Įkraunama...
Įkraunama...

Veisėjams rekomenduojami kačių sveikatos testai

Sveiki,

sia tema vis buvo pasisakoma vienoje kitoje temoje, bet atskiros temos nemaciau.
Noreciau savo katei padaryti kraujo grupes testa, gal zinote kas ji darytu Vilniuje, Kaune.
Domejausi, kad ji galima pasidaryti Siauliuose kaina 160 Lt. Taip pat daro Bubastes veterinaras, kaina panasi.
Gal zinote kas dar ji daro? Tas darymas tai salyginis, savo tyrimu laboratoriju itariu niekas neturi, tiesiog paima kraujo meginius ir siuncia i kitas valsybes.
Idomumo delei Vokietijoje toks testas kainuoja apie 65Eur, Slovakijoje 35Eur. Latviai, estai jei nekystu patys ir nedaro, siuncia i Skandinavija.
Atsakyti
Kad daro Šiauliuose ir Kaune tai tikrai žinau, siunčia į Vokietiją. Mes savo katinams darysimės Šiauliuose , su vet. gyd.Brajinsku sutarėm , kad darys po kačių parodos. Kaina 160lt.
Atsakyti
QUOTE(ANAKARIDIS @ 2008 03 05, 16:14)
Kad daro Šiauliuose ir Kaune tai tikrai žinau, siunčia į Vokietiją. Mes savo katinams darysimės Šiauliuose , su vet. gyd.Brajinsku sutarėm , kad darys po kačių parodos. Kaina 160lt.


O per kiek laiko atsakymai ateina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ANAKARIDIS @ 2008 03 05, 17:14)
Kad daro Šiauliuose ir Kaune tai tikrai žinau, siunčia į Vokietiją. Mes savo katinams darysimės Šiauliuose , su vet. gyd.Brajinsku sutarėm , kad darys po kačių parodos. Kaina 160lt.


O Kaune pas ka daro? Bubaste cia tureta mintyje? ar kas kiti?
Atsakyti
Galiu patvirtinti is savo asmenines patirties, kad Bubaste Kaune ir Siauliuose jau turi patys isigyje kraujo grupes nustatymui reikalingus testus ir kraujo niekur nebereikia siusti. Kraujas yra paimamas pacioje Bubaste veterinaro pagalba ir atsakyma gavome po dvieju dieneliu. Kaina 160 LT, Bubastes nariams 150 LT. Raginciau visus veisejus pasidaryti siuos tyrimus, tai tikrai yra labia gyvybiskai svarbu. Kraujo grupiu vyravimas skiriasi priklausomai nuo veisliu. Naujausi JAV atlikti tyrimai parode, kad B tipo kaciu procentas siekia 0.3% iki 59%. Ypc daznai B tipo kraujo grupe turi siu veisliu kates:
Abisinijos 20%
Birmos 16%
Britu trumpaplaukiu 59%
Devon Rex 43%
Himalaju 20%
Persu 24%
Skotu 15%
Somalio 22%

4u.gif
Atsakyti
Dėl kraujo grupės nustatymo testus parsisiunčia iš vokietijos ir daro čia , ne taip parašiau.
Šiauliuose, kol nedarė reikėjo daug kam, o kai parsisiuntė testus , sakė niekam nebereikia.

Aš manau , kad visi veislynai , kurie užsiima veisimu, turėtų nustatyti kraujo grupes savo augintiniams. Juk tai gyvybiškai svarbu dėl kačiukų.
Atsakyti
QUOTE(AnAngel @ 2008 03 06, 16:39)
Paaiskinti kam tas testas reikalingas? Norint kergti kate?


Va dėl ko, paskaityk mirksiukas.gif

http://softkiss.eu/c...es/131/100/full
Papildyta:
QUOTE(ANAKARIDIS @ 2008 03 06, 13:01)
Dėl kraujo grupės nustatymo testus parsisiunčia iš vokietijos ir daro čia  , ne taip parašiau.
Šiauliuose, kol nedarė reikėjo daug kam, o kai parsisiuntė testus , sakė niekam nebereikia.


Čia mes ir zyzėm jau virš metų laiko kol išzyzėm, kad Giedrius juos parvežtų mirksiukas.gif O kornišams kraujo grupes esam nusistatę 2006 metais.
Atsakyti
Straipsniuka apie kaciu kraujo grupiu nesuderinamuma taip pat galite rasti ir cia: http://www.zebracat....o...4&Itemid=43

Ar kam butu idomu isigyti kraujo grupiu testu korteles, kad kraujo grupe butu galima nusistatyti patiems. Cia kaip nestumo testai :-) . Aktualiausia yra naujagimiams kaciukams, kuriu mamos grupe yra B, o tecio A. Tada butu aisku kuriuos katukus primaja para reiketu atskirti nuo mamos, o kuriuos galima palikti. Daugiau info kada ir kam to priereikia skaitykite
http://www.zebracat....o...4&Itemid=43
http://softkiss.eu/c...es/131/100/full

Atsakyti
Sveiki,
Norejau pasiteirauti katinu myletoju nuomones.
As katemis domiuosi senokai, taciau rimciau susidomejau pries metus, kai isigijau Kanados sfinksa. Esme tokia, kad per metus laiko susidariau su ziauria realybe, kad nelabai kas ziuri kokios sveikatos bukles gyvunus parduoda. sad.gif
Mano ziniomis niekam is pazystamu nepavyko nupirkti visiskai sveiko gyvuno. Norejau suzinoti, ar taip yra del nesaziningu veisejau kurie nenori tikrinti savo augintiniu ir moketi pinigus uz tyrimus ar taip yra del to kad Lietuvoje nelabai kur yra daryti tyrimus (nors as radau kur ir kaip galima patikrinti savo gyvunus)...

