Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 31, 01:13)
Dar norejau paklausti smile.gif

Jei dabar neduodu pieno misinuko,nevalgom jogurto,negeriam kefyro(nepatinka),tai kas musu kalcio saltinis galetu buti? g.gif
Valgom tik fermentini suri,ka dar galetume ax.gif kad nepakenktu smile.gif

Jei visiškai netoleruojate laktozės, vertėtų atkreipti dėmesį į kitus kalcio šaltinius:

- kalciu praturtintos apelsinų sultys; 1 stiklinėje – 500 mg
- grūdai; 3/4 stiklinės – 200-250 mg
- virtos sojų pupos; 1/2 stiklinės – 90 mg
- virti šparaginiai kopūstai (brokoliai); 1/2 stiklinės – 35 mg
- 1 apelsine – 50 mg
- virti kopūstai; 1/2 stiklinės – 90 mg
- konservuotos sardinės; 60 gr – 220 mg

Atsakyti
Aciu uz receptukus aciuks.gif
Ka is ju bandei? bigsmile.gif Kaip patiko?

ziuriu, ne as viena naktineju biggrin.gif GREISI su Laiskriste man kompanija laiko thumbup.gif pas mane tai visi miega, o as , matyt, anglijos laiku dar gyvenu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na musu kazkaip neisbere po nakties g.gif tai gal ir tinka tada.
Ir ramiau miegojo,bet cia gal tik sutapimas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 31, 01:18)
Aciu uz receptukus  aciuks.gif
Ka is ju bandei?  bigsmile.gif Kaip patiko?

ziuriu, ne as viena naktineju  biggrin.gif GREISI su Laiskriste man kompanija laiko  thumbup.gif pas mane tai visi miega, o as , matyt, anglijos laiku dar gyvenu  doh.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif pas mane ir visi miega lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 31, 01:18)
Aciu uz receptukus  aciuks.gif
Ka is ju bandei?  bigsmile.gif Kaip patiko?

ziuriu, ne as viena naktineju  biggrin.gif GREISI su Laiskriste man kompanija laiko  thumbup.gif pas mane tai visi miega, o as , matyt, anglijos laiku dar gyvenu  doh.gif  biggrin.gif

Jo...vyras mane jau varo lotuliukas.gif ...

Sezamo pienas ir kt. pieno pakaitalai
Įrašyta kategorijose: Nealkoholiniai gėrimai.Arbatos.Kokteiliai, R E C E P T A I., SALDUMYNAI: — migle @ 21:02:08
Zosė

Žmonems, negalintiems naudoti pieno ir jo produktų, patartina kasdien išgerti 3 stiklines sezamo pieno- kad gautu kalcio. Taip pat rekomenduojamas vitaminas D.Galima pasigaminti pieno pakaitalų:

Sezamų pienas

1,5 -2 dl sezamo sėklų
1 litras vandens

Sumalti sezamo sėklas, po to maišyti jas mikseryje, palaipsniui supilant visą vandenį. Iškošti.
Sį mišinį galima naudoti vietoje pieno -gaminant valgius arba tiesiog kaip gėrimą.
Galima virti su grikių kruopomis.
I šį ”pieną” galima imaišyti uogų, bananą.

Kokoso pienas

1dl kokoso drožlių
0,5 l karšto vandens
Mikseryje maišyti kokoso drožles, palaipsniui pilti vandenį ir maišyti Naudojama vietoje pieno valgių gaminime arba kaip padažas įvairioms salotoms.

Riešutų ir migdolų pienas

1 dl saldžiųjų migdolų arba riešutų
5 dl vandens
Pamalti sausus riešutus keletą minučių. Supilti į mikserį ir maišyti, palaipsniui pilant karštą vandenį.

šitų nebandžiau,bet avižų pieną bandžiau,o šiaip gan viską,tik atrandi vis savo kokių naujovių.Bet va mano mergaitė,tai bėda su ja.Nes ji nori ,tik virtinukų ir blynų,nu ir barščiai dar patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 31 spalio 2008 - 00:22
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 31, 01:17)
Jei visiškai netoleruojate laktozės, vertėtų atkreipti dėmesį į kitus kalcio šaltinius:

- kalciu praturtintos apelsinų sultys; 1 stiklinėje – 500 mg
- grūdai; 3/4 stiklinės – 200-250 mg
- virtos sojų pupos; 1/2 stiklinės – 90 mg
- virti šparaginiai kopūstai (brokoliai);  1/2 stiklinės – 35 mg
- 1 apelsine – 50 mg
- virti kopūstai; 1/2 stiklinės – 90 mg
- konservuotos sardinės; 60 gr – 220 mg

As tiesiog bijau duoti,kad nebutu blogai ax.gif
Nors homeopate sake,kad galim ir varske ir kitka,bet tik liesa
Aciu uz info notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 31, 01:22)
As tiesiog bijau duoti,kad nebutu blogai ax.gif
Nors homeopate sake,kad galim ir varske ir kitka,bet tik liesa
Aciu uz info notworthy.gif

aišku kažin ar kas čia tinka,va pabandykit avižų pieną ar dar ką....
Atsakyti
idomus tas sezamo pienas.. gal ir skanus.. smile.gif
Atsakyti
Avižų pienas su uogomis

Reikės:
6 šaukštų maltų avižų,
1 litro karšto vandens.

Užpylus į termosą palikti 3 valandoms, o po to nukošti. Pienas gatavas. Juo galite balinti arbatą, kavą arba tiesiog gaminti kokteilius su uogomis. Pasaldinti pienių žiedų medumi. Labai skanu ir siela džiaugiasi.

