Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 03:07)

O jūs tik kalbėjotės ar ji dar kažkaip vaikutį tyrė? O kodėl negalima kasdien mėsos? Aš tai kasdien duodu, mums pediatrė liepė kasdien  g.gif . Kad ir taip jau tas meniu skurdus. O tai kiek kartų per dieną liepė duoti kruopų košę ir kiek kartų daržovienę? Aš duodu 1k daržovienę su mėsa ir 2k kruopų košę (darau skirtingas), taip pat 1k mišinukas. Ko dar neleido valgyti iš to, ką jūs valgėte? Ir ką leido valgyti, ko nevalgėte? Tik vat man įdomu dėl lietuviško maisto. Nu kaip mums pvz jį valgyti, jei mes ne LT gyvenam, a?  g.gif . Toks vaizdas, kad tik lietuviškas maistas yra superinis.

Vaje kiek klausimų uždaviau  blush2.gif . Bet taip įdomu pasidarė  ax.gif
O kažin kefyrą ir rūgpienį galima dermatukams duoti?  g.gif . Pediatrė uždraudė mums valgyti jogurtus. Nupirkau ekologiško kefyro/rūgpienio. Rašau taip todėl, kad nežinau kas ten iš tikrųjų. Pagal išvaizdą man labiau primena rūgpienį, pagal skonį ir užrašą ant indo - kaip ir kefyras. Šiandien bandžiau duoti. Sulapnojo trečdalį puoduko kaip už ausies. Ir dar. Kažin kaip su ožkos, avies pieno produktais?  g.gif

Vaikucio netyre, nes dar per mazas tyrimams. As norejau kad darytu Folio tyrima, bet sake, kad neissedes, nes reikia ramiai sedeti apie valanda. Bet pokalbio metu isnarste po kauleli visa mityba, ligas, nestuma, mano seimos ir vyro seimos ligas.
As irgi duodavai dvi skirtingas grudu kose, ryte ir vakare, prietums darzoves su mesa. Dabar liepe palikti tik viena grudu kose is ryto, o vakarienei duoti darzoviene. Pietums mesos irgi reciau, arba jeigu jau kasdien, tai po labai maza gabalyti, nes mesa sunkus maistas. Ir is viso labai nustebo ,kad mesa pradejom valgyti nuo 6,5 men. Misinuku as kartais uzbalindavau koses, tai dabar grieztai ant vandens. Neduoti vaikui rugiu, avizu !!!! (valgydavo kasdien, nes isivaisdavau, kad avizos nealergizuoja, o pasirodo gali), kalakutienos, baronkyciu (jomis tik dantukus zulindavo), bananu, net rugstaus pieno produktu. O galima soras, vistiena (namine). Vaikui butu tiek.
O man, nes dar maitinu, tai dave daugiau laisves. GAlima ir morkas, burokelius, bet tik virtus, ankstines darzoves, balta virta zuvi, sezama, saulegrazas, migdolus, sviesta, grietine, saltalankius ir visas kruopas (tik ne po daug, iskyrus kviecius). Viso sito as nevalgiau.
ir dar arbatas tik naturalias: lakisiu, naslaite, dilgeliu, juodu serbentu lapu arba ugliu (cia man.) O as geriau tik juoda arbata.
Papildyta:
o del lietuvisko maisto, tai negalvok, kad jis superinis. Tiesiog reikia valgyti ekologiska maista tos salies kurioje gyveni, kad butu kuo maziau privarytas chemikalu.
Atsakyti
Didelis,didelis Ačiū *GREISI* aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif

Manau daug kam tai pravers thumbup.gif .Aišku geriausia būtu įsigyti šitą knygą ax.gif
(O kaip tiksliai vadinasi ši knyga?)

Na,o aš pradedu tikėti,kad tikrai vaikai atsirenka kas jiems geriausia,nes pavyzdžiui mano mažiukas prieš pusryčius visad sugriaužia obuoliuką smile.gif
O ir homeopatė sakė,kad vaikai atsirenka kas jiems geriausia ir kad mums reikia mokytis iš jų ką ir kaip valgyti ax.gif