QUOTE(ooo @ 2008 05 26, 22:10)
labai daug kur galima nusipirkti sveiku gyvunu, bet pries perkant reikia pasidometi veislynu, bo moteriskes turincios kate ir per skelbima susiradusios katina kad kaciuku butu, dar negalima vadinti veiseja. todel perkant per koki skelbiu.lt, jei ner nurodytas veislyno pavadinimas arba tariantis del pirkimo jis neisaiskeja, yra rizika nusipirkti serganti gyvuna  4u.gif  rimti veislynai ziuri i sita reikala rimtai ir kaciukai buna ir paskiepyti, ir be jokiu gyvuneliu.

O ka jus laikote sveiku???
As norejau padiskutuoti ne apie blusas ar skiepus , o apie rimtas ligas, kuriu plika akim nepamatysi ir kurios gali buti mirtinos katei. Mano kates pirktos buvo is rimtu veislynu registruoti Fife ir WCF, bet padarius tyrimus paaiskejo liudna realybe - kates serga.
Sveika kate, tai ne ta kuri turi skiepus ir atrodo sveika. Kate be klinikiniu ligos pozymiu dar nera sveika kate..
Kaip manote ar veisejai tikrina ar ju kates neserga koronavirusu, daznai mikoplazmoze, chlamidioze, toksoplazmoze... t.t. ligu sarasas gali buti ir ilgesnis. Daznas tokiu ligu net girdejes nera... O kiti girdejo, bet tikrinti nenori (negali).
NIEKAM NEPAVYKO NUPIRKTI VISISKAI SVEIKO GYVUNO.
Atsakyti
As siunciau savo kates tyrimus i maskva (turbut kai kas zinot) taigi vien iki vilniausi vaziuojant atsilo termosas ir visi uzsaldyti megineliai. Klausimas: koks tyrimu tikslumas tada? Ogi jokio, absoliutus nulis. Mano katei konstatuota toksoplazma ir korona. Susirupinau. Klaipedoj susiradau gera veterinara (aciu SoftKiss) Linas Varanauskas. Del jo kompetencijos abejoniu nekyla. Nuejau pas ji, padarom visus imanomus tyrimus, jis pats paima meginius, tvarkingai viska issiuncia i laba, gaunu atsakymus kad kate sveika. Nuvaziuoju pas ji, susirenka visa klinika papasakoju kas kaip, ziuri jie i mane kaip i koki 2n2ka, tu sako neieskok subinej aukso bo jo ten nera. Tik nereikia sakyt kad vetai nieko nezino apie kaciu ligas (aisku ne isimtis yra ir glusu vetu). Del kiekvienos ligos man atskirai buvo paaiskinta su smulkmenom kas yra kas. Profesionaliu vetu konstatuotas faktas kad isigijau tikrai sveika kate tiek isoriskai tiek kliniskai, turiu tai patvirtinancius dokumentus. Ciaudejo ta kate anksciau, bet ar zmones neciaudeja? Ikiskit nosi pas save uz spintos ir truktelkit taip saziningai i save paziuresiu ar vien tik ciaudejimu apsieisit. Zikai1970 pagarba! Linkejimai musu chebrai drinks_cheers.gif Esme tame kad neverta siuntineti i jokias ten maskves ar dar kur tu tyrimu ir i bala metyt pinigus. Megineliu siuntimas turi atitikti grieztus reikalavimus, kuriu as manau paprasti mirtingieji nelabai ir gali uztikrinti. Palikim ta darba kompetetingiems profesionalams ir neisradinekim dviracio.
Atsakyti
NewHero, is tavo posto galiu tik pasakyti, kad reikia normaliai paruost meginelius siuntimui i Maskvos laboratorija ir bus tau laime smile.gif
Ir man pasidaro smalsu, kur jus Lietuvoje padaret pakartotini koronoviruso tyrima? Lietuvoje, deja, jis nedaromas. Maksimum, kas cia gali pasiulyt - FIP testa, bet jis jau rodo Infekcini peritonita, o tai yra koronaviruso mutacija. PCR tyrima, kuris nustato koronos RNK ismatuose Lietuvoje nedaro.
Be to, kai siuntei, kates kakos, jiems nieko neatsitiko (neatsilo), atsilo tik megineliai mikoplazmai ir chlamidiozei, nes netinkamai buvo paruosti. Tai kad abejoti koronoviruso ir toksoplazmos rezultatu nematau pagrindo unsure.gif

Mane stebina kai kuriu veiseju toks poziuris. Aisku jis yra labai naudingas pinigu atzvilgiu. Bet gyvunus gaila sad.gif
Atsakyti
Sutinku, Vita_V, viska reikia tinkamai paruost ir tada bus laime. Kai neturi ka veikt gali prisiieshkot sau uzsiemimu visokiu (to konkreciai tau netaikau ir tikrai dziugu kad padedi ir rupiniesi kitu bedom), bet zinai kai yra seima, verslas, sportas dar jei koks busto statymas ar renovacija tai tokiem yra/nera zaidimam laiko kaip ir nelieka. Tikiu savo veterinaru, ir visiem kitiem kas klaus ji rekomenduosiu. Gamtoje islieka stipriausi, ir labai tikiu, kad musu augintine yra is tokiu. Man labai idomu patikrinus visa sfinksu (ir ne tik) populiacija kiek procentu ju ir kuri laika jie "sveiki"? Taip kad cia pasaka be galo, linkiu visiem nesirgti, o jei sergat greiciau issigydyti mirksiukas.gif
Atsakyti