Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas VII tema

QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 27, 09:47)
1 taip arbatas geriausia silpnas vaikams,o jonažolė kaip sako nuo 99 ligų.......mes arbatas,

2 Ar kas skaitėte knygą pamilk savo ligą.
Pavarčiau vakar knygyne,tai nemažai apie odos ligas parašyta ax.gif .

1 g.gif na na.. man visviena ranka nekyla duot jonažolės vaikui - jei suaugęs, kaip rašo literatūra, max. keturias savaites gali ją naudot, kaip arbatą, o po to pertrauką ne mažą daryt. NA, ne ja aš čia daugiau rėmiausi, o savo bobutės, bei kai kurių gydytojų pediatrų nuomone ax.gif . Man tai nepaprastai skani ir graži (oranžinę, rausvą spalvą arbatai duoda jonažolė) arbata su ja (pamaišau sau su kitom žolėm) tongue.gif , bet vaikui - neduodu.

2 drinks_cheers.gif vartinėjau ir aš. Matyt įsigysiu, kai lyšną litą turėsiu biggrin.gif

QUOTE(Amica @ 2008 10 27, 11:31)
1 O mums pediatrė rekomendavo kažkur nuo 3mėn duoti, bet aš nedaviau, nes kiek draugių paklausinėjau, tai jų vaikų pediatrės rekomendavo žuvų taukus duoti vaikams nuo metukų. Aš net nežinau ar mano vaikas žuviai alergiškas, nes nei karto nevalgėm. Pediatrė žuvies neleido duoti.

2 Matai kaip įdomu su tuo tepalu  g.gif . Maniškiui ant vienos blauzdos šlapiuoja. Momentais užsitraukia, paskui ir vėl. Net nežinau kuo čia geriausia būtų tepti  g.gif

3 O kad aš žinočiau kam tame batone jis alergiškas  doh.gif . Iš kur žinoti? Kviečių košių pediatrė neleido duoti, tai nežinau ar alergiškas kviečiams. Duodu dabar jūsų išgirtą Gurmanų ruginę duoną  rolleyes.gif , valgo su malonumu  thumbup.gif

4 O nuo kukurūzų neberia? Iš tų miltų kepi ką ar košes verdi?

1 maniškę momentaliai šberdavo doh.gif , jei ragaudavau žuvies, kai dar maitinau MP ją.

2 aš ant šlapiuojančių bėrimų netepiau dar jo rolleyes.gif .. tepu linkiams šlapiuojantiems - kaklo,kirkšniukų, kojyčių. Su šituo tepalu kol kas tik su maže eksperimentuoju -dičkė kol kas vien tik sviestmedžiu tepama cool.gif - bandau ilgesnį poveikį jo, įvairesnėm odos būklėm, o ši ir turi šlapiuojančius bėrimus, kai mažės bėrimai kitokie...bet va dar tas linkių šlapiavimas insimetė jai doh.gif ...

3 na,jei nuo Gurmanų neberia, tai gal ne kviečiam g.gif

4 nea, neberia maniškės. Į duoną dedu, mėsą kepdama apvolioju.. na, kur sugalvoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 27 spalio 2008 - 12:46
QUOTE(Amica @ 2008 10 27, 03:01)
smile.gif
Mums vaistinėje sakė, kad aliejinio vit D reikia duoti mažiau nei vandeninio vit D  g.gif . Aš duodu po 2 lašus.

O natūralius žuvų taukus ar duodate?

Normaliu atveju aliejinio vit.D ir reikia duoti po 2 lasus, bet kadangi Cili dukrytei (ar suneliui nepamenu) Aquadetrimo jau buvo paskirta padidinta doze (6 lasai), tai ir Vigantolio ne maziau 6 lasu reiketu. Kaip sakiau, reikia ziureti TV skaiciu viename lase-tiek Vigantolio tiek Aquadetrimo nesiskiria-500 TV 1 lase. Tad jeigu Aquadetrimo po 2 lasus davete, tai ir Vygantolio tiek pat reiketu.

