Patarkite, kaip gražiai ir "nepridergiant" apibarstyti ar kitaip "apdaryti" torto kraštą?
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 20:17)
O KAIP KONKRECIAI TU NORI JI APDIRBTI ???
Trupiniais , kremu , sokoladu , beze ???
Papildyta:
Ir ka reiskia " nepridergiant "
Trupiniais , kremu , sokoladu , beze ???
Papildyta:
Ir ka reiskia " nepridergiant "
na, "nepridergiant' - reiškia, kad trupiniai, riešutai etc. - ar bent jau didžioji jų dalis - patenktų ten, kur reikia, o ne ant stalo, torto padėklo (juk gatavo pernešti jau neįmanoma), grindų ir t.t.
Kiek supratau , tai jus domina sausi apibarstymai .
Na pirmiausia sonai turi buti aptepti kremu , imi i sauja trupiniu ir piglaudus - sukdama torta juos spaudi ( tik aisku nesmarkiai ) prie sono .
Na nebus taip , kad visiskai nenubytes , as ziurejau video medziaga kaip uzsienyje puose , paskui su specialiu mazu sepeteliu ( panasiai kaip veida pudruoti) tuos trupinukus nuvalo nuo padeklo , bet as visada torta pasiimu ant delno ir po apacia pasidejus dubenely su trupiniais taip ji aplipdau , o trupinukai krenta atgal i dubeni ( na keletas ir ant stalo papuola).
Na pirmiausia sonai turi buti aptepti kremu , imi i sauja trupiniu ir piglaudus - sukdama torta juos spaudi ( tik aisku nesmarkiai ) prie sono .
Na nebus taip , kad visiskai nenubytes , as ziurejau video medziaga kaip uzsienyje puose , paskui su specialiu mazu sepeteliu ( panasiai kaip veida pudruoti) tuos trupinukus nuvalo nuo padeklo , bet as visada torta pasiimu ant delno ir po apacia pasidejus dubenely su trupiniais taip ji aplipdau , o trupinukai krenta atgal i dubeni ( na keletas ir ant stalo papuola).
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 21:06)
Kiek supratau , tai jus domina sausi apibarstymai .
Na pirmiausia sonai turi buti aptepti kremu , imi i sauja trupiniu ir piglaudus - sukdama torta juos spaudi ( tik aisku nesmarkiai ) prie sono .
Na nebus taip , kad visiskai nenubytes , as ziurejau video medziaga kaip uzsienyje puose , paskui su specialiu mazu sepeteliu ( panasiai kaip veida pudruoti) tuos trupinukus nuvalo nuo padeklo , bet as visada torta pasiimu ant delno ir po apacia pasidejus dubenely su trupiniais taip ji aplipdau , o trupinukai krenta atgal i dubeni ( na keletas ir ant stalo papuola).
Na pirmiausia sonai turi buti aptepti kremu , imi i sauja trupiniu ir piglaudus - sukdama torta juos spaudi ( tik aisku nesmarkiai ) prie sono .
Na nebus taip , kad visiskai nenubytes , as ziurejau video medziaga kaip uzsienyje puose , paskui su specialiu mazu sepeteliu ( panasiai kaip veida pudruoti) tuos trupinukus nuvalo nuo padeklo , bet as visada torta pasiimu ant delno ir po apacia pasidejus dubenely su trupiniais taip ji aplipdau , o trupinukai krenta atgal i dubeni ( na keletas ir ant stalo papuola).
aha, šepetėlis neblogai, bandysiu. O torto ant delno neįsivaizduoju...jis gi kokį 3,5 kg ne mažiau paprastai sveria...
...kad būtų aiškiau, radau pavyzdį, kaip tragiškai pavyksta
kodel tokia savikritiska,visa grazus toro sonai.
Labai skaniai ir dailiai atodo- net nepagalvočiau, kad ten kas negerai tam tortui -pradžioje net nesupratau kas ten tau jame netinka
Aš tai pastebėjau, kad lengviau aplimpa tada, kai trupniai labai smulkūs ir sausi, ir pilami ant kremu ištepto torto- aš tokius dalykus darau tortą užsikėlusi ant apversto virimo puodo, ar kito indo, kuris būtų tokio pat diametro kaip tortas, arba vos vos mažesnio- taip bus lengviau pasiekti torto šonų apatinę dalį. Antra- reikia turėti didelį kiekį trupnių- jei neliko nuo torto, lasvai galima naudoti blenderiu ar kavamale sumaltus paprastus sausainius, gatavus parduotuvėje parduodamus maltus džiūvėsėlius (jų būna )- jie labai gerai aplimpa- ir maišelyje kiekis nemažas.