Va tik sasyskų mes dar neragavom blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusiukas @ 2008 11 08, 11:04)
Vaikucio netyre, nes dar per mazas tyrimams. As norejau kad darytu Folio tyrima, bet sake, kad neissedes, nes reikia ramiai sedeti apie valanda. Bet pokalbio metu isnarste po kauleli visa mityba, ligas, nestuma, mano seimos ir vyro seimos ligas.
As irgi duodavai dvi skirtingas grudu kose, ryte ir vakare, prietums darzoves su mesa. Dabar liepe palikti tik viena grudu kose is ryto, o vakarienei duoti darzoviene. Pietums mesos irgi reciau, arba jeigu jau kasdien, tai po labai maza gabalyti, nes mesa sunkus maistas. Ir is viso labai nustebo ,kad mesa pradejom valgyti nuo 6,5 men. Misinuku as kartais uzbalindavau koses, tai dabar grieztai ant vandens. Neduoti vaikui rugiu, avizu !!!! (valgydavo kasdien, nes isivaisdavau, kad avizos nealergizuoja, o pasirodo gali), kalakutienos, baronkyciu (jomis tik dantukus zulindavo), bananu, net rugstaus pieno produktu. O galima soras, vistiena (namine). Vaikui butu tiek.
O man, nes dar maitinu, tai dave daugiau laisves. GAlima ir morkas, burokelius, bet tik virtus, ankstines darzoves, balta virta zuvi, sezama, saulegrazas, migdolus, sviesta, grietine, saltalankius ir visas kruopas (tik ne po daug, iskyrus kviecius). Viso sito as nevalgiau.
ir dar arbatas tik naturalias: lakisiu, naslaite, dilgeliu, juodu serbentu lapu arba ugliu (cia man.) O as geriau tik juoda arbata.
Papildyta:
o del lietuvisko maisto, tai negalvok, kad jis superinis. Tiesiog reikia valgyti ekologiska maista tos salies kurioje gyveni, kad butu kuo maziau privarytas chemikalu.

O ką vaikui liepė duoti gert? ax.gif Ir ar jogurto galima aišku ne naminio smile.gif
Vakarienei ta daržovienė,tai kas?Tiesiog išvirti daržovių vandeny ir viskas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 08 lapkričio 2008 - 11:18
smile.gif

QUOTE(Otaip @ 2008 11 08, 05:36)
Amica  4u.gif . Mano dičkė be jokių pagerėjimų.. kasdien bėrimai blogėja  blink.gif .. tik, kad jie sausi - kas mane ne taip gąsdiną, kaip pastoviai mus varginę "šlapieji".. kai būdavo rizika ten patekt infekcijai ir supūliuot  doh.gif

Vajeee unsure.gif . O aš vakar išmaudžiau mažių su lakišiaus nuoviru. Tai šiandien praktiškai visos išbertos vietos ant kojų šlapiuoja blink.gif blink.gif blink.gif . Nu nieko nesupratau g.gif . Šiaip tai man lakišiaus nuoviras užtraukdavo tuos šlapiavimus. Padariau vėl nuoviro, eisim tepliotis. Nu kažkoks marazmas. Beje, maudžiau be jokio muilo, tik apipyliau vandenuku. Išploviau vienintelę galvytę su šampūnu.

QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 08, 09:15)
esmė ne tik,kad lietuviški,bet kur gyveni pvz,tai valgyti viską savo šalyje pagal sezoną.Nes trasportuojant ,laikant ilgai patenka visokių blogybių.Nu negerai mėsą valgyti kas dieną todėl,kad tas pats ir tas pats.Nekalbant apie tai,kad mėsa daugelio ligų šaltinis.Ir labai baltyminga,nesvarbu kokia.Rūgščių produktų manau labai reikia ,tai kaip gerosios bakterijos.O dėl pieno mums jis labai patinka,bet reikia su saiku ,nes jis gleivingas.Va pagėrėm kas dieną po du kartus ,žiūriu žandai sausi.Mano vyras bamba,kad jį duodu...įdomu būtų sužinoti kiek vegetarų vaikų beria g.gif .Dėl meniu,tai kad mes kartu viską valgėme.Elementariausi troškiniai ,sriubytės.Mėsos stengiamės nedaug.Nes kiek skaičiusi ji labiausiai išbalansuoja visą organizmą,nekalbant apie tai ,kad kaimiškos neturim.Kartais jos gauname,koks kvapas,tai supranti kokį šlamštą valgome.