O vat zuvu tauku duoti nedristu g.gif Mano brolis AD turejo, tai vien nuo zuvies kvapo kasytis pradedavo. O kai karta paragavo tokia reakcija kilo, kad vos iki ligonines spejom. Akimirksniu visas tinti ir dusti eme - kiek pamenu lygtai anafilaksiniu soku gydytojai tokia reakcija vadina. AD iki 15 metu isaugo, o zuviai alergiskas taip ir liko. Taip kad bijau suneliui tu zuvu tauku duoti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 27 spalio 2008 - 12:46
Nu,tai tada kazin kokia arbata man duoti nakti,kai prabunda n kartu ir uzmiega tik gerdamas arbata g.gif

Vandens negeria nakti schmoll.gif ,tik diena

Duodavau Milupa pieno misinuka,bet dabar neduodu. O gal kokios vaisines galima duot.Otaip patark mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 11:44)
As tai Nordic koses pirkdavau,o vokiskos kokios ten firmos?

doh.gif nepamenu - o pokučio nebeturiu - perpilu viską iškart į stiklinius indus. Kad nepamiršiu, tai kitą kart, kai pirksiu - užrašysiu. Ale,kad daug neblogu avižų yra biggrin.gif, mano nuomone , kažkaip populiari kruopa labai biggrin.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 11:52)
Tai va as jau turejau galimybe visa nakti ismiegoti,nes draugai pasieme vaikus visai parai,o mums padare staigmena ir uzsake viesbuti su SPA bigsmile.gif

Tik,kad as beveik nemiegojau,nes labai jau man neramu buvo,kaip ten mano mazius pirma karta paliktas taip ilgai ax.gif O pasirodo jis labai gerai jautesi lotuliukas.gif

first.gif super dovana.
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 12:50)
Nu,tai tada kazin kokia arbata man duoti nakti,kai prabunda n kartu ir uzmiega  tik gerdamas arbata g.gif

Duodavau Milupa pieno misinuka,bet dabar neduodu. O gal kokios vaisines galima duot.Otaip  patark mirksiukas.gif

Mums L. Vaidelienė rekomendavo duoti silpną juodają arbatą. Tokią ir geriam rolleyes.gif Šiaip verdu kompotą, spaudžiu sultis, užpilu serbentų uogienės, bet naktį visada duodu tik vandens, nes turi juk dantukai pailsėti nuo visokių cukrų ir rūgščių doh.gif
Atsakyti
Lawanda 4u.gif 4u.gif 4u.gif didelis dėkui, kad suorganizuosi paštą 4u.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 13:50)
Nu,tai tada kazin kokia arbata man duoti nakti,kai prabunda n kartu ir uzmiega  tik gerdamas arbata g.gif

Duodavau Milupa pieno misinuka,bet dabar neduodu. O gal kokios vaisines galima duot.Otaip  patark mirksiukas.gif

lotuliukas.gif kad aš pati žinočiau.... Pati vis dar mišinį duodu. Nuo vaisinių maniškę alerizuoja verysad.gif .. plius nebandyčiau jų nakčiai - nes rūgščių jos turi - dantukam negerai bus, manau g.gif . Maniškei, kaip jau minėjau kažkada, naktį pankoliai gerai "tinka" - bet tai čia, manau - kaip jau vaiko skonio receptoriai veikia biggrin.gif - jai skanu ji. Tai dienom ja nepiktnaudžiaujam, kad naktį nepabodus būt ji ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dautan @ 2008 10 27, 13:54)
Mums L. Vaidelienė rekomendavo duoti silpną juodają arbatą. Tokią ir geriam rolleyes.gif Šiaip verdu kompotą, spaudžiu sultis, užpilu serbentų uogienės, bet naktį visada duodu tik vandens, nes turi juk dantukai pailsėti nuo visokių cukrų ir rūgščių doh.gif

