QUOTE(AnAngel @ 2008 10 26, 14:04)
Kada nors tikrinai savo kates del coronos? Ne? Tai kaip gali zinoti, kad jie jos neturi?
Tai ir nežinau ir netvirtinu, kad neturi. Jeigu viskas pas kates gerai su imunitetu, tai neturėčiau pergyvent, nes katės gyvena išskirstytos, tualetų yra užtektinai, naudoju kokybišką kraiką, parodose dalyvauju kiek tik įmanoma minimaliai, mano veislynas uždaras ir jau daugiau nei metai nieko naujo neparsivežiau, į šalį nekergiau. Per 4-is metus FIP nepasireiškė nė vienam mano išveistam kačiukui ir nė vienam mano laikomam katinui.(tfu tfu tfu). Taigi net jeigu kartais jie ir pasigauna tą Corona virusą, tai manau, kad tvarkingai jį išsivaro ir viskas.
Galėčiau pasitikrint, bet ką tai duotų? Nesiruošiu katėm per visus galus kišt imunostimuliatorių, (kaip Jūs ten vadinat - padėt išsivaryt katei virusą?
) net jei būtų tas virusas aptiktas. Jeigu mano veislyne yra katė, kuri nesusitvarkė su virusu ir tą virusą nešioja ir platina, tai esu pasmerkta ir greičiausiai apturėsiu FIP.
Tada, kai problema išlys, tuomet būtinai išsitirsiu visas kates ir galėsiu problemą eliminuoti iš esmės - kastruot ir pašalint iš veisimo ir veislyno kaltininkus, kad problema nepasikartotų genetiniam lygyje pirmiausia. O po to daryčiau seriją testų, kaip to reikalaujama -kad patvirtint, kad gyvūnas neigiamas, min. 5 IŠ EILĖS KAS MĖNESĮ atlikti testai turi būti neigiami, kad patvirtint, kad gyvūnas nešiotojas - min. 8, IŠ EILĖS KAS MĖNESĮ ATLIKTI TESTAI TURI BŪTI TEIGIAMI .
Kadangi pats savaime laboratorinis išmatų tyrimas nėra 100 proc. patikimas, ir tiesiog be jokios paaiškinamos priežasties gali būti klaidingai teigiamas arba laidingai neigiamas, tai manau, kad ypač yra svarbu atsakingai paruošti mėginį tyrimui ir tas mėginys turi būti atitinkamai kvalifikuotai ir saugiai, laikantis visų norodytų reikalavimų pristatytas į tiriančią laboratoriją. Tikrai nešaldysiu kačių kakų savo šaldiklyje, šalia vištienos file ir daržovių, nepakuosiu į kavos termosą ir nesiųsiu su traukinio palydovėm ir neperdavinėsiu per trečias rankas, kad mėginys būtų nugabentas į laboratoriją. Normaliai kreipsiuos į savo veterinarą, kad susisiektų su laboratorija, profesionaliai,kaip priklauso pagal visus reikalavimus paruoštų mėginį tyrimui ir kurjerio pagalba pristatytų jį į laboratoriją - specialioje taroje, reikalingoje temperatūroje, laikantis visų nustatytų reikalavimų ir pristačius dokumentą su atsakingų žmonių parašais, kad mėginys buvo gautas tada ir tada, ir kad buvo tinkamas tyrimui (tinkamai paruoštas ir pristatytas). O tada ramiai lauksiu rezultatų ir kartosiu tyrimus tiek kiek reikės iki aiškaus rezultato.
Papildyta:
QUOTE(VITA_V @ 2008 10 26, 22:46)
Jeigu Jums truksta pinigu patarciau is vis neuzsiimti veisliniu darbu
tai nepigus uzsiemimas..
Kodel taip reikia? Visu pirma tai higieniska, antra - chlorke nemalonu kvapa naikina. Nebent Jums patinkai kaip sudukai smirda..
Lygiai taip pat galiu patarti Jums praustis karta per savaite (is karto atsiprasau, jeigu Jus taip ir darote), kad veltui eikvoti vandeni ir muila - stiprinkite savo imunine sistema! "Nereikia bijoti virusų ir bakterijų ir maniakiškai naikinti" ©
P.S. Ir dar atskliesiu Jus kraupia paslapti...
Kai turesite 11 kaciuku vienu metu, kraika reikes keisti daug dazniau negu galvojate
ir vieno tuliko visiems (kaciukams) tikrai neuzteks
O kam taip užsipulti žmogų, kuris paprastai paklausė paprasto dalyko? Ko taip susinervinot?
Šiaip tai šūdukai visiškai nesmirda, kai naudoji kokybišką kraiką. Pabandykit..
Be to, nesuprantu, kas ten gali smirdėt, jeigu kates šeriant mėsa..Paprastai mėsa šeriamų gyvūnų kakiai būna visiškai be kvapo. Chlorkė daug baisiau smirda.
Beje, aš neseniai turėjau 11 kačiukų. Jiems ir 2-iems mamoms buvo pastatyti 3 uždari tualetai, valiau kasdien 2 kartus, kraiką keičiau kartą per 10 dienų. Puikiai.
Nei kvapų nebuvo ir kačiukai užaugo, jiems jau beveik 7 mėn. Visi 11 gyvi ir sveiki kol kas.
Laikykite ir toliau kates steriliai, statykit joms klizmas su domestos, šaldykit kakus savo šaldytuve ir siųskit nors ir į archangelską..Manot apsisaugosit nuo FIP? Tipo pas jus visos katės švarios, higieniškos, corona viruso nėra, vienu žodžiu zefyrai šokolade. Tik ne visi žinokit, pas Jus nupirktus kačiukus mirkys Domestos ir laikys po stikliniu gaubtu..O kai tie kačiukai pasigaus Coroną ir turės genetinį polinkį į FIP, kurį Jūs taip sėkmingai kuriam laikui užmaskavote.. Nors vėlgi..Visada gali "įjungti dūrą" ir apkaltinti pirkėją rekomendacijų nesilaikymu.. Ane?
Sėkmės Jums ir toliau TOKIAM veisliniam darbe, kuriam Jūs negailite nei lėšų, nei laiko.