Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 11, 13:44)
musu koses ir sriubytes irgi labai panasios  drinks_cheers.gif tik as nepakepinu ir imetu dar siek tiek darzoviu (kalafioru, brokoliu ir pan).
ir dar megstam visa reikala pasaldinti pastarnoku (nes morka mums nelabai tinka).

kepint ir as nekepinu, sumetu darzoves kokiu turiu, is prieskoniu svoguna,cesnaka, petrazoliu, krapu, isverda, sublenderiuoju, tuo paciu sultinuku uzpilu ir uzbalinu grietinele, dar kartais atskirai isverdu maziuku mesos ar farso kukuliuku, sumetu i sriubyte, ale su frikadelem gaunasi thumbup.gif Bet va kiek visokiausiu kombinaciju bandziau, moliugu sriubyte man labiausiai labiausiai, rolleyes.gif

Nu blim Greisi po musu susimatymo bais mane subalamutinai su tais misinukais,vis galvot nenustoju blush2.gif Mano abiems praktiskai vienintelis Semper tiko, ale ka dabar daryt reiks net nezinau, daug minciu pamastymui imetei man i smegenis biggrin.gif Dickis aplamai natur pieno paragavo tik kazkur 2 metu, mazasis jau gaudavo ir metu nesulaukes,nugi patogu tie misinukai blush2.gif .... einu skaityt apie misinukus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 11 11, 13:36)
Nu blim Greisi po  musu susimatymo bais mane subalamutinai su tais misinukais,vis galvot nenustoju  blush2.gif  Mano abiems praktiskai vienintelis Semper tiko, ale ka dabar daryt reiks net nezinau, daug minciu pamastymui imetei man i smegenis  biggrin.gif Dickis aplamai natur pieno paragavo tik kazkur 2 metu, mazasis jau gaudavo ir metu nesulaukes,nugi patogu tie misinukai  blush2.gif  .... einu skaityt apie misinukus  ax.gif

as irgi labai nenorejau misinuku Gretai, tai vis dar maitinu savo pienu doh.gif
negalvoji taip daryt?
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 11 11, 12:36)
Dėl šlapiuojančių vietų-negalima ant šlapiuojančio bėrimo tepti jokio kremo ar drėkiklio prieš tai būtinai reikia uždžiovinti Būtinai!

O kuo galima uždžiovinti? Gal kažkada buvo rašyta, praskaičiau...
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 11 11, 12:36)
O dėl AD tai aš susidariau tokią nuomonę,kad jei beria tai kažkas viduje blogai,sutrikus kokių organų veikla,o per odą išeina visi negerumai.Reikia važiuoti pas homeopatus ir išsitirti kas netaip(arba išaugti) ax.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 11, 12:58)
Dėl mišinių,tai nedaug mano mergaitė jų gavo,o berniukas jų neragavęs.Aišku maitinau iki metų payti.bet kaip minėjau jeigu turėčiau trečią vaiką ir neturėčiau pieno,tai tikriausiai mišinio neduočiau.
http://www.blogas.lt...siamama/428495/ ir supermamoje nemažai diskusijų yra apie tai.Nu tie mišiniai sintetika ir tiek.

Perskaičiau tą straipsnį, liūdna, jei visa tai tiesa. Aš kaip tik 2004 metais dukrą girdžiau Nestle mišinukais unsure.gif Bet kiek žinau dabar, tai mišinėliams ES keliami girežti reikalavimai ir jokių GM ten negali būti iš principo g.gif Čia, kur dabar gyvenu, tai galima įsigyti ekologiškų mišinėlių, kuriuos gamina vietinės nedidelės gamyklėlės iš tų pačių vietinių karvių pieno. Jei nemaitinčiau MP, tai turbūt tokius pirkčiau, o ne didelių korporacijų mišinukus, kur gali pasitaikyti visko... Bet klijukų turbūt nedrįsčiau duoti, kadangi man pačiai kūdikystėje būtent nuo klijuklų prasidėjo AD, įtariu tai dėl gryno karvės pieno, kuris naudojamas jiems virti.
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 11 11, 13:36)
O dėl AD tai aš susidariau tokią nuomonę,kad jei beria tai kažkas viduje blogai,sutrikus kokių organų veikla,o per odą išeina visi negerumai.Reikia važiuoti pas homeopatus ir išsitirti kas netaip(arba išaugti) ax.gif

Mes vakar buvom pas homeopate, tai ji prirase daugiau organizma valanciu vaistu, ziuresim kas dabar bus, nes po pirmo kurso niekas nepasikeite, dar daugiau isplito berimas ant rankyciu..
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2008 11 11, 15:51)
O kuo galima uždžiovinti? Gal kažkada buvo rašyta, praskaičiau...

