Įkraunama...
Įkraunama...

Veisėjams rekomenduojami kačių sveikatos testai

QUOTE(eglute25 @ 2009 12 18, 21:31)
musu mazylis isejo i kaciuku roju. aciu visom uz palaikyma ir pagalba.daug zmoniu prisidejo prie  bandymo ji isgelbet ,bet deja neivyko neimanomas stebuklas ir virusas ji nugalejo,


... kaip gaila mažiaus...
laikykis.
Atsakyti
QUOTE(eglute25 @ 2009 12 18, 21:31)
musu mazylis isejo i kaciuku roju. aciu visom uz palaikyma ir pagalba.daug zmoniu prisidejo prie  bandymo ji isgelbet ,bet deja neivyko neimanomas stebuklas ir virusas ji nugalejo,

Kaip gaila, kad stebuklo neivyko..sad.gif sad.gif sad.gif Uzuojauta... sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute25 @ 2009 12 18, 21:31)
musu mazylis isejo i kaciuku roju. aciu visom uz palaikyma ir pagalba.daug zmoniu prisidejo prie  bandymo ji isgelbet ,bet deja neivyko neimanomas stebuklas ir virusas ji nugalejo,

Eglute,truksta zodziu paguodai,isivaizduoju jusu skausma ir nevilti,tiek kovota verysad.gif verysad.gif verysad.gif .Deja,dar ne visas ligas galim nugaleti,laikykites,didziausia jums uzuojauta .
Atsakyti
Taip, laikykitės...

išvardinti simptomai visiškai nei fiv, nei felv
o kad vetai (ir gydytojai) nugydo, faktas. dauguma net negirdėję apie felv, pvz.
todėl gydau pati. nepamirškit, kad jie irgi žmonės ir kartais labiau klystantys, nes užsiciklinę ant savo metodų, dažnai net nepasidomi paprasčiausiam internete, kas naujo mokslo pasauly, plius nenori pasirodyt kažko nesugebantys, todėl siūlo, ką turi.
bet šeimininkai patys atsakingi, ar jiems atiduoti į rankas savo numylėtinį...
tokie dalykai labai skaudūs,
užjaučiu ir linkiu meilės ir ramybės namuose.


TURIU PRAŠYMĄ.
gal kas nors iš čia rašančių važinėja į kitus miestus, tarp klaipėdos ir kauno, vilniaus, arba važiuoja į rusiją apsiprekint?
mums reikia žmogiško alfa interferono, kurio šiuo metu nebeužveža, mūsų katytėms.
skubam gauti.
gal kas... duodu telefono nr. 860766423
ačiū iš anksto.

Atsakyti
as kai parskrisiu i LT bandysiu i belarius vaziuot tai kai susiruosiu duosiu zinot ir parvesiu ko reik .tik nedinkint ir man i az parasykit is veterinariniu ko reik bendysiu pas savo senaji veta usklaust gal suorganizuos anksciau.
Atsakyti
vaziuosiu kita savaite daryt mergai kraujo tyrimus ,bet kiek suprantu tai corona vis tiek mum gali nesamones rodyti g.gif gal galit patart ka daryt nes reiktu jau pasimatima jai surengti su vyruko o netestuotos nenoriu leisti.
Atsakyti
QUOTE(eglute25 @ 2010 01 09, 23:33)
vaziuosiu kita savaite daryt mergai kraujo tyrimus ,bet kiek suprantu tai corona vis tiek mum gali nesamones rodyti  g.gif gal galit patart ka daryt nes reiktu jau  pasimatima jai surengti su vyruko  o netestuotos nenoriu leisti.

Koki tyrima vaziuosit daryt?
Ir kokiu patarymu norite? Del ko? Jei del koronos, tai cia kiekvienas veisejas pats sprendzia ar veisti gyvunus su korona ar ne. Jau rasiau, kad yra tokiu, kas mano, kad koronavirusas nera liga, o jei ir atsitiks taip, kad virusas mutuos i FIP ir mirs vianas-du gyvunai, vadina tai naturalia atranka... Tokiu veiseju pvz. - Jusu mirusio kaciuko veisejai. Todel tik Jums spresti, ka daryti toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VITA_V: 10 sausio 2010 - 16:05
QUOTE(eglute25 @ 2010 01 10, 00:33)
vaziuosiu kita savaite daryt mergai kraujo tyrimus ,bet kiek suprantu tai corona vis tiek mum gali nesamones rodyti  g.gif gal galit patart ka daryt nes reiktu jau  pasimatima jai surengti su vyruko  o netestuotos nenoriu leisti.