drinks_cheers.gif mes anoj savaitėj pabandėm juodą - tiko ir patiko. Duosiu dažniau bigsmile.gif
Taip, naktį vanduo geriausia.. bet sunkoka iškart pereit prie jo doh.gif ....
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2008 10 27, 13:18)
Sveikutes,

gavau zinute is Daddygirl, kad muiliukai jau kaune  thumbup.gif
tiksliname vilnieciu mamyciu sarasiuka bendram siuntinukui  mirksiukas.gif

lawanda
Gosiuke
Otaip
kietute
vilnele.
liliukass
olgina

kas dar ?  rolleyes.gif

tai jei mergaites nieko pries, as apsiimsiu paimt siuntinuka, o jus jau susisieksit su manim  ax.gif

Daddygirl
, gal galetum brukstelt koks ten musu visu, kas sarase pirkinuku svoris  4u.gif  noriu paziuret kiek pasto islaidos kainuos daugmaz, ir as tuomet galesiu tavo broliukui bendrai uz pasta ir savo muiliukus pervest  mirksiukas.gif

aciu, Lawanda 4u.gif lauksim is Taves ziniu ir tolimesniu instrukciju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 10 27, 13:54)

Tai ka bandysim sianakt juoda arbata lotuliukas.gif

Ir jus pas L.Vaideliene buve,o jum kaip ji? Ar dare kokius tyrimus?
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2008 10 27, 13:50)
doh.gif  nepamenu - o pokučio nebeturiu - perpilu viską iškart į stiklinius indus. Kad nepamiršiu, tai kitą kart, kai pirksiu - užrašysiu. Ale,kad daug neblogu avižų yra  biggrin.gif, mano nuomone

Zek,kad man kita karta uzirasytum mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2008 10 27, 14:02)
Lawanda  4u.gif  4u.gif  4u.gif  didelis dėkui, kad suorganizuosi paštą  4u.gif
lotuliukas.gif  kad aš pati žinočiau.... Pati vis dar mišinį duodu. Nuo vaisinių maniškę alerizuoja  verysad.gif  .. plius nebandyčiau jų nakčiai - nes rūgščių jos turi - dantukam negerai bus, manau  g.gif . Maniškei, kaip jau minėjau kažkada, naktį pankoliai gerai "tinka" - bet tai čia, manau - kaip jau vaiko skonio receptoriai veikia  biggrin.gif  - jai skanu ji. Tai dienom ja nepiktnaudžiaujam, kad naktį nepabodus būt ji  ax.gif

O koki misini duodi,koks jum tinka?Cia pati taip pataikei,ar kas patare?
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 15:22)
Tai ka bandysim sianakt juoda arbata lotuliukas.gif

Ir jus pas L.Vaideliene buve,o jum kaip ji? Ar dare kokius tyrimus?
Papildyta:

Zek,kad man kita karta uzirasytum  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

O koki misini duodi,koks jum tinka?Cia pati taip pataikei,ar kas patare?

mums juoda netinka beria...dėl arbatos reikia ieškoti informacijos.Tiesa mes jadvygos pumpurėlį nusiperkame.Jonažolė tai kaip vaistas.Pvz gali pasieškoti kas atitinkamai dirba su jomis,tai ir patars.Aš tikiu,kad jos gydo daugelį ligų.

Papildyta:
o dėl vitamino D.Tai manau lietuviai išprotėję.Pasiskaitykite daugiau informacijos,kas geriat mišinį jo ten taip pat yra.Neduok Dieve jeigu jo išvis vaikui nereikia,ar kaukuolė sumimnkštėjus???Kaip mes nukentėjome nuo ,nenoriu net pagalvoti.Yra atvejų tokių....o čia dar tokiom dozėm...mums irgi taip buvo paskyrę..........nesąmonė.........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 27 spalio 2008 - 14:46
smile.gif

QUOTE(Laiskriste1 @ 2008 10 27, 10:52)
Tai va as jau turejau galimybe visa nakti ismiegoti,nes draugai pasieme vaikus visai parai,o mums padare staigmena ir uzsake viesbuti su SPA bigsmile.gif