drinks_cheers.gif

Perskaičiau tą straipsnį, liūdna, jei visa tai tiesa. Aš kaip tik 2004 metais dukrą girdžiau Nestle mišinukais  unsure.gif Bet kiek žinau dabar, tai mišinėliams ES keliami girežti reikalavimai ir jokių GM ten negali būti iš principo g.gif Čia, kur dabar gyvenu, tai galima įsigyti ekologiškų mišinėlių, kuriuos gamina vietinės nedidelės gamyklėlės iš tų pačių vietinių karvių pieno. Jei nemaitinčiau MP, tai turbūt tokius pirkčiau, o ne didelių korporacijų mišinukus, kur gali pasitaikyti visko... Bet klijukų turbūt nedrįsčiau duoti, kadangi man pačiai kūdikystėje būtent nuo klijuklų prasidėjo AD, įtariu tai dėl gryno karvės pieno, kuris naudojamas jiems virti.

suprantu,kad ne kėkvienam gali tikti,bet dabar sunku ką nors sutikti kam mišiniai tinka.Čia pamąstymui,juk ten tie daug vitaminų ir sintetinių.bet apie juos tai atskira tema.Va čia irgi paskaitinėk lawanda http://www.supermama...howtopic=231374
tarkim sudėtis,nukopijuoju išten pat
vitaminas C L-Askorbo rūgštis -Natūralus antioksidatorius,E300
Kalio citratas -Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E332
Kalcio fosfatai -Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, kietiklis, lipnumą reguliuojanti medžiaga E341
niacinas(nikotino rūgštis ar vitaminas B3) – vandenyje tirpstantis B grupės vitaminas.
Laktozė – disacharidas sudarytas iš gliukozės ir galaktozės.
Biotinas (taip pat vitaminas H ar vitaminas B7) – B grupės vitaminas, svarbus katalizuojant metabolines riebalų rūgščių sintezės reakcijas, taip pat gliukoneogenezėje bei metabolizuojant leuciną.
Vitaminas D reguliuoja mineralinių medžiagų (kalcio, fosforo, magnio) apykaita, reguliuodamas kalcio ir fosforo įsiurbimą žarnyne, padeda šioms medžiagoms išsilaikyti kauluose ir dantyse.
Vitaminas K palaiko normalų kraujo krešėjimą, dalyvauja kaulų atnaujinimo procese, skatina raumenų veiklą, regeneracijos procesus, didina atsparumą infekcijoms, skatina žaizdų gijimą
Vitaminas A būtinas ląstelėms augti ir daugintis. Jis užtikrina normalią epitelinių audinių (oda ir gleivinė) būklę
B grupės vitaminai padėdami išlaikyti sveiką odą ir raumenų tonusą, stiprindami imuninės ir nervų sistemos funkcijas, skatindami ląstelių augimą ir dalinimasį — taip pat ir raudonųjų kraujo kūnelių, taip išvengiant mažakraujystės.
http://skanaus.visad...p/archives/1006 ,o E322 alergizuojantis maisto priedas,nu kaip jums patinka???
Atsakyti
Sveikos, nespėju taip greit skaityt biggrin.gif
Kiek gerų dalykų prirašot - jūs tikras lobis, mamytės mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu blin blink.gif tai dabar nesuprantu kode liepė tuos mišinukus man pirkt g.gif

Prieš tai pagyrė,kad vaiką pati maitinau,nes tipo su mišinuku jei būtų augęs,tai išvis prapultis,nes jie visi iš karvės pieno.

Tai kame šia kampas nesuprantu schmoll.gif g.gif

Reik tada daryt kalcinuotą varškę,o kur pirkt to kalcio chlorido maximoj,vaistinėj? g.gif g.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(egliuke @ 2008 11 11, 14:51)
O kuo galima uždžiovinti? Gal kažkada buvo rašyta, praskaičiau

Pats nekenksmingiausias tipo Fuxin arba Methylviolet(tik nespiritiniai),bet jie gaminami vaistinėj

Ir dal dėl kruopų,tai perlinės taip pat priskiriamos prie alergizuojančių gikių ir kvietinių,bet vėl kaip kam mums nieko ax.gif

