Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 30, 10:06)
O as hipo ne tik sultis,bet ir arbata ir vaisiu tyreles naudojau ax.gif


man rodos, kad ir be gydytoju mes cia visos zinom, kad hippai ir visi kiti gatavi produktai parduotuvej prikimsti konservantu ir kt negerybiu mirksiukas.gif skirtumas tik tas, kad vieni - daugiau, kiti - maziau.

zinoma, gamink pati drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 30, 10:44)
aisku 4u.gif .Tik va pvz ,kur nepilnai sunokę,man skanesni,tokie kaip obuoliai.Vakar prapjoviau subrendusį,tai jau skonis kitoks,bet sultims ,patiekalams labai gerai.
http://sonatinos-rec...epas.html,vakar kepiau pagal šį receptą labai skanu.Su morka,be mėsos.Tik cukiniją tarkavau šiaudeliais thumbup.gif .O šiaip cukinijos ir moliūgai,labai gerai dera ir gerai laikosi,todėl nebereikia tiek daug bulvių valgyti rolleyes.gif


savo darzo, tai aisku isvis thumbup.gif
as tai tik juoduju ridiku siemet uzsiauginau - tarp geliu pasejau lotuliukas.gif

Gretai sitokius maitinu saldus moliugas. Gal zinot, ar lietuvoj galim rasti tokiu nusipirkt?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 10 30, 14:42)
Beja - F.Taunytės knygoj radau NEREALIAI mūsų dičkės racioną "pataisiusį" dalyką- kaip "išgrynint" sviestą, kad ir alergiškam pienui žmogui tiktų - pabandžiau - ir ką -  bigsmile.gif  - TIKO jai  yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif . Tai vaikas neatsidžiaugia dabar  biggrin.gif
Beja, vakar "apsipirkau" naujoj pardėj - EKO parduotuvė - labai patiko asortimentas ir kainos  thumbup.gif

Gosiukebigsmile.gif  oho kokį sviestą radai- jei pabandysi -  duok žinot kaip jis. (man tai labai pigus rodosi  g.gif )



kaip idomu. trumpai parasyk, ka tam sviestui darei bigsmile.gif

ka pirkai toj eko pardej? ax.gif

Sviestas tai tikrai pigus. Rafinuotas turbut?.. Gal domejaisi, Gosiuke?




Papildyta:
QUOTE(egliuke @ 2008 10 30, 16:37)
Mūsų pagerėjimas dabar tarsi sustojo, o šiandien gal net bišk pablogėjo, bet labai nežymiai, na bet jau taip galima gyventi, žandų beveik niekuo nebetepu, praktiškai nereikia...O kokia dabar pas jus situacija? Jūsų homeopatė LT buvo ar Anglijoje? Aš kažkaip nebijau homeop. vaistų, man net atrodo geriau lėliukui tie vaistai nei visokių tepalų (net nehormoninių) krūvos, kuriuose pilna parabenų ir kt. chemijos...
Aš dukrą irgi ilgai maitinau, beje taip pat iki 2,3 metų biggrin.gif, ir ji jau išaugo AD (tikiuosi nesugrįš). O manęs mama visai nemaitino ir aš pati AD vaikystėj turėjau sunkesnę formą nei mano dukra ir net neišaugau, vis atsinaujina ant kelių rankos pirštų. Aišku, nežinau, kiek čia turi įtakos MP, bet jis tikrai nepakenks  ax.gif


Mes bendravom su homeopate anglijoj, specialiai ieksojau kad tokia dirbanti su vaikais butu, apie vaikiskus skiepus zinotu ir pan smile.gif Bet kaip rasiau, nebejom. Vis galvojom, jei nebeuzteks naturaliu priemoniu odos prieziurai - eisim pas ja.

Sutinku, kad cheminiai kremai negerai. Mes visa laika naudojam tik naturalu TS.

Dekui, mums labai po truputi, bet pastoviai gereja. Jau ilga laika beria tik zandukus. Panasu i isauginejima. Tiesa, skiepu visu atsisakom.
Atejus rudeniui kiek prasciau nei buvo vasara, bet bendrai paemus geriau nei pavasari smile.gif
O atvaziavus i lt isvis dabar pagerejo biggrin.gif Greiciausiai sutapimas, bet vistiek smagu matyti tokius mazyles zandukus bigsmile.gif



Atsakyti
Lydytas sviestas
(Ghi)


Pasigaminti ghi visai nesunku, tačiau tam reikia laiko. Kad ištirpintas sviestas įgautų saldoką riešutų prieskonį, jis ilgai kaitinamas ant silpnos ugnies, kol vanduo visiškai išgaruoja, o pieno tirščiai atsiskyrę iškyla i paviršių, palikdami skaidrų gintaro spalvos ghi.
1-5 kg nesūdyto sviesto












Straipsnis "Vegetariniai patiekalai"
Kaitinkite sviestą dideliame sunkiame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Kai į jo paviršių iškils baltos putos, liepsną visiškai sumažinkite. Prikaistuvį palikite atidengtą. Retkarčiais nugriebkite paviršiuje susidariusią plutelę. Žiūrėkite, kad ghi neprisviltų. Jei kaitinsite ghi ant pernelyg stiprios ugnies arba per ilgai, jis patamsės ir skleis aitrų kvapą.
Kiek laiko gaminsite ghi, priklausys nuo jo kiekio (žr. žemiau pateikiamą lentelę).
Gatavas ghi turėtų būti aukso spalvos ir tokio skaidrumo, kad matytųsi prikaistuvio dugnas. Atsargiai supilkite ghi į skardinę arba molinį ąsotį ir neuždengę atvėsinkite iki kambario temperatūros. Nugriebtus ir ant prikaistuvio dugno nusėdusius tirščius galima dėti į troškintas daržoves, sriubas ir kruopas.
Tinkamai paruoštas ir sandariai laikomas sausoje vėsioje vietoje, ghi išliks šviežias daug mėnesių.

Sviesto kiekis Gaminimo laikas Ghi kiekis
1 kg 1 val. 0,8 kg
2,5 kg 3 val. 2,2 kg
5 kg 5 val. 4,6 kg

Ką reikėtų atsiminti kepant maistą ghi:

Yra dviejų rūšių ghi: usli ghi ir augalinis ghi. Visoms knygoje pateiktoms receptūroms tinka tik usli ghi, t.y. grynas ghi — lydytas sviestas, kurio galima pasigaminti namie. Augalinis ghi—tai įvairių augalinių aliejų mišinys, parduodamas didelėse skardinėse. Augalinis ghi pigesnis ir skaidresnis, bet skoniu jis niekada neprilygs tikram ghi.
Ghi — tai riebalai, gauti išvalius sviestą. Jame nėra pieno tirščių, galinčių apkarsti, todėl laikyti ghi galima keletą mėnesių, — net ir ne šaldytuve.
Kepant maistą fritiūre, visi produktai turėtų būti kambario temperatūros, paruošti, suformuoti, supjaustyti, iškočioti. Kai naudojate ghi prieskoniams pakepinti, turėkite juos pasiruošę iš anksto, kad ghi nesviltų beieškant reikiamo prieskonio.
Prieš dėdami ghi į puodą, kepimui fritiūre, žiūrėkite, kad indas būtų visiškai sausas. Saugokitės, kad j įkaitusį ghi nepatektų vandens, nes ghi ims stipriai tiškėti.
Fritiūre kepant drėgnas daržoves, ghi gali suputoti, todėl daržovių puode neturėtų būti iki pat viršaus, kad ghi nebėgtų per kraštus. Ghi pakankamai įkaitęs, jei į jį įmestas maisto gabalėlis tuojau spirgėdamas iškyla į paviršių. Tada sumažinkite ugnį tiek, kad ghi nesviltų.
Jei ghi per karštas, jame kepamas maistas iš išorės apsvyla, o viduje lieka neiškepęs; o jei nepakankamai įkaitęs, maistas sugers perdaug riebalų. Maistą dėkite į ghi vienu sluoksniu, kad būtų vietos kepinius vartyti. Sudėjus iš karto per didelį maisto kiekį, ghi atvės.
Kad sutaupytumėte ghi, kuris dažnai vadinamas „skystuoju auksu", iškeptą maistą sudėkite į koštuvą ir palikite nusivarvėti. Prieš panaudodami ghi dar karta., perkoškite jį per marlę ar smulkų sietelį, antraip likusios nuosėdos ims degti, sugadins ghi spalvą ir pakeis jo skonį.
Fritiūrui ghi naudojamas keletą savaičių, kol pradeda svilti. Jei perkošus jis išlieka tamsios spalvos arba skleidžia aitrų kvapą, jį reikia išpilti.


Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 30, 18:34)
Mes bendravom su homeopate anglijoj, specialiai ieksojau kad tokia dirbanti su vaikais butu, apie vaikiskus skiepus zinotu ir pan  smile.gif Bet kaip rasiau, nebejom. Vis galvojom, jei nebeuzteks naturaliu priemoniu odos prieziurai - eisim pas ja.

Sutinku, kad cheminiai kremai negerai. Mes visa laika naudojam tik naturalu TS.

Dekui, mums labai po truputi, bet pastoviai gereja. Jau ilga laika beria tik zandukus. Panasu i isauginejima. Tiesa, skiepu visu atsisakom.
Atejus rudeniui kiek prasciau nei buvo vasara, bet bendrai paemus geriau nei pavasari  smile.gif
O atvaziavus i lt isvis dabar pagerejo  biggrin.gif Greiciausiai sutapimas, bet vistiek smagu matyti tokius mazyles zandukus  bigsmile.gif

Smagu, kad jau išauginėjat, ir gana anksti man atrodo thumbup.gif
Man irgi labai svarbu, kad homeopatas būtų su vaikais dirbantis, žinotų skiepus ir jų ligas...O kaip jums sekasi gyventi be skiepų? Ar sirgot kokiomis ligomis nuo kurių skiepija? Aš niekaip nenusprendžiu, ką toliau reikės daryti su skiepijimu, paskaičiau kaip sunkiai vaikai kokliušu serga, o dar pavasarį pas mus tymų epidemija buvo ir išsigandau šiek tiek unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 30, 00:48)
Liepe duoti gert obuoliu sulciu arba obuoliu kompoto.O is arbatu,tai ramuneliu arbata. Taip pat sake,kad metu arbata negerai


o kazin melisu arbata g.gif as maziui kartais labai labai silpnos melisu padarau, o del ramuneliu tai siaip net nezinau, mano vyresneliui niekas su ramuneliais netinka, beria, o mazius iskart vidurius paleidzia unsure.gif Na bet cia irgi gal individualu...

QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 30, 17:58)
gera ideja juos sumalt kavamale.. bet as jos neturiu 


su blenderiu irgi gerai gaunas mirksiukas.gif

mergaites, Daddygirl issiunte man muiliukus ir sviestukus i vilniu, kai tik gausiu parasysiu, pasto islaidos 18 lt, pasidalinsim sia suma pagal kiekvienos siuntinuko svori, manau taip bus teisingiausia ax.gif

nusipirkau siandien moliuga, darysim su vaikais helovynui galva biggrin.gif
Atsakyti
Senokai skaičiau temukę, reikės perskaityt pioneer.gif
Turiu klausimuką: gal kam buvo išrašę vaistų Tab. Hydroxyzini? Lenkiškos tabletės, nuimančios niežulį. LT jų nėra. Ar jums padėjo šie vaistai? Gal dar turit kokios info apie juos? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 30, 17:49)
Lydytas sviestas
(Ghi)


kaip idomu, nieko apie tai nezinojau.

Otaip, sitaip gaminai? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2008 10 30, 18:59)
Smagu, kad jau išauginėjat, ir gana anksti man atrodo thumbup.gif
Man irgi labai svarbu, kad homeopatas būtų su vaikais dirbantis, žinotų skiepus ir jų ligas...O kaip jums sekasi gyventi be skiepų? Ar sirgot kokiomis ligomis nuo kurių skiepija? Aš niekaip nenusprendžiu, ką toliau reikės daryti su skiepijimu, paskaičiau kaip sunkiai vaikai kokliušu serga, o dar pavasarį pas mus tymų epidemija buvo ir išsigandau šiek tiek unsure.gif


oi, sunku pasakyt, ar tai isauginejimas.. isvis, manau, su AD ir alergijom niekada negali buti del nieko tikras - nezinai, kas gali nutikti rytoj doh.gif

siaip pagal statistika, nuo metu amziaus turetu buti gerokai silpnesni AD simptomai g.gif

zinoma, neramu, kai neskiepiji. visiems taip, manau. bet pasidomejau skiepais, ir nusprendem atideti arba visai atsisakyti skiepu.

o kokioj jus saly?
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 31, 00:32)
oi, sunku pasakyt, ar tai isauginejimas.. isvis, manau, su AD ir alergijom niekada negali buti del nieko tikras - nezinai, kas gali nutikti rytoj  doh.gif

siaip pagal statistika, nuo metu amziaus turetu buti gerokai silpnesni AD simptomai  g.gif

zinoma, neramu, kai neskiepiji. visiems taip, manau. bet pasidomejau skiepais, ir nusprendem atideti arba visai atsisakyti skiepu.

o kokioj jus saly?

Bandau ir bandau vis ką nors.Jau seniai ,nes pilna receptų netradicinės medicinos žurnaluose.
Ir dar
Pieno patiekalai (7)

Kapha lasis. V↓ P↑ K↓. Trukmė 5 min.
Stiklinė jogurto
2 stiklinės vandens
4 arbatiniai šaukšteliai medaus
¼ arbatinio šaukštelio malto cinamono
¼ arbatinio šaukštelio malto sauso imbiero
¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
¼ arbatinio šaukštelio malto kumyno
6 kardamono sėklos

Visus ingredientus gerai suplakite ir gerkite neatšaldydami kambario temperatūros.
Pastaba. Šis gėrimas stiprus :-).

