Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(LABUSKA @ 2008 10 17, 14:56)
Nežinau, man vien tas žinojimas, kad čia buvo užaldytas tortas, skamba visai neskaniai. Niekada pati nešaldžiau ir nešaldysiu.
Aišku, kai seniau pirkdavau tortus parduotuvėje, nežinodavau ar jie atšldyti ar ne, bet kai nežinai - ir širdies neskauda. Bet tortų jau neperku kurį laiką, nes po darbo konditerijoje pamatai daug subtilybių, kurios man visai neapetitiškos atrodo.


Man irgi tos subtilybes labai labai idomios biggrin.gif gal galima i AZ lotuliukas.gif
Atsakyti
Ko ta plike kasai Zebra , nezinai kaip pasitamsina ???? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 10 17, 15:13)
Nu Inočka ir RiMami pridėjot čia visokių nuorodų,tai toks azartas daryt,daryt ir daryt.....nežinau kur reiks dėt.Nors tas rožytes dabar kitai savaitei dariau.Darysiu medaus tortą.

QUOTE(Inočka @ 2008 10 17, 17:28)
Va, merginos
Pasiziurekit ka padariau,


Tik neužsuk čia keletą valandžiukių ir pažiūrėkit kas čia dedasi. user posted image. Fantastišos gėlytės abiejųuser posted image
Zebra, lauksim dabar torčiukų su tom gėlytėm 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 17 spalio 2008 - 17:08
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 17, 17:59)
Ko ta plike kasai Zebra , nezinai kaip pasitamsina ???? mirksiukas.gif


Cipciukas kieteke, nes ji zino jau lotuliukas.gif user posted image
Atsakyti
Labai gražiai atrodo tie šokoladiniai lapai- bet man labai keista, kaip taip gražiai gaunasi kraštus jų aptepti školadu ax.gif

šiandien dar kilo mintis nusipirkti plastikinių gėlių - ar tokios minkštos kaip guma plastamsės (šiandien maksimoj kalijų mačiau tokių, o dar kitur- orchidėjų), arba tokių kietos plastmasės rožių kaip senais laikais būdavo- išardyti jų žiedus (žinau iš patirties, kad puikiai išsiardo ir paskui galima vėl sudėti)- ir tepti šokoladą ant jų bigsmile.gif Man atrodo, kad turėtų būti patogiau nei ant gyvų žiedų, nes nesilankstytų taip, ir tie kraštelių paraitymai aiškesni gal būtų bigsmile.gif Ir turtume šokoladinę rožę ax.gif



Atsakyti
O dėl torto užšaldymo- kol neparagavau, tai vien mintis apie šaldymą atrodė fu- ale vienąsyk, kai gaminau vieną iš pirmųjų savo tortų, vienas gavosi gigantiškas- tikrai nebūtume suvalgę, o būtų stovėję pusė jo, kol suges- tai neliko nieko kito, kaip į kamerą įmesti, nes tiesiog buvo labai daug darbo įdėta, ir produktų nepigių. Nu kai atėjo laikas, kai namie buvo saldumynų badas- išsitraukiau, ir šaltą pradėjau valgyti- ogi skonis ir koncistencija kaip ledų thumbup.gif bigsmile.gif Šiaip visiškai atšilusio skonis ir kncistencija- kaip šviežio, o sušala jis tikrai ne į ledo gabalą, ir ne kaip kokia mėsa, o taip puriai ir minkštai, kaip ledai- nu kai tuos grietininius sluoksnius pjauni, tai grynai jausmas, kaip vanilinius ledus pjautumei (tokius neištižusius, ir nesukaulėjusius, o tokius gerai atšaldytus).

