Sveikutės kepėjėlės Ačiū už Jūsų gudrybes Stebėjau Jūsų grožybes, nusprendžiau pabandyt, tai keliu (jei įsikels) savo pirmo bandymo rezultatą
Čia elementarus pirktinis biskvitas perteptas grietinėle su riešutais ir persikais, nes tortas darytas ne progai, o tiesiog pabandyt papuošimus
Dariau papuošimą iš saldainių masės, bet turiu klausimų (nors aprašėt čia daug plonybių), ant ko kočiojat tą saldaininę masę: ant pudros ar krakmolo?; kaip padaryti tokius gražius rožių žiedlapius, kaip pvz. Inočkos krepšelyje arba tu baltų šokoladinių rožių. Pas Inočką jie tokie lyg karpyti, banguoti, o man gavosi paprasti apvalūs. Bandžiau juos pavingiuot su dantų krapštuku, bet man jie beveik trupėt pradėjo, gal kietoka masė? Ir dar, dariau juostelę susuktą apie tortą, bet ją darant man tos "virvutės" labai lūžinėjo, ką dariau ne taip? Tiesa, ar galima sviestą dedamą į masę, pakeisti aliejumi, gal tada dar baltesnis pagrindas būtų, nes nuo sviesto įgauna šiek tiek gelsvumo?
Taigi dar sykį ačiū visoms, o ypač CIPSIUKUI ir INOČKAI
[attachmentid=164583]
Pristatau jūsų teismui savo kvietkus.Pagal receptą 1 šaukštas želatinos,100ml.vandens,apie 1 kg pudros.
Papildyta:
žinok su ta želė siaubas kažkoks dar šilta pradėjo virst drebučiais.Naudojau Dr.Otker pagal receptūrą,bet man atrodo kažkas čia ne taip.Parduotuvėj kai perki ta žėlė kartais ant grietininio viršaus būna užpilta,tai turėtu piltis šalta.O šitos šaltos jau nebeužpilsi,ją užkrėst reiktu.Va kas gavosi
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2008 11 14, 18:07)
Rugegele23, del bea as taip ir supratau, gal parasiau neaiskiai. Siandien tikrai nieko neziuresiu, gal kita savaite. Jei turi noro, gali pradet, tik paskui man bent i AZ parasyk, kad abi ta pati darba nedarytumem
GITANA.B , as tai pilciau greitai stingstanti zele, yra pirkti spec tortams Dr. Otker, TORTENGUSS, vadinasi. Stingsta akimirksniu, nereikia juokiu borteliu. Galima dalimis pilti, siek tiek uzpili ir i saldytuva ir t.t. As tai visada taip darau. Ir nebutinai padengti visus vaisiuis, tegu jie buna issikise, bet blizges nuo zele
GITANA.B , as tai pilciau greitai stingstanti zele, yra pirkti spec tortams Dr. Otker, TORTENGUSS, vadinasi. Stingsta akimirksniu, nereikia juokiu borteliu. Galima dalimis pilti, siek tiek uzpili ir i saldytuva ir t.t. As tai visada taip darau. Ir nebutinai padengti visus vaisiuis, tegu jie buna issikise, bet blizges nuo zele
žinok su ta želė siaubas kažkoks dar šilta pradėjo virst drebučiais.Naudojau Dr.Otker pagal receptūrą,bet man atrodo kažkas čia ne taip.Parduotuvėj kai perki ta žėlė kartais ant grietininio viršaus būna užpilta,tai turėtu piltis šalta.O šitos šaltos jau nebeužpilsi,ją užkrėst reiktu.Va kas gavosi
Maliku ... tu saunuole !!! stebi tyliai ir kad driogstelejai...... del roziu - zinor taip pat kaip padaro kita tikrai nepadarysi , kiekvienos pistai kitaip dirba , tavo labai puokios gelytes -nevyk dievo i medi , as gelytes darau tik is pudros ( cia mano " firmines " ) tai kocioju ant krakmolo , nes nuo atraizu jis geriau nusivalo , o jei ant pudros , tai tu atraizu paskui nelabai panaudosi , tai as dirbu taupumo sumetimais ( ji nera pigi ), o kaip daro Inocka tau ji tikrai atsakys
