Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(GITANA.B @ 2008 11 02, 12:11)
Pristatau savo papuoštą "juodajį mišką"

thumbup.gif labai liuksiskas,dabar noreciau gabalelio to tortuko,parasyk kaip gavosi,nes ruosiuosi ji kepti.
Atsakyti
QUOTE(GITANA.B @ 2008 11 02, 15:48)

O kažin kuo to geltono torto šonai puošti? Jei ten taip pat šokolado ornamentai piešti ant popieriaus tai kaip jie nesulūžta lenkiant aplink  g.gif

Na, nesu tikra, bet man atrodo, kad galima būtų daryti taip: piešti ornamentus ant juostos, kurios ilgis sutaptų su torto perimetru. Tada šokoladui kiek apstingus, bet nesukietėjus apjuosti tortą ir leisti galutinai sukietėti, pvz., šaldytuve.. O tada nulupti juostą, ant kurios piešta.
Atsakyti
...kaip supratau, masės, klojamos ant torto, plotas turi būti žymiai didesnis už užklosimą plotą?

Juodojo miško šokoladiniai ornamentai puikūs!

Ieškojau specialiai minimalistinių torto papuošimų. Pažiūrėkit, kaip jums.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wild: 02 lapkričio 2008 - 15:57
wild,labai grazus tortukai,ypac tas su roze wub.gif
O cia mano "ant smugio" padarytas tortas.Futbolo kamuoli liepiau nupiesti vyrui lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 02, 16:29)
Na, nesu tikra, bet man atrodo, kad galima būtų daryti taip: piešti ornamentus ant juostos, kurios ilgis sutaptų su torto perimetru. Tada šokoladui kiek apstingus, bet nesukietėjus apjuosti tortą ir leisti galutinai sukietėti, pvz., šaldytuve.. O tada nulupti juostą, ant kurios piešta.

Glacee apie šokoladinę juostą rašo taip: "Juostai:
labai gerai pamatuojame torto aukštį ir apskritimo ilgį. Pažymime tokio dydžio juosta kepimo popieriuje. Ištirpiname šokoladą, labai plonai juo užtepame juostą popieriuje. Dabar reikia palaukti, kol truputį apstings, bet šokoladas dar liks plastiškas. Tada tiesiog apjuosiame tortą. Dar porą minučių palaukiame ir nuimame popierių."

Kamuolys nepaprastai realus... blink.gif (tik, mano nuomone, tokio puikaus, jo galbūt nereikėjo uždengti skaičiumi (o jį parašyti prie vardo, pvz.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wild: 02 lapkričio 2008 - 16:10
QUOTE(daividija @ 2008 11 02, 15:10)
thumbup.gif labai liuksiskas,dabar noreciau gabalelio to tortuko,parasyk kaip gavosi,nes ruosiuosi ji kepti.

Zinok, sita torta as dariau, gavosi puikiai. Cia taip atrodo jo vidus. Labai skanus. Bet jei idomu, gali ten pagal nuoroda zemiau paskaityti mano komentarus, ka dariau ir ka padaryciau siek tiek kitaip

Gerai cia tau gaunasi ANT SMUGIO thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 02 lapkričio 2008 - 16:11
QUOTE(Inočka @ 2008 11 02, 14:08)
Zinok, sita torta as dariau, gavosi puikiai. Cia taip atrodo jo vidus. Labai skanus. Bet jei idomu, gali ten pagal nuoroda zemiau paskaityti mano komentarus, ka dariau ir ka padaryciau siek tiek kitaip

Gerai cia tau gaunasi ANT SMUGIO  thumbup.gif

Aciu tau,labai jau apetitnas tas tortas,butinai kepsiu thumbup.gif

blush2.gif Nelabai kruopsciai as ji padariau,nes 10 val turejo atvaziuot atsiimt,o 9 val as dar su chalatu verdu vaikms kose,o po to viska begom,gerai,kad MB pasirase ispjaustyti kamuoli is cukrines mases lotuliukas.gif Nes apie kamuolius "nenuraukiu" nieko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2008 11 02, 16:56)
...kaip supratau, masės, klojamos ant torto, plotas turi būti žymiai didesnis už užklosimą plotą?

Juodojo miško šokoladiniai ornamentai puikūs!
Ieškojau specialiai minimalistinių torto papuošimų. Pažiūrėkit, kaip jums.

Na, jei masės plotas didesnis, tiesiog mažiau galimybės "nepataikyt" - ne pvz jei pradedi nuo per toli klot, tai visam užkloti gali net nelikti masės..
Na, jei pati kločiau, tai masės skersmenį skaičiuočiau taip: torto skersmuo plius dvigubas torto aukštis plius dar kokie 5-10cm MAŽIAUSIAI.
Atsakyti
O man tas paskutinis su rudais ornamentais ..... pasakiskas , ir geliu jokiu nereikia irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 11 02, 16:46)
Na, jei pati kločiau, tai masės skersmenį skaičiuočiau taip: torto skersmuo plius dvigubas torto aukštis plius dar kokie 5-10cm MAŽIAUSIAI.

A kiba juokaujat blink.gif Kam tiek daug mases gadinti doh.gif Uztenka vieno aukscio plius kokie 3 cm max. Bent as taip darau. Mase tai tempesi ir jos dar lieka . Dar is to kas lieka padarau gelyciu ir snureli - kasa aplink torta. Tik labai atsargiai reikia ta blyna ant virsaus deti, pradedu nuo vieno krasto ir kocelo pagalba padengiu visa, o paskui krastelius palyginu
Atsakyti
Inocka , as tave kai ko klausiau AZ , gal negavai ????? blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 02, 18:22)
A kiba juokaujat  blink.gif Kam tiek daug mases gadinti doh.gif Uztenka vieno aukscio plius kokie 3 cm max. Bent as taip darau. Mase tai tempesi ir jos dar lieka . Dar is to kas lieka padarau gelyciu ir snureli - kasa aplink torta. Tik labai atsargiai reikia ta blyna ant virsaus deti, pradedu nuo vieno krasto ir kocelo pagalba padengiu visa, o paskui krastelius palyginu

O tai kaip visi šonai užsidengia, jei tik viengubas aukštis?.. Ar tiek daug išsitempia? Na man kiek dariusi tai ta masė kokią iškočioji, tokia ir lieka, labai mažai tesitempia, tai ir parašiau taip ax.gif ax.gif Atsiprašau, jei klaidinu.
Atsakyti