Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

Labas visoms smile.gif

Dėl,AD tai čia kaip pas ką nueisi smile.gif jei nueisi pas odos gyd.tai jis sakys,kad čia ne nuo maisto,o todėl, kad sausa oda.Trauks knygas iš stalčiaus rodys paveiksliukus ir sakys,kad tik 20proc tikimybė,jog tai nuo maisto.

Nueisi pas alergologą jis sakys,kad tai tik nuo maisto ir reik žiūrėt ką valgai. Jie tik vieningai skiria tuos pačius vaistus AD gydyti ir visi sako,kad iki 4 metų išaugs.

O dėl sausos odos,tai aš manau,kad kaip tik AD ją sausina,tai jau sakau iš patirties,nes ten kur nėra AD pas mus oda jau nesausa.Tai kur tas sausiaodis,kaip pavadino 5mėn mano mažį odos gydytojas???
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 12, 08:40)
apskritai ką valgote?o aš įsitikinusi,kad 70procentų maistas,o pasku visa kita.Aišku,kai maistas sutrikdo tarkim tulžies veiklą,tai kol jos neatstatai,tai gali keisti maistą kiek nori,nes organizmas pats nebesusidoroja.Dieta labiausiai padeda,bet vaikai pas mus maži............

Mišinukas Aptamil HA ir paprastas - maišau abu, nes kitaip vien HA negeria. Avižiniai dribsniai, ryžiai, tokia košė ryžių/kukurūzų, bet jau baigėm ir daugiau neduodu, nes man nepatiko - pridėta cukraus begalybė, visokios vanilės ir pan. Rugių dribsniai, Gurmanų ruginė duona, moliūgas, cukinija, kopūstas, brokolis, kalakutiena, kiauliena, obuolys, bananas. Duodavau grikių kartais, bet daugiau nebeduosiu, nes man rodos grikiai ir įtakojo mums šitą paskutinį pablogėjimą (nors 100proc nesu tikra). Esant pablogėjimui daviau kefyro (iš karvės pieno), labai noriai valgė. Taip pat bandžiau duoti ryžių makaronus su moliūgu, bet nesakyčiau, kad labai noriai valgė. Na, berods ir viskas. Alyvuogių aliejų į daržovių košę pilu. Nu meniu pas mus labai skurdus.

Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 12, 09:34)
kaip apdorojama kruopa chemiskai-man isaiskinkit  , mat kai dirbau vaiku maisto srityje, mano konkreti sritis-kruopines koses, tai pasikausciusi ta tema stipriai esu.  Tos koses, kurios tirpsta vandenyje-va jos sutinku, chemiskai apdorotos  nes jokia kruopa vandeny netirpsta  Kuo trumpiau kruopas(dribsnius) reikia uzplikius vandeniu laikyti, tuo daugiau ji apdorota chemiskai . O va vaiku maiste kosytes net uzplikyti nereikia, istirpo kaip snaige ir vualia  .Ir atvirksciai, jei kruopa reikia virti ilgai, vadinasi-tai pats naturaliausias produktas .

Sutinku. Bet kaip virti avižinę košę? Iš tu paprastų kruopų? Kokius ryžius perkate košei? O kaip su rugine koše?

QUOTE(Lince1 @ 2008 11 12, 10:05)
Na mes valgem gal penkis produktus , daugiau nieko ir mums taip ziauriai pablogejo. Tai as nusprendziau, kad mums maistas negroja. Yra atopinio dermatito 2 rusis alerginis ir ne, ta mums ko gero ne nuo .maisto. PAskaityukit visur raso, kad gali reaguoti i maista, o gali i nieka nereaguoti. Uzeina ir praeina, ir mums Kudzyte taip sake, kai gulejom, ir sako kol neisaugsit taip ir bus. Savaime pabloges ir reikes tvarkyti.

Na, ir mums Grušauskas sakė, kad tai savaiminis procesas, bet maistas įtakoti irgi gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 12 lapkričio 2008 - 11:37
[QUOTE]undefined[/QUOTE]
Na, ir mums Grušauskas sakė, kad tai savaiminis procesas, bet maistas įtakoti irgi gali.
[/quote]

Mes ziurim vistiek maista irgi. BAndziau morkas 3 kartus, bet vis paberdavo, tai neduodu. Bet , nuo maisto tai tik paberia, o kai buna tie baisieji slapiuojantys, tada ne nuo maisto prasideda, bent jau mums.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 11 12, 02:37)
Tai va, apie tai negalvojau ir net nežinojau  verysad.gif . Gyveni ir mokaisi. Gerai, kai yra su kuo pasitarti  4u.gif

Veidukas, tfu tfu tfu, po truputį tvarkosi. Bet kojytės šlapiuoja stipriai. Pradėjau tepti Fucidin H, tai dabar 5d tikrai reikės tepti  g.gif . Bijau dėl infekcijos.

tai jau dabar butinai tas 5 dienas tepk,kad viskas susitvarkytų ir daugiau nereiktų to Fucidin H naudoti,
alergologė išvis sakė,kad 10 dienų reik tept blink.gif blink.gif blink.gif

