QUOTE(Amica @ 2008 11 08, 03:07)
O jūs tik kalbėjotės ar ji dar kažkaip vaikutį tyrė? O kodėl negalima kasdien mėsos? Aš tai kasdien duodu, mums pediatrė liepė kasdien . Kad ir taip jau tas meniu skurdus. O tai kiek kartų per dieną liepė duoti kruopų košę ir kiek kartų daržovienę? Aš duodu 1k daržovienę su mėsa ir 2k kruopų košę (darau skirtingas), taip pat 1k mišinukas. Ko dar neleido valgyti iš to, ką jūs valgėte? Ir ką leido valgyti, ko nevalgėte? Tik vat man įdomu dėl lietuviško maisto. Nu kaip mums pvz jį valgyti, jei mes ne LT gyvenam, a? . Toks vaizdas, kad tik lietuviškas maistas yra superinis.
Vaje kiek klausimų uždaviau . Bet taip įdomu pasidarė
O kažin kefyrą ir rūgpienį galima dermatukams duoti? . Pediatrė uždraudė mums valgyti jogurtus. Nupirkau ekologiško kefyro/rūgpienio. Rašau taip todėl, kad nežinau kas ten iš tikrųjų. Pagal išvaizdą man labiau primena rūgpienį, pagal skonį ir užrašą ant indo - kaip ir kefyras. Šiandien bandžiau duoti. Sulapnojo trečdalį puoduko kaip už ausies. Ir dar. Kažin kaip su ožkos, avies pieno produktais?
Vaikucio netyre, nes dar per mazas tyrimams. As norejau kad darytu Folio tyrima, bet sake, kad neissedes, nes reikia ramiai sedeti apie valanda. Bet pokalbio metu isnarste po kauleli visa mityba, ligas, nestuma, mano seimos ir vyro seimos ligas.
As irgi duodavai dvi skirtingas grudu kose, ryte ir vakare, prietums darzoves su mesa. Dabar liepe palikti tik viena grudu kose is ryto, o vakarienei duoti darzoviene. Pietums mesos irgi reciau, arba jeigu jau kasdien, tai po labai maza gabalyti, nes mesa sunkus maistas. Ir is viso labai nustebo ,kad mesa pradejom valgyti nuo 6,5 men. Misinuku as kartais uzbalindavau koses, tai dabar grieztai ant vandens. Neduoti vaikui rugiu, avizu !!!! (valgydavo kasdien, nes isivaisdavau, kad avizos nealergizuoja, o pasirodo gali), kalakutienos, baronkyciu (jomis tik dantukus zulindavo), bananu, net rugstaus pieno produktu. O galima soras, vistiena (namine). Vaikui butu tiek.
O man, nes dar maitinu, tai dave daugiau laisves. GAlima ir morkas, burokelius, bet tik virtus, ankstines darzoves, balta virta zuvi, sezama, saulegrazas, migdolus, sviesta, grietine, saltalankius ir visas kruopas (tik ne po daug, iskyrus kviecius). Viso sito as nevalgiau.
ir dar arbatas tik naturalias: lakisiu, naslaite, dilgeliu, juodu serbentu lapu arba ugliu (cia man.) O as geriau tik juoda arbata.
Papildyta:
o del lietuvisko maisto, tai negalvok, kad jis superinis. Tiesiog reikia valgyti ekologiska maista tos salies kurioje gyveni, kad butu kuo maziau privarytas chemikalu.