Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(keste @ 2008 11 08, 13:27)
mums pavz bananai irgi netinka. dar kai pati maitinau pastebejau kad negerai. nes irgi is pradziu slamsciau kaipkaip nekalta ir gera vaisiu, paskui kazkiap kilo biski itarimas, tai kai nevalgiau pagereje buvo. gal juos cai kokia chemija "gera" apipurskia. jeigu tikras bananas tik nuskintas tai gal ir nealergizuotu.

Aš perku vaikui Kanarų bananus, jie vertinami ispanų kaip vietiniai ir be chemijos (bent jau mažiau) auginti. O ir kaina didesnė dvigubai, nei tų atvežtinių bananų, kokių ir LT pilna.

QUOTE(dautan @ 2008 11 08, 13:40)
Dar kartą pasikartosiu - mano galva alergizuoja ne patys produktai, o priedai, naudojami juos gaminant. Juk dabar mūsų mityboje daug pusfabrikačių, net tikros duonos ilgokai reikia paieškoti. Tuo ir skiriasi mūsų kartos ir prieš tai gyvenusių kartų mityba. Juk svarbu, kad organizmas gautų darbo, virškintų maisto medžiagas, kurių virškinimui evoliucijos metu susiformavo ištisa fermentų sistemą, o ne "eitų iš proto" nuo įvairių E, kuomet neaišku, į kokias medžiagas jį skaidyti ir kas tai tūrėtų daryti.

Dėl baronkyčių - mums netiko jokios, bet dabar yra Javinės ekologiškos. Jos skanios ir nealergizuoja.

Vyro sesuo kepykloje dirba, tai pasakojo kaip duoną, batonus kepa, kiek ten visokio š... primaišo, kad tas batonas būtų baltas, purus, burnoje tirptų. Sako, pabandė kepyklos savininkai kepti batonus be jokių priedų, tai parduotuvėse niekas jų nepirko, nes išvaizda buvo daug prastesnė už tuos š... prifarširuotus batonus, plius ir minkštumo tokio neturėjo. Tai galiausiai nutraukė tų batonų kepimą ir dabar varo viską su priedais.

O kas čia per baronkytės ekologiškos? Iš kokių miltų?
Atsakyti
O mums kažkodėl homeopatas nei žodžio neužsiminė apie mitybą g.gif Nors aš anksčiau labai ribojau savo maistą, o dabar kažkaip valgau viską, bet irgi stengiuosi valgyti kuo daugiau ekologiško maisto, vaikui duodu tik ekologišką (aišku nedaug mes dar jo valgome). Dabar planuoju pradėti duoti avižinę košę, bet čia žiūriu, kad nepatariama unsure.gif Mes jau baigėme gerti homeop. vaistukus ir žiūrėsim kaip bus toliau, nes kol gėrėm tai tikrai labai gerai buvo, AD kaip ir išnyko, net tepti nieko nebereikėjo...Bet dabar antra diena nebegeriam ir žiūriu kad ant veido vėl šiek tiek pasirodė.
Dėl tridienės karštinės čia kažkas rašė, tai mes ja šią savaitę prasirgome ir kiek skaičiau, tai nėra nauja liga, ir vaikai visada ja sirgo, tik niekas nežinojo kuo serga, o ją sukeliantis virusas buvo nustatytas tik prieš 20 metų. Aišku sergantiems nuo to negeriau, nes gydymo kaip ir nėr smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuke: 08 lapkričio 2008 - 18:04
QUOTE(Otaip @ 2008 11 08, 06:36)

lawanda  mirksiukas.gif  paimsiu iš kur pasakysi  4u.gif  (kad tik patogu būt privažiuot  rolleyes.gif , nes kiemai gi dabar sausakimši mašinų  doh.gif  ..) ir - kiek čia mum laiko reiks iki Kauno?

rasau i AZ mirksiukas.gif

paimsim kiek tik duos TS Daddygirl ir kiek Otaip priims i masiniuka savo biggrin.gif

tai mes su Otaip is Vln dviese busim unsure.gif
Atsakyti
Aciu merginos, kad paimsite dar sviestuko, man tai butu super 400g, jei , aisku yra smile.gif Daddygirl kaip su pinigeliais darom? Man gal pervest i jusu saskaita?
Atsakyti
sveikos,

aciu Daddygirl uz sviesmedi (valiooooooo) ir muiliuka thumbup.gif 4u.gif vakar pasiemiau is lawandos thumbup.gif
muiliuka paal instrukcijas padejau dziuti dar. o sviestmedi naudojam - ir labai tinka ir patinka. man jis pasirode panasus gan i kvapu namu, tik kietesnis ir truputi astresniu kvapu. isimylejusi as ta sviestmedi apskritai tai wub.gif