Be to ji sakė,kad Zyrteca reik gert mažiausiai 3 savaites,kad sužinotum,ar jis veikia.Ir gerti jį kokius 3 mėnesius blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 11 12, 11:34)
tai jau dabar butinai tas 5 dienas tepk,kad viskas susitvarkytų ir daugiau nereiktų to Fucidin H naudoti,
alergologė išvis sakė,kad 10 dienų reik tept  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Vakar kartą patepiau, labai plonai, o rezultatas šiandien jau labai akivaizdus smile.gif . O tepti reikia berods 2k dienoj, taip?
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2008 11 12, 11:14)
Sveikos mamos,
na labai labai seniai bebuvau. Bet ,,pasiilgau,, vel mintimis pasidalinti.
Man atrodo, kad pats organizmas vaiko kartais sureaguoja - atrodo lyg kokiu medziagu jame prisikauptu su laiku ir paskui jau kaip ,,pramusa,, tai nesustabdysi.
Mums nebuvo nei savaites, kad galetume sakyti - visai balta, lygi oda  doh.gif
Na si savaite buvo nebloga, bet vis tiek oda kasydavo. Jau nebezinau - ar cia iprociu pas vaika taip patapo. Kaip mazinat odos niezejima? Gal zinot kokiu naminiu ar homeopatiniu priemoniu?

Nuo niežėjimo mes geriam homeopatiniu žirniukus URTICA,bet jie niežėjimą nuima tik 2-3 val. o ir gerti juos galima tik 3 kartus verysad.gif taip kad nieko gero
Tipo reik neleisti odai išsausėti,nes sausą odą labiausiai niežti,tai ir drėkini visą dieną,bet vėl...
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2008 11 12, 11:39)
Vakar kartą patepiau, labai plonai, o rezultatas šiandien jau labai akivaizdus  smile.gif . O tepti reikia berods 2k dienoj, taip?

Taip 2k dienoj ir tepk tas 5 dienas,kaip tas mūsų Grušauskas liepė.man atrodo jei teptum 1k tada 10d reiktų.Jei jau pradėjai tept,tai ir baik iki galo,nes nuo tokių patepliojimų po 1k bus tik blogiau oda pripranta ir bla bla mirksiukas.gif
O uždžiovinti būtinai reik. Nenusimink išlipsit kada iš tos duobės ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
del kruopu kalbejot, as tai perku paprastas paperasciausias, retais atvejais dribsnius, bet tik LT (labiau tokias imu jei vaziuojam kur i svecius) ir kol vaikas nelabai kramte, visas kruopas tiesiog blenderiu sumaldavau, kavamale galima ir ganetinai greitai isverda, arba uzmerkdavau is vakaro, irgi daug nereikia laukt, kad isvirtu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 12 lapkričio 2008 - 12:00
QUOTE(Amica @ 2008 11 12, 03:37)

Na, mums Fucidin H užtraukė, kai buvo nusidraskęs iki kraujų ir šlapiavo. Šiandien pradėjau tepti Fucidinu H, nebeiškenčiau, nes nuo lakišiaus arbatos negerėja. O tas Ictamo tai čia tepalas, skystis ar kas? Kur perkamas?

O tas Fucidin H hormoninis?
Vitella Ictamo yra tepaliukas, jis labai panasus su Dermilon Paste. Tik Ictamo yra su ichtiolu ir cinku, o Dermilon tik cinkas. Aisku visokiu alieju dar prideta. Turiu abejus, bet Dermilon Paste mums labiau tiko.
Papildyta:
As visas vaistines aplekiau, bet radau tik Camelia. Ir tai uzsakyti turejo, tuo metu nebuvo pardavime.
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2008 11 12, 12:04)
O tas Fucidin H hormoninis?
Vitella Ictamo yra tepaliukas, jis labai panasus su Dermilon Paste. Tik Ictamo yra su ichtiolu ir cinku, o Dermilon tik cinkas. Aisku visokiu alieju dar prideta. Turiu abejus, bet Dermilon Paste mums labiau tiko.
Papildyta:
As visas vaistines aplekiau, bet radau tik Camelia. Ir tai uzsakyti turejo, tuo metu nebuvo pardavime.

O dar yra Excipial kremas su migdolų aliejum.Jis taip pat su cinku.Ar nieks nebandėt šlapiuojančių bėrimų gydyti?
Fucidin H su hormonu,o Fucidin be hormono
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 12 lapkričio 2008 - 12:37
QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 12, 11:11)
labas  smile.gif
labai gerai tave suprantu. as gal puse metu sitoj temoj rasiau zinutes panasias i tavo pastaraja  smile.gif vis klausdavau mamyciu, kaip joms pavyksta atsekti kazkokia tai priklausomybe nuo maisto, as sito niekaip negalejau suprasti, nes man, neziurint dideliu pastangu, tai nesiseke.
bet po 9 men, kai dukryte pradejo valgyti vis daugiau kieto maisto ir maziau MP, as pradejau kazka lyg ir pastebeti  smile.gif as vistiek niekad nesu 100 proc isitikinus, kad berimas nuo vieno ar kito produkto, bet jau turiu itarimus, kad pvz morka, grikiai, vynuoges, ozkos pienas mums ne draugai..  g.gif
dar man atrodo vaikui augant jo organizmas gal darosi nebe toks jautrus, ima reaguoti i maziau produktu, todel gal tampa lengviau juos 'susekti'..  g.gif

niu net siek tiek nuraminot mane, kad ne viena as niekaip negaliu suprast nuo ko beria doh.gif pasirodo reik apsisarvoti kantrybe ir bandyt, ieskot, ziureti...styprybes visom mamytems 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti