Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(Amica @ 2008 10 30, 02:42)
Nu ir ko ten pas ją? Važiuok iš karto pas Greisi  mirksiukas.gif  biggrin.gif . Ir eilių nebus, greitai priims  biggrin.gif

Jooo, info pas Greisi kaip pas enciklopediją  doh.gif . Šaunuolė  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
*GREISI* kada pas tave priemimo valandos mirksiukas.gif lotuliukas.gif

Ir is vis siulyciau savo zinias pirmam puslapi parasyti,nes tikrai labai daug zinai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2008 10 27, 11:43)
g.gif  na na.. man visviena ranka nekyla duot jonažolės vaikui - jei suaugęs, kaip rašo literatūra, max. keturias savaites gali ją naudot, kaip arbatą, o po to pertrauką ne mažą daryt. NA, ne ja aš čia daugiau rėmiausi, o savo bobutės, bei kai kurių gydytojų pediatrų nuomone  ax.gif . Man tai nepaprastai skani ir graži (oranžinę, rausvą spalvą arbatai duoda jonažolė) arbata su ja (pamaišau sau su kitom žolėm)  tongue.gif , bet vaikui - neduodu.

as irgi neduociau.
aplamai sau vaistazoles megstu, vaikui - dar jokiu nedaviau. nematau reikalo. cia jau ne siaip vandenelis..
o atsigerimui ir kuno hidratacijai mums puikiai tinka grynas vanduo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 30, 11:23)
***** nejuokinkit manes doh.gif .Nu cia visko prisiskaiciau,nes gyvenimas priverte rolleyes.gif .Bet dabar nukrypstam nuo tu normu.Net maziaus zandas toks raustelejes ,nes tris dienas kerta sokolada.O mergaitei nieko.Tiesa,kai ja berdavo,tai irgi hipu budavo papiknaudziaujam.Bet dabar jau ,kai turim sulciaspaude nekyla tokiu problemu.

Teks ir man sulciaspaude pirkt,nes kiek ten rankom tu sulciu prispausi doh.gif

O as hipo ne tik sultis,bet ir arbata ir vaisiu tyreles naudojau ax.gif

Vakar isviriau obuoliu kompoto imeciau kelias saldytas melynes,kad butu spalva,nes jei ner spalvos mano bicas negeria,pirma i spalva paziuri paskui ragauja biggrin.gif
Nakti gere silpna ramuneliu arbata,aciu dievui gere :)ir ta kompotuka vaisini smile.gif
Papildyta:
QUOTE(egliuke @ 2008 10 30, 01:42)
O kokiu būdu čia jums nustatė, kad sultys netinka?

Na ten viska gali nustatyti kas tinka ir kas netinka mirksiukas.gif
Daug rasyti,bet vaikui visai neskauda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 30 spalio 2008 - 11:08
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 11:50)
Nu,tai tada kazin kokia arbata man duoti nakti,kai prabunda n kartu ir uzmiega  tik gerdamas arbata g.gif

Vandens negeria nakti schmoll.gif ,tik diena

Duodavau Milupa pieno misinuka,bet dabar neduodu. O gal kokios vaisines galima duot.Otaip  patark mirksiukas.gif

o jei pabandytum kokiu vaisiu nuovirus, nu pvz silpna obuoliu nuovira ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2008 10 27, 17:37)
tai gaminančiose vaistinėse taip smile.gif Bent pas mus Kupiškyje tai pagamina mirksiukas.gif
adrenalino visur gausi,kas ieškojo-be recepto gavo.. Šią vasarą turbūt matėt per žinias kaip moteris užduso sugėlus širšėms..Jei tik būtų turėjus adrenalino..
Jei plaukiukai nupliko visur - tai ne trūkumas vit D, jo trūksta jei plinkama dėl trynimosi į pagalvę  pakaušiukas pats. Be to,pakaušis tada ir plokščias tampa..

