Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

Patarkite, kaip gražiai ir "nepridergiant" apibarstyti ar kitaip "apdaryti" torto kraštą? smile.gif
Atsakyti
O KAIP KONKRECIAI TU NORI JI APDIRBTI ???

Trupiniais , kremu , sokoladu , beze ???
user posted image
Papildyta:
Ir ka reiskia " nepridergiant " g.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 20:17)
O  KAIP KONKRECIAI TU NORI JI APDIRBTI ???

Trupiniais , kremu , sokoladu , beze ???
user posted image
Papildyta:
Ir ka reiskia " nepridergiant " g.gif


blush2.gif na, "nepridergiant' - reiškia, kad trupiniai, riešutai etc. - ar bent jau didžioji jų dalis - patenktų ten, kur reikia, o ne ant stalo, torto padėklo (juk gatavo pernešti jau neįmanoma), grindų ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Kiek supratau , tai jus domina sausi apibarstymai .
Na pirmiausia sonai turi buti aptepti kremu , imi i sauja trupiniu ir piglaudus - sukdama torta juos spaudi ( tik aisku nesmarkiai doh.gif ) prie sono .
Na nebus taip , kad visiskai nenubytes schmoll.gif , as ziurejau video medziaga kaip uzsienyje puose , paskui su specialiu mazu sepeteliu ( panasiai kaip veida pudruoti) tuos trupinukus nuvalo nuo padeklo , bet as visada torta pasiimu ant delno ir po apacia pasidejus dubenely su trupiniais taip ji aplipdau , o trupinukai krenta atgal i dubeni ( na keletas ir ant stalo ax.gif papuola).
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 20, 21:06)
Kiek supratau , tai jus domina sausi apibarstymai .
Na pirmiausia sonai turi buti aptepti kremu , imi i sauja trupiniu ir piglaudus - sukdama torta juos spaudi ( tik aisku nesmarkiai doh.gif ) prie sono .
Na nebus taip , kad visiskai nenubytes schmoll.gif , as ziurejau video medziaga kaip uzsienyje puose , paskui su specialiu mazu sepeteliu ( panasiai kaip veida pudruoti) tuos trupinukus nuvalo nuo padeklo , bet as visada torta pasiimu ant delno ir po apacia pasidejus dubenely su trupiniais taip ji aplipdau , o trupinukai krenta atgal i dubeni ( na keletas ir ant stalo ax.gif papuola).


aha, šepetėlis neblogai, bandysiu. O torto ant delno neįsivaizduoju...jis gi kokį 3,5 kg ne mažiau paprastai sveria...
...kad būtų aiškiau, radau pavyzdį, kaip tragiškai pavyksta verysad.gif
Atsakyti
kodel tokia savikritiska,visa grazus toro sonai.
Atsakyti
Na , tortukas tai labai saunus , o tie trupinukai galejo ir judinant torta nubyreti rolleyes.gif , o gal seimininke labai skubejo ir nespejo ju nuvalyti ......na mastau.gif , gal ir graziau butu jei padekliukas blizgetu 4u.gif 4u.gif 4u.gif


Papildyta:
O ranka pakentes , nenutruks , juk tai tik puses minutes darbas irnesakyk.gif
Atsakyti
Labai skaniai ir dailiai atodo- net nepagalvočiau, kad ten kas negerai tam tortui blink.gif -pradžioje net nesupratau kas ten tau jame netinka ax.gif

Aš tai pastebėjau, kad lengviau aplimpa tada, kai trupniai labai smulkūs ir sausi, ir pilami ant kremu ištepto torto- aš tokius dalykus darau tortą užsikėlusi ant apversto virimo puodo, ar kito indo, kuris būtų tokio pat diametro kaip tortas, arba vos vos mažesnio- taip bus lengviau pasiekti torto šonų apatinę dalį. Antra- reikia turėti didelį kiekį trupnių- jei neliko nuo torto, lasvai galima naudoti blenderiu ar kavamale sumaltus paprastus sausainius, gatavus parduotuvėje parduodamus maltus džiūvėsėlius (jų būna )- jie labai gerai aplimpa- ir maišelyje kiekis nemažas.

Aš tai darau taip: iškerpu iš popieriaus ar kartono skritulį kaip tortas tokio dydžio, ir tortą formuoju tiesiai ant jo, arba išverčiu iš formos ant to popieriaus- tada būna nesudėtinga po juo pakišti delną, stumiant nuo stalo krašto ant delno, tada užkeliu ant puodo kaip sakiau, ištepu kremu, ant stalo patiesiu didelį gabalą švaraus popieriaus, arba pasidedu didelį švarų padėklą, į kurį pastatau tą puodą su tortu, ir tada atidarau džiūvėsėlių maišelį, ir tiesiog gerai šliūkšteliu ant torto, tada atsargiai apspaudau tortą , tada vėl šliūkšteliu- daug trupinių nubyra šalia į padėklą, ir nieko jiems neatsitinka, galima sukratyti nuo to padėklo ar popieriaus į maišelį ir vėl naudoti, juk nieko jiems neatsitinka. O taip labai gerai aplimpa, ir kai daug kartų dideliais kiekiais pili, tai ir aplimpa tie šonai, jei šliūkšteli per daug, atsargiai pakratai, pasukinėji tortą, ir nuo viršaus ant kraštų nubėga trupiniai, aišku, ir šonus deln apspaudau. Kai gatava- nukeli tortą į serviravimo indą ar vietą- ir jokio pridergimo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 21 spalio 2008 - 17:18
As sonus barstau tokiu budu:
jau pertepto torto sonus, aptepu kremu. Po to kepimo popieriumi uzdengio torto virsu ir sonus apibarstau trupiniais. Galiausiai popieriu nuimu ir virsu taip pat aptepu kremu, o nubyrejusius trupinius padekle, nuvalau konditeriniu teptuku. Stai ir viskas, labai greita ir patogu, o svarbiausia, kad torto virsus niekada nebuna apibarstytas trupiniais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 21 spalio 2008 - 17:27
labai ačiū už patirtį. sužinojau labai svarbių detalių.
1. teptukas
2. uždengti popieriumi viršų.
3. svarbu pabarstų kiekis

Aš anksčiau formuodavau tortą ant daug didesnio skersmens nei paplotis sviestinio popieriaus - trupiniai birdavo ant jo - o po darbo kraštą apkirpdavau. Tačiau gražiai apkirpti nepavyksta. o nubyrėję ant padėklo trupiniai ar kt. pabarstai vis tiek sutepa padėklą. Tos techninės smulkmenos ... g.gif
Atsakyti
Idedu nuotrauka, kaip papuosti torto sonus. Gal kam pravers
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 21, 21:05)
Idedu nuotrauka, kaip papuosti torto sonus. Gal kam pravers




Jei sitaip pabandyciau daryt, tai mano tortui galas butu lotuliukas.gif dar tiek neigudus ranka... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 21 spalio 2008 - 20:22