O čia tai dovana thumbup.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 27, 10:53)
Paskutiniu metu mūsų racione daug moliūgų,cukinijų ko seniau nebuvo.Gal ir tai prisidėjo prie odos būklės pagerėjimo...Vakar nusipirkau tokias dvi knygutes.Viena patiekalai iš moliūgų.Kita iš cukinijų.Daug jų šiemet priderėjo.O vat morkos baigėsi ,burokėliai taip pat .Kitą metą reiks nepatingėti rolleyes.gif

O mūsų pedaitrė sakė - gali ir nuo moliūgų berti, jei jie geltoni. O tai aš kitokių ir nesu mačiusi g.gif

QUOTE(Otaip @ 2008 10 27, 12:43)
3 na,jei nuo Gurmanų neberia, tai gal ne kviečiam  g.gif

Tai kad Gurmanų ruginė iš 100proc rugių miltų kepama. Bent jau taip rašo g.gif

QUOTE(ausru @ 2008 10 27, 12:44)
Normaliu atveju aliejinio vit.D ir reikia duoti po 2 lasus, bet kadangi Cili dukrytei (ar suneliui nepamenu) Aquadetrimo jau buvo paskirta padidinta doze (6 lasai), tai ir Vigantolio ne maziau 6 lasu reiketu. Kaip sakiau, reikia ziureti TV skaiciu viename lase-tiek Vigantolio tiek Aquadetrimo nesiskiria-500 TV 1 lase. Tad jeigu Aquadetrimo po 2 lasus davete, tai ir Vygantolio tiek pat reiketu.

Aš vandeninio D daviau po 3 lašus, o aliejinio - po 2. Beje, ačiū už žinutę į až 4u.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2008 10 26, 13:47)
gaila  unsure.gif mums kalkiuka sudocrem pagyde, ir pfu pfu pfu nebeatsinaujino. nebandet?

tai pradžioj tik sudocremu ir tepiau,manydama,kad tai iššutimas...Bet kai jau nebepadėjo, o raudonumas plito, kreipiausi į gyd.

QUOTE(ausru @ 2008 10 26, 14:04)
Tai manau, kad Vigantolio taip pat reiketu duoti ne maziau 6 lasu.

dėkui už paaiškinimą 4u.gif

QUOTE(vilnele @ 2008 10 26, 16:49)
Čili, ar nebandei Weledos Wecesino arba Dermatodorono? Tai vieni is nekalciausiu, bet efektyviausiu tepalu. Is homeopatiniu dar Iricaras yra. Manau reikia pabandyti, pries tepant hormoniniais.

nebandžiau,užsirašysiu,dėkui 4u.gif

QUOTE(Otaip @ 2008 10 26, 18:51)

4u.gif . Mano mažutei tas pats, matyt (tos šlapiuojančios vietelės dar ir smirda kažkaip  blink.gif ) - tik užvakar atradau kas mum padeda - Vitellos Ictamas (ichtiolas + cinkas tepale, nes grynas cinkas - anė kiek nepadėjo  schmoll.gif ) - išdžiovina ir oda baltutė  thumbup.gif , tik kol aks dar kasdien tepu - nes dar vis atsiranda..

gal gali pažiūrėti kokiomis proporcijomis gaminamas tas tepalas? Mūsų vaistinėj reikia pasakyti kiek ko dėti, tai ir pagamintų...