Merginos, o kaip kitos - ar irgi mėsos duodate vaikams ne kasdien? Tik kad kai daug ko negalima, tai visas meniu eina kasdien tas pats per tą patį unsure.gif . Buvo labai ryškus pagerėjimas prieš kelias dienas, uždaviau kelis kartus grikių ir dabar vėl baisūs bėrimai (naujų nėra, ant senų vietų). Įtariu, kad grikius teks išimti iš meniu. Daugiau neįsivaizduoju nuo ko galėjo vėl paaštrėti, nebent savaime doh.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 08, 09:45)
gal čia lengviau paaiškinta:

Greisi, viskas čia labai gražu 4u.gif . Ir gal ne veltui maži vaikai, jei jiems leidžiama valgyti patiems, niekada nevalgo kaip suaugę - kąsnis mėsos, kąsnis bulvės, kąsnis salotos ir tada kramtom. Vaikai (esu mačiusi tokį valgymą) pirma suvalgo vieną produktą, tada ima kitą, tada trečią, t.y. pirmiausia pvz suvalgo visą mėsą iš lėkštutės, tada imasi bulvių ir t.t. Tik vat kai pagalvoju, kad pačiai taip sureguliuoti visą šeimos meniu, kaip tu čia rašei, sunkiai, oi sunkiai gautųsi doh.gif . Ir dar. Juk mūsų senoliai valgė viską - mėsa su duona, su bulvėm, ir dar sveikesni buvo nei dabar mes. Gal čia ne tiek tas derinimas turi įtakos, kiek aplamai mūsų "išgerėjęs" gyvenimas su visom naujom technologijom, chemijom, E, feiriais, nejudrumu (kam eiti - juk yra mašina, autobusas ir pan.). Atsiranda anksčiau nei matytos, nei girdėtos ligos, pvz. tridienė karštinė. O ir dermatitais kiek vaikų sirgdavo prieš kokius 30-50 metų? O dabar kas darosi? Kiek dermatukų, kiek alergiukų. Aplamai baisu darosi, kai pradedi į viską gilintis.

Na, ir pabaigai. Susimakalavu aš tame tavo straipsnyje nuo info gausos blush2.gif . Tai tinka pvz kefyras ar rūgpienis su rugine duona ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 11:17)
Merginos, o kaip kitos - ar irgi mėsos duodate vaikams ne kasdien? Tik kad kai daug ko negalima, tai visas meniu eina kasdien tas pats per tą patį  unsure.gif . Buvo labai ryškus pagerėjimas prieš kelias dienas, uždaviau kelis kartus grikių ir dabar vėl baisūs bėrimai (naujų nėra, ant senų vietų). Įtariu, kad grikius teks išimti iš meniu. Daugiau neįsivaizduoju nuo ko galėjo vėl paaštrėti, nebent savaime  doh.gif

Aš tai duodu mėsos kiekvieną dieną,bet nedaug.O grikiai,tai mums pvz visai netinka šitą jau žinojau,kai dar maitinau,iškart visą išberia ax.gif
Gal tu jų geriau neduok schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2008 11 08, 11:04)
Neduoti vaikui rugiu, avizu !!!! (valgydavo kasdien, nes isivaisdavau, kad avizos nealergizuoja, o pasirodo gali), kalakutienos, baronkyciu (jomis tik dantukus zulindavo), bananu, net rugstaus pieno produktu. O galima soras, vistiena (namine). Vaikui butu tiek.

Nu va dabar tai visai susibiesinau blink.gif . Ir padariau išvadą - kiek gydytojų, tiek nuomonių. Visi kalba, kad rugius galima, kad nealergizuoja, o čia negalima blink.gif . Kalakutieną kaip tik mums pediatrė liepė valgyt, o vištienos - ne, ir šiaip jau vištiena gi prie alergizuojančių produktų priskiriama blink.gif . Bananai... taigi jie aplamai skaitosi kaip nealergiškas produktas, kurį visiems dermatukams galima, su retom išimtim. Dėl rūgštaus pieno produktų... Mano vyresnėliui kaip tik buvo liepę duoti kefyrą, nes jokio mišinuko negalėjo gerti. Soros... Mums pediatrė uždraudė soras kaip alergizuojantį produktą.
Dėl arbatų gal ir taip, bet juk gali ir tos natūralios alergizuoti, o aš irgi geriu juodą ir žalią arbatas, bet ta žalia su citrinom ir ženšeniu. O mažu netinka, nes aš gi irgi dar šiek tiek maitinu g.gif . Jau visai pasimečiau verysad.gif . Ir pradedu galvoti apie Grušausko žodžius - duoti vaikui valgyt viską, tik su saiku ir protingai.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 13:24)
Nu va dabar tai visai susibiesinau  blink.gif . Ir padariau išvadą - kiek gydytojų, tiek nuomonių. Visi kalba, kad rugius galima, kad nealergizuoja, o čia negalima  blink.gif . Kalakutieną kaip tik mums pediatrė liepė valgyt, o vištienos - ne, ir šiaip jau vištiena gi prie alergizuojančių produktų priskiriama  blink.gif . Bananai... taigi jie aplamai skaitosi kaip nealergiškas produktas, kurį visiems dermatukams galima, su retom išimtim. Dėl rūgštaus pieno produktų... Mano vyresnėliui kaip tik buvo liepę duoti kefyrą, nes jokio mišinuko negalėjo gerti. Soros... Mums pediatrė uždraudė soras kaip alergizuojantį produktą.
Dėl arbatų gal ir taip, bet juk gali ir tos natūralios alergizuoti, o aš irgi geriu juodą ir žalią arbatas, bet ta žalia su citrinom ir ženšeniu. O mažu netinka, nes aš gi irgi dar šiek tiek maitinu  g.gif . Jau visai pasimečiau  verysad.gif . Ir pradedu galvoti apie Grušausko žodžius - duoti vaikui valgyt viską, tik su saiku ir protingai.