Lydytas sviestas (Ghi). V↓ P↓ K↓. Trukmė 40 min.
1 kg sviesto

Sviesto lydymo tikslas yra atskirti riebalus nuo baltymų ir vandens. Tada jie (riebalai) sausoje vietoje gali stovėti be jokių šaldytuvų mėnesių mėnesius. Indijoje sakoma, kad šimto metų senumo ghi kainuoja tiek pat kiek auksas, o gydomosios savybės su laiku dar gerėja. Lietuvoje senoliai taip pat (o kai kur dar ir dabar) lydydavo sviestą, tik jie neatskirdavo baltymų ir, kad lydytas sviestas negestų, jį paprasčiausiai pasūdydavo.
Gaminimo laikas priklauso nuo jūsų viryklės, nuo puodo, nuo sviesto kiekio ir kokybinių savybių. Iš 1kg sviesto apytiksliai gauname 800gr lydyto sviesto ghi.
Perkame „tikrą“ sviestą iš parduotuvės, be jokių priemaišų, pagerintojų, konservantų, nesūdytą (šiuo metu ghi gaminti mes naudojame „Baltas“), arba nesūdytą kaimišką sviestą iš turgaus (jo pasirodo ne taip lengva gauti).
Sudedame sviestą į vidutinį, storu, bei sunkiu dugnu puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda. Kai į paviršių iškyla baltos putos ugnį sumažiname. Retkarčiais pamaišome, kad neprisviltų. Neuždenkite puodo dangčių, nes mums reikia išgarinti vandenį. Po 15 – 20 min. sviestas pakvips spragintais kukurūzais ir pasidarys auksinės geltonos spalvos.
Kai susidariusi balta putelė sukietėja ir nusileidžia ant dugno – būkite pasiruošęs, dabar jau nėra kada nuo puodo atsitraukti. Sekame, kol iškritę pieno tirščiai rusvai pageltonuota, pasklinda specifinis kepintų riešutų kvapas ir tada iš karto nuimame nuo viryklės. Neperkaitinkite, kad tirščiai neprisviltų.
Leidžiame lydytam sviestui ghi truputį atvėsti, kol taps šiltu ir atsargiai perkošiame lydytą sviestą į per iš anksto paruoštą sausą molinę puodynę, uždengta drobe, ar kelis kartus sulenkta marle (mes renkamės drobę, nes ją lengviau išplauti). Kol visi riebalai iš drobulės nepersikošė, neskubėkite „pagreitinti“ košimosi proceso – nespaudykite, nes ... teks košti iš naujo. Nuosėdas išmetame. Jei nuosėdų papuls į sviestą ghi, ne tik pablogės jo kokybė, bet ir sutrupės garantinis laikas, gali atsirasti pelėsių.
Neuždengę atvėsinkite iki kambario temperatūros. Vėliau uždenkite, apsaugodami nuo drėgmės. Imdami iš puodynės sviestą ghi naudokite tik sausą šaukštą, nes patekęs vanduo sudarys sąlygas daugintis mikrobams ir sugadins sviestą.
Tai viskas, gintarinės spalvos lydytas sviestas Ghi yra paruoštas. Dabar jį galite naudoti valgiams gaminti. Be jo mūsų šeimoje neįsivaizduojami nei prieskonių pakepinimai, nei troškiniai, nei košės, nei sriubos. Kaitinamo ghi kvapas švelniai pasklinda po namus ir maloniai kutena skrandį, primindamas, kad netrukus galima bus smaguriauti maistu.
Sviestas ghi yra tridošinis, jis ramina Pita ir Vata, o nedideliais kiekiais tinkamas net ir taip jau riebalų reikalingiems vengti kapha tipo žmonėms. Ghi stiprina virškinimo ugnį, pagerina maisto įsisavinimą. Sviestas ghi maitina Odžą - subtilią visų kūno audinių substanciją, stiprina smegenis, sutepa jungiamuosius audinius ir daro juo lankstesnius. Sviestas ghi padeda pernešti vaistažolių gydomąsias savybes po visą kūną.

Naminis sūris (Panyras). V↓ P↓ K↓. Trukmė 30 min.
3 litrai šviežio nenugriebto natūralaus pieno
1 šviežių citrinos sulčiųarba 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties
arba 400 ml natūralaus jogurto
arba 800 ml išrūgų likusių nuo praėjusio panyro gaminimo

