QUOTE(aralija @ 2008 11 03, 19:35)
ne saldytuve , virtuvej
Man irgi taip buvo, merginos sako kad sokolada reikia temperaturuot, ar kaip cia teisingai tas procesas vadinasi . Tai dabar, kai darau, kad nezaisti su to procesu tepu pries pat puosiant neuzilgo kai pateikt. Dar bandziau deti kai tirpinu sokolada ant 100 gr. sauksta aliejaus, tada nepabala.
Pries pat, kai pateiksi ant stalo patept lapelius aliejumi. Trumpam laikui padeda, o paskui vistiek suvalgys , tai niekas nieko nesupras.
na gal siek tiek per velu bet vis tik geros idejos papuosimams
taip viliojanciai atrodo
http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html
taip viliojanciai atrodo
http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html
QUOTE(inetum @ 2008 11 03, 21:51)
na gal siek tiek per velu bet vis tik geros idejos papuosimams
taip viliojanciai atrodo
http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html
taip viliojanciai atrodo
http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html
Joooooooooo kai kurie tikri šlykštukai
Bet ir kelis visai mielus pamaciau
nezinau ar as valgyciau toki tortuka
Sakykite, o ar jums nesukietėja ta cukrinė ar saldaininė masė?- nes aš cukrinę kai dariau, tą skirtą tortams padengti, tai man ji pastovėjusi kelias dienas sukaulėdavo baisiai, jei tortas per vieną d. nesuvalgomas- tiesiog kaulu pavirsta, ir nei atsipjausi, o ir valgyti nekyla noras, nes tada toks grynas cukrus atrodo...
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 11 04, 01:48)
Sakykite, o ar jums nesukietėja ta cukrinė ar saldaininė masė?- nes aš cukrinę kai dariau, tą skirtą tortams padengti, tai man ji pastovėjusi kelias dienas sukaulėdavo baisiai, jei tortas per vieną d. nesuvalgomas- tiesiog kaulu pavirsta, ir nei atsipjausi, o ir valgyti nekyla noras, nes tada toks grynas cukrus atrodo...
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą
Tai kad cukraus mase, ta kuti su zelatina, tai ji neskirta tortams dengti. Ji sukieteja i kaula. Is jos geles daromos, papuosimai. O saldainiu mase nekieteja, is jos galima ir papuosimus daryti ir tortus dengti