mums pavz bananai irgi netinka. dar kai pati maitinau pastebejau kad negerai. nes irgi is pradziu slamsciau kaipkaip nekalta ir gera vaisiu, paskui kazkiap kilo biski itarimas, tai kai nevalgiau pagereje buvo. gal juos cai kokia chemija "gera" apipurskia. jeigu tikras bananas tik nuskintas tai gal ir nealergizuotu.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 12:24)
Nu va dabar tai visai susibiesinau  blink.gif . Ir padariau išvadą - kiek gydytojų, tiek nuomonių. Visi kalba, kad rugius galima, kad nealergizuoja, o čia negalima  blink.gif . Kalakutieną kaip tik mums pediatrė liepė valgyt, o vištienos - ne, ir šiaip jau vištiena gi prie alergizuojančių produktų priskiriama  blink.gif . Bananai... taigi jie aplamai skaitosi kaip nealergiškas produktas, kurį visiems dermatukams galima, su retom išimtim. Dėl rūgštaus pieno produktų... Mano vyresnėliui kaip tik buvo liepę duoti kefyrą, nes jokio mišinuko negalėjo gerti. Soros... Mums pediatrė uždraudė soras kaip alergizuojantį produktą.
Dėl arbatų gal ir taip, bet juk gali ir tos natūralios alergizuoti, o aš irgi geriu juodą ir žalią arbatas, bet ta žalia su citrinom ir ženšeniu. O mažu netinka, nes aš gi irgi dar šiek tiek maitinu  g.gif . Jau visai pasimečiau  verysad.gif . Ir pradedu galvoti apie Grušausko žodžius - duoti vaikui valgyt viską, tik su saiku ir protingai.

Tą patį ir aš norėjau rašyti. Naminė vištiena mums visai netiko, kaip bebūtų gaila. Rūgštaus pieno draudimas švelniai sakant keistai atrodo, soros kiek pamenu Lietuvoje ilgą laiką neaugintos. Keisti nurodymai, vietomis preištaraujantys vieni kitiems doh.gif
Su vaistažolėm labai atsargiai reikia elgtis ir aš linkusi tikėti , kad juoda arbata nealergizuoja, bent jau mūsų atveju, o su vaistinėm žolėm ilgai dar nedraugausim schmoll.gif Užteks liūdnai pasibaigusių pabandymų.

Dar kartą pasikartosiu - mano galva alergizuoja ne patys produktai, o priedai, naudojami juos gaminant. Juk dabar mūsų mityboje daug pusfabrikačių, net tikros duonos ilgokai reikia paieškoti. Tuo ir skiriasi mūsų kartos ir prieš tai gyvenusių kartų mityba. Juk svarbu, kad organizmas gautų darbo, virškintų maisto medžiagas, kurių virškinimui evoliucijos metu susiformavo ištisa fermentų sistemą, o ne "eitų iš proto" nuo įvairių E, kuomet neaišku, į kokias medžiagas jį skaidyti ir kas tai tūrėtų daryti.

Dėl baronkyčių - mums netiko jokios, bet dabar yra Javinės ekologiškos. Jos skanios ir nealergizuoja.

Dėl maisto derinimo -galvoju, kad reikia valgyti panašiai, kaip valgė tėvai ir seneliai. Ir būtinai valgyti kievieną dieną sriubos ir pagal galimybes tai, ko nori thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 08 lapkričio 2008 - 13:42
Labas 4u.gif

labai labai dziaugiuosi, kad jusu maziukams yra naudos is TS...

