Po tokiu groziu kazkaip ir nejauku savo pirma blyna det Ikelsiu vakare po darbo turbut. O siaip dariau sokoladine marshmallow tesla apdengimui, tai laabai prisikankinau su ja - saldainiai buvo dideli pas mane, tai kol istirpinau. Bet blogiausia buvo su cukraus pudra, nes padarius is nurodyto kiekio, mase gavosi tokia, kad trupejo gabaliukais (buvo minksta, vientisa, bet jei daugiau suspaudi, tai sutrupa), tai pridejau dvigubai, o gal net trigubai cukraus pudros nei nurodyta. Tai tada jau kazkas pradejo geret, bet kadangi dariau savam naudojimui, tai tingejau ilgiau zaist ir puosiau tortuka. Nors mase vistiek buvo kiek trapi - tai pirmiausiai dengiau virsu, o po to sonus. Tai virsus keliose virtose itruko, bet visa kita gavosi gerai.
Dariau pagal si recepta:
150 g cukraus pudros,
200 g karčiojo šokolado,
180 g marshmallow (neturi reikšmės kokios spalvos),
1 v. š. margarino arba sviesto,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. likerio, brendžio arba apelsinų sulčių (nebūtina).
Neisivaizduoju kokio didumo turi but svente, kad vel kada taip dengciau tortuka
QUOTE(Inočka @ 2008 11 15, 10:50)
Aciu uz info, neramuole, eisiu tada ir as i IKI
O stai mano tortas puostas baltomis sokoladinemis rozemis, viduje juodas miskas. Dengtas sokoladu, aisku nelabai graziai, dar nemoku graziai, ir juostos kreivos sleivos, neturiu juokiu irankiu. tik kad skanus butu. Dar padariau sokoladine pluokstele su zodziu Sveikinu
O stai mano tortas puostas baltomis sokoladinemis rozemis, viduje juodas miskas. Dengtas sokoladu, aisku nelabai graziai, dar nemoku graziai, ir juostos kreivos sleivos, neturiu juokiu irankiu. tik kad skanus butu. Dar padariau sokoladine pluokstele su zodziu Sveikinu
QUOTE(daividija @ 2008 11 15, 16:48)
Inocka,prisidedu prie PAGYRU tavo tortui.Labai grazus,o kad skanus net neabejoju,saunuole!!!!!
O cia mano "rudeninis tortukas"
O cia mano "rudeninis tortukas"
pasaka tortai
Mergaites
Ar kas bande ka nors lipdyti is Dr. Oetker Marcipanines mases? Ar figureles gerai gaunasi? Koks jos skonis? Ar bent valgoma?
Aciu
Ar kas bande ka nors lipdyti is Dr. Oetker Marcipanines mases? Ar figureles gerai gaunasi? Koks jos skonis? Ar bent valgoma?
Aciu
Dr. Ötker dar NIEKADA nenuvyle ... nors marcipanines mases dar nebandziau...
Mergaites, pasakykit ka darau ne taip, vakar bandziau daryti kociojama mase tortamas ir lipdymui ( pagal Cipciuka: 500g cukraus pudros, 1 kiausinio baltymas, 2 didl saukastai aliejaus, 1 dide. saukstas zelainos). nu neiseina man ji . luzta, apie kociojima net nekalbu limpa prie stalo prie kocelo, nors tu ka . pudros dejau net daugiau nei nurodyta, nes man buvo maza kiek nurodyta recepte.
kokiame vandens kiekyje reikia tirpdyti 1 sauksta zelatinos?
kokiame vandens kiekyje reikia tirpdyti 1 sauksta zelatinos?
Mergaites, gal zinot, ar susiplaks grietinele visiskai be cukraus, ar bent sauksta vistiek reikia deti?
QUOTE(Inočka @ 2008 11 17, 12:02)
Mergaites, gal zinot, ar susiplaks grietinele visiskai be cukraus, ar bent sauksta vistiek reikia deti?
Susiplaks man atrodo, as lyg tai kazkokiam kremui taip dariau ar tik ne mascarpones tortui
Inocka drasiai plak , cukrus neturi reiksmes
( Ericka ) stala pabarstyti krakmolu ir nepagaileti , na jei ji luzta , tai cia zelatinoje reikalas , as naudoju karaliska , ji dvigubai stipresne , neismesk tos mases , dek i maiseli , issitirpink dar zelatinos sauksta ji uzpilk 2 saukstais vandens , istirpinta dar karsta vel imaisyk i ta mase , turetu pasitaisyti , BANDYK !!!!!
( Ericka ) stala pabarstyti krakmolu ir nepagaileti , na jei ji luzta , tai cia zelatinoje reikalas , as naudoju karaliska , ji dvigubai stipresne , neismesk tos mases , dek i maiseli , issitirpink dar zelatinos sauksta ji uzpilk 2 saukstais vandens , istirpinta dar karsta vel imaisyk i ta mase , turetu pasitaisyti , BANDYK !!!!!
Tai kaip suprantu galima su jais dažyt tą tešlą, iš kurios daromos gėlytės? Nes aš irgi turiu tokių dažų
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 17, 13:39)
Inocka drasiai plak , cukrus neturi reiksmes
aciu Cipciuk uz patarima , reiks pabandyti , nes neismeciau tos savo mases