Šiaip, kai ištinka saldumynų badas- toks netikėtas radinys kameroje tikras lobis pasidaro, kai nėra laiko ar noro kažką daryti, lėkti po pardes- ir dar naminis- thumbup.gif

Jei nesuvalgysite torto viso- tikrai nepasigailėsite jį užšaldžiusios, o ne išmetusios thumbup.gif Aišku, žiūrint koks tortas- sakykime, želė tortai, ar želiniu viršumi tam gal ir nelabai tinka- bet va visokie grietininiais ar sviestiniais kremais- pats tas- ir biskvitas nepažliunga visai, kaip nekeista ax.gif

Jei vien mintis nemaloni- siūlau dedant į kamerą galvoti, kad meti į šiukšlinę- juk jei nepatiks, iš tikro išmest galėsi, nevalgyti- o čia šansas pabandyti ax.gif
Papildyta:
Dar dėl tortų puošybos- man labi pikta, kad nėra niekur mažų formelių gėlių- kaip cipciuko tokių- abejoju, ar vilniaus turguose būtų ebai lengva surasti tokias- nes aš turiu visokių, ale man jos per didelės- blynai tokie- o norisi smailų, smulkių lapelių. Taip pat pasigendu labai tokių mažų - kaip kad sumuštinių vėrinukams daryti būna- labai mažos širdelės, žvaigždutės- jomis labai noriu tinklelį papuošti (rombukų susijungimo taškus).

Kažkurioje temoje mačiau kažką su tokiom formelėm išpjaustyta- bet neprisimenu kur, ir neįsivaiduoju kur ieškoti- maksimoje neradau- kitur kažkaip abejoju ra rasiu..

Nu cipciukas pirko prieš daugybę metų gėlėms formeles, turguje- kažin ar ten berasčiau tokias- tų stambių kleckų -širdelių, grybukų, eglučių, stambių kleckinių gėlių visur pilna, o vat mažų ir tokių daugiau ažūrinių, lengvų siluetų- niekur nemačiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 17 spalio 2008 - 20:54
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif EZERELIS,
Taiiiiiiip tom formelem dauk meteliu doh.gif , bet kas netingi tas randa ax.gif , bazeje pirkau sirdeliu rinkinuka 6 visokiu dydziu sirdeles , maziausia 1 cm. ir zvaigzduciu taip pat buvo rimkinukas , ir nesenai -pries menesi . mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Mes labai skanu pagaminam ''Tingini'' ir ''Obuoliu pyraga'' . Jeigu kam nors nelabai iseina , ar gal rezeptas netinkamas kos , tai galesiu duoti recepuku , papasakoti rolleyes.gif
Atsakyti
Na mums visada idomus kitu darbeliai smile.gif
Tik yra temeles kur dedami kepiniai is obuoliuku , ir temele apie tinginius mirksiukas.gif , juose ir lauksime jusu foto ir receptuku , nes paskui kai reikia surasti ka nors , tai blaskomes po visas temas , o taip ieskome konkrecioje temoje smile.gif
user posted image
Atsakyti
Laba, man kilo toks klausimas, nusipirkau marcipanines teslos gatavos, tai ji skirta tik torto padengimui, puosti ar kokias gelytes daryti jis netinka? O dar turi mano drauge nusipirkus WHITE ICING READY TO ROLL, ir nelabai yra koks aprasymas ka su juo galima nuveikti, tik parasyta kad padengi kepini, tai taip iseina,kad jis tinkamas tik virsui uzdeti o gelytems, ne? Atsiprasau uz kvailus ir besikartojancius klausimus, bet esu pradedancioji, labai zaviuosi jusu darbais, bet esu pasimetus tarp tu visu masiu,kam ir kaip jos naudojamos doh.gif 4u.gif Busiu labai dekinga uz atsakyma... smile.gif
Atsakyti
Londoniuk , jeigu ji tinkama padenkti tortams , tai ir gelytes manau imanoma nulupdyti , tu nespeliok , o paimk ir pabandyk .
Matai , tu kitur gyveni , sunku ka ir pasakyti , yra kaip sniegas balta mase - ji tik tortams padenkti , o marcipanine , bent cia Lietuvoj ne balta , o tokia rusva .
As su ja viena karta dengiau torta , man nepatiko schmoll.gif nei jo isvaizda nei skonis , bet tai tik mano nuomone rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Labai aciu uz pagalba smile.gif Na rytoj reikes pabandyti papuosti torciuka, ziuresim kaip man seksis, tikiuosi ir kokia gelyte iseis nulipdyti smile.gif Marcipanine mase pirkau rozines ir auksines spalvos, na pirma karta ja pirkau jei iseis man ka nulipdyti ir visko nesugadinti, ir jei dar seimai patiks, tai gal ir dazniau tokios mases nusipirksiu smile.gif Darkarta dekui 4u.gif
Atsakyti