Aš tai darau taip: iškerpu iš popieriaus ar kartono skritulį kaip tortas tokio dydžio, ir tortą formuoju tiesiai ant jo, arba išverčiu iš formos ant to popieriaus- tada būna nesudėtinga po juo pakišti delną, stumiant nuo stalo krašto ant delno, tada užkeliu ant puodo kaip sakiau, ištepu kremu, ant stalo patiesiu didelį gabalą švaraus popieriaus, arba pasidedu didelį švarų padėklą, į kurį pastatau tą puodą su tortu, ir tada atidarau džiūvėsėlių maišelį, ir tiesiog gerai šliūkšteliu ant torto, tada atsargiai apspaudau tortą , tada vėl šliūkšteliu- daug trupinių nubyra šalia į padėklą, ir nieko jiems neatsitinka, galima sukratyti nuo to padėklo ar popieriaus į maišelį ir vėl naudoti, juk nieko jiems neatsitinka. O taip labai gerai aplimpa, ir kai daug kartų dideliais kiekiais pili, tai ir aplimpa tie šonai, jei šliūkšteli per daug, atsargiai pakratai, pasukinėji tortą, ir nuo viršaus ant kraštų nubėga trupiniai, aišku, ir šonus deln apspaudau. Kai gatava- nukeli tortą į serviravimo indą ar vietą- ir jokio pridergimo
Aš tai pastebėjau, kad lengviau aplimpa tada, kai trupniai labai smulkūs ir sausi, ir pilami ant kremu ištepto torto- aš tokius dalykus darau tortą užsikėlusi ant apversto virimo puodo, ar kito indo, kuris būtų tokio pat diametro kaip tortas, arba vos vos mažesnio- taip bus lengviau pasiekti torto šonų apatinę dalį. Antra- reikia turėti didelį kiekį trupnių- jei neliko nuo torto, lasvai galima naudoti blenderiu ar kavamale sumaltus paprastus sausainius, gatavus parduotuvėje parduodamus maltus džiūvėsėlius (jų būna )- jie labai gerai aplimpa- ir maišelyje kiekis nemažas.
Aš tai darau taip: iškerpu iš popieriaus ar kartono skritulį kaip tortas tokio dydžio, ir tortą formuoju tiesiai ant jo, arba išverčiu iš formos ant to popieriaus- tada būna nesudėtinga po juo pakišti delną, stumiant nuo stalo krašto ant delno, tada užkeliu ant puodo kaip sakiau, ištepu kremu, ant stalo patiesiu didelį gabalą švaraus popieriaus, arba pasidedu didelį švarų padėklą, į kurį pastatau tą puodą su tortu, ir tada atidarau džiūvėsėlių maišelį, ir tiesiog gerai šliūkšteliu ant torto, tada atsargiai apspaudau tortą , tada vėl šliūkšteliu- daug trupinių nubyra šalia į padėklą, ir nieko jiems neatsitinka, galima sukratyti nuo to padėklo ar popieriaus į maišelį ir vėl naudoti, juk nieko jiems neatsitinka. O taip labai gerai aplimpa, ir kai daug kartų dideliais kiekiais pili, tai ir aplimpa tie šonai, jei šliūkšteli per daug, atsargiai pakratai, pasukinėji tortą, ir nuo viršaus ant kraštų nubėga trupiniai, aišku, ir šonus deln apspaudau. Kai gatava- nukeli tortą į serviravimo indą ar vietą- ir jokio pridergimo
As sonus barstau tokiu budu:
jau pertepto torto sonus, aptepu kremu. Po to kepimo popieriumi uzdengio torto virsu ir sonus apibarstau trupiniais. Galiausiai popieriu nuimu ir virsu taip pat aptepu kremu, o nubyrejusius trupinius padekle, nuvalau konditeriniu teptuku. Stai ir viskas, labai greita ir patogu, o svarbiausia, kad torto virsus niekada nebuna apibarstytas trupiniais
jau pertepto torto sonus, aptepu kremu. Po to kepimo popieriumi uzdengio torto virsu ir sonus apibarstau trupiniais. Galiausiai popieriu nuimu ir virsu taip pat aptepu kremu, o nubyrejusius trupinius padekle, nuvalau konditeriniu teptuku. Stai ir viskas, labai greita ir patogu, o svarbiausia, kad torto virsus niekada nebuna apibarstytas trupiniais
labai ačiū už patirtį. sužinojau labai svarbių detalių.
1. teptukas
2. uždengti popieriumi viršų.
3. svarbu pabarstų kiekis
Aš anksčiau formuodavau tortą ant daug didesnio skersmens nei paplotis sviestinio popieriaus - trupiniai birdavo ant jo - o po darbo kraštą apkirpdavau. Tačiau gražiai apkirpti nepavyksta. o nubyrėję ant padėklo trupiniai ar kt. pabarstai vis tiek sutepa padėklą. Tos techninės smulkmenos ...
1. teptukas
2. uždengti popieriumi viršų.
3. svarbu pabarstų kiekis
Aš anksčiau formuodavau tortą ant daug didesnio skersmens nei paplotis sviestinio popieriaus - trupiniai birdavo ant jo - o po darbo kraštą apkirpdavau. Tačiau gražiai apkirpti nepavyksta. o nubyrėję ant padėklo trupiniai ar kt. pabarstai vis tiek sutepa padėklą. Tos techninės smulkmenos ...
Idedu nuotrauka, kaip papuosti torto sonus. Gal kam pravers
QUOTE(Inočka @ 2008 10 21, 21:05)
Jei sitaip pabandyciau daryt, tai mano tortui galas butu dar tiek neigudus ranka...