Pienių žiedų medus

Pienių žiedų saulėtą dieną dvi rieškučias priskynus užpilti vienu litru karšto vandens ir palikti nakčiai. Ryte nukošti, įdėti pusę citrinos griežinėliais ir vieną kg rudojo nendrių cukraus. Ant lėtos ugnies virti pusvalandį. Dienos metu turint laiko verdu tris, keturis kartus po pusvalandį ir taip keletą dienų - kuo ilgiau pavirsime, tuo tirštesnį medų turėsime. Jis labai gardus.

Pietų receptas "Karališka užtepėlė su cukinija"

Paskrudinti 5-6 šaukštus linų sėmenų, sumalti kavos malimo mašinėle.

Patroškinti svogūną, morką, cukiniją (1 galvutė svogūno, 2-3 morkos, maža cukinija).

Patroškintas daržoves sudėti į puodą, sudėti maltus linus, įpilti vandens ir virti, kol sutirštės. Tada įdėti prieskonių, sukapotų petražolių, krapų, truputį druskos. Šią užtepėlę galima valgyti užtepus ant duonos, tinka ir su daržovėmis.

Skanaus!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 31 spalio 2008 - 00:29
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 31, 01:24)
aišku kažin ar kas čia tinka,va pabandykit avižų pieną ar dar ką....

ok.gif
Manau tavo visus receptus ir patarimus reiktu kam sukelt i pirma puslapi. ax.gif

Arba atidaryti nauja tema :" Klauskite *GREISI*-ji atsakys ":mirksiukas: biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 31 spalio 2008 - 00:31
Labanakt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 31, 01:30)
ok.gif
Manau tavo visus receptus ir patarimus reiktu kam sukelt i pirma puslapi. ax.gif

Arba atidaryti nauja tema :" Klauskite *GREISI*-ji atsakys ":mirksiukas:  biggrin.gif

Būtų gerai,kad mano būtų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labanakt biggrin.gif
*GREISI* dar tu cia! lotuliukas.gif
Gal jau einam miegot lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ir tu Daddygirl jau eik lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 31 spalio 2008 - 00:38
4u.gif
naktinis gyvenimas čia vyksta user posted image user posted image ...
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 30, 19:34)
lotuliukas.gif
thumbup.gif
ka pirkai toj eko pardej?  ax.gif

*GREISI* sviesto recepčiuką parašė (nors biškį kitaip aš gaminau), bet esmė ta pati smile.gif
pirkau eko makaronų mažei, eko miltų,kruopų,eko saldainių (be sintetinių dažų ir etc. - nes be šito "gėrio" nebeišsisukam jau, kai didesni esam ir į svečius vaikštom, bei pas mus vaikai ateina doh.gif biggrin.gif ),aliejaus paėmiau, žiūriu ir moderos actas čia pigiau, nei pardėj, muilo riešutų ploviklių, indaplovei priemonių (iš eko labai super man jos -nesmirda, mašina blizga ir kainuoja daug pigiau nei calgonai kokie ..) - cool.gif žodž, jei pasisukiosi LT pardėse - pamatysi kaip skurdu pas mus su "sveikesnėmis" priemonėmis , ir kad jų reik po visus centrus ieškot doh.gif - tai va čia jau išeitis, tokios nete parduotuvės thumbup.gif
QUOTE(lawanda @ 2008 10 30, 22:23)
mergaites, Daddygirl issiunte man muiliukus ir sviestukus i vilniu, kai tik gausiu parasysiu, pasto islaidos 18 lt, pasidalinsim sia suma pagal kiekvienos siuntinuko svori, manau taip bus teisingiausia 

blush2.gif spėju mano didžiausia.. ir, gausis man neapsimokėjo tada taip siūst doh.gif (kitą kart reiks ir tokius punktus paderint, nes kai per tarpininkus iš kitur siunties, tai ir gaunas kainos gerumas tame, kad kai daugiau žmonių - paprastai pigiau, nes dalinas iš visų, pati žiopla, kad neatsiklausiau iškart kaip darysim doh.gif )- nes man dar kainuos Vilniun pavažiuot, susiderint doh.gif (išderint laiką pavažiuot doh.gif ), o būč gavus į rankas savo kaime - na, gyveni ir mokais rolleyes.gif biggrin.gif

Geri *GREISI* receptai 4u.gif . Tik, gaila, mum nelabai kas tinka iš tų ajurvedinių - cinamoną, kardamoną, ciberžolę,šafraną naudoju labai saikingai, nes tai alergizuojančios žolelės. Citrina taip pat nepiktnaudžiauju - mane yra labai stipriai išbėrę nuo jos - tai tuo metu labai protinga gydytoja pediatrė (jau pensisjoj dabar) - paaiškino, kad pas mus šiuo vaisium labai piktnaudžiaujama - ankščiau jo nebuvo, ir puikiai vertėmės, o dabar - "nė ryto be stiklinės vandens su citrinos griežinėliu!" .. schmoll.gif sakė L daug chemijos ant jų purškiama. Kai prieš metus mano mažutė labai stipriai karščiavo, su greitukės gydytoja tirpdėm sintetinę citrinos rūgštį ir trynėm vaiką, nes ji iškart pasakė - su AD - nerizikuokim spaust nežinia iš kur atvežtą citriną.
O avižų pieną reiks pasibandyt drinks_cheers.gif .

Atsakyti