jei, Daddygirl , turi dar jo, jei dar skaitysi iki meeto sias zinutes, tai gal galima butu ir mums dar idet per vilnietes ax.gif ir, zinoma,jei vilnietems tilps i masiniuka visas krovinys biggrin.gif

kai toks fainas sviestmedis, dar labiau gaila kad Lietuvos pastas sugrybavo verysad.gif

oi skaitau siandien jusu pasnekesius ir taip idomu apie maisto derinimus ir pan. Vis dziaugiuosi, kad sita tema atradusi esu thumbup.gif jau info mano galvoj nebetelpa..smile.gif

tiesa, Daddygirl, dar noriu uzklaust... paskutinikart kvapu namuose mane labai gunde tamanu aliejum.. na Vejo odytei tept sumaisius su sviestmedziu ar pan. ka Tu manai apie tamanu? zinau, kad tu apie naturalius aliejus labai daug zinai, todel labai vertinu Tavo nuomone apie juos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kietute @ 2008 11 08, 22:43)
sveikos,

aciu Daddygirl uz sviesmedi (valiooooooo) ir muiliuka thumbup.gif  4u.gif vakar pasiemiau is lawandos thumbup.gif 
muiliuka paal instrukcijas padejau dziuti dar. o  sviestmedi naudojam - ir labai tinka ir patinka. man jis pasirode panasus gan i kvapu namu, tik kietesnis ir truputi astresniu kvapu. isimylejusi as ta sviestmedi apskritai tai wub.gif

jei, Daddygirl , turi dar jo, jei dar skaitysi iki meeto sias zinutes, tai gal galima butu ir mums dar idet per vilnietes ax.gif ir, zinoma,jei vilnietems tilps i masiniuka visas krovinys biggrin.gif

kai toks fainas sviestmedis, dar labiau gaila kad Lietuvos pastas sugrybavo verysad.gif

oi skaitau siandien jusu pasnekesius ir taip idomu apie maisto derinimus ir pan. Vis dziaugiuosi, kad sita tema atradusi esu thumbup.gif  jau info mano galvoj nebetelpa..smile.gif

tiesa, Daddygirl, dar noriu uzklaust... paskutinikart kvapu namuose mane labai gunde tamanu aliejum.. na Vejo odytei tept sumaisius su sviestmedziu ar pan. ka Tu manai apie tamanu? zinau, kad tu apie naturalius aliejus labai daug zinai, todel labai vertinu Tavo nuomone apie juos wub.gif

Atleisk kietute,bet man to dramblio gaila,kuris čia šokinėja...Kažkaip baisiai atrodo unsure.gif ...
Nu ką visoms iki rytojaus susitikimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 08, 15:30)
Dėl senelių,tai irgi yra ką pasimokyti.Nes mano ,tik prosenelė buvo žvali,nes tais laikais mėsos tiek nekimšo.O vat močiutė brangioji mano,deja mirė anksti ir senelis.Visą gyvenimą mėsos fabrike išdirbo,tai su kraujotaka daug problemų,trombozė,kojos kaip kaladės.Taip pat su uošviu dažnai pakalbam apie maistą,nes jis daug stipresnis už mano vyrą.Ir tikrai jėga ne mėsoje.Kiek pamena kaime bulves dažniausiai atskirai valgydavo.Mėsa retai kada.Daugiau spirgučių,o daržovių netrūkdavo.Raugindavo daug ką,o apie visokias barankėles,taigi jų nebūdavo.Duona su sviestu galėdavo vakarienei būti.Dabar vaikščiojančios močiutės man nepavyzdys,ar nedaugelis jų.Eina į cestą,tik mėsą perka,o apie kruopas galvoti nenori.Daug jų turi problemų su viršsvoriu,o kokios kojos ,kai vasarą pažiūri baisu.Beveik visi su lazdelėmis.O tarkim kokie japonai,tai bėgioja kaip zuikiai.Ta prasme ,net gilios senatvės sulaukę...
O kruopos valgome visas,tik stengiamės kėkvieną dieną kitas valgyti.

drinks_cheers.gif Turėjau omenyje mitybą, vyravusią XX a. pr.
Ne į temą, bet močiutė mano 87 metų, lieknutė ir tiesi, kaip nendrelė mirksiukas.gif Tikra japonė rolleyes.gif

Mano minėtos ekologiškos baronkytės kepamos iš kvietinių miltų. Mažytės ir kietos, bet traškios.

