QUOTE(Monica @ 2008 10 19, 09:48)
o gal žinot, kur vaško nusipirkt?ylang extra kitoks nei paprastas ylang?Kame skirtumas?O Vit E lašų vaistinėse yra?Kapsulėse tai yra, o lašų nesu užmačiusi
Labai norėčiau šitą kremuką pasigaminti, tai va ir teiraujuosi visko
Ir dar man toks klausimas(matyt be atsakymo..)Inete tom pačioms problemoms siūlomi vis kitoki receptai su ea, tiek kraujagyslėm ar net nuo peršalimo ir t.t..Žodžiu, aš visai pasimečiau ir nžn, kokius mišinius darytis, kai jie tokie skirtingi
Gal žinot kokį tikrai patikimą šaltinį, ar tiesiog visi receptai yra geri?
Vakar buvau Eurovaistinėj, tai apžiūrėjau Omnia Botanica pasiūlą.Yra ir nenuplaunamas kondicionierius, kainuoja kažkas 40 Lt, o kai 15 proc. nuolaida savaitgaliais, tai visai nebrangus.Dar ten yra mano galva visai neblogos sudėties alyvuogių muilo nebrangaus po 5 Lt.
Planuoju į Madą pavažiuoti.Gal vyrui po skutimosi pirksiu kremą, jei patisk kvapas, šiaip įdomu apžiūrėt.
vasko yra tikrai pirkti KN, cia tau reikes biciu vasko (o ne emulsinio).. su biciu vasku sudetingiau pasigaminti krema, nes reikia, kad viskas butu pagal proporcijas ir labai ziuret, kad kaitinamu ingridientu temperatura butu vienoda (tiek vasko su aliejais, tiek hidrolato).. nes kitaip tai nesusijungs aliejine faze su vandens..
as viena kart dariau su biciu vasku, namie, tai nesigavo
bet tikrai bandysiu dar karta.. jauciu is pradziu i KN nueisiu pasipraktikuoti..
su emulsiniu vasku tai visai paprasta.. visada pavyksta..
stai is KN puslapio apie Ylang-Ylang:
"Pirmosios distiliavimo porcijos (po maždaug valandos) yra pačios aukščiausios kokybės, vadinamos Ylang ylang Extra, pasižymi itin gėlišku aromatu, sunkiomis sudėtingomis natomis, ir naudojamos parfumerijoje. Vėlesnės distiliato dalys yra žymiai skurdesnės, lengvesnės ir vis mažiau gėliškos - I-os frakcijos (po 4val), II-os frakcijos (po 7val.), III-ios frakcijos (po 10val.) ir Complete/Pilnas 15val. distiliatas. "
Vit E lasiukais yra vaistinese, tik gal ne visose buna
o del skirtingu receptu, tom paciom problemom spresti --> as va pasigaminau KN eliksyra nuo kapiliaru.. galvojau savo nosi patepliosiu profilaktiskai.. grizus namo as pasiskaiciau apie kiekviena EA iejusi i sudeti, ir dar atradau, kad be sutraukiamojo poveikio, turi kai kurie ir tokiu kaip - reguliuoja odos riebalu gaminimasi, veikia kaip antiseptikas ir t.t. (cia pelargonijos tokios savybes, o pelargoniju EA siame eliksyre yra daugiausiai 20 lasu is 45 lasu).. tada dar imbierine citrinzole taip pat turi riebalu pusiausvyra palaikanciu savybiu.. na ir t.t. apie kiekviena prisiskaiciau.. ir nutariau visa veida vakarais issitepti tuo eliksyru.. na tai jau po keliu dienu pastebejau, kad oda tapo truputi sviesesne ir lygesne..
ziuresiu kaip toliau bus