O dėl torto užšaldymo- kol neparagavau, tai vien mintis apie šaldymą atrodė fu- ale vienąsyk, kai gaminau vieną iš pirmųjų savo tortų, vienas gavosi gigantiškas- tikrai nebūtume suvalgę, o būtų stovėję pusė jo, kol suges- tai neliko nieko kito, kaip į kamerą įmesti, nes tiesiog buvo labai daug darbo įdėta, ir produktų nepigių. Nu kai atėjo laikas, kai namie buvo saldumynų badas- išsitraukiau, ir šaltą pradėjau valgyti- ogi skonis ir koncistencija kaip ledų
Šiaip visiškai atšilusio skonis ir kncistencija- kaip šviežio, o sušala jis tikrai ne į ledo gabalą, ir ne kaip kokia mėsa, o taip puriai ir minkštai, kaip ledai- nu kai tuos grietininius sluoksnius pjauni, tai grynai jausmas, kaip vanilinius ledus pjautumei (tokius neištižusius, ir nesukaulėjusius, o tokius gerai atšaldytus).
Šiaip, kai ištinka saldumynų badas- toks netikėtas radinys kameroje tikras lobis pasidaro, kai nėra laiko ar noro kažką daryti, lėkti po pardes- ir dar naminis-
Jei nesuvalgysite torto viso- tikrai nepasigailėsite jį užšaldžiusios, o ne išmetusios
Aišku, žiūrint koks tortas- sakykime, želė tortai, ar želiniu viršumi tam gal ir nelabai tinka- bet va visokie grietininiais ar sviestiniais kremais- pats tas- ir biskvitas nepažliunga visai, kaip nekeista
Jei vien mintis nemaloni- siūlau dedant į kamerą galvoti, kad meti į šiukšlinę- juk jei nepatiks, iš tikro išmest galėsi, nevalgyti- o čia šansas pabandyti
Papildyta:Dar dėl tortų puošybos- man labi pikta, kad nėra niekur mažų formelių gėlių- kaip cipciuko tokių- abejoju, ar vilniaus turguose būtų ebai lengva surasti tokias- nes aš turiu visokių, ale man jos per didelės- blynai tokie- o norisi smailų, smulkių lapelių. Taip pat pasigendu labai tokių mažų - kaip kad sumuštinių vėrinukams daryti būna- labai mažos širdelės, žvaigždutės- jomis labai noriu tinklelį papuošti (rombukų susijungimo taškus).
Kažkurioje temoje mačiau kažką su tokiom formelėm išpjaustyta- bet neprisimenu kur, ir neįsivaiduoju kur ieškoti- maksimoje neradau- kitur kažkaip abejoju ra rasiu..
Nu cipciukas pirko prieš daugybę metų gėlėms formeles, turguje- kažin ar ten berasčiau tokias- tų stambių kleckų -širdelių, grybukų, eglučių, stambių kleckinių gėlių visur pilna, o vat mažų ir tokių daugiau ažūrinių, lengvų siluetų- niekur nemačiau...