QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 02, 16:29)
Na, nesu tikra, bet man atrodo, kad galima būtų daryti taip: piešti ornamentus ant juostos, kurios ilgis sutaptų su torto perimetru. Tada šokoladui kiek apstingus, bet nesukietėjus apjuosti tortą ir leisti galutinai sukietėti, pvz., šaldytuve.. O tada nulupti juostą, ant kurios piešta.
Glacee apie šokoladinę juostą rašo taip: "Juostai:
labai gerai pamatuojame torto aukštį ir apskritimo ilgį. Pažymime tokio dydžio juosta kepimo popieriuje. Ištirpiname šokoladą, labai plonai juo užtepame juostą popieriuje. Dabar reikia palaukti, kol truputį apstings, bet šokoladas dar liks plastiškas. Tada tiesiog apjuosiame tortą. Dar porą minučių palaukiame ir nuimame popierių."
Kamuolys nepaprastai realus...
(tik, mano nuomone, tokio puikaus, jo galbūt nereikėjo uždengti skaičiumi (o jį parašyti prie vardo, pvz.)