pasiemiau siuntinuka Daddygirl ale netingejai taip muiliukus supakuot
mergaites suziurekit ar to laukete, nes kai kur nukrite, suplyse Dadddygirl uzrasiukai ant muiliuku-sviestuku :
lawanda - 2 muiliukai
Gosiuke - 3 muiliukai ir sviestukas apie 400 g
Otaip - 3 muiliukai ir sviestukas apie 800 g
kietute - 1 muiliukas
vilnele. - 2 muiliukai ir sviestukas apie 400 g
liliukass - 1 muiliukas
olgina - 3 muiliukai ir sviestukas apie 400 g
uz siuntima jei visos vienodai mokam, tai po 2,55 lt, jei pagal svori tai:
kietute - 0,60
liliukass - 0,60
lawanda - 1,10
vilnele - 2,90
gosiuke - 3,70
olgina - 3,70
otaip - 5,40
SPRESKIT, MAN TAS PATS, TIK KAD VIENINGAI BUTU
brukstelkit man i AZ, parasysiu savo telefona, gyvenu pasilaiciuose, rytoj is ryto iki 12 pietu busiu prie rotuses ir algirdo g. netoli mindaugo maksimos, jei ka, nuo 14 val namuose su maziuku
Papildyta:
kas is vilniaus planuojat vaziuot i meetuka?
labutis. man tai net geda, kad muiliuko nekaip nenuvaziuoju dar pasiimti
kas liecia susitikima tai galvoju, kad reiketu keliu merginu numerius parasyti. zinot kartais ar kuri paveluotu ar kaip. juk susirinksim visos kaip supratau prie akvariumo. o paskui kokia pavelavus nezinos juk kur nuejom
kas liecia musu meniu. na pabandysiu ir as aprasyti. ryte visada valgom kose, aviziniu dribsniu, ar aviziniu dribsniu maisyta su ryziais. per pietus visada verdu mesyte su darzovem. mesyte valgom, versiena, liesa kiauliena, kalakutienos krutinele. o darzoves tai pakaitom, viena karta i savaite verdu ir su burokeliais, kad jie labai netiktu tai nepastebejau. verdam ir su morka ir su bulve ir su petrazolem ir svoguno galva ciela imetu ir cesnako kartais skiltele ir brokoli ir kopusta. darzoves pakaitom stengiuos kas tris bent jau dienas. kartais iskepu ir bulvyciu ant alyvuogiu aliejaus. kada ir zemaitiska blyna padariau, vien tik virta bulve su druskyte ir viduj jos virta mesyte. kada kepiau ir bulviniu blynu. be kiausinio, tik tarkuota bulve ir kepinta svoguniuka dejau. ir viska kepu ant alyvuogiu aliejaus. jau dabar kazkaip tikrai daugiau valgyt bandom. is pienisku produktu valgom bios naturalu jogurtuka, cia musu desertas. tepames ant duonos sviestuka.
kas liecia susitikima tai galvoju, kad reiketu keliu merginu numerius parasyti. zinot kartais ar kuri paveluotu ar kaip. juk susirinksim visos kaip supratau prie akvariumo. o paskui kokia pavelavus nezinos juk kur nuejom
kas liecia musu meniu. na pabandysiu ir as aprasyti. ryte visada valgom kose, aviziniu dribsniu, ar aviziniu dribsniu maisyta su ryziais. per pietus visada verdu mesyte su darzovem. mesyte valgom, versiena, liesa kiauliena, kalakutienos krutinele. o darzoves tai pakaitom, viena karta i savaite verdu ir su burokeliais, kad jie labai netiktu tai nepastebejau. verdam ir su morka ir su bulve ir su petrazolem ir svoguno galva ciela imetu ir cesnako kartais skiltele ir brokoli ir kopusta. darzoves pakaitom stengiuos kas tris bent jau dienas. kartais iskepu ir bulvyciu ant alyvuogiu aliejaus. kada ir zemaitiska blyna padariau, vien tik virta bulve su druskyte ir viduj jos virta mesyte. kada kepiau ir bulviniu blynu. be kiausinio, tik tarkuota bulve ir kepinta svoguniuka dejau. ir viska kepu ant alyvuogiu aliejaus. jau dabar kazkaip tikrai daugiau valgyt bandom. is pienisku produktu valgom bios naturalu jogurtuka, cia musu desertas. tepames ant duonos sviestuka.