QUOTE(Olgina @ 2008 11 08, 00:45)
Siandien atsiemiau siuntinuka is Lawandos, labai patiko TS, pas maziuke rankytes labai pabertos ir pastoviai burnoj laiko ,tai visus kremus nulaizo, o TS patepiau, rankytes suminkstejo, pabalo ir po buvimo burnytej neisdziuvo, niu super tiesiog bigsmile.gif Daddygirl, ko gero prasysime dar TS, labai jau geras dalykas thumbup.gif O muiliuku dar nepabandziau, padejau dziovinti smile.gif

gerai dar ir tai, kad TS juk valgomas (afrikoj ji naudoja maistui), tai ne taip baisu, kad vaikiukas ji ir nulaizo smile.gif

as galeciau perduoti daugiau sviesto rytoj vilnietems, jei tik jos, zinoma, sutiks tarpininkauti 4u.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 01:07)
Daddygirl, ačiū už muilą ir sviestą  4u.gif . Muilą padėjau džiovintis, o jau sviestas koks liuksinis iš šitos partijos  thumbup.gif . Minkštutėlis, tepasi super gerai, šiandien po maudynių visą kūnelį su tuo sviestu išglosčiau  rolleyes.gif . Jau net rezgu mintį, kad gal dar reikėtų vieną porciją šitos partijos sviesto griebt, jei tik atliekamo yra  biggrin.gif

is TS ir yra daugiausia naudos ji tepant po maudymosi thumbup.gif
aplamai ji pataria tepti ant slapio/dregno kuno.
tada jis geriau isigeria i oda, matyt.
as irgi po maudymosi stengiuosi kuo greiciau sviestu istepti.

dar yra, mama gali pasiskambinus pasiimti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 01:07)
Vaje kiek klausimų uždaviau  blush2.gif . Bet taip įdomu pasidarė  ax.gif
O kažin kefyrą ir rūgpienį galima dermatukams duoti?  g.gif . Pediatrė uždraudė mums valgyti jogurtus. Nupirkau ekologiško kefyro/rūgpienio. Rašau taip todėl, kad nežinau kas ten iš tikrųjų. Pagal išvaizdą man labiau primena rūgpienį, pagal skonį ir užrašą ant indo - kaip ir kefyras. Šiandien bandžiau duoti. Sulapnojo trečdalį puoduko kaip už ausies. Ir dar. Kažin kaip su ožkos, avies pieno produktais?  g.gif

as irgi pritariu visoms del maisto - man atrodo kuo naturalesnis (ekologiskesnis) ir vietoj uzaugintas.

pasakojau anksciau, kai ant mano maziukes odos atsitiktinas pateko ozkos pieno, ant odos atsirado raudoni plemai, nuprausus, pasitepus per nakti dingo.
bet supratau, kad ji ozkos pienui alergiska. bent jau kolkas.

manau visiems pienams vaikai gali buti alergiski, todel su jais geriau atsargiai. bet, aisku, gal pabande pamatytumet, kad jums pienas (kuris nors ar net visi) visai tinka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 08 lapkričio 2008 - 14:46
QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 10:17)
Merginos, o kaip kitos - ar irgi mėsos duodate vaikams ne kasdien? Tik kad kai daug ko negalima, tai visas meniu eina kasdien tas pats per tą patį  unsure.gif . Buvo labai ryškus pagerėjimas prieš kelias dienas, uždaviau kelis kartus grikių ir dabar vėl baisūs bėrimai (naujų nėra, ant senų vietų). Įtariu, kad grikius teks išimti iš meniu. Daugiau neįsivaizduoju nuo ko galėjo vėl paaštrėti, nebent savaime  doh.gif

mes mesa pradejom ragaut velokai, gal nuo kokiu 9 menesiu. ir neduodavau labai daznai, bet ivairia.
dabar kazkaip vis dazniau mesos gauna, nes mane visi is visu pusiu spaudzia - 'duok vaikui daugiau mesos' blink.gif doh.gif ne kasdien, bet gal kokius 4 - 5 kartus i savaite.