kaip idomu, o anglijoj info medziagoj, kuria duoda mamoms, raso, kad normalu, kad nusitrina i pagalve plaukai ir kad deformuojasi kiek galvyte (pasidaro plokstesne) - tai del to, kad vaikas daug laiko praleidzia guledamas, kai prades sedeti - galva palaipsniui sugris i teisinga forma.
tai as niekad net nepagalvojau del to jaudintis, net ir nestebejau, ar buvo kiek suplostejus ta galva biggrin.gif
o guldyt leliukus pas mus leidzia tik ant nugaros.
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 27, 19:31)
kai minkšta kaukuolytė kitas reikalas.Nu mano vyresnioji jo negavo ir viskas gerai.Dėl ko daviau mažiau pati nesuprantu ...kas man užsisuko...
O dėl anglijos,kad daug rachitininkų netikiu,bent nie vieno tokio nesutikau ten gyvendama.Nu visada lietuviai tipo mokslu protingesni ir tt.Bet oi kaip mums toli iki daugelio dalykų...Rajonai tikri šiukšlynai,parke visi susiraukę...Nekalbant apie šunis...Nu ir kas tas kalimas toje mokykloje,gyventi reikia mokinti  4u.gif ...Ir daugiau šypsotis 4u.gif

lotuliukas.gif sunys irgi susirauke?.. biggrin.gif mirksiukas.gif

o jei rimtai, manau, visur yra savu pliusu smile.gif
man lietuvoj patinka, kad gatves svaresnes.. wub.gif
visa kita man jau turbut kad geriau anglijoj - pripratau.
(del mokslo... teko univera baigt ir cia ir ten - uk labiau patiko)

o vit D ten rekomenduoja gert maitinancioms mamoms pacioms. zodziu, nera, kad visai jo nerekomenduotu g.gif as geriau kazkike laiko, nepastoviai, nes niekad neturejom rachito pozymiu..
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 30, 11:48)
pas mus visada daug tokiu darzoviu recione  smile.gif
as del vaiko maisto laikausi profesionalu rekomendaciju..  ax.gif o jie anglijoj rekomenduoja pradet kieta maista su daug saldziuju moliugu, pasternoku ir pan.. tai jie pas mus ieina i kiekviena kose..  smile.gif
Greta megsta - saldu  biggrin.gif

aisku 4u.gif .Tik va pvz ,kur nepilnai sunokę,man skanesni,tokie kaip obuoliai.Vakar prapjoviau subrendusį,tai jau skonis kitoks,bet sultims ,patiekalams labai gerai.
http://sonatinos-rec...epas.html,vakar kepiau pagal šį receptą labai skanu.Su morka,be mėsos.Tik cukiniją tarkavau šiaudeliais thumbup.gif .O šiaip cukinijos ir moliūgai,labai gerai dera ir gerai laikosi,todėl nebereikia tiek daug bulvių valgyti rolleyes.gif
Papildyta:
Dėl Lituvėlės,tai tikrai yra kitų pliusų.Kaip vaiko laisvė,laukas ir tt.Nors Londone mes gyvenome southfieds arėjoje,tai ten visur praktiškai labai švaru(šalia wimbledono teniso kortų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 30 spalio 2008 - 11:45
QUOTE(ausru @ 2008 10 28, 08:28)
Greisi, tai sakai vit. D kaltas buvo del berimu?  g.gif Man irgi susidare toks vaizdas, kad nuo jo gali berti, nes visu musu bedu pradzia labai jau sutapo su pradejimu ji vartoti. Dabar kai pakeiciau i aliejini siek tiek pagerejo, bet tik siek tiek.

aplamai gi sako bet kokie papildai potencialiai gali bloginti AD. tai ir mes stengiames ju kuo maziau..
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2008 10 28, 08:31)
cool.gif  jau *GREISI* teisingai parašė -  tau gyvent su vaiku - maža ką tau prisakys doh.gif  rolleyes.gif  - klausai savo širdies ir žiūrėk patirtį savo su vaiku, ir ką pvz. tavo mama, senelė(jei dar turi) gali papasakot - aš dabar tik "viena ausim" klausau gydytojų .. nes per daug prastai daug kur jau prisieksperimentavau su pirmaja, jų dėka  ph34r.gif

drinks_cheers.gif
pilnai pritariu GREISI ir Otaip.
jau atejau i sita tema su tokia nuomone, ir kolkas jos nepakeiciau smile.gif