As manau, kad po vienodai Imanoma ka nors uz 60 ct dar Lietuvoj atsisiust? O uz 5Lt galima susiorganizuot praktiskai iki namu atvezima. Bet cia zinoma tik mano nuomone. Ir net ne is taupumo, kiek is sio reikalo esmes supratimo.
Kiek siuntemes zaislus ar kitus daiktus kartu su kitom mamom, visada po lygiai susimesdavom. Ir gana daznai siusdavaus koki telefoniuka ar pan., o kitos didelius zaislu centrus. Visvien islosdavau kazkiek.
Na bet gali buti ivedama ir naujoviu, kita karta turesiu tai omenyje...
Kiek siuntemes zaislus ar kitus daiktus kartu su kitom mamom, visada po lygiai susimesdavom. Ir gana daznai siusdavaus koki telefoniuka ar pan., o kitos didelius zaislu centrus. Visvien islosdavau kazkiek.
Na bet gali buti ivedama ir naujoviu, kita karta turesiu tai omenyje...
QUOTE(lawanda @ 2008 11 05, 16:00)
derinsiu atsiėmimą per AŽ .
Ašen planuoju - su tavim ir dar gal kas, pvz. Gosiukė ? Jei neapserga mano mažė, tai aš turėsiu dvi laisvas vietas gi mašinoj ( mašina paprastutė, bet prižadu saugiai vairuot ) - kažkas su vaiku arba porą be vaikų mamyčių MIELAI paimčiau
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 05, 14:13)
Nu kai mus bėrė,tai griežtai jokių miltinių,jokių uogienių.Dabar ,tai kaip desertas.
Pas mus pusryčiams košė,daugiausia ne dirbsnių,o tikra.Arba jogurtas namie darytas.Taip pat gali būti ruginė duona su sviestu.
Pietums tai sriuba,troškinys,stengiuosi keisti daržoves,mėsą.Niekada kartu nebeduodu bulvių su mėsa.Į kukulius dedu dribsnius,bet kokius,į kotletus taip pat.
Vakare,tai arba lengvai kas nors su vaisiais,arba daržovių sriuba,arba varškė,daryta namie.
Nežinau dautan,bet man atrodo negerai trynys su grietine,arba varškė su bulvėmis,išreguliuoja visą virškinimą.Suaugę,tai privalgom visokių maišalynių,bet vaikams stengiuosi paderinti maistą.
Nu ir pusryčiams miltiniai,manau negerai.Oi kliūtų,tau nuo Vaivarienės ...
Nenoriu įžeisti ....
O dėl meeto,tai bus šaunu .
Pas mus pusryčiams košė,daugiausia ne dirbsnių,o tikra.Arba jogurtas namie darytas.Taip pat gali būti ruginė duona su sviestu.
Pietums tai sriuba,troškinys,stengiuosi keisti daržoves,mėsą.Niekada kartu nebeduodu bulvių su mėsa.Į kukulius dedu dribsnius,bet kokius,į kotletus taip pat.
Vakare,tai arba lengvai kas nors su vaisiais,arba daržovių sriuba,arba varškė,daryta namie.
Nežinau dautan,bet man atrodo negerai trynys su grietine,arba varškė su bulvėmis,išreguliuoja visą virškinimą.Suaugę,tai privalgom visokių maišalynių,bet vaikams stengiuosi paderinti maistą.
Nu ir pusryčiams miltiniai,manau negerai.Oi kliūtų,tau nuo Vaivarienės ...
Nenoriu įžeisti ....
O dėl meeto,tai bus šaunu .
Niu va kaip faina kad pasidalijat savo meniu.
*GREISI*,o kodel netinka varske su bulve arba bulve su mesa?
Gal jau cia jums visoms as atrodau kaip is medzio nukritus tiek klausimu uzduodu,bet man kazkaip norisi klausti patarimu tu kurios kazka tikrai zino,kas daug skaite ir domejosi.
Nieko nuiesiu pas alergologe,tai ir as gal busiu
QUOTE(Otaip @ 2008 11 05, 15:25)
Ašen planuoju - su tavim ir dar gal kas, pvz. Gosiukė ? Jei neapserga mano mažė, tai aš turėsiu dvi laisvas vietas gi mašinoj ( mašina paprastutė, bet prižadu saugiai vairuot ) - kažkas su vaiku arba porą be vaikų mamyčių MIELAI paimčiau
O is kur keliausit? Jei rasciau, kam priduot mazaji, gal ir prisijungciau
tai metames uz siuntima po lygiai....
