QUOTE(keste @ 2008 11 08, 13:27)
mums pavz bananai irgi netinka. dar kai pati maitinau pastebejau kad negerai. nes irgi is pradziu slamsciau kaipkaip nekalta ir gera vaisiu, paskui kazkiap kilo biski itarimas, tai kai nevalgiau pagereje buvo. gal juos cai kokia chemija "gera" apipurskia. jeigu tikras bananas tik nuskintas tai gal ir nealergizuotu.
Aš perku vaikui Kanarų bananus, jie vertinami ispanų kaip vietiniai ir be chemijos (bent jau mažiau) auginti. O ir kaina didesnė dvigubai, nei tų atvežtinių bananų, kokių ir LT pilna.
QUOTE(dautan @ 2008 11 08, 13:40)
Dar kartą pasikartosiu - mano galva alergizuoja ne patys produktai, o priedai, naudojami juos gaminant. Juk dabar mūsų mityboje daug pusfabrikačių, net tikros duonos ilgokai reikia paieškoti. Tuo ir skiriasi mūsų kartos ir prieš tai gyvenusių kartų mityba. Juk svarbu, kad organizmas gautų darbo, virškintų maisto medžiagas, kurių virškinimui evoliucijos metu susiformavo ištisa fermentų sistemą, o ne "eitų iš proto" nuo įvairių E, kuomet neaišku, į kokias medžiagas jį skaidyti ir kas tai tūrėtų daryti.
Dėl baronkyčių - mums netiko jokios, bet dabar yra Javinės ekologiškos. Jos skanios ir nealergizuoja.
Dėl baronkyčių - mums netiko jokios, bet dabar yra Javinės ekologiškos. Jos skanios ir nealergizuoja.
Vyro sesuo kepykloje dirba, tai pasakojo kaip duoną, batonus kepa, kiek ten visokio š... primaišo, kad tas batonas būtų baltas, purus, burnoje tirptų. Sako, pabandė kepyklos savininkai kepti batonus be jokių priedų, tai parduotuvėse niekas jų nepirko, nes išvaizda buvo daug prastesnė už tuos š... prifarširuotus batonus, plius ir minkštumo tokio neturėjo. Tai galiausiai nutraukė tų batonų kepimą ir dabar varo viską su priedais.
O kas čia per baronkytės ekologiškos? Iš kokių miltų?