Iki susitikimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 08, 22:54)
Atleisk kietute,bet man to dramblio gaila,kuris čia šokinėja...Kažkaip baisiai atrodo unsure.gif ...
Nu ką visoms iki rytojaus susitikimo thumbup.gif

sorry, nepagalvojau, kad kam nors galetu kliuti ar net baisiai atrodyti unsure.gif cia is filmuko

smagaus jums susitikimo ryt 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, neturejau laiko vakar jums atrasyti, bet kai priskaiciau kokiu diskusiju as cia uzvedziau, tai .....
Vienu zodziu nepriimkit viso musu maisto raciono kiekviena ir savo vaikui tokio paties. Nes siuos maisto produktus ji rekomendavo butent mums. O homeopatija ir skiriasi nuo tradicines medicinos tuo, kad ta pacia liga sergantys vaikai, bus gydomi visiskai skirtingai. Musu yra silpna virskinimo sistema, del to reikia valgyti maziau mesos, kruopu, o daugiau darzoviu. Del rauginto pieno produktu, tai juos nutraukti laikinai, o paskui pradesime vel ragauti. Kipras geria MP, obuoliu kompota be cukraus ir vandenuka. Vakar jau viriau vakarienei tik darzoves: bulve, kopustas ir brokolis, ipyliau alyvuogiu aliejaus, krapu idejau, nu ir ka, vaikas nakti man ausu nenugraze, vadinasi buvo sotu.
Pradejom gerti naujus lasiukus (pagamino dabar lasiukus, ne zirniukus, nes zirniukai gaminami pieno cukraus pagrindu), ziuresim kas bus.
Atsakyti
smile.gif

Tylu šiandien čia, matosi, kad merginos į susitikimą išbildėjo biggrin.gif

Turiu klausimą - ar yra pirkti LT smulkių ryžių makaronų, kuriuos galima būtų mūsų dermatukams duoti? Draugė savo leliui verda tokią košę: makaronai - žvaigždutės kartu su tarkuotu moliūgu. Kadangi mes kvietinių miltų makaronų negalim valgyt, tai tenka ieškoti pakaitalo jiems.
Papildyta:
QUOTE(Lusiukas @ 2008 11 09, 12:03)
Kipras geria MP, obuoliu kompota be cukraus ir vandenuka. Vakar jau viriau vakarienei tik darzoves: bulve, kopustas ir brokolis, ipyliau alyvuogiu aliejaus, krapu idejau, nu ir ka, vaikas nakti man ausu nenugraze, vadinasi buvo sotu.
Pradejom gerti naujus lasiukus (pagamino dabar lasiukus, ne zirniukus, nes zirniukai gaminami pieno cukraus pagrindu), ziuresim kas bus.

Tikėkimės, kad jums gerės 4u.gif . O tas obuolių kompotas nerūgštus? Aš viriau, tai be cukraus man pačiai ne schmoll.gif , o ir vaikas negėrė. O vakare bijočiau duoti kopūsto, nes gali pilvuką pūsti. Miegojo ramiai?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 11 09, 12:05)
smile.gif

Tylu šiandien čia, matosi, kad merginos į susitikimą išbildėjo  biggrin.gif

Turiu klausimą - ar yra pirkti LT smulkių ryžių makaronų, kuriuos galima būtų mūsų dermatukams duoti? Draugė savo leliui verda tokią košę: makaronai - žvaigždutės kartu su tarkuotu moliūgu. Kadangi mes kvietinių miltų makaronų negalim valgyt, tai tenka ieškoti pakaitalo jiems.

Esu mačiusi tik ekologiškų ryžių spageti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 09 lapkričio 2008 - 12:08
QUOTE(Amica @ 2008 11 09, 13:08)

Tikėkimės, kad jums gerės  4u.gif . O tas obuolių kompotas nerūgštus? Aš viriau, tai be cukraus man pačiai ne  schmoll.gif , o ir vaikas negėrė. O vakare bijočiau duoti kopūsto, nes gali pilvuką pūsti. Miegojo ramiai?

As is pradziu kompota viriau is saldiniu obuoliu, tai buvo thumbup.gif , o dabar tai is tokiu neutraliu. Nu bet nieko geria. o dek kopusto vakare, tai gal ir gera pastaba ax.gif . Del miego, tai net nezinau, jis jau seniai prasta miega, nes nakti labai kasosi, o dabar tai dar ir 2 dantukai is karto dygsta. Greitai busim 6-danciai mirksiukas.gif
Atsakyti