Vakar mano mažius suvalgė JUODO šokolado(brolis saugojo)tai jau buvau kaip išsigandus!!!Nu bet nieko neišbėrė bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(rasa23 @ 2008 11 11, 15:28)
Sveikos, nespėju taip greit skaityt  biggrin.gif
Kiek gerų dalykų prirašot - jūs tikras lobis, mamytės  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Visos šios temos mamytės,na tos kur buvo meete,tai tikrai yra labai nuoširdžios ir pasiruošusios visada padėti VISOS labai šaunios ir matosi,kad geri nesugadinti žmonės,o tokių paskutiniu metu labai mažai sutinku ax.gif
Atsakyti
dėl mišinių nėra vieningos nuomonės,bet kai paskaitai ,tai man nepatinka kaip ten gaminama ir kaip pagalvoji ,kur toks kiekis laikomas?kaip tie laikymo indai dezinfekuojami ir tt?
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 11, 15:16)
suprantu,kad ne kėkvienam gali tikti,bet dabar sunku ką nors sutikti kam mišiniai tinka.Čia pamąstymui,juk ten tie daug vitaminų ir sintetinių.bet apie juos tai atskira tema.Va čia irgi paskaitinėk lawanda http://www.supermama...howtopic=231374
tarkim sudėtis,nukopijuoju išten pat
vitaminas C L-Askorbo rūgštis -Natūralus antioksidatorius,E300
Kalio citratas -Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga E332
Kalcio fosfatai -Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, kietiklis, lipnumą reguliuojanti medžiaga E341
niacinas(nikotino rūgštis ar vitaminas B3) – vandenyje tirpstantis B grupės vitaminas.
Laktozė – disacharidas sudarytas iš gliukozės ir galaktozės.
Biotinas (taip pat vitaminas H ar vitaminas B7) – B grupės vitaminas, svarbus katalizuojant metabolines riebalų rūgščių sintezės reakcijas, taip pat gliukoneogenezėje bei metabolizuojant leuciną.
Vitaminas D reguliuoja mineralinių medžiagų (kalcio, fosforo, magnio) apykaita, reguliuodamas kalcio ir fosforo įsiurbimą žarnyne, padeda šioms medžiagoms išsilaikyti kauluose ir dantyse.
Vitaminas K palaiko normalų kraujo krešėjimą, dalyvauja kaulų atnaujinimo procese, skatina raumenų veiklą, regeneracijos procesus, didina atsparumą infekcijoms, skatina žaizdų gijimą
Vitaminas A būtinas ląstelėms augti ir daugintis. Jis užtikrina normalią epitelinių audinių (oda ir gleivinė) būklę
B grupės vitaminai padėdami išlaikyti sveiką odą ir raumenų tonusą, stiprindami imuninės ir nervų sistemos funkcijas, skatindami ląstelių augimą ir dalinimasį — taip pat ir raudonųjų kraujo kūnelių, taip išvengiant mažakraujystės.
http://skanaus.visad...p/archives/1006 ,o E322 alergizuojantis maisto priedas,nu kaip jums patinka???

Taip, tikrai mišiniuose visi vitaminai yra sintetiniai, tai tikrai nėra gerai alergiškiems vaikiukams...Bet tokios medžiagos kaip kalcio citratas ar kalcio fosfatas tai gali išgąsdinti kai kuriuos žmones, nors aš ne chemikė, bet kiek žinau čia nepavojingos mineralinės druskos, iš kurių geriau pasisavinamas kalcis, nes "vieno" kalcio neina įdėti į mišinuką, jis turi būti druskos pavidalu g.gif Ir jos nealergizuoja, tas alergizuojantis E322 tai lecitinas man rodos ir jo lyg tai nededa į mišinius... Mišinyje tiek pridėta papildomų vtaminų ir mineralinių medžiagų, kad padarytų jį panašesnį į MP (padidina kalio kiekį kad ir pan...), bet aišku blogybė ta, kad tai nenatūralios medžiagos...O natūralios jos vistiek bus tik MP...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuke: 11 lapkričio 2008 - 16:34
QUOTE(Daddygirl @ 2008 11 11, 15:50)
as irgi labai nenorejau misinuku Gretai, tai vis dar maitinu savo pienu doh.gif
negalvoji taip daryt?

oi Daddygirl maitinciau jei tik pavyktu, vyresneli maitinau 8 men, maziuka tik 4 verysad.gif siek tiek iki 6 men. dar gaudavo nutraukto, nu kartais nelabai nuo noro priklauso verysad.gif

Laiskriste, perlines kruopos tai is kvietiniu serijos gi smile.gif

Greisi aciu 4u.gif jau zinau ka veiksiu vakare vaikus suguldzius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 11 lapkričio 2008 - 16:35
QUOTE(lawanda @ 2008 11 11, 16:34)
Laiskriste, perlines kruopos tai is kvietiniu serijos gi  smile.gif

Nu gėda prisipažint blush2.gif bet aš nežinojau ax.gif tai galvoju,gal dar tokių yra kai aš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 11 11, 16:34)
oi Daddygirl maitinciau jei tik pavyktu, vyresneli maitinau 8 men, maziuka tik 4 verysad.gif  siek tiek iki 6 men. dar gaudavo nutraukto, nu kartais nelabai nuo noro priklauso  verysad.gif
Greisi aciu 4u.gif  jau zinau ka veiksiu vakare vaikus suguldzius  biggrin.gif

Man irgi labai sunkiai sekėsi, bet užsispyriau ir iki 9 mėn ištempiau šiaip ne taip rolleyes.gif Bet tą laiką tai neitin malonu prisiminti unsure.gif Nereikia gal taip iš anksto nusiteikti mirksiukas.gif
Atsakyti