QUOTE(lawanda @ 2008 11 05, 14:00)
pasiemiau siuntinuka Daddygirl ale netingejai taip muiliukus supakuot
mergaites suziurekit ar to laukete, nes kai kur nukrite, suplyse Dadddygirl uzrasiukai ant muiliuku-sviestuku :
lawanda - 2 muiliukai
kietute - 1 muiliukas
liliukass - 1 muiliukas
lawanda - 2 muiliukai
kietute - 1 muiliukas
liliukass - 1 muiliukas
koks ten supakavimas daugiau del estetikos ir higienos, nei grozio
(ale taip faina, kad jums patinka.. )
o tai kaip muilai? neapdauzyti?
tik nesakyk, kad nera 200g sviesto kietutei jau cia tai istorija butu
(man atrodo Olginai tik 200g, ir like 200g kietutei.. ?? )
QUOTE(Otaip @ 2008 11 05, 15:25)
Imk kiek telpa taip norisi su visom susipazinti
O del telef.nr,tai tikrai reiketu apsikeisti,nes gali but veluojanciu,tai kad rast paskui,o tai pvz as eisiu prie kiekvienos ir sakysiu atsiprasau,gal lawanda ,va bet prie akvariumo,tai manau del vienos tikrai suprasim,kad cia tos kuriu reik
Kuri nors is Vilniaus merginu brukstelkit i az savo numeriuka
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 11 05, 16:35)
Niu va kaip faina kad pasidalijat savo meniu.
Gal jau cia jums visoms as atrodau kaip is medzio nukritus tiek klausimu uzduodu,bet man kazkaip norisi klausti patarimu tu kurios kazka tikrai zino,kas daug skaite ir domejosi.
Maisto derinimas
Į maisto cheminę sudėtį įeina įvairūs komponentai, tarp jų - baltymai, krakmolas, riebalai, vitaminai, mineralai, ląsteliena ir vanduo. Daugiausia baltymų organizmas gauna valgant gyvulinius produktus - mėsą, žuvį, pieno produktus ir kiaušinius. Įprastas krakmolo šaltinis - duona, ryžiai, makaronai, kruopos ir bulvės. Baltymų ir krakmolo cheminė sudėtis labai skirtinga, juos virškinant dalyvauja skirtingi fermentai. Baltymai pradedami skaidyti rūgščioje aplinkoje, o krakmolas - šarminėje. Kai kurių žmonių virškinimo sistema nepajėgia tuo pačiu metu normaliai perdirbti ir baltymų, ir krakmolo, tad virškinimo sutrikimų jiems padeda išvengti tinkamai derinamas maistas.
Kaip derinti maistą
Įgiję patirties patys galite sugalvoti įvairių maisto derinių. Galimi tokie maisto produktų deriniai:
o Mėsa ar žuvis su daržovių (ne bulvių) salotomis.
o Makaronai su pomidorų padažu ir salotomis.
o Aštrūs daržovių patiekalai su ryžiais.
o Keptos bulvės su salotomis.
o Troškinta mėsa su daržovėmis.
o Sumuštinis su avokadų salotomis.
1 pav. sveikas maistas
DERINAMO MAISTO PRODUKTŲ GRUPĖS
BALTYMAI
NEUTRALŪS PRODUKTAI
KRAKMOLAS
Visi baltymingi produktai turi būti valgomi su neutraliu maistu.
Mėsa ir paukštiena
Aviena, jautiena, kalakutiena, kiauliena, veršiena, vištiena.
Žuvis
Lašiša, menkė, plekšnė, raja, silkė, skumbrė, tunas, upėtakis.
Vėžiagyviai ir moliuskai
Krevetės, širdutės, dvigeldės kriauklės, austrės, krabai, omarai.
Pieno produktai
Jogurtas, pienas, sūris.
Baltymingos daržovės
Sojų mėsa, sojų pupelės, kiaušiniai.
Daržovės (ne bulvės)
Baklažanai, briuselio kopūstai, brokoliai, cukinijos, grybai, gūžiniai kopūstai, morkos, pastarnokai, porai, pupelės, salierai, ropės, svogūnai, šparagai, špinatai, žiediniai kopūstai, žirniai.
Salotoms naudojamos daržovės
Agurkai, avokados, pomidorai, salotos, svogūnų laiškai, raudonieji, žalieji pipirai, ridikėliai, riešutai ir valgomosios sėklos.
Gyvuliniai riebalai ir aliejus
Grietinė, sviestas, alyvų aliejus, kitų rūšių augalinis aliejus.
Krakmolas
Bulvės, duona, kruopos, makaronai, ryžiai.
