tai nežinau ar su tuo susiję bet vaikas gimė viena ausimi kurčias.

Taigi, visur reikia saiko.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2009 02 13, 19:46)
Mano vaikutis gimdoje atliekant echoskopiją rankutėm uždengdavo veiduką, ausytes. Idomu kodėl?

Taigi, visur reikia saiko.


Bet juk tu nezinai, gal jis rankutemis uzsidengia veiduka, ausytes ir ne echoskopavimo metu, juk nematai jo tada.

Kad visur reikalingas saikas tai sutinku, .
Atsakyti
QUOTE(Valisa Vasilisa @ 2009 02 15, 01:08)
Bet juk tu nezinai, gal jis rankutemis uzsidengia veiduka, ausytes ir ne echoskopavimo metu, juk nematai jo tada.

Kad visur reikalingas saikas tai sutinku, .

Echoskopija naudojama TIK 60 metų, tad atokių rezultatų visų kaip ir nėra tiksliai žinoma. Kam be reikalo tampyti likimą už ūsų? Jei paskui vaikui atsiras kokie traukuliukai, neurologinės problemos, galų gale bus jautresnis ar kažkas panašaus, gal būtent šis piktnaudžiavimas echoskopija tai ir lėmė? Tad, mamytės, viskas yra gerai, kas su saiku.
Atsakyti
QUOTE(justukė @ 2009 02 13, 18:46)
Ar kenkia,  ar ne paaiškės ateityje. Privačiuose kabinetuose daro kas mėn. nes pinigus kainuoja. O pinigus surinkti reikia.
Mano vaikutis gimdoje atliekant echoskopiją rankutėm uždengdavo veiduką, ausytes. Idomu kodėl?
O viena ginekologė, kai buvo neščia,sau darydavo echoskopiją kas savaitę, tai nežinau ar su tuo susiję bet vaikas gimė viena ausimi kurčias.

Taigi, visur reikia saiko.


nezinau, kaip kituose privaciuose kabinetuose, bet ten, kur as lankausi, viso nestumo prieziura kainuoja 200 Lt ir nepriklausomai nuo daromu echoskopu skaiciaus, plius visi reikalingi tyrimai ir konsultacijos. mirksiukas.gif
Tiesa, galbut kituose kabinetuose kitos sistemos, nezinau g.gif
Atsakyti
pargrįzau is echo katik, antra kart buvau. pirma kart kai buvau, tai ramiai gulejo is pradziu, o po kokiu poros minuciu pradejo muistytis, kojom makaluot ir rankytes prie galvytes, akyciu ir ausyciu kiso. ir dabar taip pat buvo. o medike kalbina dar: "na atsisuk gi, nepatinka, bet atsisuk, parodyk gi veiduka.."
tikrai manau, kad kudikiui kazkas negerai buna kai i ji ziuri, bet gine sako reikia eit karta i trimestra.. nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura01: 25 vasario 2009 - 09:55
kažkaip nesu girdėjusi,kad kenktų,bet aišku,kad kas savaitę manyčiau,kad tikrai per daug schmoll.gif
Atsakyti
jei tos garso bangos butu tokios kenksmingos tai kodel esant daugiavaisiam nestumui ar koplikacijoms ultragarsas daromas labai daznai? jeigu viskas gertai, tai aisko o ko ten ziureti? biggrin.gif gal but vaikutis ehoskopijos metu ir patikra nepatoguma, bet juk ta procedura trunka kelias minutes o ne valandu valandas smile.gif
Atsakyti
As kiek zinau nera jokio poveikio vaisiui-mane kokis sesis kartus echoskopavo-ir lialka gime sveikutele thumbup.gif
Atsakyti