Gitana.B ...labai grazus tavo tortukas ir gelytes ,
Gitana.B ...labai grazus tavo tortukas ir gelytes ,
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 14, 21:56)
Maliku ... tu saunuole !!! stebi tyliai ir kad driogstelejai...... del roziu - zinor taip pat kaip padaro kita tikrai nepadarysi , kiekvienos pistai kitaip dirba , tavo labai puokios gelytes -nevyk dievo i medi , as gelytes darau tik is pudros ( cia mano " firmines " ) tai kocioju ant krakmolo , nes nuo atraizu jis geriau nusivalo , o jei ant pudros , tai tu atraizu paskui nelabai panaudosi , tai as dirbu taupumo sumetimais ( ji nera pigi ), o kaip daro Inocka tau ji tikrai atsakys
Gitana.B ...labai grazus tavo tortukas ir gelytes ,
Gitana.B ...labai grazus tavo tortukas ir gelytes ,
LEPIOŠKOS IR TIEK iki jūsų man dar toli
Maliku
Tortas tiesiog puikus
Del saldainiu mases: trukunejo, nes mase buvo per kieta, matyt dejai krakmola arba padauginai pudros, nes silta mase jos labai daug reikalauja. Nuo krakmolo sita mase kieteja ir trukineja. As kocioju tik ant cukraus pudros, jos tikrai nereikia daug. Gal pas mane pagrindas geras, del to nelimpa. Galima bandyti kocioti ant sviestinio popieriaus skirto kepimui, prie jo irgi nelimpa beveik.
Kai darau mase, ja kai minkau, ziuriu, kad jau beveik gera, tai nededu pudros, o tepu rankas sviestu ir minkau toliau, kad butu vientisa. Paskui dedu i maiseli ir leidziu pastoveti kokia valandziuke. Kai jau ka nors formuoju, tai tada, jei reikia dadedu pudros. Man, pudros 0,5 kg. uztenka gal 300-400 gr. saldainiu.Cia viska parodziau ir paaiskinau.
Del sviesto: tikrai sviestas neduoda geltono atspalvio (ziurint aisku kiek tu jo ten dejai). Kiek dariau is baltu saldainiu, tai mase buvo balta baltutele.
Del geliu: teisingai sako cipciukas, niekada nepadarysi taip, kaip kiti, bet viskas imanoma. As darau, taip kaip moku (isstudijavau gal kokius 10, jei ne daugiau roziu darymo budu, nes kitu geliu dar net nebandziau). Cia parodziau, kaip suformuoju ant lapelio bangas. Gal kiti kitaip daro, nezinau.
Del krakmolo: Jei mase skirta tortui dengti, krakmolas netinka visiskai. Kartais dedu siek tiek krakmolo i mase, is kurios darau geles arba lapukus. Su krakmolu greiciau kieteja. Nors, man ir taip gerai, tik su pudra.
GITANA.B geri cia tavo torciukai. Dabar tai lauksim labai labai daug papuosimu , nes kai tiek mases pridarei, net is 1 kg. pudros
Tortas tiesiog puikus
Del saldainiu mases: trukunejo, nes mase buvo per kieta, matyt dejai krakmola arba padauginai pudros, nes silta mase jos labai daug reikalauja. Nuo krakmolo sita mase kieteja ir trukineja. As kocioju tik ant cukraus pudros, jos tikrai nereikia daug. Gal pas mane pagrindas geras, del to nelimpa. Galima bandyti kocioti ant sviestinio popieriaus skirto kepimui, prie jo irgi nelimpa beveik.