gydytoju nuomoniu, zinoma, pakalusau.. o paskui pati sprendziu smile.gif

per daug mediku as nekaltinu (kaip jau ne karta cia rasiau) - jie gali tik tiek, kiek gali siuolaikine medicina. o ji sioje srityje, deja, dar labai ribota.
o kur dar individualumo faktorius doh.gif tik mama, manau, gali per laika su didele kantrybe ir uzsispyrimu, prieziura, atsirinkti, kas jos vaikui geriausiai tiks ax.gif
Papildyta:
QUOTE(egliuke @ 2008 10 28, 10:32)
Aš negaliu atsidžiaugti , kad mes nuėjom pas homeopatą, nes jau ant žandų beveik išnyko AD, kai patepu paprastu kremuku nieko nebesimato  thumbup.gif O rytoj dar bus tik savaitė kai geriame žirniukus. Kadangi kasdieną fotografavau žandus,  tai dabar pažiūriu nuotraukas ir matau, kad rezultatas pas mus beveik toks pats kaip užtepus hotmoninio kremo. Beje, mūsų homeop. žirniukai pagaminti iš vakcinų, kurių skiepus gavome, o tai reiškia, kad skiepai mums tikrai turėjo įtakos AD, kitaip nebūtų tokio pagerėjimo dabar bigsmile.gif

nu kaip faina thumbup.gif kaip dabar?
drinks_cheers.gif man lygiai ta pati homeopate sake, kai ruosemes pradet homeopatini gydyma. kad musu atveju duos vaistuku, sureguliuojanciu organizma po skiepo.

dar sake, kad kita karta reiketu pries kita skiepa pagerti homeopatiniu vaistu.

bet mes vis tik nejom pas ja gydytis..
kazkaip viskas gerejo po truputi.. o taip nesinorejo jokiu vaistu (ir homeopatiniu) tokiai kruopelytei (Gretai buo tik 3 men).
dabar neaisku, kaip cia geriau but buve.. g.gif

Papildyta:
QUOTE(Gosiuke @ 2008 10 28, 12:23)
Na mes pradzioje irgi labai klausem gydytoju nurodymu del tu vitaminu, o veliau tiesiog juos pamirsom. O galvyte iki siol vaiko papraikaituoja, bet cia igimta esu tikra. Viena gydytoja pasake, jei yra kas seimoj prakaituoja, nera ko noret  smile.gif

O del "naktiniu" gerimu - maniskis gere po n kartu (budavo 10) MP tol, kol maitinau, iki 2,3 m. Nustojus maitinti pora naktu pasikankino ir naktiniai bludijimai baigesi. Taigi manau, jog tai iprotis, toks nusiraminimo budas. Bet kas is to, kad tai zinai, o nakti visvien ramybes norisi  doh.gif

oho, kiek ilgai maitinai bigsmile.gif saunuole 4u.gif

as jau galvoju, kada cia baigt... ax.gif
Atsakyti
GREISI, tai matyt jums sverus rajonas buvo papuoles smile.gif as kiek gyvenu - tai uztenka siuksliu smile.gif nera tragiska, bet lietuvoj - svariau wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 30 spalio 2008 - 13:39
dėl žolelių,tai aklai jų neduodu .Dažniausiai ,kai sergame.Toliau dėl homeopatijos,tai padeda greičiau kol liga neįsisenėjus.Kaip ir tradicinėje medicinoje smile.gif .
Atsakyti
4u.gif
Daddygirl 4u.gif - smagu, kad vėl su mumis - super jungi temą thumbup.gif .
MAno dičkė LABAi išberta... panašu jau, kad čia nuo homeopatinių vaistų - nes kai nedaviau tris dienas - tai laaaabai geriau buvo - g.gif bet tai ir veikia gi sakau, kad taip stipriai iškart organizmas reaguoja blink.gif - homeopatė liepė kas trečią dieną jau duot, nes per daug vaikas kankinas.. drąskos tai .... abiem rankom vienu metu varo tą pačią vietą ir nesvarbu, kad kraujas varo unsure.gif
Beja - F.Taunytės knygoj radau NEREALIAI mūsų dičkės racioną "pataisiusį" dalyką- kaip "išgrynint" sviestą, kad ir alergiškam pienui žmogui tiktų - pabandžiau - ir ką - bigsmile.gif - TIKO jai yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif . Tai vaikas neatsidžiaugia dabar biggrin.gif
Beja, vakar "apsipirkau" naujoj pardėj - EKO parduotuvė - labai patiko asortimentas ir kainos thumbup.gif

Gosiuke - bigsmile.gif oho kokį sviestą radai- jei pabandysi - duok žinot kaip jis. (man tai labai pigus rodosi g.gif )

Kažkas klausė dėl sriubų. Tai va - aš jom tai nesižaviu.. kažkaip esu tos nuomonės, kad sultinys ne bais didelis gėris rolleyes.gif .. ale, čia kaip kas "tiki" biggrin.gif . Mėgsta mano namiškiai, tai verdu - bet man daug laiko reik - nes reik gerai atmirkyt daržoves ( kad kuo daugiau nitratų pasišalintų, kitaip vaikas iškart žandais ir rankom pabertom.. ). Dažnai verdu elementariausius - su kokiom nors kruopom (rugiais, avižom (bet grūdai kad būt) ), pupelėm, morka, bulve, špinatais, rūgštynėm,svogūnu ax.gif

Daddygirl užsiminė apie vitamino D gėrimą maitinančia mamai - drinks_cheers.gif man irgi sakė nedaugint vaikui, o man pačiai pavartot geriau kalcio ir vitamino D papildą .