mums vis dar laikosi pablogejimas, ir toks nemazas unsure.gif vakar iskeliau nauja versija doh.gif - grikiai. namie mes ju nevalgem, o cia visokie grikiniai duoniukai, trapuciai, grikiu kose jau kelis kartus valgem.. g.gif zodziu, nuo vakar vakaro viso to nebeduodu, ziuresim.. unsure.gif
Atsakyti
Vilnietes, tai ar galesite paimti man is Daddygirl dar sviestuko - bent 400 g, jei duos 4u.gif
Atsakyti
nu, siandien tikrai kad idomi musu tema smile.gif
man irgi jau galva pradeda suktis biggrin.gif

dabar galvoju, ir bananu atvaziave i lt zymiai daugiau valgom, kaip tycia doh.gif Namie gal tik koki karta i savaite duodavau, o cia po kelis i diena susikemsa g.gif
Be to juk gal cia jie visai is kitur atvezti ir kitaip auginti - niekad juk tokiu dalyku nezinosi doh.gif

O ir vistienos cia atvaziavus kasdien valge unsure.gif .. zodziu... blink.gif

is 'maisto derinimo' temos smile.gif taigi dar yra toks dalykas kaip vitaminu ir mineralu pasisavinimas doh.gif visur pvz raso, kad mesa valgyti su vit C turinciomis darzovemis ar vaisiais, sultimis (nes gelezi organizmas pasisavina tik kartu su vit C). arba augalines kilmes omegos (tarkim is linu semenu) ne taip lengvai pasisavinamos kaip gyvulines (pvz zuvu taukai): kazko reikia, kad jas organizmas pasiimtu.. jau net neatsimenu ko doh.gif reiks eit vel pasiskaitineti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 11 08, 14:40)
Tą patį ir aš norėjau rašyti. Naminė vištiena mums visai netiko, kaip bebūtų gaila. Rūgštaus pieno draudimas švelniai sakant keistai atrodo, soros kiek pamenu Lietuvoje ilgą laiką neaugintos. Keisti nurodymai, vietomis preištaraujantys vieni kitiems doh.gif
Su vaistažolėm labai atsargiai reikia elgtis ir aš linkusi tikėti , kad juoda arbata nealergizuoja, bent jau mūsų atveju, o su vaistinėm žolėm ilgai dar nedraugausim schmoll.gif Užteks liūdnai pasibaigusių pabandymų.

Dar kartą pasikartosiu - mano galva alergizuoja ne patys produktai, o priedai, naudojami juos gaminant. Juk dabar mūsų mityboje daug pusfabrikačių, net tikros duonos ilgokai reikia paieškoti. Tuo ir skiriasi mūsų kartos ir prieš tai gyvenusių kartų mityba. Juk svarbu, kad organizmas gautų darbo, virškintų maisto medžiagas, kurių virškinimui evoliucijos metu susiformavo ištisa fermentų sistemą, o ne "eitų iš proto" nuo įvairių E, kuomet neaišku, į kokias medžiagas jį skaidyti ir kas tai tūrėtų daryti.

Dėl baronkyčių - mums netiko jokios, bet dabar yra Javinės ekologiškos. Jos skanios ir nealergizuoja.

Dėl maisto derinimo -galvoju, kad reikia valgyti panašiai, kaip valgė tėvai ir seneliai. Ir būtinai valgyti kievieną dieną sriubos ir pagal galimybes tai, ko nori thumbup.gif

Dėl senelių,tai irgi yra ką pasimokyti.Nes mano ,tik prosenelė buvo žvali,nes tais laikais mėsos tiek nekimšo.O vat močiutė brangioji mano,deja mirė anksti ir senelis.Visą gyvenimą mėsos fabrike išdirbo,tai su kraujotaka daug problemų,trombozė,kojos kaip kaladės.Taip pat su uošviu dažnai pakalbam apie maistą,nes jis daug stipresnis už mano vyrą.Ir tikrai jėga ne mėsoje.Kiek pamena kaime bulves dažniausiai atskirai valgydavo.Mėsa retai kada.Daugiau spirgučių,o daržovių netrūkdavo.Raugindavo daug ką,o apie visokias barankėles,taigi jų nebūdavo.Duona su sviestu galėdavo vakarienei būti.Dabar vaikščiojančios močiutės man nepavyzdys,ar nedaugelis jų.Eina į cestą,tik mėsą perka,o apie kruopas galvoti nenori.Daug jų turi problemų su viršsvoriu,o kokios kojos ,kai vasarą pažiūri baisu.Beveik visi su lazdelėmis.O tarkim kokie japonai,tai bėgioja kaip zuikiai.Ta prasme ,net gilios senatvės sulaukę...
O kruopos valgome visas,tik stengiamės kėkvieną dieną kitas valgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 08 lapkričio 2008 - 15:32