Eglute jokio pasimatymo !!!!
Namie dezinfekcija darykit !!!
Karantinas maziausiai 6 menesius !!!Per sios menesius 3 kartus padarykit tyrimus !!!
Atsakyti
QUOTE(Iste @ 2008 05 27, 14:21)
taip drasiai teigti apie veterinarijos lygi LT .... ajajai kaip negerai kad tau tenka susidurti tik su tokiais specais. biggrin.gif  kiek man zinoma ir kiek teko po Europa trankytis, tai privatus vet. gydytojai kitose salyse dirba tik truputeli aukstesniame lygyje negu Lt vetai.  o  super duper specai uzsienyje, kaip ir Lietuvoje sedi universitetinese klinikose.

as tiesa sakant tai esu pasibaisejusi bent jau uk vetais LT neblizga geru lygiu bet tiesa sakant as bijojau palikti jiem savo gyvuna(papuga) parai po cipavimo kad jie paziuretu kaip jis i tai sureaguos man tai pasirode kvaila ir be prasmiska ,kai as vezu savo murkius pas anglus tai ju kabinete burbuliuodama prisimenu visus rusiskus ir lietuviskus keiksmazodzius,musu apylinkei priklaiso gal 4 gydyklos bet tik viena is ju turi kvalifikacija daryt euro pasa , suleisti skiepus ar daryt tyrimus ir tt kiek be sikreipiau del ko nors tai vis sakydavo mes neturim kvalifikacijos vaziuokit i centrine vet.tai taip ir ne supratau ka gali ir kam skirtos tos be kvalifikacijos vet gydyklos turbut nagam apkirpti lotuliukas.gif mes dabar vietoj 1 veto lietuvoje turim 3 ir dziaugemes vienas sovietu mokyklos ,kartais zino tokiu fintu kad jauniem net i galva nesautu, kitas jaunas su visom aparaturom ir naujo poziurio , o 3 su aparatura ir aukso vidurys tarp kitu 2.taip ir varstom 3 vet kliniku duris ir dziaugiusi kad visi jie turi viskam kvalifikacija. thumbup.gif ir nenuvertinkim LT vetu nes lietuviu vetai turi ir rusisko ir europietisko prieskonio ,ir yra dar is ko rinktis smile.gif kai musu katukas susirgo tai visaip as juos kaltinau ir daug dalyku prirasiau,bet ko nepadarysi kai jausmai ir isgastis valdo.tai va VIESAI ATSIPRASAU TEN KUR KA NOR APVARIAU smile.gif nes jau susilaukiau susidomejimo kokios vet klinikos prazude mazyli.Mano mazius atvyko is uk kaip sakant su visu buketu igimtu dalyku ir grozybiu .su tuo veislynu mes nebeturim ir neturesim jokiu reikalu atsisakem keliu jau rezervuotu kaciu ,nereikalavom jokiu kompensaciju ir tiesiok atsiribojom nuo ju ir jiem artymu veislynu.tad nemanykim kad lietuvoj taip juoda kitur dar juodziau .
Atsakyti
del corona naturalios atrankos ,tai is tiesu gal ziauru bet as manau kad virusai mutuoja taip kad visdelto ji vyktu.nors mazius buvo mano pasididziavimas ir viltis ,bet po pirmos savaites kol dar 100% tikejau kad jam nieko rimta as buvau apsisprendus ji kastruot.nes nezinau kiek itakoja gydymas stipreis antibijotikais ir kita chemija spermos kokybe,bet vien tai kad jauno patino sveikata slubuoja ir ji atstatoma stipreis vaistais duoda suprast kad jis silpnas ir jo veist nereiktu kad ir koks grazus ir nuostabus jis be butu.cia tik mano nuomone ,ne is patirties o tiesiog is bendru isitikinimu.nemanau kad veisimo katinas turi buti nuostabiai ispuoseletas pirmoje vietoje mat tai kad jo sveikata butu stipri ir palikuonys taip pat kas , is to kad reproduktorius ir jo palikuonys nuostabaus grozio, bet nuoltos sirguliuojantys ir palaikomi vaistu.
Atsakyti
QUOTE(VITA_V @ 2007 11 18, 23:17)
Kaip ir kiti siuncia.. kaip as siunciu smile.gif Juk man paciai paprasciau padaryti testa cia, Lietuvoje ir netureti jokiu rupesciu su siuntimu, bet nera tuose testuose tiesos nei kiek schmoll.gif

Gerai, siek tiek statistikos: buvo tikrinamos 9 kates, ne tik mano, bet ir kates is kitu dvieju veislynu. Is 9 testai parode neigiama rezultata 7 katems, dvi - teigiamos. Kalbu apie FIP testa. Kai padarem pakartotiniai po 3 dienu - 5 buvo teigiamos, 4 - neigiamos g.gif Supratom, kad nieko nesupratom ir nusiuntem ismatas i Maskva (i "Zvenigorodka"). Atsakymas - tik viena neigiama. Kas idomu, neigiama ta, kuri buvo teigiama pagal testa lotuliukas.gif Pakartotiniai darem po 4 sav. Maskvoje - tas pats atsakymas - visos teigiamos, isskyrus viena. Prasidejo ilgas gydymas. Svarbu pazymeti, kad FIP (koronavirusas) skaitosi neisgydoma lyga. Po 4 menesiu nuvaziavau pas Daliu Liutku su poperium is Maskvos, buvo idomu stebet kaip keiciasi jo veido israiska hihihi.gif Mano katyciu ismatose koronoviruso nebuvo rasta tongue.gif reiskia, kad isgydom neisgydoma lyga tongue.gif O juk buvo pasiulymu uzmygdyti kates..
Kitose dvejose veislynuose virusa eliminavo 4 kates is 6, del kitu dveju dar kovojama, bet, manau, kad ir jos greit pasveiks.