Tiesa, kas link arbatų - mes gėrėm ir gersim vaistažoles toliau cool.gif - homeopatė "palaimino" visas (net ir mėtų visas rūšis), o ir aš tikiu, kad proto ribose (neužsisėdant ant vienos žolės) jos tikrai gerai . Ypač, kai maniškė negali gert sulčių - kažkodėl jos ją alergizuoja, kiek kartų bebandyčiau jas duot rolleyes.gif .. .

Atsakyti
labas visoms_
prasau atsiliepti ta mama, kuri anoj temoj pasakojo, kad vaikas turi grupe.
Lauksiu i Az.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 10 29, 13:16)
linu semenis siaip as sumalu su kavamale ir daug kur i maista dedu kaip prieskoni ir siaip jis gana gerai reguliuoja zarnyno veikla (farsas, kepsniai, blynai, bulves, sausainiai, salotos ir ttt)

gera ideja juos sumalt kavamale.. bet as jos neturiu smile.gif reiks gal isigyt smile.gif
semenis todel tik kartais iberiu i Gretos maista, bet visad dedu arba linu semenu aliejaus arba tu daigintu semenu milteliu, apie kuriuos anksciau rasiau.situ dalyku tai daug naudojam biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 29, 13:23)
Nu va as kaip tik norejau klausti *GREISI* kur dar ji naudoja linu semenis.
Nes pasiskaiciau as apie juos ir ziurau,kad jie mums labai tiktu bigsmile.gif

O idomu,gal galima i arbatas biski maziukui ideti,nes ir tiktu nuo nemigos ir centrinei nervu sistemai ax.gif

Tai va atsisakem mes Hipp arbatu bigsmile.gif Juodos negeria,bet juoda su metom geria nakti.Bet padarau jau tokia visai visai silpna silpna biggrin.gif
Tai idomu gal dar galima butu ir tu linu semenu kaip nors pamaisyti? g.gif

o gal pabandyk ta arbata vis silpninti palaipsniui (t.y. vis maziau skonio vandenyje smile.gif ).. gal taip nepastebimai vel ims megti gryna vandenuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 30, 13:16)
nu kaip faina  thumbup.gif kaip dabar?
drinks_cheers.gif man lygiai ta pati homeopate sake, kai ruosemes pradet homeopatini gydyma. kad musu atveju duos vaistuku, sureguliuojanciu organizma po skiepo.

dar sake, kad kita karta reiketu pries kita skiepa pagerti homeopatiniu vaistu.

bet mes vis tik nejom pas ja gydytis..
kazkaip viskas gerejo po truputi.. o taip nesinorejo jokiu vaistu (ir homeopatiniu) tokiai kruopelytei (Gretai buo tik 3 men).
dabar neaisku, kaip cia geriau but buve..  g.gif

Papildyta:
oho, kiek ilgai maitinai  bigsmile.gif saunuole  4u.gif

as jau galvoju, kada cia baigt... ax.gif

Mūsų pagerėjimas dabar tarsi sustojo, o šiandien gal net bišk pablogėjo, bet labai nežymiai, na bet jau taip galima gyventi, žandų beveik niekuo nebetepu, praktiškai nereikia...O kokia dabar pas jus situacija? Jūsų homeopatė LT buvo ar Anglijoje? Aš kažkaip nebijau homeop. vaistų, man net atrodo geriau lėliukui tie vaistai nei visokių tepalų (net nehormoninių) krūvos, kuriuose pilna parabenų ir kt. chemijos...
Aš dukrą irgi ilgai maitinau, beje taip pat iki 2,3 metų biggrin.gif, ir ji jau išaugo AD (tikiuosi nesugrįš). O manęs mama visai nemaitino ir aš pati AD vaikystėj turėjau sunkesnę formą nei mano dukra ir net neišaugau, vis atsinaujina ant kelių rankos pirštų. Aišku, nežinau, kiek čia turi įtakos MP, bet jis tikrai nepakenks ax.gif
Atsakyti