QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 10 29, 13:31)
nesuprantu kaip galima skirstyti "su vaikais" ar "be vaiku"? Jei NUOTRAUKA yra gera, ten gali buti diedas su nuogais konkolais meniskai pateiktas ir as balsuociau uz ta foto bent as balsuodama uz nuotrauka nebalsuoju uz modeli. Vertnimui itakos tures foto ideja, kokybe, ar atitinka konkurso tema. Grazus rudeniskas gali buti daug kas- portretas, peizazas, natiurmortas ir pan. be to, cia mamu portalas, ko cia piktintis, kad tos pacios mamos dazniausiai pageidauja matyti vaikus ir dalyvauti su ju nuotraukom. Juk vaikai yra visada "po ranka" pasitaikantys modeliai. Be to, nepamirskit, jog tai nera pro foto portalas, jis skirtas mamoms.
labai teisingai pasakyta Vis norėjau kažką panašaus parašyti, nes jau pradeda erzinti tas nusistatymas prieš nuotraukas su vaikais. Na bet geriau tikrai nebūčiau pasakiusi
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 10 28, 23:32)
o kuo panasus kalmaras(astunkojis) ir lygintuvas ??? Abu juriniai ?
nu ir prisijuokiau
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 11:23)
o nesu iš tų, kurios prasidėjus konkursui suka galvą ką nufotografavus, kad jame sudalyvaut.
visada perverčius turimas fotografijas ir iš jų renku tą ale konkursinę.
as irgi renkuosi is to ka turiu
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 10 29, 11:31)
nesuprantu kaip galima skirstyti "su vaikais" ar "be vaiku"? Jei NUOTRAUKA yra gera, ten gali buti diedas su nuogais konkolais meniskai pateiktas ir as balsuociau uz ta foto bent as balsuodama uz nuotrauka nebalsuoju uz modeli. Vertnimui itakos tures foto ideja, kokybe, ar atitinka konkurso tema. Grazus rudeniskas gali buti daug kas- portretas, peizazas, natiurmortas ir pan. be to, cia mamu portalas, ko cia piktintis, kad tos pacios mamos dazniausiai pageidauja matyti vaikus ir dalyvauti su ju nuotraukom. Juk vaikai yra visada "po ranka" pasitaikantys modeliai. Be to, nepamirskit, jog tai nera pro foto portalas, jis skirtas mamoms.
vat būtent yra tikrai gražių foto su vaikais už GRAŽIAS FOTO aš ir balsuosiu už tas,kur GRAŽŪS VAIKAI paprastose foto
O as balsuosiu ne tik uz grazia foto,man ji turi buti dar "i tema" originali, atskleidzianti temos prasme ir pan. su tokia giliam mintim
Del vaiku... mane vaikai nuotraukose nepaperka tiesiog jei foot gera savo kokybe, mintim, mano supratimu atitinka tema tai gaus mano balsa
pvz kad ir
sita nuotrauka, joje matau tik grazia kompozicija, nei zalios nei geltonos nera, tik raudonas obuolys kazkur toooli toooli nieko pries neturiu, nuotrauka verta demesio, vat jei tai butu koks kompozicijos konkursas tai balsuociau o taip deja, ne
Del vaiku... mane vaikai nuotraukose nepaperka tiesiog jei foot gera savo kokybe, mintim, mano supratimu atitinka tema tai gaus mano balsa
pvz kad ir
sita nuotrauka, joje matau tik grazia kompozicija, nei zalios nei geltonos nera, tik raudonas obuolys kazkur toooli toooli nieko pries neturiu, nuotrauka verta demesio, vat jei tai butu koks kompozicijos konkursas tai balsuociau o taip deja, ne
QUOTE(Dirsė @ 2008 10 29, 14:56)
pvz kad ir
O man kaip tik šita foto superinė. Išgalvota, išmąstyta, su mintimi. Parodinė nuotrauka. Ne kaip nekurios- be minties, svarbu, kad lapas yra , pykšt ir siunčiu konkursui
QUOTE(Aidulia @ 2008 10 29, 15:44)
O man kaip tik šita foto superinė. Išgalvota, išmąstyta, su mintimi. Parodinė nuotrauka. Ne kaip nekurios- be minties, svarbu, kad lapas yra , pykšt ir siunčiu konkursui
as irgi manau, jog sita- labai subtili
o as manau, kad jeigu jau nuotrauka patvirtinta ir dalyvauja konkurse, tai ne mums svarstyt, ar ji atitinka tema ar ne (tai moderatores sprendimas). toliau jau kiekvienas savo nuoziura gali spresti, kuri foto pilniau, ivairiapusiskiau, taikliau, originaliau ir t.t. atskeldizia tema, ir tai gali buti vienas is kriteriju balsuojant.
