Įkraunama...
Įkraunama...

Dažna echoskopija nėštumo metu

man paciai buvo labai idomu del echo poveikio tai truputi domejausi siuo klausimu. Pvz. rusu mokslininkai nustate, kad echoskopija gali isardyti dnr grandis. O seip siulau paskaityti si http://www.vaikas.lt...ultragr_s01.htm straipsni visom mamytem ir po to jau paciom apsispresti kas jum svarbiau. ar kas menesi matyti savo vaikuti per echo.. ar visgi pasikliauti sveiku protu ir saiku. JEI nestumas normaliai vystosi nelysti daugiau nei reikia.. kas per daug tas nesveika smile.gif ir su tuo as viskai sutinku..

Atsakyti
QUOTE(Liule @ 2009 01 31, 12:02)
man paciai buvo labai idomu del echo poveikio tai truputi domejausi siuo klausimu. Pvz. rusu mokslininkai nustate, kad echoskopija gali isardyti dnr grandis. O seip siulau paskaityti si http://www.vaikas.lt...ultragr_s01.htm  straipsni visom mamytem ir po to jau paciom apsispresti kas jum svarbiau. ar kas menesi matyti savo vaikuti per echo.. ar visgi pasikliauti sveiku protu ir saiku. JEI nestumas normaliai vystosi nelysti daugiau nei reikia.. kas per daug tas nesveika smile.gif ir su tuo as viskai sutinku..

cia 2006 informacija, gal ji ir teisinga, bet dabar yra naujesniu tyrimu. Klausiau gydytojos kodel leliukas taip mosikuojai rankytem ir juda ekoskopijos metu, tai kazka numurmejo ir tiek. Pasidomejau, tai lelius neramus, nes jam garsas kaip prie lektuvu pakilimo tako. Man 22sav, jau tris kart dare, tai galvoju gana, dar karta pas genetikos specelista eisiu kad paziuretu.
Manau visko su saiku reikia,kaip ir mano leliukui nepatinka kai as prie kompo,nes nesiojama i lova pasiimu tai labai arti prie pilvuko, tai kad spurdet pradeda stengiuosi ilgai neuzsibut,nors nesidomejau poveikiu.
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 01 28, 13:51)
Mum jau 12 savaiciu, nedariau dar ne karto blush2.gif  nebuvo reikalo ten lysti.Eisiu kai bus 16 savaiciu smile.gif


Na ir blogai padarėt kad anksčiau nėjot, dabar pagal echo nebebus galima patikslinti gimdymo datos, vadinasi negalima bus ir tiksliau nustatyt ar nėštumas pernešiotas, ar gimdymas priešlaikinis ir pan.

Skirtumas datos pagal mėnesines ir pagal echo gali būti 7-10 dienos, o tai labai svarbu jeigu kūdikis būna pernešiotas. Dėl to visada ir ima echo datą, o ne iš lempos apskaičiuotą pagal mėnesines. doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Princec @ 2009 01 31, 17:37)
Manau visko su saiku reikia,kaip ir mano leliukui nepatinka kai as prie kompo,nes nesiojama i lova pasiimu tai labai arti prie pilvuko, tai kad spurdet pradeda stengiuosi ilgai neuzsibut,nors nesidomejau poveikiu.


Kompas čia niekuo dėtas, dažniausiai lėlių judesius lengviau jausti gulint, dėl to ir skaičiuojant judesius rekomenduojama tai daryti gulint lovoj.

Kompo korpusas veikia kaip Faradėjaus narvas, t.y. jokie elektros impulsai nepatenka į išorę ir nelaksto į kairę ir į dešinę, kitaip pats kompas neveiktų. Tas pats ir su magnetinėm bangom - mes gyvenam magnetiniame lauke, o tas magnetinis laukas kuris generuojamas kompe yra ant tiek silpnas, kad jokios įtakos mums neturi - kitaip vėlgi, pats kompas neveiktų.

Vienintelė kompo dalis kuri kažkada kėlė šiokių tokių sveikatos abejonių, buvo CRT monitoriai, kurie nebegaminami nuo 1990 metų. Tai ta pati problema kaip ir su senais telikais, kuriuos reikėdavo žiūrėti per atstumą, nes kitaip akims kenkia. Dabar rast monitorių tų metų galima nebent muziejuj arba pas ką nors sandėliuke - daugumos rezoliucija yra tokia, kad prie tokio vaizdo mes jau nepripratę - tas pats kas dabar būtų žiūrėti teliką per juodai baltą sovietinį TV.
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 01 28, 14:51)
Mum jau 12 savaiciu, nedariau dar ne karto blush2.gif  nebuvo reikalo ten lysti.
Eisiu kai bus 16 savaiciu smile.gif


Sveika, nenoriu tavęs gąsdinti, tačiau jei niekam nesipasakojai apie nėštumą tada gal ir gerai, kad echo darys pirmą kartą kai jums bus 16 sav., bet... neseniai nutiko mano bendradarbiui tokia pt situacija kaip ir tau, visiems išsigyrė kad laukiasi,nunešė pareiškimus tuoktis ir kaip ir tau pirmą echo būtų darę tik 16 sav, o jau nėštumui buvo 15 sav. ir kaip galvoji kas nutiko??? Ogi pasirodo vaikelis nesivystė, buvo tik puslytė, mergina pradėjo kraujuot, o penktadienį buvo atliktas išvalymas... Užuojauta jiems, nes neįsivaizduoju kaip reikėtų pranešti visiems tokią skaudžią žinią... Taigi mano patarimas būtų toks, kolnepasitikrinai ar vaikelis vystosi ir yra įsitaisęs vietoje (būna visokių negimdyvinių) geriau nesigirti, pirmiau dėl šventos ramybės pasitikrinti... Tai va.
Atsakyti
man dare echo 4-5 kartus gal per nestuma, ir nieko nenutiko, o as nuo to buvau tik ramesne kai suzinodavau kad viskas gerai ax.gif
Atsakyti
turejau 2 echo per 17 sav, uz keliu savaiciu vel eisiu konsultuotis ir gal padarys 3 echo rolleyes.gif
Atsakyti
man kas menesi daro echo,1 karta i men
Atsakyti
Aš labai noriu pasidalinti savo džiaugsmu nes šiandien sužinojau, ka pagaliau laukiuosi antro vaikelio nestuke.gif
Atsakyti
Man daktare sake, kad, jei nestumas sklandus, echoskopija daroma 2-4 kartus per nestuma ax.gif

QUOTE(fresija @ 2009 02 09, 19:13)
man kas menesi daro echo,1 karta i men


O jus ne pas kravcenko vaikstot? Nes zinau, kad ten echoskopija daro kas menesi, bet kiti gydytojai tai vertina nekaip verysad.gif Ypac is antakalnio kliniku, o ten, kaip zinia, geri specialistai ax.gif
Atsakyti
ne,mano ginekologe Kudirkiene,nezinau kodel ,bet taip skiria,ar negerai kad kas menesi? bet pas mane dvyniai,gal del to sitaip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fresija: 10 vasario 2009 - 00:23
mano nuomone, tai kuo maziau tuo geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Papinuke @ 2009 02 09, 21:59)
Aš labai noriu pasidalinti savo džiaugsmu nes šiandien sužinojau, ka pagaliau laukiuosi antro vaikelio  nestuke.gif

DIDZIAUSI ir NUOSIRDZIAUSI sveikinimai su antru leliuku clap.gif sunglasses2.gif
Atsakyti