Ir maniškės kakliukas šlapiuodamas kvapą turi nekokį... unsure.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 27, 10:53)
Paskutiniu metu mūsų racione daug moliūgų,cukinijų ko seniau nebuvo.Gal ir tai prisidėjo prie odos būklės pagerėjimo...Vakar nusipirkau tokias dvi knygutes.Viena patiekalai iš moliūgų.Kita iš cukinijų.Daug jų šiemet priderėjo.O vat morkos baigėsi ,burokėliai taip pat .Kitą metą reiks nepatingėti rolleyes.gif

na va, aš moliūgą šiaip ne taip gavau vieną, dabar verdu damai, nes viso kito maisto atsisako...Bandysiu su ryžiais maišyti smile.gif

QUOTE(ausru @ 2008 10 27, 12:44)
karta paragavo tokia reakcija kilo, kad vos iki ligonines spejom. Akimirksniu visas tinti ir dusti eme  - kiek pamenu lygtai anafilaksiniu soku gydytojai tokia reakcija vadina. AD iki 15 metu isaugo, o zuviai alergiskas taip ir liko. Taip kad bijau suneliui tu zuvu tauku duoti  unsure.gif

va tokiu atveju reikia turėti namie Adrenalino ampulytę vieną ir švirkštą. Vos tik imtų dusti alergiškas vaikas - suleisti bet kur į raumenį ir viskas praeina...Gavau tokį pamokymą, nes dičkei (kuri AD sirgo) buvo tokia reakcija neaišku į ką....

QUOTE(*GREISI* @ 2008 10 27, 14:50)
o dėl vitamino D.Tai manau lietuviai išprotėję.Pasiskaitykite daugiau informacijos,kas geriat mišinį jo ten taip pat yra.Neduok Dieve jeigu jo išvis vaikui nereikia,ar kaukuolė sumimnkštėjus???Kaip mes nukentėjome nuo ,nenoriu net pagalvoti.Yra atvejų tokių....o čia dar tokiom dozėm...mums irgi taip buvo paskyrę..........nesąmonė.........

na nežinau kiek išprotėję, bet va Anglijoj jo neskiria ir ką - rachitiniai vaikai dažnas atvejis ten smile.gif

Maniškė plikti pradėjo, kaukolytė minkšta buvo tai ir skyrė tuos 6 lašus. O savo gydytoja labai pasitikiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2008 10 27, 16:24)

Tai kad Gurmanų ruginė iš 100proc rugių miltų kepama. Bent jau taip rašo  g.gif

drinks_cheers.gif , oi doh.gif - buvau sumaišius su eko "Tėvo duona".
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2008 10 27, 17:20)

1 gal gali pažiūrėti kokiomis proporcijomis gaminamas tas tepalas? Mūsų vaistinėj reikia pasakyti kiek ko dėti, tai ir pagamintų...

2 va tokiu atveju reikia turėti namie Adrenalino ampulytę vieną ir švirkštą. Vos tik imtų dusti alergiškas vaikas - suleisti bet kur į raumenį ir viskas praeina...Gavau tokį pamokymą, nes dičkei (kuri AD sirgo) buvo tokia reakcija neaišku į ką....

3 Maniškė plikti pradėjo, kaukolytė minkšta buvo tai ir skyrė tuos 6 lašus. O savo gydytoja labai pasitikiu mirksiukas.gif

1 anotacijoj parašyta: 3% baltojo ichtiolo, 10% cinko oksido, 10%kalcio karbonato, 7% talko. O kur čia taip gamina bigsmile.gif ?

2 4u.gif o kur gaut adrenalino (jis juk receptinis turėtų būt rolleyes.gif ) - mūsiškei tokia reakcja gali būt užvalgius žemės riešuto... unsure.gif - pas mus tai jo ir su žiburiu nerasi,bet aplink daug kas iš kaimynų vaikų valgo tas "juosteles' sausainius su žemės riešutais doh.gif doh.gif (į vietinę parduotuvę jų užveža nerealius kiekius bash.gif - tipo mokykla šalia, tai vaikai mielai jas perka) .. bijau, kad nepavaišintų, kai nepamatysiu unsure.gif

3 unsure.gif g.gif mano mažei per keturias paras beveik visi plaukiukai išslinko - vat ir nežinau ar čia su vitaminu tuo susiję g.gif - duodu po lašą aliejinio - dėl AD , pediatrė sakė nedaugint g.gif
Atsakyti