QUOTE(VITA_V @ 2008 12 12, 18:33)
Parodykite savo pavyzdžiu (ne plepalais), kad veisiate sveika veisle, kad kurilu bobtailai turi zvieriska imuniteta ir nera koronaviruso nesiotojai, ir neturi jokiu, net maziausiu sansu susirgti FIP.
Nu va, o ką aš sakiau..
Ir aš privalau siųsti š. termose į Maskvą, nes jeigu to nedarau, tai reiškia, kad mano gyvūnai ligoti ir aš esu tik plepė ir melagė?
Jūs tai norėjote pasakyti? Esu tikra, kad tai, nes Jūs nuolatos varot ant visų, kurie nesiunčia š. termose į Maskvą. Aš tikrai nesimušiu į krūtinę, kad pas mane nėra koronos. Gal ir yra, bet kol kas nematau jokių rimtų priežasčių tirtis dėl jos.
Vargšes kates, uz ka joms tokia nuobauda gyventi po viena? Man tikras malonumas ziureti kaip kates zaidzia viena su kita, arba guli apsikabinusios, laizo viena kita. Aisku jeigu tam nera jokiu priestaravimu tokiu, kaip karantinas kai jau aptikti tam tikri infekciniai susirgimai. Butu labai idomu sužinoti del kokiu priezasciu Jus atskiriate kates, nesuteikdama joms bendravimo tarpusavyje džiaugsmo.
O kur aš sakiau, kad jos laikomos po vieną?
Išskirstytos, tai reiškia, kad jos gyvena ne kartu visos penkios ir ne vienam kambary. Šiuo metu viena katė gyvena atskirai nuo kitų, su trimis savo kačiukais, taigi ji tikrai neliūdi. Katinas su viena iš kačių gyvena kartu, kai ji sumorčiaus ,pastos nuo jo ir pagmdys, jie ir vaikus augins kartu, nes kurilai yra praidiniai gyvūnai ir tėvai rūpinasi savo vaikais lygiai taip pat kaip mamos. Kadangi jie yra pora, tai gyvena atskirai. Kitos trys katės gyvena vienoje erdvėje - virtuvė+ svetainė+koridorius+katilinė+san.mazgas, iš viso 100 kv. Viena iš kačių laukiasi ir šiuo met miega pas mane ant kompo stalo, ji nelabai nori bendraut su kitom katėm, nes po 2 savaičių jai gimdyt, ji stora ir nebenori žaisti ir lakstyti. Penktoji katė dabar tūsinasi su dar neparduota ir sterilizuota savo 7 mėn. dukra, be to ruošiuosi ją kergti pavasariop su kitu katinu, ne savuoju, todėl ji privalo dabar atskirai pagyventi nuo katino, nes kitaip nuo svetimo nepastos.(toks veislės ypatumas). Bet tai nereiškia, kad ji viena ir liūdi. Atsakiau į tamstos klausimą?
Ir vel neaisku is kur paimti tie 80 proc.
Dr. Addie atliko tyrimą, trukusį 5-erius metus, kuriame sudalyvavo 155 katės. Ji(kiek žinau, ji yra neabejotinas autoritetas šioje srityje) nustatė, kad 4-i proc. su virusu kontaktavusių kačių iš viso yra atsparios virusui ir juo neužsikrečia, 13 proc. užsikretė virusu ir tapo jo nešiotojais, 10 proc. susirgo FIP. Tai reiškia, kad likusios katės, o tai yra kaip minimum 77 proc., arba iš vis neužsikrėtė arba užsikrėtė ir išsivarė virusą iš organizmo.
Cituoju: "There are 4 possible outcomes of exposure to FCoV infection:
1. The kitten or cat develops FIP (around 10% of infections).
2.
The vast majority of cats shed FCoV for a while, develop antibodies, stop shedding FCoV and their antibody titre returns to zero. 58% of FCoV shedding lasts up to one month and 95% of virus shedding lasts less than 9 months.
3. The cat becomes a lifelong FCoV carrier (13% of infected cats). These cats shed FCoV continually in their faeces and most remain perfectly healthy although some develop chronic diarrhoea.
4. Resistant cats around 4% of cats appear to be completely resistant to FCoV infection, they dont shed the virus and they mount an almost undetectable antibody response. "
Citata paimta iš čia:
http://www.dr-addie.com/whatsnew.htm
Jeigu Jūsų nuomonė kitokia, pagrįskite ją ir pateikite kitus patikimus šaltinius, jeigu abejojate šito patikimumu.
Is praktikos as matau kita statistika. Netgi jeigu namuose tik viena kate, neturinti normaliu laikymo salygu (higienos), subalansuoto, sveiko maitinimuosi, kuri gali suteikti tik seimininkas, sansai eliminuoti koronavirusa is ties labai menki ir tikrai ne 80 proc.
Kalbam apie individualią imuniteto sąvybę, o ne apie laikymo sąlygas. Jeigu Jūs būtumėt teisi, tai visos benamės katės išmirtų nuo FIP ir jų iš viso gatvėse nebūtų, nes jos nuolatos stresuoja ir gyvena prastose sąlygose.
Jus neisgirdote atsakymo i viena uzduota klausima, o tuo tarpu as reguliariai negaunu atsakymu is Jusu i savo uzduotus klausimus, ir sioj temoj ir praejusioj. Is pradziu pasistenkite atsakyti i mano klausimus ir tada as su malonumu atsakysiu i Jusu.
Atsakau tik į tuos klausimus, kurie liečia gvildenamą temą, į asmeniškumus stengiuosi nesileisti.
Be problemu! Jeigu Jus apmokesite tyrimus (5 tyrimai kiekvienam is 5 mano gyvunu = 25 tyrimai po 280 rublius (30 Lt) ir 5 kartus siuntimo islaidas iki Maskvos (40 Lt) Viso 950 Lt), as patenkinsiu jusu smalsuma.
As niekad nesakiau, kad uztenka dvieju, tuo labiau vieno neigiamo tyrimu rezultato.
As visada sakiau, kad uztenka triju neigiamu tyrimu rezultatu. Cia as ikeliau paskutinius tyrimu rezultatus. Visi mano gyvunai turi daugiau negu tris neigiamus tyrimu atsakymus, isskyrus naujausius gyvunus, kurie tik neseniai atvyko i veislyna.
O Jūs tai kas tokia, kad pasakėte, kad užtenka 3-jų tyrimų ir čia jau yra neginčijama tiesa?
Man visiškai nerūpi Jūsų kačių tyrimai, aš noriu pamatyt šaltinį, kuriame būtų teigiama, kad tiriant PCR metodu užtenka 3-jų tyrimų. Mano žiniomis tai reikia min. 5-ių, šaltinį aš pateikiau. Nuo šiol jokių bla bla bla, tik faktai. Nemanau, kad Jūs esate pakankamai kompetetinga nustatinėt tyrimų tvarką. Pateikite šaltinį, kurio prašiau.
Jus ne karys uz teisybe, Jus - skandaliste, taip kad, kur atsiranda Seteriu_mama, ten skandalas. Tikiuosi man nereikia ideti 5 nuorodas iseiles, kur vyko skandalai su jusu dalyvavimu, kad tai irodyti? Zikas1970, atsiimu savo zodzius.
bla bla bla..
Palikime mano prieštaringą ir skandalingą asmenybę ramybėje, laukiu konstruktyvių atsakymų su nuorodomis į rimtus šaltinius. Manau visi čia laukia. Pagrįskite savo nuomonę, tik tiek tereikia.