Kai darau mase, ja kai minkau, ziuriu, kad jau beveik gera, tai nededu pudros, o tepu rankas sviestu ir minkau toliau, kad butu vientisa. Paskui dedu i maiseli ir leidziu pastoveti kokia valandziuke. Kai jau ka nors formuoju, tai tada, jei reikia dadedu pudros. Man, pudros 0,5 kg. uztenka gal 300-400 gr. saldainiu.Cia viska parodziau ir paaiskinau.
Del sviesto: tikrai sviestas neduoda geltono atspalvio (ziurint aisku kiek tu jo ten dejai). Kiek dariau is baltu saldainiu, tai mase buvo balta baltutele.
Del geliu: teisingai sako cipciukas, niekada nepadarysi taip, kaip kiti, bet viskas imanoma. As darau, taip kaip moku (isstudijavau gal kokius 10, jei ne daugiau roziu darymo budu, nes kitu geliu dar net nebandziau). Cia parodziau, kaip suformuoju ant lapelio bangas. Gal kiti kitaip daro, nezinau.
Del krakmolo: Jei mase skirta tortui dengti, krakmolas netinka visiskai. Kartais dedu siek tiek krakmolo i mase, is kurios darau geles arba lapukus. Su krakmolu greiciau kieteja. Nors, man ir taip gerai, tik su pudra.
GITANA.B geri cia tavo torciukai. Dabar tai lauksim labai labai daug papuosimu , nes kai tiek mases pridarei, net is 1 kg. pudros
ir as dedu savo papuosimus.... toli toli dar iki graziu....manau, tam,kas neturi talento, tam reikalinga daug daug praktikuotis
va ca is saldainiu mases darytos.... as pasidariusi mase is kart lipinau,...nu tai ir matosi, kurios pirmos...
o cia is cukraus su zelatina....nors pirma karta mase dariau, bet zinau, kad kazka ne taip padariau... bet labai norejau zibuciu pasidaryti
sleivos kreivos, bet zibutes na, dar ir kitokiu pabandziau..
aciu dar karta, mergaites
va ca is saldainiu mases darytos.... as pasidariusi mase is kart lipinau,...nu tai ir matosi, kurios pirmos...
o cia is cukraus su zelatina....nors pirma karta mase dariau, bet zinau, kad kazka ne taip padariau... bet labai norejau zibuciu pasidaryti
sleivos kreivos, bet zibutes na, dar ir kitokiu pabandziau..
aciu dar karta, mergaites
CIPCIUK
Labai reikia patarimo
Jei tortas yra su plaktos grietineles kremu. Kalbu apie "Juoda miska". ten yra du sluoksniai grietineles, man is sonu tos grietineles yra 2 sluoksniai apie 1 cm kiekvienas. Ar galiu as dengti visa torta (virsus biskvitas) sokoladu (salta glazura sokoladine), ar man sonai pasidengs, ar grietinele uzsidengs ar ji susipiks su sokoladu ir islis?
Labai reikia patarimo
Jei tortas yra su plaktos grietineles kremu. Kalbu apie "Juoda miska". ten yra du sluoksniai grietineles, man is sonu tos grietineles yra 2 sluoksniai apie 1 cm kiekvienas. Ar galiu as dengti visa torta (virsus biskvitas) sokoladu (salta glazura sokoladine), ar man sonai pasidengs, ar grietinele uzsidengs ar ji susipiks su sokoladu ir islis?
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 14, 22:56)
Maliku ... tu saunuole !!! stebi tyliai ir kad driogstelejai......
