QUOTE(eglute25 @ 2010 01 19, 08:32)
placiaja prasme tikslo jokio mano manymu,
dabar 80%-90% turi korona po kurio laiko jai neatras veiksmingu skiepu 90% -99% tures corona uzdaro tipo veislynai gali apsisaugoti ,bet kai skolini patina ar as skolinies tai manau praktiskai be sansu
,bet as kaskodel nors ir nesiruosiam buti uzdaro tipo veislynas jauciu pareiga kad bent jau pradzioja mano katinai butu be to.gal del to kad iskart ir netekau nuo FIP vieno.nezinau kokiu reikalauja lietuvoja veisejai tyrimu bet anglai kai musu katei reikejo pareikalavo tik FeLV ir FIV
Manau, kad jokios prasmės nėra tirtis sveikus gyvūnus. Jūsų atvejis yra kitoks. Ar tas sirgęs kačiukas bendravo su visomis Jūsų katėmis?
Tos katės, kurios Anglijoje, kiek jų ten likę? Išskirstykit visas, kad gyventų po vieną, visiškai nekontaktuotų tarpusavy ir kad kiekviena naudotųsi atskiru tualetu ir atskirais dubenėliais su maistu ir vandeniu. Jūs turėjote FIP, todėl Jūsų atveju kaip tik yra prasmė atlikti visą tą daugybę tyrimų dėl koronos. Nes dabar Jums tikrai yra anksti galvot apie veisimą, pirmiausia Jūs turit įsitikinti, kad pasJus nėra koronos NEŠIOTOJŲ, kurie ir toliau užkrėtinės kitus gyvūnus, o tai ypač pavojinga mažiems kačiukams, kuriuos Jūs planuojat, nes jų imunininė sistema būna nesusiformavus ir negali pasipriešinti virusui. Ir būtent kačiukams (nors suaugę irgi nuo to neapsaugoti) FIP pasireiškia dažniausiai. Jeigu Jūs numosit ranka - ai tipo, nėra prasmės tirtis, visi tą koroną turi ir t.t..tai Jūs prisidėsit prie tų neatsakingų veisėjų, kurie privertė JUs iškęsti tą siaubą, kai Jūsų kačiukas merdėjo ir kankinosi, o Jūs negalėjot jam niekuo padėt. Ir galbūt Jūs kažkam parduosit tokį kačiuką, kuris vėliau susirgs ir mirs.. Negi Jums nebaisu?
Pasiskaitykit mano duotą nuorodą - ten viskas labai gerai paaiškinta apie FIP, korona, kas tai yra, kaip plinta, kaip saugotis ir t.t.
Mano nuomone dabar Jūsų svarbiausia užduotis išsiaiškint, ar pas Jus nėra koronos nešiotojų ir platintojų. Pats virusas jis gali patekti į aplinką ir čia pat pasišalina, jeigu katės turi stiprų imunitetą , gyvena po 1-2, laikomasi visų higienos normų, natūraliai stiprinamas imunitetas ir t.t. Bet jeigu JŪs turit pas save nešiotoją ir to nežinot, tai nors Jūs apsidezinfekuokit, tai nepadės. Kaip jau minėjau, ne visos katės susitvarko su virusu, o būtent nešiotojos turi didžiausią šansą susirgti FIP, jau nekalbant apie tai, kad nuolatos užkrėtinėja kitus gyvūnus, su kuriais kontaktuoja.
Todėl pirma dalykas ką padaryčiau, tai izoliuočiau kates viena nuo kitos, jeigu praėjo mėnuo nuo paskutinio kontakto su FIP sirgusiu gyvūnu, daryčiausi tyrimus. PCR išmatų tyrimas pats savaime nėra labai patikimas, aš atlikčiau dar ir kraujo tyrimą antikūnų titro nustatymui, tada, pagal titrą bus galima nustatyt statusą - ar gyvūnais išsivarė virusą iš organizmo ar visgi tapo nešiotoju.. Nešiotojus - vienareikšmiškai sterilizuot ir pašalint iš aplinkos, kad nekontaktuotų su kitom katėm. NIEKADA.
Apie veisimą Jūsų vietoj negalvočiau min. 6 mėn. Problema rimtesnė, nei JUms atrodo, patikėkit.
Beje, Jūsų vietoj rimtai išstudijuočiau to mirusio kačiuko kilmę. FIP daugumoje atvejų yra genetinio lygio problema, nes silpnas imunitetas yra paveldimas. Todėl neveisčiau tų linijų, iš kurių buvo tas sirgęs kačiukas , o jeigu veist, tuomet patarčiau jokiu būdu neinbrydinguot.