Pieną supilame į tokio dydžio indą, iš kurio pakilęs pienas neišbėgtų. Kaitiname pieną ant vidutinės ugnies. Puodas geriau, kad būtų storadugnis, kitaip reiktų nuolat maišyti, kad nepridegtų.
Kol užvirs paruoškite sutraukiantį skystį (citrinos sultis ar rūgštį ar jogurtą, ar išrūgas). Turėkite pasiruošę truputį šio skysčio atsargos, kad netraukiant pieno, galėtumėte jam „padėti“. Virš išrūgoms skirto indo uždėkite koštuvą su dviguba marle ar drobe.
Kai pienas ims kilti įmaišykite sutraukiantį skystį. Akytas panyras beveik iš karto atsiskirs nuo skaidrių žalsvai gelsvų išrūgų. Jei išrūgos neskaidrios dar papildomai įpilkite atsargoje paruoštos sutraukimo medžiagos ir vėl išmaišykite. Neperkaitinkite panyro, nes jau rytoj jis pasidarys kartus.
Kai varškė visiškai atsiskirs nuo išrūgų nukelkite puodą nuo ugnies ir visą turinį supilkite į pasiruoštą koštuvą. Pusę minutės varškę su koštuvu palaikykite po šalto vandens srove, kad ji būtų tvirtesnės ir mes nuplautume rūgšties likučius.
Jei Jums reikalingas panyras minkštas – desertams gaminti, tai tik nuspauskite drobę ir tiek – jis jau paruoštas. Jei reikalingas kietesnis panyras kepinimui, virimui ar gruzdinimui, tai suformuokite pageidaujamą formą, apvyniokite jį drobe, ar įdėkite į sūrmaišį ir laikykite prislėgtą. Iš suslėgto panyro išbėga truputis išrūgų. Kuo ilgiau laikysite, tuo jis bus kietesnis ir tvirtesnis.
Priklausomai nuo kokį sutraukiantį skystį naudosite nuo to priklausys ir panyro skoninės savybės. Citrinų sultys suteikia panyrui rūgštų skonį ir aromatą. Jogurtas panyrą padaro tirštą ir minkštą. Jogurtą reikia atskiesti tokiu pačiu kiekiu šilto pieno ir tik tada supilti į verdantį pieną. Likusios išrūgos taip pat tinkamos panyrui, tik jos turėtų būti pastovėjusios kambario temperatūroje ne mažiau kaip porą parų ir turi būti rūgščios (paragaukite).
Jei pageidaujate panyrą iš karto paskaninti priedais, tai tai reiktų atlikti prieš suslegiant, įmaišius pipirų, druskos, kitų mėgstamų prieskonių.
Skanaus.

Pienas su prieskoniais. V↓ P↓ K↓. Trukmė 5 min.
2 stiklinės pieno
½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
1 arbatinį šaukštelį kardamono ankščių

Visus prieskonius sudedame į pieną ir užverdame. Į sveikatą.

Pienas su prieskoniais. V↓ P↓ K↓. Trukmė 5 min.
4 stiklinės pieno
½ arbatinio šaukštelio malto kardamono
1 ūselis šafrano

Visus prieskonius sudedame į pieną ir užverdame. Į sveikatą.


Pienas su šafranu. V↓ P↓ K↓. Trukmė 5 min.
2 ūseliai šafrano
4 stiklinės pieno

Įpilame ir pardedame virti pieną. Tuo pačiu metu į valgomąjį šaukštą šilto pieno įdedame šafraną ir su arbatiniu šaukšteliu jį ištriname. Supilame „šafraninį“ pieną į likusį pieną. Išmaišome. Saldaus miego.

Virtinukai. V↓ P↑ K↓. Trukmė 50 min.
400gr saldaus pieno varškės
½ stiklinės pieno
sauja razinų
¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės
¼ arbatinio šaukštelio malto kardamono
¼ arbatinio šaukštelio kumino
2 valgomieji šaukštai cukraus pudros
½ stiklinės baltųjų miltų
2 stiklinės rupiai maltų kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
15 stiklinių vandens
sviestas ghi pagal skonį

Su šakute ištriname varškę. Įpilame likusius ingredientus, išskyrus vandenį ir druską. Viską išmaišome, tešlą gerai išminkome. Iš tešlos padarome volelius ir juos supjaustome.
Užverdame pasūdytą vandenį. Atsargiai įleidžiame į jį virtinukus. Dar kartą užvirus vandeniui sumažiname ugnį ir verdame 20 min. Atsargiai išimame ir sudedame į lėkšteles. Pagardiname sviestu ghi. Skanaus.