Miltiniai valgiai
Pyragai, pyragaičiai, sausainiai.
Džiovinti vaisiai
Datulės, figos, razinos, vynuogės.
Kiti vaisiai
Bananai, mangai.
Saldikliai
Cukrus, klevų sulos sirupas, medus.
Visi angliavandenių turintys produktai turi būti valgomi su neutraliu maistu.
Maisto derinimas
Į maisto cheminę sudėtį įeina įvairūs komponentai, tarp jų - baltymai, krakmolas, riebalai, vitaminai, mineralai, ląsteliena ir vanduo. Daugiausia baltymų organizmas gauna valgant gyvulinius produktus - mėsą, žuvį, pieno produktus ir kiaušinius. Įprastas krakmolo šaltinis - duona, ryžiai, makaronai, kruopos ir bulvės. Baltymų ir krakmolo cheminė sudėtis labai skirtinga, juos virškinant dalyvauja skirtingi fermentai. Baltymai pradedami skaidyti rūgščioje aplinkoje, o krakmolas - šarminėje. Kai kurių žmonių virškinimo sistema nepajėgia tuo pačiu metu normaliai perdirbti ir baltymų, ir krakmolo, tad virškinimo sutrikimų jiems padeda išvengti tinkamai derinamas maistas.
Kaip derinti maistą
Įgiję patirties patys galite sugalvoti įvairių maisto derinių. Galimi tokie maisto produktų deriniai:
o Mėsa ar žuvis su daržovių (ne bulvių) salotomis.
o Makaronai su pomidorų padažu ir salotomis.
o Aštrūs daržovių patiekalai su ryžiais.
o Keptos bulvės su salotomis.
o Troškinta mėsa su daržovėmis.
o Sumuštinis su avokadų salotomis.
1 pav. sveikas maistas
DERINAMO MAISTO PRODUKTŲ GRUPĖS
BALTYMAI
NEUTRALŪS PRODUKTAI
KRAKMOLAS
Visi baltymingi produktai turi būti valgomi su neutraliu maistu.
Mėsa ir paukštiena
Aviena, jautiena, kalakutiena, kiauliena, veršiena, vištiena.
Žuvis
Lašiša, menkė, plekšnė, raja, silkė, skumbrė, tunas, upėtakis.
Vėžiagyviai ir moliuskai
Krevetės, širdutės, dvigeldės kriauklės, austrės, krabai, omarai.
Pieno produktai
Jogurtas, pienas, sūris.
Baltymingos daržovės
Sojų mėsa, sojų pupelės, kiaušiniai.
Daržovės (ne bulvės)
Baklažanai, briuselio kopūstai, brokoliai, cukinijos, grybai, gūžiniai kopūstai, morkos, pastarnokai, porai, pupelės, salierai, ropės, svogūnai, šparagai, špinatai, žiediniai kopūstai, žirniai.
Salotoms naudojamos daržovės
Agurkai, avokados, pomidorai, salotos, svogūnų laiškai, raudonieji, žalieji pipirai, ridikėliai, riešutai ir valgomosios sėklos.
Gyvuliniai riebalai ir aliejus
Grietinė, sviestas, alyvų aliejus, kitų rūšių augalinis aliejus.
Krakmolas
Bulvės, duona, kruopos, makaronai, ryžiai.
Miltiniai valgiai
Pyragai, pyragaičiai, sausainiai.
Džiovinti vaisiai
Datulės, figos, razinos, vynuogės.
Kiti vaisiai
Bananai, mangai.
Saldikliai
Cukrus, klevų sulos sirupas, medus.
Visi angliavandenių turintys produktai turi būti valgomi su neutraliu maistu.
LAbai paprastas pavyzdėlis:
Mėsa - baltymas, o baltymus skaido rūgštis.
Bulvė, duona - krakmolas, juos skaido šarmas.
Vadinasi, suvalgius mėsą su duona, normalus virškinimas neįmanomas
nevisada derinti ir mums pavyksta,bet stengiamės,kad daugiau ta istorija nepasikartotų ...
QUOTE(Gosiuke @ 2008 11 05, 16:36)
O is kur keliausit? Jei rasciau, kam priduot mazaji, gal ir prisijungciau
žiūrim kaip lawandai gausis - jei ji irgi viena,tada abi jus prie namų "susemsiu"
QUOTE(lawanda @ 2008 11 05, 16:41)
tai metames uz siuntima po lygiai....
visom
Lince1 , Floracare jau yra
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2008 11 05, 16:49)
mes ir taip stengiamės