QUOTE(Inočka @ 2008 11 14, 23:32)
Ačiū profesionalėms už įvertinimą
Cipsiuk, aš krakmolo nenaudojau, dariau tik su pudra, o atraižas paskui suminkiau, pudra "pasislėpė" masėje ir vėl kočiojau iš naujo (kaip parastą tešlą su miltais). Taigi ir aš sutaupiau
Inočka, ačiū už patarimus ir pastebėjimus Aš naudojau saldainius, pudrą ir sviestą. Pradžiai įdėjau 10 baltų saldainių, gabalėlį sviesto (gal apie 30 gr., iš akies), tada pradėjau minkyti masę su pudra, krakmolo nedėjau. Iškočiojau ir uždėjau ant torto baltą masę, suvyniojau virvutes torto apačiai, o tada likutį padalinau į dvi lygias dalis. Paėmus vieną dalį vėl dėjau į mikrobangę įdėjus 3 rausvus saldainius, pašildžiau, ir pridėjus šiek tiek pudros, dariau gėlytes. Lygiai taip pat dariau žalią masę, įdėjau 3 žalios spalvos saldainius. Masės šiek tiek liko, įsidėjau į šaldytuvą, o visam papuošimui sunaudojau 16 saldainių, apie 30 gr. sviesto ir apie 300 gr. pudros.
Norėjau paklaust, o gal į masę reikia dėt ne tikrą sviestą, o tepų riebalų mišinį, jis gal baltesnis, nes man jau mikrobangėje, kai ištirpo, tai jis labai geltonas buvo o dėl žiedlapių formavimo, dabar kaip supratau, ėmiau perdaug ploną pagaliuką (dantų krapštuką), tai jis man beveik "sukapojo" tą žiedlapį, dėl to turbūt neišėjo pavingiuot..
..... NA , O JOJE NERA ZELATINOS DETA ??
Kazkaip tas sokoladas nenori prie tokio kremo lipti , o jei tik grietinele .....na kazin ar labai platus tas jos plotas ? as daugiausia meducius pilu sokoladu , tai neturejau problemos ... man atrodo , kad tu bandyk , nes kitaip nesuzinosim ar tai imanoma padaryti .
Nors VIENA KARTA ANT PAUKSCIO PIENO PYLIAU , TAI LIUKS GAVOSI
Papildyta:
As krastelius padarau su storesniu mezgimo virbalu , krapstukas ir man per plonas .
Kazkaip tas sokoladas nenori prie tokio kremo lipti , o jei tik grietinele .....na kazin ar labai platus tas jos plotas ? as daugiausia meducius pilu sokoladu , tai neturejau problemos ... man atrodo , kad tu bandyk , nes kitaip nesuzinosim ar tai imanoma padaryti .
Nors VIENA KARTA ANT PAUKSCIO PIENO PYLIAU , TAI LIUKS GAVOSI
Papildyta:
As krastelius padarau su storesniu mezgimo virbalu , krapstukas ir man per plonas .
Aciu, CIPCIUK
Ne, ten gryna grietinele, jokios zelatinos. Ryt bandysiu pilti, paskui pasakysiu, kas man gavosi
Ne, ten gryna grietinele, jokios zelatinos. Ryt bandysiu pilti, paskui pasakysiu, kas man gavosi
QUOTE(Inočka @ 2008 11 14, 21:54)
CIPCIUK
Labai reikia patarimo
Jei tortas yra su plaktos grietineles kremu. Kalbu apie "Juoda miska". ten yra du sluoksniai grietineles, man is sonu tos grietineles yra 2 sluoksniai apie 1 cm kiekvienas. Ar galiu as dengti visa torta (virsus biskvitas) sokoladu (salta glazura sokoladine), ar man sonai pasidengs, ar grietinele uzsidengs ar ji susipiks su sokoladu ir islis?
Na, as ne Cipciukas, bet irgi pasisakysiu Labai reikia patarimo
Jei tortas yra su plaktos grietineles kremu. Kalbu apie "Juoda miska". ten yra du sluoksniai grietineles, man is sonu tos grietineles yra 2 sluoksniai apie 1 cm kiekvienas. Ar galiu as dengti visa torta (virsus biskvitas) sokoladu (salta glazura sokoladine), ar man sonai pasidengs, ar grietinele uzsidengs ar ji susipiks su sokoladu ir islis?
As kadangi labai megstu sokolada, tai labai ivairius tortus esu su sokoladu apliejus. Niekada nebuvo jokiu problemu Zinoma, reikia ne iskart pilti, o palaukti, kol grietinele ar kas ten bebutu siek tiek susistoves