QUOTE(Seterių_mama @ 2008 06 04, 09:36)
O Jūs gerai skaitote angliškai??

...
Taip, gerai skaitau. Ir ne tik skaitau, bet ir aptariu perskaityta koronavorus-ligonineje su kitais. Net ieskom budu gydyti ne tik sausa FIP forma bet ir slapia.
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 06 04, 10:36)
...
Kas dėl konkretaus jūsų aprašyto atvejo, tai nesu kompetetinga jį svarstyti, nes:
1. Nemačiau ir nepažįstu to gyvūno.
2. Turėjo būti atlikta nemažai tyrimų, kad atmesti FIP. Nes gelta rodo, kad mirties priežastimi buvo sutrikusi kepenų veikla. O sutrikti kepenys galėjo dėl įvairiausių priežasčių. Kol nemačiau išvadų, kokie tyrimai buvo atlikti ir kokie rezultatai, tai tikrai nėra ką komentuoti.
3. FIP diagnozuoti galima tik po gyvūno mirties, darant antigenų tyrimą. Kol šis tyrimas neatliktas, jūs negalite teigti, kad tai yra FIP ar buvo FIP. Tai gali būti tik įtarimas, spėjimas, kad tai yra FIP, pritempiant simptomus. O simptomai yra ant tiek įvairūs ir ir gali būti visiškai netipiški(ypač "sausos" FIP formos), kad juos galima priskirti daugybei kitų ligų. Todėl labai skeptiškai žiūriu į pareiškimus apie neva išgydytą FIP.
Tyrimai buvo atlikti po mirties. Diagnozas - slapia FIP forma (buvo atliktas ascito tyrimas).
Silpnas ar stiprus imunitetas tai nėra taip elementaru, kaip Jūs įsivaizduojat. Jeigu katinas iki TO, niekuo nesirgo, tai dar ne priežastis manyti, kad jis turi stiprų imunitetą. Minėjot, kad tai jūsų katytės tėvas? Aš asmeniškai net nesivarginčiau atlikdama tyrimus, o iš karto tokią katę sterilizuočiau ir niekada neveisčiau. Mano pozicija šiuo atveju yra kategoriška.
Pagal Jusu teorija reiketu iskastruotu visus sfinksus, nes yra ne vienas ir ne du mirties nuo FIP atveju gyvunu, kurie yra beveik visu sfinksu kilmes dokumentuose 4-5 karoje
Kadangi čia yra lietuviškas forumas, tai manau kad nelabai korektiška talpinti rusišką tekstą. Deja, ne visi rusiškai supranta, todėl, gerbiat forumo dalyvius, gražu būtų, jeigu išverstumėt ir labai pagirtina būtų, jei dar savo asmeninių pastabų ir komentarų parašytimėt. JUk nebūna taip, kad sutiktumėt su viskuo 100 proc.? Man pvz. kai kurie momentai kelia abejonių..Jei turėsiu laiko būtinai pakomentuosiu.
Šiaip tai užtektų įdėti nuorodą, nereikia talpinti viso teksto. O jeigu jau talpinat, tai būtų labai gražu, jeigu norodytumėt autorių ir šaltinį iš kur tai paiimta.
Kadangi esu rusakalbe ir Lietuvoje gyvenu ne tiek daug metu, kad ismokti lietuviu kalba "в совершенстве", manau man atleisite, jei neversiu

Jei kas nesupranta rusiskai, gali nevargint ir praleist si mano posta..
Del komentaru, prirasyt neturiu ka, nes PILNAI sutinku su tais patarimais. Butent jais ir vadovaujausi. Cia yra musu NORMA, musu KASDIENYBE.
Nuoroda idet galiu, bet perziureti ten informacija be administratoriaus leidimo negalesite, nes tai yra uzdarytas forumas.. Butent todel ir nukopijavau.
Prasom, nuorodele:
http://sphynxportal....?showtopic=2320
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 06 04, 16:05)
Na ir? Kas jus stebina? Dauguma kačių, pašalina virusą iš organizmo ir tas faktas, kad Jūs apie tai žinot, kad katė užsikrėtus, šiuo atveju nieko nekeičia. Jeigu Jūs laikotės elementarių higienos normų ir katės gyvena normaliose sąlygose, tai virusas išeis taip pat nepastebėtai, kaip ir atėjo...
Jei galima patikslinsiu. Jei iki to laiko nemuotos i FIP ir kate nenumirs..
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 06 04, 16:59)
Nu jeigu tai PCR, tai reik min. pusę metų kas menesį darytis, nes kitaip jokios naudos... Kadangi gyvūnas išsivaręs virusą neįgyja jokio imuniteto ir dar jums atliekant tyrimus gali užsikrėsti corona virusu vėl ir vėl, tai gaunasi, kad tikro, realaus vaizdo, kad ir kaip norėtum ir stengtumeis, gali ir nepamatyt. Pvz...pasidarot vieną tyrimą, o jis neigiamas. Bet jis savame nieko nereiškia, nes jis pvz. gali būti klaidingas. Todėl darotės antrą - ups, o jis teigiamas.. Bet jis irgi gali būti klaidingas..O tai katras iš jų dabar klaidingas? Gerai, darotės trečią. Tračias vėl teigiamas. hmm..

Tai tas pirmas, čia kaip? reiškia katė užsikrėtė praėjus kokiom 2 savaitėm po pirmo tyrimo? ir antras jau parodė, kad turi coroną..O jeigu visgi tas pirmas buvo klaidingas? Tai reiškia, kad gyvūnas galėjo užsikrėsti daug anksčiau ir galbūt jau keletą mėnesių yra užrečiamas???
Darom ketvirtą tyrimą - vėl teigiamas.

Po mėnesio 5-as tyrimas - valioo, neigiamas! Bet, tam, kad įsitikint, kad gyvūnas neigiamas, reikia, kad min. 5-i IŠ EILĖS testai butų neigiami, kad galima būtų atmesti visas paklaidas. (vėlgi, ne mano išmislas, specai taip sako ir rašo)Tai kiek jau testų iš eilės kas mėnesį gaunasi? 9..

Titrų tyrimas aišku įneštų aiškumo, tuo atveju, jeigu organizmas išsivarė virusą, jis būtų lygus 0. Bet jis brangus, serumo pats namie neparuoši ir su traukinio palydove termose neišsiųsi į Vokietiją ar Škotiją.

Taigi galima žaistis su PCR kokius metus. Bet nuo FIP tai neapsaugos.
Tiek daug paraset, bet esmes kaip ir nesupratau. Paaiskinkite man, prasau, kodel 3 is eiles neigiami testai padaryti kas menesi nera garantas, kad kate neturi koronaviruso? Nes pas Jus vienas neigiamas, kitas teigiamas, trecias ir vel teigiamas.. O jei 3 is eiles neigiami?