Tiesa, neparasiau kaip galima nusiust.. jei noresi, rasyk i a.z. paaiskinsiu 4u.gif
Sekmes.

Vat cia daug naudingos informacijos apie FIP (kas skaito rusiskai): http://sphynxportal....?showtopic=1583

del kates suvedimo. na pagal tai nera 100% kad ji turi virusa tiesa vetai ,mano kad neturi ,dar kol buvau uk ir bendravau tik tel su vetu as jau mintim ir kate buvau palaidojus ,bet vetai dar ir tel kalbant tvirtino kad negali patvirtinti kad ji ji turi ir didele tikimybe ,kad ji jo neturi.Kate buvo suvidurevus bet tuo metu buvo bandoma pratint prie naturalaus maisto ,vistienos farso, tad tai ir buvo stresas kad jai jau tikrai maziaus likimas .Atsisakius farso viskas susitvarke,taip dar buvo 2 kartus periodiskai bandyta ir visada rezultatas tas pats viduriudavo. dar vienas dalykas man siule toki keista dalyka niekas apie ji cia nemini bet mes atsisakem kad netraumuot kates . vetai norejo traukti (nezinau kokiu budu) is kates zarnyno gerases bakterijas ir leisti maziui ,nes jos imunitetas labai stiprus .bet as tokio dalyko niekur negirdejius ar kas apie tai zinot ka nors? JAI tyrimai parodis kad ji ji turi ji tikrai nebus veisiama ,ir nors niekas nepatvirtino kad ji ji turi as visa laika konsultuojos ir del to ir klausiu kaip geriausia tuo isitikinti.ir labai dziaugiuosi kad jus mus konsultavot kai musu mazius sirgo,nuosirdziai jum dekoju ir tikiuosi kad ir ateityja galesiu sulaukti jusu ir kitu patyrusius veiseju patarimu.del dezinfekcijos ir kitu dalyku tai viskas vyksta pilnu pajegumu (beveik meciau rukyti nes prisiuoscius chloro visai nesiruko lotuliukas.gif )mum dar dekinga padetis tuo kad ,parvykus i lt teko apsistoti nesuremuntuotame bute ir visos grindys sienos ir tt leks velniop su visais virusais kuriu chloras neiveiks.tikrai nepryimu viena sprendimu tariuosi ir su vetais ir su kitais veisejais taip pat pasikartosiu kad esu dekinga ir laiminga kad gaunu patarimu ir is jusu nes parsivezus pirmuosius bengalus i LT buvau gavusi ir tokiu ptarimu ,kad nelyskit ir neprasidekit su veisimu ,bet manau kad visos jus kaskada pradejot nuo 0 ir zinios atejo su patirtim ir metais.
Atsakyti
na ir dar del suvedimo nezinau kaip morciuojas jusu kates,bet mano draugu britukes morcius man panasus i mano kates ne morcini tylu pakniaukima .mano bengale jau 10men pratiskai morciaujasi be sustojimo ,jos labai stiprus laukinis instinktas as nekalbu apie tai ,kad as jau atpratau nuo miego ir mane nori nuzudyt visi kaimynai apie tai kad ji zymi teritorija ir as nuolat kvepiu katinus traukenciu labai astriu kvapu i tai man dzin jau ,bet kai pries pora dienu ji bande prisiblatint tam wub.gif reikalui prie mano aru veisles papugos kure visa laik svajojo suvalgyt tai man neramu ,del jos psichikos ir to pacio imuniteto kurio nuolatinis morcius manau nestiprina.Tad manau visiskai isitikinsus kad ji neturi corona tai kankinti kate dar 9 men ne pats geriauses dalykas.del to ir klausiu kaip geriau tuo isitikinti nes nezinau koks visdelto tiksliausias ir kokio reikalaut ir is katino.as kartosiu daug kart tyrymus ir apibendrinsim rezultatus o tada ir spresim.kol kas dar ne vienas vetas nepatvirtino mum viruso.be to as zinau kas ir kaip su mano kate tiek kiek zino vetai ir apie tai kalbu.o del patino, kad ir kuri ,ir is kurio veislyno pasirinktume ,kas man gales patvirtinti kad patinas neturi corona .tad del savo kates sveikatos as esu tikresne nei del kitu katinu ir nebijau apie tai kalbeti ir konsultuotis.kiek supermamoi skelbesi ir bendrauja veislynu? ko gero begales ,bet i sita temelia neskuba reikstis ,nors manau ji butent ir turetu labiausei domint veisejus ,bet taip nera tai arba visiem tiesiok dzin arba alia pas mus viskas gerai .O pagal statistika jai gerai supratau tai 80 % pasaulio veislynu gyvena su corona.
bet lietuvaiciai atseit neturi schmoll.gif stebuklu krastas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute25: 18 sausio 2010 - 13:16