o ruduo (Karbyne, man atrodo, bande konkurso pradzioj prastumti ta minti ) gali buti l.ivairus ir ivariai pateiktas suzeto prasme - tiek naturalus peizazas (su ar be zmoniu), tiek parezisuota nuotrauka, tiek - vienas stambiu planu parodytas rudens objektas (lapas, grybas, voratinklis ir t.t.) be to, ir pats pateikimas gali buti ivairus - rudeni gali parodyti vaizdu, bet foto gali atspindeti ir rudeniska nuotaika.
o ruduo (Karbyne, man atrodo, bande konkurso pradzioj prastumti ta minti ) gali buti l.ivairus ir ivariai pateiktas suzeto prasme - tiek naturalus peizazas (su ar be zmoniu), tiek parezisuota nuotrauka, tiek - vienas stambiu planu parodytas rudens objektas (lapas, grybas, voratinklis ir t.t.) be to, ir pats pateikimas gali buti ivairus - rudeni gali parodyti vaizdu, bet foto gali atspindeti ir rudeniska nuotaika.
Man minėta nuotrauka irgi graži, o nebalsuosiu už ją, nes trūksta balsų . O gal dar persigalvosiu, gal ir atiduosiu balsą... Nes šaltas vakaras, rudens ar žiemos, būtent ir asocijojasi su taure karšto vyno, su žolelių arbata, su jaukiais pritemusiais namais (čia ruduo iš vidaus, iš namų...) Argi būtų įdomu, jei visos nuotraukos būtų vien trispalviai peizažai? Konkursas netgi neprašo visų trijų spalvų, o tik vienos iš jų... Tas tris spalvas aš matau konkurse, o ne vienoje kažkurioje nuotraukoje... Kažkaip man įvairovė prie dūšios, tada tikrai matai rudenį įvairiais aspektais, ne vien gamtos... Puiku, jei viena nuotrauka labiau raudona, o kita labiau, geltona ar žalia, jos kartu ir bus
noriu pagirti mergina nuotraukoje o sirdyje pavasaris
QUOTE(baltė @ 2008 10 29, 15:31)
Nes šaltas vakaras, rudens ar žiemos, būtent ir asocijojasi su taure karšto vyno, su žolelių arbata, su jaukiais pritemusiais namais (čia ruduo iš vidaus, iš namų...)
brangiosios prie ko čia su kuo asocijuojasi? juk aiškiai parašytos taisykles
" Skelbiame naują spalvingą fotokonkursą, kuriame labai laukiame jūsų nuotraukų iš rudeniškos gamtos, kuriose atsispindėtų šios spalvos, ar visos kartu, ar kuri nors viena labai aiškiai ir ryškiai! "
nu kur toj gražioj foto su knyga aiškiai ir ryškiai dominuoja nors viena iš spalvų???
na taip be jokios abejones jis graži ir na na na , bet kai konkurso pradžioj buvo klausimai ar tai gali buti siūlu kamuolys pvz ar kažkas panašaus sakė netinka "siūlų kamuoliai, namai, rūbai ar kažkas kitkas ne iš gamtos netinka"
vienu žodžių taisyklių kaip bebutu gaila vistiek iki galo nesilaikoma na man aišku jokio skirtumo tiesiog tokia mano nuomonė apie visa tai
QUOTE(Dievaitė @ 2008 10 29, 12:23)
yra ir kita pusė
gimus vaikui nustojau visą kitą fotografuot.
dabar visos nuotraukose yra mano vaikas
o nesu iš tų, kurios prasidėjus konkursui suka galvą ką nufotografavus, kad jame sudalyvaut.
gimus vaikui nustojau visą kitą fotografuot.
dabar visos nuotraukose yra mano vaikas
pazistoma situacija, nors si karta turejau ideja, bet oras, darbas, vejaraupiai tiesiog nepaviko ja igivendint, tai idejau praeitu metu...
jei visi des tik spec. konkursui daritas foto ju bus tik kokie 20-30
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 10 29, 12:31)
ir dar, nesu profesionali fotografe, todel zmoniu minioje kazkaip nedristu istraukti fotoaparata ir pradet fotografoti, o kai mazilis salia fotografoju ji o tuo paciu ir vaizdeli koki...