© Ajurvedos Namai . 2006 . dizainas: K.Žukas

Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 10 30, 22:23)
o kazin melisu arbata  g.gif  as maziui kartais labai labai silpnos melisu padarau, o del ramuneliu tai siaip net nezinau, mano vyresneliui niekas su ramuneliais netinka, beria, o mazius iskart vidurius paleidzia  unsure.gif  Na bet cia irgi gal individualu...

Na praeita nakti daviau,tai lygtais nieko neisbere,viduriu kol kas nepaleido bigsmile.gif .As tokia visai silpna padariau
O del melisu,tai net nezinau g.gif Reik klaust *GREISI* ji tigi viska zino bigsmile.gif
Ir dar *GREISI* ka manai apie ramuneliu arbata? biggrin.gif

O diena tai jau geriam obuoliu-melyniu kompota,tai thumbup.gif geria patenkintas lotuliukas.gif
Reiks dar is mamos kokiu uogieniu prigriebt manau ir nieko,tigi naturalu,ane mirksiukas.gif
Papildyta:
Jazau bigsmile.gif *GREISI* nu tu pavarai mirksiukas.gif
Kiek visokiu receptu pas tave!!!
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 31, 01:08)
Na praeita nakti daviau,tai lygtais nieko neisbere,viduriu kol kas nepaleido bigsmile.gif .As tokia visai silpna padariau
O del melisu,tai net nezinau g.gif Reik klaust *GREISI* ji tigi viska zino bigsmile.gif
Ir dar *GREISI* ka manai apie ramuneliu arbata? biggrin.gif

O diena tai jau geriam obuoliu-melyniu kompota,tai thumbup.gif geria patenkintas lotuliukas.gif
Reiks dar is mamos kokiu uogieniu prigriebt manau ir nieko,tigi naturalu,ane mirksiukas.gif

http://www.ajurvedos...ex.php?news=yes
Nu tu ir vėl juokini mane doh.gif ...Mums tinka,bet aišku kėkvienam skirtingai rolleyes.gif .Aišku silpną ...Nors šiaip daugiausia geriame šaltuoju metų laiku.
Va ką radau,tai žiūrėkite kaip kam.
Ramunėlių arbatos gydomąsias savybes patvirtina ir mokslas
2005-01-19





Ramunėlių arbatos mėgėjai gali džiaugtis - naujausi mokslo tyrimai įrodo, kad ši arbata apsaugo organizmą nuo įvairių ligų, tarp jų ir peršalimo, ir mėnesinių skausmų.

Mokslininkai tyrė 14 sveikų asmenų šlapimą, kurie dvi savaites kas dieną išgerdavo po penkis puodelius ramunėlių arbatos.

Rezultatai, paskelbti JAV žurnale "Journal of Agricultural and Food Chemistry" buvo akivaizdūs - tiriamųjų šlapime atsirado medžiagų, kurios padeda organizmui kovoti su peršalimu.

Jų organizme rasta taip pat glicino, malšinančio raumenų spazmus, o tai - gera naujiena kenčiančioms skausmingas mėnesines moterims.

Pasak Londono imperinio koledžo daktarės Elein Houlms (Elaine Holmes), įsitikinta, kad ramunėlių arbata turi įtakos organizmui, bet, anot jos, reikia atlikti dar gilesnių tyrimų.

Ji primena, kad ramunėlės nuo seno vartojamos kaip priemonė nuo uždegimų, skrandžio opos, kaip raminantis vaistas. Tačiau gali būti ir nepageidaujamo poveikio, perspėja medikė. Pavyzdžiui, ramunėlės gali sukelti alerginę reakciją


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 31 spalio 2008 - 00:13
Dar norejau paklausti smile.gif

Jei dabar neduodu pieno misinuko,nevalgom jogurto,negeriam kefyro(nepatinka),tai kas musu kalcio saltinis galetu buti? g.gif
Valgom tik fermentini suri,ka dar galetume ax.gif kad nepakenktu smile.gif
Atsakyti